Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
@petruska23 ahoj...z 9 folikulu..7 vajíček.. 5 zralych...3 jsou dnes 8bunrcna 1az2 kvality a 1 je 6bunecne..prý trochu pozadu....
No až už jsme rozhodnuté, že jdeme do 2 embryí...😊 mám volat ráno v 8...a snad ve čtvrtek transfer
..
@cambra No tak to je super..moc gratuluju...❤
Držím palce, ať jsou už jen samé dobré zprávy...a 2 embryjka supeeeer❤
Ja čekám na zítra na telefon...jak to vypadá s našema embrouškama❤
@cambra super zprávy a dvě jsou dobrá volba ;)
@petruska23 určitě se vyvíjí dobře 🙂 dej vědět ❤
Manžel šel do práce a já už asi neusnu. Stejnak musíme za půl hodiny taky vstávat. Na osmou tam mám být,tak se nemůžu dočkat.
@sonisek Děkuji, tobě držím palečky na kontrolu ❤
@cambra skvele zpravy drzim pesti. manzel chce taky 2 ale ja nevim 😲
@petruska23
@sonisek holky drzim pesti at se vse vyviji jak ma
Holky,tak mám jen 4 folikuly,který stojí za to,ale tak i Dr.rikal,že na tom záležet nemusí...dnes naposled pichnu Gonal a Cetrotide. Zítra večer Ovitrelle. V pátek do zadku Dexamed,nebo co to je...v sobotu v 8 ráno nástup. Ufuf
Akorat mi říkal,že to na prodlouženou kultivaci nebude 😲 To nechápu teda,ale tak se uvidí. Neschopenku budu mít od soboty. A teď si asi vezmu 3 dny dovču a budu doma v klidu.
Holky,s poctem vajicek je to ruzny...ja mela mit 3-4 folikuly....nakonec bylo 12 vajicek. 3 nebyly jeste zrale,takze 9 bylo oplodneno, ale 3 to nedaly. Takze zustalo sest....z toho postupne se dalsi 2 prestala vyvijet. Jednoho favorita mi tam vcera soupli 🙂 Ale zbyla 3 vajicka se nejak zastavuji a asi to nebude ani na mrazeni,takze asi nic nezbyde ☹ Tak hlavne,aby se tam to jedno udrzelo a vsem ostatnim preji hodne stesti 👍 😘
@hribek
@petruska23
@sonisek holky...díky....moc vám držím palečky ať se taky drží....Zatím se vsechny na dráze...cíl máme daleko...ale překonání každého kousku je super.... dnes vše ok...3 8bunecna a 1 zpomalene... už jsem nahlásil na kliniku že chci 2 embrya....pani v laborce byla super..že to hned zapíše...😊
To nohy hore dám..mam pocit,že se musím nejdřív vybrecet,jinak nevím...udělám si akorát oběd a nic nedělám...Malej stejně přijde až po třetí odpoledne,tak mám klidecek 🙂 pustím nějaký film nebo si budu číst,nebo spát 🙂
A teda netušila jsem,co vše to obnáší a obdivuju všechny,které jděte do toho po několikátý...já mám totiž pocit,že tohle víckrát nedám 😀
Ale jako mám v sobě to pozitivní myšlení a věřím,že aspoň jedno se podaří 🙂
@pipinka @petruska23 Diky holky. Snad tam aspon ty 2 vajicka budou. Asi to udelam tak ze pokud budou max 3 vajicka tak vynecham PGS a pokud bude vic tak necham udelat tu genetiku.
@sonisek Ja mela prodlouzenou kultivaci pri prvnim IVF a to jsem mela jen 2 oplodnena vajicka pomoci ICSI. Tak asi neni duvod ji nemit kdyz je mene vajicek. To potom jedine kdyby embryolog rekl ze vyvin embrya neni tak jak by mel byt a ze je lepsi vlozit driv embryo a necekat na prodlouzenou kultivaci.
@danaet Moc dekuji 🙂 Dneska si davam pohov a zitra do prace,at zamestnam hlavu. Docela me ten hovor dneska do CARu rozlozil. Ale musime myslet pozitivne 😀 My meli taky ICSI....pritel ma spatne spermio a ja do toho PCOS,to se pak muzeme divit,ze to neslo normalne 😢 A jak jsi na tom ted vlastne ty?
