Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?
Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂
@evunkas
@veeev
Ahoj holky, já taky chodila k Řezáčové a kdybych dala na první dojem (nebyl vůbec dobrý, ale přesně jsem si říkala, že ví, co dělá), tak jsme neztratili skoro dva roky úplně zbytečně... Nekomunikace, neochota zkusit něco jiného a nakonec její konstatování, že se na to máme radši vykašlat mě donutila jít jinam a během 2 měsíců v novém caru máme 2 mrazáčky... V podolí jsme se nedostali ani k OPU... Hrozně Vám přeju, ať se co nejdříve dočkáte vytouženého miminka, ale pokud máte pochybnosti, nedůvěru a jiné negativní pocity, tak to Vaší psychice moc nepomůže 🙂 Držím palce 🙂
@mia171717 @veeev @evunkas holky já také nejdrive chodila do Podoli ale přešla jsem jinam. Chodila jsem tam ke vsem postupně ale nikomu jsě tam moc neduverovala, kontroly mi přišly vždy takové odbyte, vždy v rychlosti a další prosím, neměla jsem tam dobrý pocit a tak jsem na konci jara odešla jinam. Teď se citim mnohem lepe, mám větší důvěru a i se na konzultace více těším a jsem více v pohode.
Presne,zmenu bych udelala,ale nejak nevim,kam se uchylit...bojim se,ze je vsude neco...u nas ma smysl ivf jen s pgd,kvuli te translokaci chromozomu...prirozene to u nas nejde,resp. hrozi tam riziko vvv,nechci skoncit jako loni,kdy jsem musela na preruseni...☹
Ja mela Gennet taky ve vyberu. Jeste Iscare a IVF cube. Strasne se mi libi centra v Brne a Olomouci, ale dojizdet takovou dalku urcite nebudu.
@veeev
@evunkas já chodím teď do Pronatalu, úplně jiný přístup... ale tak je fakt, že paní doktorka rezacova je taková specificka, že proti ní bude přístup jiný vsude...abych Ji jen nehanila, v podolí mi hodně vadilo, že tam nejsou o víkendech. S mým pravidelným 28 denním cyklem jsme iui 4x zrušili kvůli víkendu. Takže bych nejspíš clostylbegit jedla do smrti úplně zbytečne...teď jsem byla na opu v neděli a žádný problém...jsou tam každý den. Byla jsem tam poprvé a hned za dva dny prisla ms, došla jsem na krev a další měsíc ivf... žádné zdrzovani... vadí mi tam snad jen, že o vývoji embryi informují jen 3. A 5. Den... ale to je spíš náročné psychicky pro mě, nemá to žádný vliv na to, jestli se povede. Někdo říká, že je pronatal drahý, ale tak počítali jsme +-30.000 a tak nějak to taky bylo...ten ceník v podolí byl dost podobny, akorát jsme tam dostali levnější léky ( ale zase nefungovaly)... kdyby něco, tak klidně napište sz
@veeev já chodím teď taky do gennetu, předtím gynemu...
Ja zvazuju Pronatal.Libilo by se mi taky Brno,mam tam dokonce tchyni,ale stejne je to casove hodne narocne...takze jsem to zavrhla.Nekdo tady psal,ze v Gennetu probihaji nejake zmeny k horsimu.
..tak nevim.Podoli ma strasne fajn sestricky a embryolozky...
Bohuzel vsude to je byznys. Myslela jsem, ze ve statnim zarizeni to prave proto bude lepsi. Jeste jsem ted cetla o Unice, ze si veri a proto garantuji, pokud zena neotehotni behem 3 IVF, tak 4. ma zdarma.
Holky já se toho začátku stimulace asi nikdy nedockam ☹ měli jsme začít už v červenci, kvůli občasným cystam doporučen dlouhý protokol a před tím tři týdny antikoncepce na srovnání, pak zoladex a dva týdny čekání. Dnes utrazvuk a cysta ☹ takže další čekání jestli praskne případně pak odsati a pak až stimulace ☹ odsavali vám někomu cystu? Jak to probíhá?
