icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

hribek
11. říj 2017

Holky chci se zeptat o vikendu mame oslavu a tak me zajimalo jestli se muze alkohol v dobe kdy si picham injekce? Nic tvrdyho spis jen vino nebo burcak

cambra
11. říj 2017

@sonisek new...odběr vyjde asi na 10 den....8 na kontrolu....aspoň tak to doktorka popisovala...jelikož ve čtvrtek budeme zjišťovat zda odběr v sobotu a nejhůř v pondělí....v neděli mají zavřeno a na tu to samozřejmě vychází.

Já mám velmi těžké rozhodování s prací ... zastupitelnost je tam velmi těžká...tudíž Kdyz uz nepřijdu bude to pro firmu náročné.. na druhou stranu..oni se kvůli mě též nikdy nepretrhli ...ale to je dlouhý příběh...dokonce mě jeden nadřízený vyhodil a po roce mě přišlo až přijdu zpět....šla jsem....no nic...doufám že transfer vyjde na čtvrtek až sobotu další týden...to bych si vzala ještě asi 2 pracovní dny dovolenou buď před nebo po víkendu...budu odpočívat a pak se vrátím....pokud se potvrdí těhotenství....rozhodnu se jak dál....je to tam náročné a já nechci ohrozit své dítě....navíc jsem v I.stupni invalidního důchodu....mám 2 autoimunitni onemocnění....ale funguju...

cambra
11. říj 2017

@hribek já už nepiju delsi dobu...vůbec...teda až na jeden úlet mezi iui....kdy jsem si potřebovala vyčistit hlavu..práce 😂
Asi bych nepila...stejně v tehu nebudeš...a trénink není na škodu 😊

sonisek
autor
11. říj 2017

@hribek vino by se snad mohlo, kdyz to nebudes prehanet? :D Ale nevim no..ja temer nepiju vubec, max opravdu to vino parkrat za rok...

@cambra ja zas mam praci, ze temer cely den v poklusu, nekolikrat tydne skladat zavozy a zas kdyz bych mela smenu, otravovat nekoho jinyho - hele, nemuzes mi prijit slozit zbozi? Opravdu nekdy honicka a predstava, ze tam nekde pak uklouznu pri mym stesti...a stres okolo, tak se rozhoduju, ze zustanu doma no. Mela bych vice casu i na malyho, takhle kdyz mam pak ranni, odejdem rano v sest, prijdem odpo v pet, nekdy i vikendy makam...kdyz jsem byla tehotna s malym, sedela jsem na recepci a mela temer pohodu. Tenkrat mi dr. nechala doma asi prvni dva mesice, protoze byl cerven, cervenec, vedra jako prase, pak jsem chodila do rijna a pak uz byla doma, narodil se ve druhe pulce ledna.

cambra
11. říj 2017

@sonisek tak to potom ano....já sedím v kanceláři.. takhle lítat a tahat se s věcmi...to je vážně na doma....já ro mám náročné časové a psychicky...stavební firma a já dělám cenově nabídky....ale ten stres teď prostě vydycham 😊
Popravdě mě čekají peníze za již oddělenou práci a myslím že budou dobihat koncem roku....nechtěla bych o ne přijít....

monikaxoxo
11. říj 2017

@sonisek Ahoj, já v podstatě v práci končím. U 1.IVF jsem si vzala po ET dovolenou 5 dní a po KET 14dní a to se nevědělo, jestli to není mimoděložní a čekala jsem jestli potratim nebo co bude a to už jsem musela být v práci a byla jsem z toho na nervy, už nechci aby se tohle třeba opakovalo. Jinak bylo léto, to znamená tady málo práce a za dovolený jsme měli záskok. Ted před Vánocema je situace ale úplně jiná, práce je mnohonásobně víc, také tahám těžké balíky, pořád se ohýbám a ještě k tomu nervy s lidma, řekla jsem, že chci být doma od začátku stimulace, což znamená měsíc, ale pokud bude pak zase KET tak dýl. A na takhle dlouho záskok šéf nemá. Na jednu stranu bych se na něj mohla vyprdnout a at se prostě stará, ale já jsem taková, že je mi to prostě blbý, vim, že to není lehká situace. Takže jsme se dohodli, že půjdu na PN, on přijme nového zaměstnance a bud se IVF povede a já se pokusim na PN už zůstat a nebo když se nepovede a dr mi jí nenechá do 3.IVF, tak hold budu muset dát výpověď.

cambra
11. říj 2017

To já v práci neřekla o co jde..a neřeknu...přeci se nenechám vyhodit jen tak ať už to vyjde ci ne....spíš jde o to..že tady se už jedna slečna vyhodila těhotná...a to vůči sobě nedovolim...už v minulosti jsem této firmě dala dost na to abych si něco vzala pro sebe.Jen je náročné vysvětlovat návštěvy u lékaře.Ale naštěstí nemusím nic tahat...