Já si právě říkala,že kdyby bylo málo embryí,že jestli není lepšit vložit ho dřív než čekat až těch 5 dní...ptal se mě na ten hatching,tak to necháme...a ICSI máme každopádně taky,to na řekli hned
@veeev taky mam pcos. Jak jsme byli na genetice tak tam mi zjistili mutaci v genu nadledvinek. Ta zpusobila pcos, hypothyreozu a vysoky tlak. Testovali mi i funkci nadledvinek po tom co zjistili na genetice a nadledvinky ok jen ty vedlejsi efekty bohuzel (pcos, tlak a stitka). Manzel nastesti vse Ok. Ja mam dneska odpocinkovy den a zitra rano v 6:30 opu. Akorat to vypada ze budou jen 2 vajicka a to jsem mela dvojnasobne davky puregonu oproti prvnimu IVF kde byly 3 vajicka. Holt telo je nevyzpytatelne a i pres AMH 9,58 si dela uplne co chce.
@sonisek ICSI kazdopadne je dobra vec. I kdyz neni 100%. Ze 3 vajicek nam takhle minule vyslo oplodnit 2. A hatching se myslim ale dela az po prodlouzene kultivaci u blastocysty. Jen se narizne obal aby se blastocysta mohla expandovat ven a prichytit se ke sliznici. U nas to bohuzel delaji jen na zvazeni embryologa pokud je silny obal. Jako na jednu stranu asi dobre protoze to stoji 5 tisic, kdyz embryolog rekne ze obal neni silny aby byl nutny hatching. Na druhou stranu si zas rikam ze pro psychiku je ten hatching lepsi, kdyz vis ze se udelalo maximum.
Jinak na jednu stranu se tesim az budu mit zitra opu za sebou. A na druhou stranu vim ze to budou zase nervy. Kdyz je malo vajicek tak je to sileny stres cekat kazdy den na telefonat zda se oplodnily a zda se vyviji.
@sonisek Dekuji 🙂 Ja si prave rikam,ze ta prodlouzena kultivace je fajn. Kdyby mi dali nejake embryo,ktere druhy den vypada ok,tak by se treba nechytlo,protoze pri te prodlouzene kultivaci treba zjisti,ze se ctvrty den prestalo vyvijet. Zase ve mne by mu treba bylo dobre a dalo by to....buh vi,ale oni snad vi,co delaji 🙂
Musíme jim věřit 🙂
@danaet Tak me genetiku vubec nedelali...nebo o tom nevim 🙂 Ale snad kdyby to bylo potreba,tak by to bylo 🙂 Nam primo rekli,ze prirozenou cestou to asi nepujde (zazraky se deji a ja stale doufala),kdyz to neslo,tak jsme rovnou zacali jednat 🙂 A pry rovnou ICSI,jinou variantu ani nepripousteli,ale vsechny moznosti nam rekli 🙂 A byla se mnou na OPU jedna pani a rikali ji,ze to vypada na 1-2 vajicka a bylo jich 6,me rikali,ze to vypada na 3-4 a bylo jich 12 (sice to s nima nedopadlo nijak valne,ale byly tym 🙂 ). Tak uvidis,treba tam jsou schovany 😉 A nebo nam zafungoval opacne patek trinacteho 😅
Napsali mi,že mám k vyzvednutí objednanou novou knížku,tak až se mi dopecou lasagne Zajdu pro ni,ať můžu číst. Doma toho mám hafo,co ještě nemám přečteno,ale záleží na náladě 🙂
@veeev ale to je dobrá zpráva,když rikaj min a nakonec jich je víc... 🙂
Já na genetice byla...manzovi našli mutaci na cystickou fibrózou,tak mě tam hnali taky...a budu muset i v 13tt na genetiku...já měla vrozenou vadou ledvin a mám teď jen jednu a půlku,ale problémy nejsou,tak ok..malýho mi taky hlídali,jestli nebude něco mít s ledvinama

Holky kdy vas zaclo bolet bricho? Dneska 2.injekce a ted vecer se mi pupek nafoukl a boli me v oblasti vajecniku