Ket. červen 2019
Ahojky všem 😊
Ve středu mě čeká ket.
Jsem natěšená a nervózní.
Doufám že tentokrát to vyjde.
Čeká některou z vás to samé a chce si o tom povídat?
@miralia Ahoj ☺No jdu na na to poprvé... Teď čekám každým dnem že to dostanu a mám hned volat CAR...No zajímá mě jak to probíhá, kolikátý den se na KET chodí a co užívá za léky atd... Jasný, informace v CAR jsou ale mě zajímá jak to měla každá z vás... Přece jen účastnice vědí víc..😁.Jestli je dobré použít i v tomto případě embryoglu...A to rozmrazování mě děsí..
@worena Ahojky 😊
No druhý den ms, vždy začínám brát estrofen, začínám jednou tabletu 3 dny, poté dvě, tři dny s pak už třikrát denně. Potom je ultrazvuk 12,13 den. Podle sliznice se přidá utrogestan. Druhý den večer se přidají 2 utrogestany zavádějí se. A den poté už také třikrát denně jako estrofen. Za týden se domluví ket.
Ráno se volá do laboratoře zda se embryo rozmrazilo v pořádku. Pokud ano tak se domluví čas kdy bude vložení, takže většinou tak za tri hodiny.
Samotné vložení trvá asi 5 minut. Jednou mi to pan dr. Dělal i s utz, pi druhé i třetí bez. Prý je to jedno. Neboli to, je to ok. A pak hodinu ležet. Po hodině pustí domu. Prášky beru pořád stejně.
Takhle to funguje v Sanusu v Jihlavě. 😊
@worena Režim mám tři dny v klidu dr. mi říkal, že bych měla ležet žádné vaření, nákupy, úklid. A pak do testu 24 dní klidový režim. Netahat nic těžkého, přepínat se atd. Dávají i neschopenku.
Embryo glue. Jsem si nenechavsla dát prý je to zbytečný. A ani jsem nechtěla asistovany hatsing. Protože jsem si zjistila že zvyšuje šanci o 10 procent to je málo abych riskovala zničení embrya.
@miralia Je pravda, že IVF jsem fakt zkoušela všechno včetně embryoglu... Teď to mám tak že baštím jen listovku a i si říkám jestli do toho embryoglu půjdu.. .Že to nebudu hrotit a necháme to osudu...Pro mě je to opravdu poslední akce,ty dvě zmrzlinky...Jednak věk a na další celé IVF už hned finančně nedosáhneme..Už teď jsme v tom bez mála za 150tisíc.. Samozřejmě čert vem peníze .. Ale nejsem nejmladší ..A ta šance se zmenšuje každý den 😞. Darovaná vajíčka nechceme.A já si řekla že to je naposledy, že už do toho nepůjdu, jestli to nemá být tak to nebude ani za milion a nic a nikdo to neovlivní.
@worena No tak to máme hodně podobné . 😊
Je mi 39 let.
Stalo nás to 75 000, -
Tři ivf. Taky jsem řekla, že tohle je naposled. Snažila jsem se všemožné nemožné. Vitamíny všechny možné, čaje, ananasove džusy. Ananas.
Už jsem z toho unavená poněvadž kvůli věku jsem to Hrotila jedno ivf za druhým bez jediné pauzy. Až na kety jsem si teď dala pauzu dva měsíce chtěla jsem. Se trochu zklidnit. Samozřejmě chodím i k psycholožce. Tenhke maraton už běžím v kuse od lidtopadu 2018.
@worena Taky darované nechceme v žádném případě.
Taky beru teď listovku vitamín e. A ten ananasovy dzus. 😊.
Ni můj názor je, ze čím víc s embryem manipuluji, tim hůř, poškozuje se. Nebo zničí úplně. Přečetla jsem mnoho názoru od holčin, lékařů.
Takže pak jsem došla k těmhle závěrům.
@miralia Tak já s tím bojuju už od svých 20 let, nyní je mi 44 let... První manžel děti mít nemohl, zkoušelo si IVF nevyšlo a mělo to tak být,v rodině byla dědičnost rakoviny a ani on se tomu nevyhnul...Pak jsem s toho všeho onemocněla já.. Prodělala CMP a rok se s toho dostávala byla mi zjištěna mutace... Další maraton léčení.. Další partner nedařilo se mi zase...Po dvou nevydařených IVF a to mi ani v jednom případě nezbylo nic do mrazáku.. Další zkoušky,nic.. Další IVF z toho máme dcerku ale nic v mrazáku s toho cyklu.K dceři si samozřejmě moc přejeme ještě miminko.Loni se ta touha začala zvětšovat. Letos v dubnu další IVF.. Nevyšlo, ale zbyly nám dvě blastocysty kvalita AA .Pak zázrak nativně mezi tím ,taky nevyslo...To bylo v květnu...No asi nemusím vypisovat jak mi bylo...A řekla si že dříve jak za měsíc do toho nejdu...Tak teď...Cesta za miminkem byla velice trnitá a je .. Nechci se rouhat, mám dceru...Ale chybí nám ještě ten jeden parťák 😀. Píšu to ve zkratce vše,už jsem tu psala či vše se dělo atd.. I tak bych nic nevrátila zpět.Mělo to tak být.Byla doba, že mi nedával nikdo naděje na uzdravení natož děti... Mám to vše o boji.S pokorou to zas přijímám a budu věřit že ten drobeček se k nám těší a že k nám konečně přijde .

@katakabrt Ahojky, dnes jsem byla na kontrole, sliznice prý dobře připravena, takže od čtvrtka utrogestan a příští úterý bzde emvryjko u mě. 😊
Tak snad to tentokrát vyjde. 😊