icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

veeev
3. kvě 2018

A jinak....na genetice jsme dostali tenhle letak. Jedna "prednasejici" je i geneticka, se kterou jsme meli pohovor. Strasne fajn pani. Tak treba se to nekomu hodi. Ja uz hodne drogerie a kosmetiky menim za eko a bio, stravu taky mame upravenou, takze pro nas asi nee.

veeev
3. kvě 2018

@sonisek Nam to zatim bohuzel nikdo nedokaze rict. Doktorka tipuje problem ve spermiich, ale jista si neni. Takze to muze byt cokoliv. Jsem zvedava, jestli odhali neco ta genetika. Ale rikala nam geneticka, ze problem, ktery odhali prave genetika je jen u 5% paru 🤔

sonisek
autor
3. kvě 2018

@veeev já teďka hledala nějak, diskuze na téma odcházejících embryí...tak někomu pomohla dárcovská spermie...no nevím jako...

sonisek
autor
3. kvě 2018

Jsem taky zvědavá,co nám eventuelne řeknou,když to opravdu nevyjde..

sonisek
autor
4. kvě 2018

Dobre ranko,tak já tu hledám různé info. Tak si myslím,že příště bychom měli využít metodu PICSI a PGS. Pokud by byli vůbec z čeho.
Taky nevím,zda by nebylo lepší zvolit jiný CAR, v Plzni naštěstí 2 jsou...a další 2 pokusy mít tam...

@veeev jakto že jeden pokus vás čeká? Nebudete mít 4?

hribek
4. kvě 2018

@sonisek
@veeev
@crazy_girl3 dekuju holky!! verim ze letos o vanocich budem u stromku sedet s pupikama a narikat jak musime co chvilku na wc 🙂 letos to vyjde vsem, verim tomu!

ja dnes zabalila tasku male, jede na vikend k nasim, manzelovi kufr, jede s kamaradem na vyled smer svedsko a ja budu o vikendu sit a cist a odpocivat 🙂 docela se tesim na ten klidek a valeni, ale zaroven mi po nich bude smutno 😲

sonisek
autor
4. kvě 2018

@hribek neboj,to utece 🙂 A na jak dlouho jedou pryč? Tak malá se ti asi vrátí dřív?

My jedem zítra na grilovačku k manželovi rodičům a budou tam i naši. A vezu ještě i neteř,protože naši si pak děti odvezou dom a já při ne v úterý pojedu. Tak budem mít konečně neděli s manželem pro sebe 🙂 Sice mám vycházky,ale uděláme si hezké odpolko. Buď výlet nebo půjdem do města,jsou tu oslavy osvobození.

danaet
4. kvě 2018

@veeev taky už pomalu přecházím na eko drogerii. Zrovna včera jsem vyzvedávala v dr max Eco feel jar 1 litr za 84,- a dá se s ním mýt nádobí, ale i ovoce a zelenina. Ještě se dá vyšetřit fragmentace spermií, my to myslím měli v rámci imunologického vyšetření. Ale ta genetika ti asi řekne víc. Kamarádce tak zjistili, že má jinak poskládané chromozomy v DNA a že tím pádem je to problém, aby se to pospojovalo s DNA manžela. Řekli jí, že nemá šanci na přirozené početí a ona do měsíce po těch výsledcích přirozeně otěhotněla :D

danaet
4. kvě 2018

@sonisek PGS mám teďka, do týdne bych měla mít výsledky. My to měli jen při ICSI. Jako možnost dali ještě ty varianty, že se to může navázat na gel, který přitahuje zralé spermie a nějaký magnet, co pak váže jen zdravé spermie, MACS a ještě cosi, názvy už si nepamatuju. Ale stálo by nás to o 12 tisíc víc a přišlo mi to při normozoospermii zbytečné. I když jeden nikdy neví. Ale už tak nás to vyšlo na 39 tisíc teďka s tím ICSI a PGS a k tomu asistovaný hatching a prodloužená kultivace a mražení vitrifikací, tak jsme zvažovali každou kačku navíc no. Přeci jen, už máme za sebou neúspěšné pokusy v ceně 70 tisíc a půjčovat jsme si nechtěli. Co kdyby ani s tím vším navíc, ty embrya neprošly PGS, že.

veeev
4. kvě 2018

@sonisek No, to je přesně to, o čem se bavila doktorka (dárcovská spermie). Ale pokud nevyčerpáme všechny jiné možnosti, tak se k tomu nechci uchýlit. Ale pokud nebude jiné řešení, tak do toho jdeme. Na to PICSI se příště doktorky zeptám. Třeba řekne důvod, proč jo a nebo proč ne..... jinak máme samozřejmě 4 pokusy, ale já věřím, že ten třetí vyjde a čtvrtý nebude potřeba 🙂
My určitě zatím v Podolí zůstaneme. Teď se to snažíme trochu pošťouchnout přes docenta (ředitel Podolí, je to spolužák z gymplu tchána 🙂). Tak snad se dozvíme něco, co bychom se třeba ani nedozvěděli a třeba se někam posuneme dál.

