icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

crazy_girl3
23. lis 2018

Včera jsem moc nereagovala, zaucovala jsem novou kolegyni misto me. Jsem ráda, že jste si me všechny přidaly 😍 ja jsem v noci nemohla vůbec spat, dneska jsem na kontrole v porodnici už, tak jsem nervní jak pes...

@veeev není už dneska testovací den???

veeev
23. lis 2018

@crazy_girl3 Drzim palce, budete obe v pohode, uvidis 😚
Az zitra. Musim dneska test koupit. Zadny doma nemam.

crazy_girl3
23. lis 2018

@veeev tak to chápu, žes vydržela netestovat. To je asi jedina cesta nemít zadnej doma 😊 OBĚ 😍😍 Ja jsem jediná co veri, že je to kluk 😂

sonisek
autor
23. lis 2018

@crazy_girl3 tak ať kontrola je v pohodě! No uvidíme,co tam máš ;)

@veeev to jsi dobrá,že doma žádný test nemáš...😂😂 Už aby byl zítřek. Koupíš test už dneska? 😂😂

Já jsem byla v Globusu,hned na začátku mi dědek najel vozejkem na nohu,tak jsem jen vynikla ty vole,a on zvesela jel dál...Samozřejmě jsem skoro pro nic nejela a domu jsem táhla batoh a tašku,kdyby mi viděl Lukáš,ten by mi dal,co to taham 😂 Jsem si nakoupila i zeleninu na polívku,tak budu zítra dopolko krájet a strouhat,a udělám i polívku samo😂 A jsem pořád přemýšlela,co dneska si dám,tak vyhrála čočka s klobásou 😀😂

sonisek
autor
23. lis 2018

A musím vyčistit křečky, morče,tak na to půjdu rovnou jinak se mi pak nebude chtít. Pak mám zásilku na poště a smska mi přišla před chvilkou,když už jsem drepela zase doma,tak asi po o se tam vydám,pokud se mi nebude chtít moc spát 😂

veeev
23. lis 2018

@crazy_girl3 Ja verim na holcicku. Tak uvidime. Ale je to jedno, hlavne, at jste vsichni zdravi a to je nejdulezitejsi 😉

@sonisek Dneska jedu na nakup, jen co ukoncim praci. Delam z domova a musim byt cca do 16 hod u compu, kdyby nahodou. Jedu nakoupit na dort pro tchana, tak rovnou koupim i test....jestli to do te doby nedostanu. Pak sjedu za kamoskou a miminakama na navstevu a domu. Dneska si upecu korpus a zitra to dozdobim ☺ Pak poslu fotku 😉

hribek
23. lis 2018

Ahojky 🙂 ja konecne doma a uz varim obed. v puse se mi udelal aft a boli z toho cela tvar ☹ no nejak to rozchodim. vecer jdem s izou na trhy, dneska se rozsvecuje strom ale to nestihnem tak se jen projdem a dame punc. vyzvednem jeji spoluzacku a ta u nas bude spat. zitra pojedem na vanocni dilnicky do sebrova tak sem zvedava, rada bych si koupila bud adventni venec nebo naky serepeticky a doma pak neco vytvorit

sonisek
autor
23. lis 2018

@hribek tak si to užijte 🙂 U nás zacinaji trhy zítra a bude v 18 velký ohňostroj ( to jsem zvedava) a stromeček se rozsvicuje až 2.12. na náměstí. U nás na obvodě pak 4.12.,tak se těším,bývá tu méně lidí a je to možná hezčí,než davy na náměstí.

sonisek
autor
23. lis 2018

@veeev jooo,fotečku pošli 🙂
Já nakonec dort nedělám,v neděli přijedou naši a mamka říkala,že upeče mě i manželovi dort,každýmu jeden,tak super 😂 Takže já nic sladkého už nepeču a udělám jen pár chutovek a Ende.

veeev
23. lis 2018

@hribek Jééé, za chvíli jsou vánoce, já se tak těším. Já bych taky chtěla letos na trhy, máme rádi v Plzni, tam jsou takové volnější než v Praze. A nebo zajedeme jako loni ke kámošce do Hradce. Tam jsme byli v nějaké malé vesničce a rozkošné trhy tam byly. S tím aftem...dost na to trpím, zkus Mundisal gel, ale radši se zeptej, jestli to nevadí těhotným, to fakt nevím. Když to namažeš, tak to chvíli děsně pálí, ale pak to na chvíli vůbec necítíš. Hodně jsem to využívala před jídlem, abych se aspoň mohla bez bolesti najíst 🙂