@monikaxoxo hlavně ať to vyjde 😊

monikaxoxo
11. říj 2017

@cambra Pokud víš, že by to mohlo takhle dopadnout, tak to určitě neříkej. Tady jsem věděla, že je to jedno, šéf by si vyhazovem nepomohl, právě naopak. Krom toho on má syna z IVF, takže má pochopení, ale prostě situace je taková, že nemá tady místo mě kdo být. On tohle nikdy řešit nemusel, jsem tu 10 let a já ani kolegyně jsme nikdy nebyly nemocný. A přijde mi blbý jít na PN a pak se třeba po 2 měsících vrátit, nechat tu novou vyhodit a za další 2 měsíce by mohl zase někoho hledat, to by bylo furt dokola. Ohledně peněz je to na nic, ale zas když si spočítám kolik třeba do tý práce projedu, tak zas o tolik nepřijdu. A pokud se vůbec nebude dařit, tak doufám, že novou práci najdu, stejně už tady mam ponorku po tolika letech. Jinak já to tady tajila rok, ale pak už se to nedalo, když jsem musela k dr často a přehazovat si směny, tak kolegyně pořád vyzvídala. No musí nám to tady všem vyjít 🙂

hribek
11. říj 2017

Je nejakej rozdil zotavovani po ket a po et?

monikaxoxo
11. říj 2017

@hribek Tak po ET jsi vlastně chvilku po stimulaci, záleží jak jí budeš snášet, já třeba byla úplně v pohodě, nic mě nebolelo, tak jsem si po ET vzala jen 5 dní dovolenou. Po KET bych mohla jít do práce klidně hned, ale že už jsem zažila ten jeden předchozí neúspěch tak jsem nechtěla znova riskovat a chtěla jsem mít větší klid, proto jsem zůstala doma 14 dní až do krve.

sonisek
autor
11. říj 2017

Já u nás naštěstí jsem zastupitelná bez potíží celkem...u nás se píšou směny jen na měsíc dopředu ,takže vlastně na listopad by to měli jednoduchý a říjen,když bych zůstala doma,tak si taky vyřeší...

petruska23
11. říj 2017

Ahoj holky...tak dneska jsem měla kontrolní utz a mám cca 30 foliku❤ v pátek ráno mě čeká odběr😍

cambra
11. říj 2017

@petruska23 no pani...to je nálož.....jak probíhala stimulace?

hribek
11. říj 2017

@monikaxoxo diky, ja prave jdu poprve, nastesti mam praci z domu tak s tim problem nebude. drzim pesti

petruska23
11. říj 2017

@cambra tentokrát jsem měla dlouhý protokol. Pichli mi Decapepthyl depot a potom 14 dni nic...jakože se uspaly vajecniky. A ted jsem pichala 9 dní Fostimon a pěkně to narostlo..Ještě se uvidí, kolik se podaří odebrat.
Minule jsem měla krátký protokol a měla jsem polovinu foliku..😍

cambra
11. říj 2017

@petruska23 a z poloviny se stejně nezdařilo?
Hlavně držím palečky.. ať to teď vyjde 😊

monikaxoxo
11. říj 2017

@hribek Tak to máš dobrý. No já mam ještě čas, budu začínat až začátkem listopadu. Tak teď držím palce já 🙂

monikaxoxo
11. říj 2017

@petruska23 Teeda, pěkná úroda 👍

sonisek
autor
11. říj 2017

@petruska23 krásný počet 🙂 Hodně zdaru 🙂

petruska23
11. říj 2017

@cambra Nooo..oplodnilo se 10, do 5dne došly jen 3 a biopsie se podařila udělat jen u dvou...po PGD bylo jen jedno zdravé a u toho ket bohužel nevyšel😢
Tak bych byla ráda, kdyby se podařilo odebrat více, protože ty ztráty jsou potom velké...

danaet
11. říj 2017

Taky mám nemocenskou po celou dobu. Jinak u mne to zatím na boom folikulů nevypadá. Z těch měřitelných zatím 4 po 10mm a 1 13 mm. Sliznice 8 mm a to jsem 7 DC. Ode dneška cetrotide. Jako první míchání mi teda 2x nešlo 😀. Prvně mi nešly sundat krytky od jehel, byly jak přilepené a pak jak už byl namíchaný roztok tak zase boj to natáhnout do stříkačky. Jehla aspoň ostřejší než u orgalutranu, ale otok po vpichu je stejný jak po něm. Akorát jsem si dneska užila protože ráno v CAR pak u obvoďačky a nakonec na endokrinologii. V Car poprvé chtěli od obvodní potvrzení na předoperační vyšetření. Už tam jdu pod narkozu po 3 a poprvé chtějí lejstro. Takže zítra zpět k obvodní na krev, moč, EKG kvůli tlaku. A pak ještě v pondělí kontrola. Tak snad ten papír dostanu a ještě i včas protože příští týden mám Opu. To jsou zas stresy.