@hribek Vyjde nám to. Kamarádka mi pořád opakuje, že rok 2018 je magický a že to určitě vyjde. Že to prostě ví. A já tomu začala věřit už po tom druhém neúspěšném pokusu 🙂

@danaet Jojo, taky používám jar, věci na čištění koupelny a WC, odličovač, čistič pleti, deodorant.... Samozřejmě jsou věci, které nahradit nechci (make-up, celkově malování....mám své oblíbené značky). Ale myslím, že částečné nahrazení je taky fajn. Často se snažím kupovat i bio potraviny, ale v tom ještě kulhám. Občas jsem líná lítat po krámech a čapnu co je po ruce. Ale pokud i genetička se snaží lidi přesvědčit, aby se vyhnuli chemickým látkám a různým sajrajtům, tak to asi vážně není vůbec nic dobrého. Třeba nám to pomůže, třeba ne, ale nechci si dělat výčitky, že jsem mohla něco dalšího zkusit a nezkusila jsem to.
Ty prachy jsou děsný. My jsme se tedy naštěstí na takové částky ještě nedostali (nebylo co mrazit, PGS zatím nedělali, tak se to trochu snížilo). Ale první pokus nás vyšel cca 10.000 Kč + něco za léky a druhý pokus na 17.000 Kč + nějaký doplatky v lékárně. Ale chápu, že pro nějaké páry to může být hrozná představa peněz. My to naštěstí tolik řešit nemusíme, ale chtít dítě a být ještě psychicky v háji z peněz....no, myslím, že si asi nemůžeme tolik stěžovat.

hribek
4. kvě 2018

@sonisek chlap prijede v utery, a pro malou si jedu v nedeli
@veeev taky si myslim ze bude magickej 🙂

sonisek
autor
4. kvě 2018

@hribek
@veeev
Holky,já si to taky říkala,hlavně kvůli tomu desetiletému vyroci,kdy jsem otěhotněla s malým... A ono asi prd.
Dneska jsem si koupila 3 testy,tak ráno zkusím,jestli náhodou se nestane nějaký zázrak.

veeev
4. kvě 2018

@sonisek Jeste se tam muze ukazat, tajne doufam s tebou. A kdyby nahofou ne, tak se stane zazrak na podzim / zimu. Stejne jako u mne to tak urcite bude.....musime tomu verit vsechny 😘

sonisek
autor
4. kvě 2018

Nejhorší jsou takové ty stavy,že jednu chvilku si říkám,no tak se opět nepovedlo,jsou na tom holky i hure. A prostě si říkám,že příště se povede. A zachvilku bych chytla záchvat řevu,proč to zase nevyšlo a já pak mám myšlenky jako,že si chlap najde jinou,že mi nebude chtít apod. 😂😂 Psycho

veeev
4. kvě 2018

@sonisek Naprosto rozumim 😂 Ty hormony jsou pekna svine. Vzdycky me to semele, ze hodinu jsem v pohode a dalsi hodinu se hroutim. A ted, bez tech hormonu, je mi vazne mnohem lepe psychicky. Ale taky to nechapu, proc si kamoska dopreje jeden sex a ma z toho dite (uz podruhe) a to pritom resila, jestli deti vlastne k zivotu potrebuje (ted je z nich poprdena)....a ja,ktera se na deti tesim snad od 15 let, tak takovehle trable 🤔 Ale asi to tak ma byt....verim, ze se vse deje z nejakeho duvodu. Treba nas to ma nekam dal posunout....co ja vim 😊

hribek
5. kvě 2018

@sonisek
@veeev nejhorsi je ze spousta veci je o hlave. proste se tak tesime a tak moc se bojime ze se zase nezadari az si to ta hlava vsugeruje a nepovede se. taky se bojim co po transferu jestli se to uchyti jestli bude vse ok. nevim jak ale musime tu hlavu zamestnat necim jinym. dej pak vedet co testik. drzim moc moc moc vsechny palecky!!!

