Je vysazení Gyprodylu po úspěšném IVF standardní postup?
Ahoj, ráda bych znala váš názor nebo věděla jak to bylo u vás. V pátek jsem volala do CAR že mám pozitivni TT po ET (IVF). Ve čtvrtek jsem dobrala poslední Gynprodil (progesteron). V pátek mi po tel sestra řekla že když je vše ok tak další nepotřebuji. Večer mi ale začali bolesti v zádech jako na MS, v noci jsem moc nespala a ráno jela na pohotovost protože mi to nepřijde normální.
Na pohotovosti mi dr řekla že v děloze nic nevidí, podle ms jsem 4+3, ET byl 31.5. čtyřdenní embryo. Že IVF není její doména ale že mi teda napíše další Gyndopryl že 2 dny nehrají roli a ať si v pondělí zavolám do CAR.
Všude čtu že se progesteronová substituce vysazujeme později. Udělal tedy CAR chybu nebo je to standardní?
Mělo být na utz něco vidět? Testy krásně silily každým dnem.
Myslím, že v 5. týdnu je ještě brzo, aby bylo něco vidět.
Já brala progesteron (Amelgen a Estrofem) do 13. týdne, ale měla jsem řízený cyklus.
Kdy jdeš na krev a co těhotenský test? Důvěřovala bych CARu, protože máš třeba dobrou hladinu progesteronu, tak je zbytečné, abys brala další.🙂 Nech si vše vysvětlit.
Například já si měla udělat těhotenský test a byla pozvaná za další 2 týdny na ultrazvuk (7. týden). Menstruační bolesti jsou za mě normální a měla jsem je do 12tt a ještě teď občas jsou.
@hennrietta díky za odpověď... na krev mě vůbec neposlali. Testy už jsou barva té čárky hezky červená a mělo to vzestupnou tendenci. Do CARu určitě zavolám v pondělí. Už jsem těhotná po čtvrté (2x ale nedopadlo) a nikdy mě takhle v zádech jako na ms nebolelo a začalo to právě po dobrani toho Gynprodilu...takže nemyslím že to je náhoda a ta bolest je fakt nepříjemná. Moc jsem nespala. K tomu se mi pořád chce čůrat když nespím takže dnešní noc byla fakt hrozná. Na utz mám jít až 1.7.
@europa00 vkládali po stimulaci, ale četla jsem na stránkách ivf europe že pak vznikne víc žlutých telisek ale s nedostatečnou produkci progesteronu a že davaji tedy substituci až do konce 1. trimestru. Co čtu tady tak každá druhá utrogestan do kdoví kdy... tak je mi to divné a hlavně mi teda vadí ty bolesti. Blbě jsem spala a další takovou noc si neumím představit. Díky žes mi odpověděla🙂
@xdrak102 hele někdy jsou bolesti normální někdy ne u toho to nikdy nevíš … každopádně vys neměla mít děložní stahy křeče a krvácení… utiš pro zichr ber teda. Já mels vkladanr do vlastního cyklu a progesteron jsem taky brala je to tqkova pojistka Ale na drihou stranu co má odejít to neudrží
@xdrak102 Zavolej do CAR a poraď se. Podle mě ti vyjdou vstříc kvůli tvým obávám. Jenže je ještě opravdu brzy na nějaký verdikt a pokud nekrvácíš, tak počkej na ultrazvuk. Jak sama po zkušenostech víš, tak je první trimestr víc rizikový a nic to neovlivní...
Možná hloupá otázka, ale četla sis recenze a zkušenosti s CAR, který sis vybrala?
@hennrietta vybrala jsem si Apolinaře, nevím jestli to byla šťastná volba ale přijde mi že nějakou negativní recenzi najdu skoro na každý. Při mých zamlklych potratech jsem byla právě tady a byly tam se mnou holky na odberu vajíček v ten den a notovaly si tam jak je CAR tady super. Asi mě to ovlivnilo. Každopádně byl to první pokus ivf a v mém věku (38) úspěšný ET (snad )+ 2 embrya v mrazáku. Což mi vcelku přijde fajn výsledek. Tak snad vědí co dělají...
@xdrak102když jsem čemukoli nerozuměla, tak jsem se ptala a bylo mi vše vysvětleno. Při výběru CAR u mě rozhodovaly aktuální recenze, ale jsem z Moravy.
Tak uvidíš... Přeji hodně štěstí.

@xdrak102 ahoj tqk počítám ze vkládali zo tvého cyklu s žlutým teluskem po ovulsci tím pádem se progesteron nqvic dává hen ze zvyku pro jistotu atd šle tvé tělo vy ho mělo tvořit dostatečně samo … Ake rádi tím nic nezkszis Ake jde to upk E hez dalších hormonu