Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
@antoaneta zkus lžičku majoránky (koření) zalít jak čaj horkou vodou, do toho lžíci medu a půl citronu vymačkat..udělej si to aspoň 2x denně, hodně to odhleňuje, tak by tě to mohlo zbavit té rýmy. Já jsem zase před opu měla strašnej kašel, že jsem taky měla strach, že mě neuspí, ale tohle mi zabralo a bylo to ok
@linusha tak ať pěkně rostou..Jakto, že nemáte transfer hned?
@crazy_girl3 jednak naše centrum doporučuje spíše KETY než ET ale je to taky z důvodu že naše embryjka půjdou na genetiku. Ale pokud nebudou v takové kvalitě aby šla zamrazit tak bude ET.
@linusha aha, tak budu držet palce, aby vše dobře dopadlo 🙂
@linusha teda to budou nervy co? Čekat do prosince, držím ale palce, ať je vše o.k., genetika, zamražení, rozmražení a vůbec všechno to kolem😉
@crazy_girl3 moc děkuji za tu babskou radu. Sice k té majoránce bych viděla radši česnek a brambory😀 ale ujde to. Dopuji se vším možným, takže nevím, co z toho mi zabralo, možná celá ta kombinace všech drijáků, včetně toho tvýho, moc děkuji🙂, co do sebe láduju, ale světe div se, už začínám dýchat nosem a je mi lépe. Snad to ještě trochu naženu a zítra budu o.k. Břicho bolí, nervozita stoupá, zítra dopoledne jdu na to. Snad bude punkce úspěšná.
@hribek hlásím že je mi trochu lépe! 😉 Výsledky určitě budou dobré a ve čtvrtek si na tebe vzpomenu, mě to čeká zítra, do půl 10 mám nástup do nemocnice. Pokud vše bude o.k. tak na trasfer bych měla jít taky příští týden, tak pak dej vědět jak na tom budeš! Mám ale strach aby se něco nepokazilo a hlavně aby ze mě něco vydolovali. Dočetla jsem se tu, že mohou některé folíky, ty velké, prasknout a transfer musí být pak odloženej. V caru mi o tom nic neřekli☹ A já, asi nějaký velký mám. Včera jsem měla na ultrazvuku dva 21 mm. Večer si pak dle časovače píchla 2x Ovitrelle a zítra jdu. Tak nevím. Hledám informace a nejsem z toho nijak rozumná. Spíš rozhozená😒.
@linusha Nevzdavej nadeji....urcite nejake vyjde 🙂 Nam to taky vsechna vzdala az na jedno,ale to to nakonec vzdalo az u me ☹
@antoaneta Drzim palce at je lepe. Oni si tam nejak poradi a neco vydoluji 🙂 Me taky rikali,ze budou 3-4,ale nakonec jich bylo 12 (sice jen 9 zralych a nakonec postupne odesly,ale hlavne,ze tam byly). Ted jdeme na imuno,aby zjistili,proc takhle odchazeji. Tak snad na neco prijdou.
Dej vedet,jak to zitra dopadne 🙂
@hribek Snad uz to pred vanocema vyjde 🙂 Drzim vse co mam 🙂
@antoaneta no tak to uz zitra zas bude lepsi. Drzim palce at to moc neboli a vse vyjde. Ja mela 2taky nejak pres 20mm a pak kolem 16-18mm. Vzali mi jich 10 z toho dobrych myslim 7a oplodnilo se 5. Pak kazdej den odpadalo jedno az ten patek den mi zbyly 2 ktery zamrazily. Tak uvidime. Taky doufam ze nic nepraskne. To mi rikal ted dr taky ze pokud by to prasklo ten jeden co mi tam narostl tak ze by se to odlozilo na priste
@hribek a to jako jedno z těch zamražených? Jeje, tak ať nám nic nikde nepraskne a dobře vše dopadne. Informuj! Taky budu.
@linusha aha, tak teď nevím co ti přát? Et, ket? Ať je to jak to má být, hlavně ať je to dobré...
No nic, jdu inhalovat, pak se ještě nadopuji, sprcha a jdu chrnět, zítra velký den, musím se dát do kupy. Uf.
@antoaneta me to právě pomůže vždycky. Tak ať to zítra dopadne co nejlépe! !
@veeev ty jsi psala,že jsi měla poslední ovulku nějak bolestivou viď...já včera jak náběh na zánět močových cest..do toho bolest na pravé straně..včera jsem pro jistotu pila i urologický čaj a stejně jsme si večer zasexovali...dle kalendáře bych ovulku měla mít dneska,ještě pořád podbřišek cítím,no tak uvidíme...
Holky,hezký den přeji a vsem, co nekam jděte,tak ať to dopadne dobře...já jdu tak akorát do práce a pro malýho zpět z práce jdu na 16:30...tak už aby to bylo...
Ahoj holky. Mám dotaz 🙂 Je tu někdo, kdo stimuloval Gonalem a šel 7 DC na UTZ? Píchám 162,5 jednotek, budou už nějaký folikuly, co myslíte? Kromě bolestí hlavy a nechuti k jídlu nic nepociťuji 🙂 A další dotaz, je někdo, kdo prošel IVF v období listopad/prosinec? Tím, že se mi zpozdila MS mi vychází PGD embrya (pokud nějaká budou, ale věřím, že ano) v prosinci a transfer na konci prosince nebo začátek ledna.. Ovšem nejsem si jistá, jak mezi těmi svátky budou produktivní v laboratořích.. Tak jestli němá někdo zkušenost, jestli nemám spíš počítat, že to bude až v tom následujícím cyklu (ne ve druhém jak je v plánu, ale ve třetím), že se to prostě nestihne...
