Vhodná doba na CAR. Je teď, v této situaci?

madamas
9. dub 2020

Je vhodná doba na CAR?
Před vypuknutím Coronaviru jsme se s manželem domluvily že po třech letech snažení ( problém na manželově straně) se objednáme do Car. Nikdy jsme tam krom spermiogramu nebyli. Car teď začal pracovat a mě zajímá jestli je teď vhodná doba se objednat. Je to ve městě s mnoha výskyty viru. Neptám se z hlediska toho či je vhodná doba ne těhotenství, to by asi hned tak nebylo, spíše jestli je to vhodné z hlediska možnosti nakažení i přes jejich i naše hyg. opatření. Nejsem hysterka, jen uvažuji kolik se u toho personálu vystřídá lidí z různých míst..Tak se ptám žen co Car navštěvují nebo se na to chystají, šli byste teď? Zajímají mě odpovědi žen co opravdu mají,, problém", je mi jasné že ženy co mají několik dětí a nemají s tím problém to celé asi uvidí jinak ;)

maloira
9. dub 2020

@madamas nektera vysetreni trvaji dlouho - hormonalni profil - cekas na spravny den cyklu na vysledky genetiky jsme cekali 3 mesice kdyz mi delali pruchodnost - musi to byt opet v urcitou dobu a jako naschval
mi neprisla ms takze jsme posouvali... ja nyni do CARu chodim na kontroly nez me uvolni k moji doktorce.. a jsou opatrni - podepisuju papir ze jsem se s nikym nemocnym nesetkala meri teplotu.. v sekci CAR jsem se nepotkala s nikym jinym nez sestrou a lekarkou... ve fetáni casti uz to je horsi ale vetsina maminek je opatrnych a dodrzuji rozestupy a hygienu.. vysetreni bych podstoupila naplanovala postup - ja poprve byla v CAR v kvetnu a IVF jsme podstoupili v unoru - menili jsme CAR

madamas
autor
9. dub 2020

@maloira děkuji, ani nevím co nás čeká, chci objednat první konzultaci. Jedno společné dítě už máme, bohužel manžel měl nyní Asthenozoospermie..tak nevím zda nám budou dělat genetiku. Horm.profil mi dělal gynekolog a je ok.

maloira
9. dub 2020

@madamas to zalezi.. uvidite na konzultaci.. nam genetiku udelali automaticky pred ivf - a jsem vdecna manzel ma nejaky gen ktery podporuje potraty - prevenci je clexane.. za mne je lepsi mit genetiku hotovou nez se do toho clovek pusti

madamas
autor
9. dub 2020

@maloira Ano vím, tento gen mám já. Přišlo se na to v prvním těhotenství.

andyskarsgard
9. dub 2020

Ahojky, já jsem šla minulý měsíc na konzultaci hned jsme se domluvily a šla jsem na krev 3 den menstruace, pak mi hned daly stimulaci to bylo v březnu všechno, před 13 dny jsem byla na ET, bylo to moje první ivf, rozhodli jsme se s manželem po 6-7 letech snažení, a včera jsem na testu zjistila že jsem těhotná. Měla jsem dost komplikace při odberech vajíček, a dokonce druhou půlku odběru jsem neměla v anestezii ale jen pod nějakými léky na bolest,.. Celkem dost mě kontrolovali, a v caru byly dost opatrní rukavice, roušky, já jsem se moc nebála. Teď mi rekly že je to tam uzavřené tak nejdu ani na krev. Jen jsem tam volala že mám pozitivní test po 12 dnech. 😳 Doufám, že to zvládnem do konce, a tenhle korona virus skončí brzo.

madamas
autor
9. dub 2020

@andyskarsgard takže jste tam byli jen dvakrát před samotným ivf? Omlouvám se za pitomou otázku, fakt se v tom ještě nepohybují☺️

andyskarsgard
9. dub 2020

@madamas měla jsem schůzku, pak odběry krve, pak hormonální odběry krve, a pak jsem před samotným zákrokem chodila částo na krev, a ultrazvuk a podle toho mi stimulovali dávky léků co jsem si pichala.

petulkadodo
10. dub 2020

Po první konzultaci vás bude čekat řada vyšetření, trvá to řadu měsíců, než se vám podaří otěhotnět. Záleží, jakou máte diagnózu, jestli budete chtít jít cestou iui nebo bude třeba rovnou ivf. Do CAR obvykle nechodí nemocní lidé a personál dodržuje hygienická opatření. Já bych se toho nebála a objednala se.

madamas
autor
10. dub 2020

@petulkadodo Tak diagnóza zřejmě bude manželova Asthenozoospermie, jedno dítě už spolu máme tak myslím že tím nám nějaké vyšetření odpadne, neboť genetikou apod. to nebude.. já mám crohnovu chorobu, už dlouho bezpříznakovou a nerada bych si to vysokýma dávkama hormonů pokazila, snad by se našla šetrnější varianta..ale to bych předbíhala a právě to potřebují všechno zjistit.