@mandarinka90 ty jdeš ve čtvrtek na transfer viď? Držím palce at vyberou toho největšího šampiona ;) já jdu zejtra teprve na odběr
@rybkaryb anoo děkuju, zítra mi budou volat,tak jsem zvědavá kolik ještě máme embryjek, jestli vydržely všechny nebo ne.. tak budu na tebe myslet, ať všechno proběhne bez problémů 🙂
Ahoj holky. Vcera jsem byla na ultrazvuk. Tak se chytli obe vlozene embryjka,cekame dvojcatka. Podle vysky hcg jsem to ocekavala,ale odlehlo mi,az to doktor potvrdil. Moc se tesim.upozornil mne na mozna rizika u dvojcat po ivf,tak doufam,ze tehotenstvi bude probihat dobre.
@babikadaska obrovska gratulace,tak snad te budeme nasledovat...
@babikadaska to je úžasné! Gratuluji! Muzu se ještě zeptat na ta rizika u dvojčat po ivf?
@babikadaska gratulujuu 😊
@babikadaska také moc gratuluji 🙂 také prosím o info o rizikach dvojčat z ivf. Hodně jsem premyslela o vložení dvou embriek, chci dvě děti a věk a čas proste leti a vůbec by mi nevadilo mít dvojčátka.
@utrikocku
@veverka55 ted jsem v 7.tydnu. Rekl mi, ze u dvojcat po ivf je do konce 12 tydne riziko potratu 30% a mam se setrit.
A tu je ma dilema,snad mi pomuzete. Se sefem jsem domluvena,ze vetsinu tydne muzu delat z domu pres pc,sem tam musim osobne zajit na pobocku pro papiry. Chtela bych v tom pokracovat,ale fakt nevim,ci to zapada do toho "setrit se". Mam za to pekne penizky,oproti tomu kdybych sla na nemocenskou . Myslite,ze setrit se,nutne znamena jenom lezet,odpocivat a nenamahat se ani psychicky ???
@babikadaska myslím ze pokud ti to nepůsobí velký stres s ta práce té baví a muzes to dělat v leze na gauci nebo v posteli s notasem na podložce tak bych se toho nebala 🙂
@veverka55 jo prace splnuje vsechno cos napsala: muzu juli delat v posteli, bavi mne a stres dokazu eliminovat, zvolit pomalsi tempo.
Jinak az na to,ze je riziko do toho 12tt a pak predcasniho porodu u dvojcat - ja si ani jedno z toho nepripoustim, urcite sme chteli dvojcatka. Chteli sme urcite dve deti,ale tohle byl nas posledni pokus s ivf. Tak budou dve najednou 🙂 moc se s manzelem tesime. Byla bych rada,kdyby se uchytilo alespon jedno,ale asi bych byla trochu sklamana a smutna za druhym. Pokus vam to lekar a zdravotni stav dovoli,ja jsem pro 2 embryjka.
Co se tyce cysty, muze si telo poradit samo,ale pry to muze trvat docela dlouho :/ do kdy mas nejaky termin,az zacnete s cystou neco delat ?
@babikadaska do příštího týdne, pak jsme se domluvili ze ji odsajeme. Já už nechci dal cekat, už se to hrozné vleče☹
@veverka55 kvuli cystam dlouhy potokol? To slysim poprve...vysvetlis mi prosim proc ?

@evunkas Ja prave taky k Rezacove. Ze zacatku jsem ji zkousavala lip, rikala jsem si,ze vi, co dela. Ale vsechny 3 IVF byly se stejnou stimulaci, pouze mi navysovala davky, ktere stejnak k nicemu vetsimu nevedly. Darebny se se mnou jednou na kontrole bavil o dlouhem protokolu,Rezacova je striktne proti. A kdyz se na neco ptam, tak se na mne ani nepodiva a odpovida jako kdyz ji otravuji. Tak jsem z toho takova spatna. Ale embryolozky a sestry jsou bezkonkurencne uzasny. Je potreba brat Rezacovou jaka je, ale zazila jsem tam spousta zen, ktere k ni proste nechtely. Ten jeji pristup evidentne nezvladaly 😕 Ale tak snad nebude potreba tu zmenu resit 😊