danaet
11. říj 2017

@petruska23 super úroda. To se máš. Já jich mám opět málo. Z prvního IVF 3 vajíčka a jen 2 se podařilo oplodnit a vyvinout do blasty. Teď v druhém IVF to nevypadá o moc lépe. Doktor mi sice zvýšil dávky puregonu oproti minule, ale jen o trošku. Má strach, protože mám pcos. Jako těžko soudit ale je to děs. Peněz to stojí,pak to úsilí a pak skoro žádné vajíčka a přitom AMH 9,58

danaet
11. říj 2017

@hribek s tím alkoholem těžko radit. Vajíčka, která se v daném cyklu tvoří, "se probouzejí nebo zrají" ve vaječnících před jejich uvolněním po dobu 90 dní. Během toho můžeš životním stylem ovlivnit jejich kvalitu. Sice se říká, že víno je fajn na sliznici, ale na kvalitu vajíček má negativní vliv. Čili kvalita vajíček už je jakoby předem daná, tím pádem se asi omezovat nemusíš. Jedna nebo dvě skleničky asi vliv mít nebudou. Spíš dej na sebe a své tělo a dej si podle toho jak se daný den budeš cítit. Já třeba alkohol nepiju už nějakou dobu ale ani předtím jsem tomu moc nedala.Ale je mi jasné, že na oslavách a návštěvách se těžko vysvětluje nebo hledá výmluva proč nepiješ nebo něco nejíš.

hribek
11. říj 2017

@danaet jasne diky. Ja mluvim o 1max 2 sklenkam vina nebo burcaku behem dne. Alkohol k zabave nepotrebuju ale obcas rada ochutnam kvalitni vino🙂

petruska23
11. říj 2017

@danaet teda..tak to máš to AMH pěkně vysoké..já mám 6,48. Tak ještě neztrácej naději..třeba jich tam vykoukne víc😘
Já mám endometrium 10 a největší foliky 18mm..ale už jsem na konci stimulace (9 dní injekcí) a v pátek opu, ale musím říct, že už mě pěkně bolí bříško..tak se těším, az se vyndají 🙏 ❤

sonisek
autor
11. říj 2017

CHteji předoperacni vyšetření na vyndání vajíček? Ty jo...
Holky,v těch mm se vůbec nevyznám,jak mají být velké folikuly... Snad se taky pak dozvím. Hlavně,co chodím k tomu dr.,tak ten je takovej "hodně mluvnej",takže na co se nezeptam,to pomalu nevím...ale ó cenách nás informoval dobře 🙂

sonisek
autor
11. říj 2017

Děláme si doma srandu,že jsem koupit dítě v akci! U nás mají akční balíček,že je ICSI+AH+PAK v jednom a vyjde to asi o 1500 min,než jednotlive.

danaet
11. říj 2017

@hribek taky jsem si dala kdyžtak kvalitní víno. Až se nebudou řešit děti tak se k němu raz za čas vrátím. Výborná je Frankovka od Michlovského z edice Chateau Dowina barrique nefiltrovaná ročník myslím 2012. Dražší ale skvělé. Ta edice Ch. Dowina barrique nefiltr to je supr. Zrají v dubových sudech a nejsou chemicky čištěné. Ale ani kvalitní rum třeba Diplomatico není špatný 😀. Jinak alkohol taky k zábavě nepotřebuji, ale raz za čas jsem si dala. Holt teď jak nevyšlo to první IVF tak jsem udělala změny v životosprávě a těžko říct no, zda to má nějaký vliv.

petruska23
11. říj 2017

@sonisek jo to dobře znám 😀 taky nejsem odborník, ale při 20mm folikuly praskají..takže se OPU planuje podle toho, jak rostou...
Jeee, akční balíček..to je vtipný😂😂😍

danaet
11. říj 2017

@sonisek ten náš doktor taky není sdílný vůbec. Bere to automaticky a otázky ho spíš udivují. Zralý folikul má minimálně 18 mm a ideálně 22 mm. Při těch 18 mm se většinou už aplikuje pregnyl na dozrání a uvolnění vajíčka z folikulu.

Strana