Děkuji 🙂
@antoaneta no ted podle min tydne na utz byl jeden folikul. Zitra du na kontrolu jaka bude sliznice pokud bude ok a ten folikul nepraskl tak by mi pristi tyden rozmrazili embryo a pokud by bylo vse ok tak by ho zavedli. Tak se modlim aby nic neprasklo. Vysledky aby byly v poradku a po rozmrazeni aby bylo embryo v poradku
@brambora28 my sice neměli PGS přes vánoce, ale měli jsme přes Vánoce naši genetiku a vím že nám říkali že se to kvůli Vánocům o 14 dnů opozdí. Jinak na výsledky z PGS jsme čekali 6 týdnů, takže KET jsem měla fakt až ve třetím cyklu. Moje tělo si aspoň trošku odpočinulo a KET se povedl 🙂
@brambora28 Kamarádka pracuje v CARu a říkala, že se nové konzultace, odběry a tak neplánují na vánoce, ale že normálně fungují, ovulace si nevybírá :D
@pxtulka Děkuji 🙂 My právě genetiku a těch 6 týdnů máme za sebou, navíc máme připraveno i vyšetření pro embryo, takže to by mělo být rychlejší, ale taky mám obavy, že kvůli svátkům se to opozdí, a transfer bude až v lednu 🙂
@crazy_girl3 Ahoj, děkuji 🙂 No u nás jde o to, že testy se budou dělat nejspíš v Praze, takže v laboratoři a tím pádem to vliv na CAR moc nemá.. Ale je pravda, že by transfer mohl být třeba 31. 12. nebo 1. 1., a to teda nevím, jestli pracují normálně.. Teď 17. jsem si potřebovala domluvit UTZ při stimulaci, byla jsem 1DC a nikdo to nebral, dovolala jsem se až v pondělí..
@brambora28 aha, tak je to možná jak které centrum. Ona dělá v poměrně velkém..Se jich na kontrole zeptej, jak fungují a uvidíš
@crazy_girl3 Oni taky mají velkou laboratoř, ale naše diagnoza je hodně specifická, takže Praha :D Doktor říkal, že si myslí, že by si to mělo zvládnout, ale řešila jsem to s ním naposledy, když měla MS přijít dřív a to by vycházel transfer ještě před Vánocema.. Zpožděním se vše posunulo no.. Ale zeptám se 🙂
@brambora28 tak budu držet palce, aby to bylo co nejdřív!
@brambora28 já byla 6.DC na kontrole, měla jsem též gonal a folikuly byly vidět. Jinak já měla OPU teď v pondělí a řekli mi že transfer bude až v lednu, kvůli genetice. POkud se nepletu tak centrum kde nyní jsme má nějak od půlky prosince volno.
V minulém centru jsme podstoupili IVF přelom listopad/prosinec a tam měli volno nějak od 20. prosince a u nich by byl transfer prý hodně natěsno.
Obě ty centra jsou velké.
@linusha Děkuji za zprávu 🙂 Takže budu počítat s lednem...
@brambora28 já měla Gonal 200 jednotek a byla jsem na utz 7dc a měla jsem folikuly kolem 11mm.
@antoaneta ahoj nic se neboj já měla 9 folikul, ale jen 5 zralých vajíček a všechny se oplodnily (použily metodu ICSI). Taky jsem měla prodlouženou kultivaci, a ještě jsme si připlatili za embryoglue a kultivaci pod kamerou.
@brambora28 Je vidět, že každá CAR to dělá trochu jinak a hlavně každá z nás jsme jiná. Já měla 3 druhy injekcí Gonal F (250 jednotek 2-11DC, Cetrotide (1 celou inj. 6-11DC) a Ovitrelle (1 inj. 11DC).
A holky dnes jsem 9 den po transferu už jsem to fakt nemohla vydržet tak jsem si udělala test a světe div se mám ducha. Takže doufám, že to bude i nadále všechno v pořádku a že mě budete co nejdříve následovat.

@sonisek
@hribek
@veeev
Holky děkuji za podporu, radu. Dnes je mi o kapičku lépe, ale nemocná jsem stále. Dnes jsem byla také v caru, na kontrolních odběrech a ultrazvuku. Pro ty, které to třeba zajímá a někdy by na tom byly stejně jako já (snad ne), tak pokud byste byly nemocné, nebojte pokračuje se!!! 👏 Řekli mi že odběr udělat musí, že mě nastimulovanou nechat nemůžou. Ale k vůli narkóze je nutné abych měla volný nos a mohla dýchat. Což s tou mou děsnou rýmou bude trochu problém. Na místě ale bude mít rozhodné slovo - o postupu anesteziolog. V horším případě by řešily jiný způsob, pravděpodobně lokálně (epidural,....) Tak snad se mi do té doby ještě uleví. Mám hodně pít, nevstávat z postele, potit se a snažit se o to aby mi bylo lépe😅 vtipný. Mám na to jenom dnešek a zítřek, ve středu o půl 10 jdu totiž už na to. Dnes večer si mám píchnout 2x Ovitrelle a ve středu děj se vůle boží. Foliků moc nemám, na jedné straně 5, na druhé jen jeden, z toho dva 21mm, zbylé jsou v rozmezí 10-16 mm. Takže nic moc. Ale snad mezi nima bude ten osudovej s funkčním vajíčkem. Pokud ano, a budu už úplně zdravá, tak by pak transfer (s prodlouženou kultivací) připadal na pondělí. Holky a prosím, která z Vás je tu teď na tom jako já? Aktuálně před opu a pak transfer? Potřebuji k sobě další trpitelky😅 Nadcházející dny budou psycho. Nebo všechny už čekáte na ty vysněné //? Držím palečky🙂