veeev
23. lis 2018

@sonisek No tak to je ideální, když ti bude upečeno 🙂 Já vlastně v dospělosti nikdy dort od nikoho nedostala. Když jsem byla malá, tak pekla mamina, to jsme měli dort každé narozky. Ale teď každému peču dort, ale mně nikdo ☹

sonisek
autor
23. lis 2018

@veeev jooooo,sem pojeďte ;) hihi

My byli na tenkrát od cestovky na trhach v Pasove a na koupačku v Bad Fussing a to byla paráda 🙂

veeev
23. lis 2018

@sonisek Kluci od přítele (brácha s jeho přítelem) jezdí každý rok do Německa na trhy. Že to je nesrovnatelné s našima. Ale my zase vybíráme trhy, kde není moc lidí....v tom Německu je to prý masovka. To by přítele kleplo....davy nesnáší 🙂

sonisek
autor
23. lis 2018

@veeev ten Passov ještě šel. Jako Regensburg a Drážďany,to bych asi nejela 😂 A jednou jsme byli v Chamu nakupovat před Vánoci a že juknem tam na trhy a nakonec jsme tam nešli,jestli tam něco mají.

hribek
23. lis 2018

@veeev
@sonisek no my takhle prvni den nechodime je tam pulka brna a lidi sou akorat nervni, ale tim ze si berem holky tak jim udelame takovej peknej vecer. Predloni jsme byli u kamarada v Berline a tam to bylo moc pekny, meli uprostred i kluziste tak mala bruslila 🙂 Pak po ceste zpet Drazdany a tam taky moc pekny.

luu25
23. lis 2018

Ahoj holky, jenom jsem chtěla říct, že jsem pročetla skoro celou diskuzi a moc jste mi pomohly. Zvažujeme že to zkusíme, protože přirozené těhu moc nehrozí. Gynekoložka doporučila Repromedu. Pořád jsem se ale tak nějak nepřehoupla přes tu fázi rozhodování. Co byste řekly že byly největší rizika, ze kterých jste před absolvováním toho veškerého umělého oplodňování měly největší obavy?
@hribek co se aftů týče, hodně na ně trpím. Na bolest mi pomáhá kloktadlo od Tantum, bohužel v těhu ho asi spíš nedoporučují :( a jinak ber B-komplex, co ho beru se mi afty dělají méně.

veeev
23. lis 2018

@luu25 Ahoj, tak to jsme rády, že jsme ti pomohly 🙂 Klidně se na cokoliv ptej...bohužel máme zkušeností více než dost 🙂

Já jsem si ani nějak žádná rizika nepřipouštěla. Samozřejmě jsem se bála, jak to všechno bude časově a finančně náročné. Ale cíl byl jasný, takže jsem obavy hodila za hlavu a doufám, že mi pomůžou. A v současné chvíli jako největšího strašáka beru prostě ty negativní těhotenské testy....to prostě bolí, ale člověk musí jít dál 🙂

veeev
23. lis 2018

@luu25 Ale jinak vidíš, že skóre nás 4 vytrvalkyň je více než příjemné.... 3:1 ve prospěch těhotenství 😂

luu25
23. lis 2018

@veeev Moc děkuju, určitě budu mít otázek víc než dost. Zatím v tom docela plavu, přečetla jsem tolik blogů a článků a diskuzí a pořád mám pocit, že vlastně nic nevím.
Právě to skóre mě strašně těší a dodává mi na optimismu :D

veeev
23. lis 2018

@luu25 Tak lehkou cestu neměla asi ani jedna z nás. Člověk se musí připravit, že to třeba může chvíli trvat, můžou se vyskytnout problémy....ale je důležité je překonat a jít dál 🙂 Jen pozor, ať tě ty diskuze spíš nevystraší. Oni jsou dobré, ale nesmí se to přehánět. Je tady toho i hodně smutného. Já třeba diskuze tady beru jako vylití srdíčka, ono to často pomůže. Lepší, než se v tom trápit sám. Ženský si mezi sebou asi řeknou víc věcí, které vzájemně pochopí než doma s partnerem. Ten by chudák měl hlavu jak balón, kdybych mu všechno povídala 🙂 Ale co ty víš, jsou i případy, kdy to tak dlouho netrvá a je hotovo 😉

hribek
23. lis 2018

@luu25 dekuju. Ja si rizika nepripoustela. Spis sem si rikala ze se snad konecne dozvim co by mi mohlo byt. Rizika sou asi nejvetsi - zklamani a finance. I pres pojistovnu to vyjde plus minus 50tis. Asi bych nechala doktory vysetrit co se da. Genetiku imuno atd at je vysledek jistej. Ja treba mela jen 2embrya. Jedno perfektni a nevyslo. Jedno s mozaikou a to zatim pekne roste a vypada to ze bez nejakych vad.

