Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
Wow vy ste šikovný. Tohle bych nikdy nedala
@hribek máš to krásný, mě peče blbě trouba a nemám ten dort nikdy stejně vystouplý, musím ho všelijak okrajovat ☹
Teda jste sikulky,ja jsem na tohle leva
@sonisek https://www.lidovky.cz/vyzkousejte-cokoladovy-d...
Tady ten korpus jsem dělala. Jinak krém tam, že vyšleháme mascarpone + třeba tvaroh s vanilkovým cukrem, a pak zaslehas do zhoustnuti šlehačku (opatrně ať nepřešleháš a raději dát i ztužovač). Pokud máš strach, udělej jen mascarpone a ten tvaroh třeba + rozpuštěnou čokoládu jestli chceš čoko. A ještě polevam a promazavam čokoládovou ganache (smetanu ke šlehání provedena k varu, odstavis a do horké vnichas nalámanou kvalitní hořkou čokoládu, podle hustoty kolik chceš ale minimálně stejně gramů jako šlehačka). Já dělám prostě vždy takhle vrstvy - korpus, čokoládová ganache, ovocný rozvar, krém a zase korpus.. co se týče těch dortu s tím kinder atd mám pocit že ty profi vypadají vždy líp než když to dělal někdo v mém okolí..snad tomu vzhledu pomůže ty čokolády tam rozkrájet a nelamat,vím že je to blbost, ale často mi to přijde takové neupravené, jak kdyby tam někdo hodil rozjezenou čokoládu. Tak držím palce a těším se na výsledek 😉
@brambora28 ja si na aliexpresu koupila dve formy ty stahovaci a pecu to misto jeden velkej tak dva maly. Pokud sou velky rozdily tak seriznu pokud ne tak kremem to stahnes. Ale rovny to taky uplne nemam. Nejdou mi vychytat rovny okraje kdyz delam potazenej fondanem
Holky malem sem dostala infarkt ☹ po wc na papiru krev ☹ no nastesti to bylo asi praskla zilka po hemeroidech ☹ uplne me polil studenej pot a srdce mi busi jeste ted.
@sonisek
500 ml šlehačky
450 g nadrobno nasekané kvalitní čokolády
Šlehačku přivedeme k varu. Odstavíme a přidáme čokoládu. Pomocí metličky směs mícháme, až je hladká. Přendáme do čisté misky a necháme úplně vychladit. Občas zamícháme stěrkou.
Oddelim 3/4 a vysleham cca 5min, dam do lednice na ztuhnuti, z toho bude krem ktery netece, zbylou ctvrtku nesleham, pouziju az na politi zhora. (kdyz vytahnu z lednice, klido dam do mikrovlnky na chvilku aby byla tekutejsi)
Dnes bylo krásně 🙂 My zahazovali díru hlínou,skvělá práce 😀
My meli uz dva komary doma 😣 Je to prijemne,ale na druhou stranu proste divne. Takhle ma byt na jare a ne v zime. V zime ma byt snih. To zase bude pomrzla uroda 😭
No a dneska bylo tak hnusně,vlezlo... Brrrr...my byli dopoledne hrát bowling,odpoledne jen na menším nákupu a trochu poklizeni doma. Zpakovala jsem nějaké vánoční dekorace,ale stromeček ještě máme.
@sonisek ty jsi šikulka!! K tobě bych chodila na kávičku ráda 🙂 Já nepeču. Moji chlapi to doma nejí a já teda taky moc nee, stačí občas kousek....
Holky, jak se všechny máte? Já se pořád tak nějak motám v tom proč zrovna já a ani trochu se mi nechce myslet na další transfer. Mám strach, že to dopadne stejně a jelikož vím, že tohle je poslední šance, tak se toho bojím :(
@crazy_girl3 děkuju,ale já dorty nepeču a tohle je zase um jako 😀 Zítra máme oslavu s rodinou,tak nás tu bude 13,ve 3+1 😀
Já zatím nic neřeším...já řeším morčátko,které máme od pondělí 🙂 5.2. jdu pro výsledky na imunologii,tak co se dozvíme.....
Jen dneska jsem potkala sousedku, ebavime se,ale měli nějak v létě svatbu...a jak jsem ji dnes viděl,tak jsem cucela,jaký má břicho....zase další tehule...
@crazy_girl3 cauky. Dej si pauzu jedte na dovcu a pak to zkus znova. Pokud nejsi na 100% tak to nech na pozdeji.
@sonisek dortik krasnej!!!
Ja cekam na pondelni utz. Jestli teda jsem nebo ne. Ale verim ze je vse ok a dr to potvrdi. Jinak teda nevolnosti mam docela dost. Uz tyden a ty prvni dny sem nebyla schopna vylezt z postele. Nastesti mala byla na horach a dojela dneska. Jen teda s teplotou a kaslem takze prdolka usla behem chvilky. Snad ji bude zitra lip. Me dneska kupodivu bylo dobre ale uz to zase zacina😕
Ahoj všichni, jak se máte? Za dobu co jsem tu nebyla jsem koukala, že nějaké úspěchy přibyly. Moc gratuluji. Já jsem se po neúspěšném transferu v listopadu vydala s manželem na dovču trochu vyčistit hlavu. Pomohlo to a hned po příletu jsem začala další přípravu na transfer, který by měl proběhnout teď v pátek. Jestli tedy nějaké embryo dosáhne 5tého dne (máme zamražené jen jednodenní). Nyní rozmrazili 4 embrya. Dneska jsem volala jak se mají a 3jsou zatím v pořádku a 1 je pomalejší. Tak doufám, že v pátek bude aspoň jedno OK a transfer proběhne. Je to boj :(
@brrbrr ahojky...to je dobře, že jste si udělali dovcu a vyčistili hlavu. Držím moc palečky na pátek..určitě to dobře dopadne. Já jdu 26. února na konzultaci před ket...tak už se taky těším

Tak máme schváleno od pojišťovny. Termín do konce dubna. Tak asi březen zacneme🙂

Ja ted delala pro babicku. Korpus od jamie olivera s klas.maslovym kremem s pridanim malin a cokoladovou ganache. Jednoduchy a mnamka.