sonisek
autor
5. kvě 2018

Dobre ranko,jsem se rozhodla dnes netestovat. Chci si zachovat hlavu jakžtakž na odpoledne,protože už se vidím,jak na testu stejně najdu jen / a pak bych u opékání buřtů bulela,to si radši nechám na zítřek až budu doma sama a ne mezi příbuzenstvem 😀

sonisek
autor
5. kvě 2018

Už jsem začala přemýšlet,že buď bych změnila práci, nebo zůstala na půl úvazku a pak brigádě do firmy,kde dělá bývalá kolegyně a hledají administrativní výpomoc. Jenže nevím,jak to pak funguje...to by se mi všude počítal plat jen z půl úvazku jedné práce? Kde mi platí sociální, zdravotní? Nebo se to bere nějak dohromady?
To bych si taky ale musela napsat životopis 😀 Ale to jsou maličkosti ;) Asi by mě nevadilo chodit občas tam,občas jinam. Člověk pořád počítá s tím,že otěhotní a nechce se práce úplně měnit...

hribek
5. kvě 2018

@sonisek tak aby za tebe nekdo z nich platil soc a zdrav si musis vydelat u jednoho z tech dvou 10.001 kc, do 10tis si to platis ty. zitra drzim palecky. ja to mam s praci taky tak, nechci se nekde upisovat, ale zase pracovat chci a musim. zatim rozjizdim s kamoskou obleceni pro deti a hracky sity. A od 15.5. jdu na rano chodit pict chleba k Maryne 🙂 jestli znas laskominy od mariny tak se tesim, je to od 6 do 9 a pak muzu frcet do dilny a sit 🙂
Na FB to mame pod nazvem Kjutajdiaz kdybyste chtely holky mrknout 🙂 zatim to rozjizdime, budem nechavat fotit veci na detech tak snad pres prazdniny to nejak rozjedem...

sonisek
autor
6. kvě 2018

Tak // se samozřejmě neukázaly,což jsem čekala...

@hribek péct jo,to není špatný ;) A teda budete šít vše možné? Zatím to máte pěkné ;)

nita1984
6. kvě 2018

@sonisek to je mi líto. Jak dlouho jsi po transferu? Já jsem 4. den po pátém transferu

hribek
6. kvě 2018

@sonisek fakt? to me moc mrzi ☹ drz se moc na tebe myslim ❤

sonisek
autor
6. kvě 2018

@hribek zatím to beru celkem good...jako jinou možnost ani nemam...

@nita1984 jsem dnes 11.den od ET po PK...tak držím palce,ať tobě to vyjde! ;)

Stejně to není možný,že nám to tu tak nevychází,co :( Asi jsme zakleté 😀 Zalozime si novou diskuzi 😀 hihi

sonisek
autor
6. kvě 2018

Včera mi došel Utros a už ho nemám,ale z minule mám Gynprodyl. Tak jestli kvůli dnešku ještě zavádět,nebo se na to už vyprdnout,když stejně zítra bych ho vysazovala...

nita1984
6. kvě 2018

@sonisek ach jo, to není fér. Kolikátý transfer? Máš něco v mrazáku? Já tomu po tolika neúspěších snad ani nedokážu věřit, že by to dobře dopadlo

sonisek
autor
6. kvě 2018

@nita1984 teď jsem po ET 2.IVF...zustalo po PK jen 1 embryo...z prvního IVF na podzim taky byli jedno embryo,ale PK ani nebyla,dávali mi ho 3.den... my budem ale přecházet do jiného centra,protože vím o dalších 2,kterým to tady prostě nevyšlo,vždy jim zůstalo jen 1 embryo a nic. Ta jedna až na 4.pokus přešla jinam a tam se jim povedlo a ještě mají 3 mrazácky. Ta druhá tam půjde na 3.pokus... My tam teda taky nejspíš přejdeme.

sonisek
autor
6. kvě 2018

@nita1984 a kolik jsi měla IVF?

nita1984
6. kvě 2018

@sonisek kam chodíte a kam půjdete? Já jsem po ET z 2. IVf, v mrazáku máme sedm kousků. Ale po prvním IVF, kdy z každého transferu byly // ale miminko žádné jsem dost skeptická.

sonisek
autor
6. kvě 2018

@nita1984 chodíme v Plzni do Natalartu a půjdem do IVF Institutu - ten je aspoň v centru města,blíž pro nás 😂😂

sonisek
autor
6. kvě 2018

@nita1984 7 mrazacku je super náhodou 🙂 Já holt příště zas budu muset pichat,ale už jsem si zvykla.

Strana