sonisek
autor
23. lis 2018

@luu25 ahojky,jak dlouho jste se snažili o mimi? A máte nějaké konkrétní problémy? Každopádně pokud budete muset podstoupit IVF,tak držím palce ať ta cesta je co nejkratší ;)

sonisek
autor
23. lis 2018

Jinak té kamosce,co byla taky na 3.pokus v té "moji" klinice,tak to taky nevyšlo,naštěstí má 2 zamrazene. To je zajímavé a ja věřila,že jim změna taky pomůže.
Naopak zas holčina,kterým prostě nic nezjistili,otěhotnět nemohla,tak po 1.IVF mají holčičku,v říjnu ji byl rok. A že po novém roce půjdou pro mrazacka a ona teď otěhotněla přirozeně 😎

Každopádně povede se to nakonec všem tady,tak holky hlavu vzhůru ;)

crazy_girl3
23. lis 2018

holky, já se konečně dostávám k PC. jaterky opět mírně vzrostly, ale důležité byly žlučové kyseliny, ty jsou pro mimi nebezpečné a ty mám naštěstí negativní...miminko zase přibralo a jinak vše v naprostém pořádku, takže vše nechat jak je a jdu zase zpátky ke své dr, pokud prý ještě chci...čekat na vyšetření v místní porodnici 3hod, protože je tam jen jedna doktorka a maminek plná čekárna...ne díky...ještě si to užiju až až...

@hribek chvilku jsem přemýšlela, že bysme šli, ale nestihli jsme to a jsem ráda. dle fotky těch lidí...neskutečný...ale vypadá to, že stromeček se jim letos povedl a je pěkný...jinak jak jsou tam ty moderní budky na náměstí, tak ty vyrábí naše firma 🙂

@luu25 jediné riziko, na které jsem se snažila nemyslet ale, byl možný neúspěch...jinak nic. chce to hlavně pokud možno pevné nervy a jít do toho pozitivně!! Věřte v úspěch a že vám pomůžou. Držím palce a určitě se k nám přidej, rádi ti poradíme, vyslechneme...🙂

sonisek
autor
23. lis 2018

@crazy_girl3 tak to je dobře,že je to jakžtakž dobrý ;) Tak se držte! Kdy nastupujes na mateřskou? Neměla bys už,nebo ještě budeš stejně pracovat?

sonisek
autor
23. lis 2018

Já odpoledne nachvilku usnula a pak jsem se vzbudila a bylo mi dost divne,že jsem ani nechtěla vstat,nic dělat,nic jíst..pak přišel malej a koukali jsme na telku. A teď už mám asi hlad 😂

veeev
23. lis 2018

@crazy_girl3 Tak parada, aspon ze tak 😁 Mam radost, ze jsi zase v klidu 😊 A ted mi tak doslo, co ten sef? Podle toho, ze nekoho zaucujes, tak to vypada, ze podlehl a nedal na vasi domluvu.

veeev
23. lis 2018

Holky, ja testovat zitra nebudu. Zitra mame oslavu pritelovo tatky 65 a pritel nechce. Boji se. Coz chapu, ja se bojim uz dva tydny. Takze bud to zitra dostanu nebo test v nedeli rano. Uz ho mam koupeny 😊

sonisek
autor
24. lis 2018

@veeev ty máš nervy 😂😂 ale chápu to! Užijte si oslavu. Dort hotov?

crazy_girl3
24. lis 2018

@veeev no prosimtě, zase přišel s tím, že se tam stejně někdo musí vzít...ředitel jako...můj šéf to nechápe, ten tam nikoho nechce...nicméně je to na 99% kvůli kolegyni na recepci, která tam má výsostná práva na všechno a já jí často zastupuju, aby mohla trajdat (většinou soukromě)...takže asi tak..nicméně paní nevydržela a druhý den nepřišla, takže bůhví, na to se budeme domlouvat v pondělí zase....

@sonisek na MD můžu nastoupit mezi 4.12.-17.12
s tím spaním jsem to měla stejně. Byla jsem strašně unavená, ale když jsem usnula a probudila se, tak mi pak bylo strašně zle

@veeev ty ses fakt skvělá, že držíš!!! Máš můj obdiv!! užijte si oslavu 🙂

Strana