icon

KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?

koudelka82
15. lis 2017

Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂

jeanne_g
16. dub 2018

@koudelka82 Je mi to moc líto 😢 Posílám virtuální objetí 😘. Drž se a neztrácej naději! Jednou se dočkáme...🌹

koudelka82
autor
16. dub 2018

@jeanne_g dekuju 😘 je mi uplne na nic. Premyslime, ze zkusíme zkontaktovat i MUDr. Kociho v Praze. Nechápu proč to proste nemůže vyjít, kde je chyba, jestli jsou špatná emryjka nebo co.

jeanne_g
16. dub 2018

@koudelka82 Kolikátý to byl transfer? Někdy je prostě potřeba víc pokusů...

evawest
16. dub 2018

@koudelka82 Taky nevime, proc nam to nevychazi. Jediny, co me napada, je prave spatna kvalita embryi, ze se po transferu prestanou vyvijet a tim padem se ani neimplantuji. Premyslime nad darcovstvim, at uz spermie, vajicka nebo embrya...

dreana
16. dub 2018

@evawest a vy jste nikdy neuvazovali nad adopci?

dendinka
17. dub 2018

Ahoj holky, od včera je poslední mrazáček u mě. Snad se mu tam bude líbit téměř 9.měsíců.

koudelka82
autor
17. dub 2018

@jeanne_g byl to celkem 4.transfer.
@evawest taky nad tím pořad premyslim. My jsme ty embrya neměli ani vyšetřene a všechny byly béčkové kvality, tak kdoví.. Nad dárcovstvím ještě nepremyslim a zatím o tom nechci ani slyšet, máme ještě zamrazene spermie, tak budeme asi bojovat dal. Nic jiného nám asi nezbyde 😞

luciebx
17. dub 2018

@koudelka82 to mě mrzí 😢

luciebx
17. dub 2018

@evawest hele i po tolika nezdarech vám klinika nenavrhla embrya vyšetřit ?? To se divím. A mas pravdu kdybyste měli kultivaci 5 dni asi by se viděli zda něco přežilo nebo se vždy zastaví vývoj a tím pádem transfer je k ničemu. Musí to být náročné

evawest
17. dub 2018

@dreana Ne. Ja adoptovat nechci.
@koudelka82 My taky stale mame zamrazene sperma a samozrejme bychom radsi chteli dite, ktere by bylo nase i biologicky, ale uvidime, co nam rekne doktor na konzultaci.
@luciebx Tady geneticke vysetreni embryi nedoporucuji. Kultivaci do stadia blastocysty jsme mrli myslim dvakrat a pokazde byla embrya zpozdena.

koudelka82
autor
17. dub 2018

@evawest ach jo, to je fakt situace. A kolik jste měli už ivf?

evawest
17. dub 2018

@koudelka82 5 cyklu, vzdycky doslo k transferu, ale nikdy nezbylo nic k zamrazeni, takze to bylo 5 cerstvych transferu.

koudelka82
autor
17. dub 2018

@evawest ty jo, to je taky hrozné. Kdyby zbylo aspoň něco na mrazeni, ze? U nás při 1.ivf taky nezbylo nic a u druhého jsme zavedli jedno a dve zamrazili. Uplne se děsím, co bude teď. Zatím zjišťuji, jestli není nějaký odborník přes Azoospermie, který být třeba dokázal nějak pomoct. Docetla jsem se o tom Kočím, ten to léčí i nějakou hormonální léčbou, která muže, ale i nemusí pomoct. Ale je hodně drahy a docela z ruky, takže hledám někoho blíž.

luciebx
17. dub 2018

@evawest a zkousela si treba obvolat jine kliniky a jejich pristup? takhle jim tam budete jen sypat penize a oni vam ani neudelaji vysetreni embrya to se mi zda divne.

evawest
17. dub 2018

@luciebx Tak my jsme hodne limitovani tim, ze potrebujeme bezbarierovou kliniku od vchodu az na sal a kde hlavne maji lekare, kteri neco vi o pacientech s urazem patere. Tohle uz je nase druha klinika a ani na jedne vysetreni nedelaji. Celkove to tady v UK nedoporucuje HFEA.

dendinka
17. dub 2018

@evawest a neuvažovali jste nad tím jet do ČR, v CARu kam chodíme my už jsem potkala cca 3 páry, kde byl muž na vozíčku. S jedněmi jsme měli zároveň naše 2.ivf, potkávali jsme se tedy víckrát a teď už jsem je tam dlouho neviděla, takže předpokládám, že se jim zadařilo.

evawest
17. dub 2018

@dendinka CR neni moc wheelchair friendly, hlavne hotely a tak. A Rick by na klinikach nerozumel ani slovo, coz je hodne neprakticky a ne vzdycky muzu byt okolo, abych vsechno prekladala. Takze ne, nad IVF v CR opravdu neuvazujeme.

dendinka
17. dub 2018

@evawest to není pravda u nás v CARu mluví sestry, koordinátorky i lékaři plynule anglicky, mají vyhrazené sestry a koordinátorky, tak aby se domluvili s jakýmikoliv Evropany, takže vždy je tam někdo z personálu co mluví nejen anglicky, ale i francouzsky, německy, italsky, španělsky. Jezdí tam i páry kde ani jeden není Čech.

handulkak
17. dub 2018

@evawest třeba ja jsem snad jediná ceska, která do CAR chodí. 😁 jinak jsem si před sálem pokecala vždy jen anglicky

rosalline
18. dub 2018

@evawest v Ivf cube taky vždycky sedělo hafa cizinců a slyšela jsem personál mluvit jak anglicky tak německy...... už jsme světoví 😃

luciebx
18. dub 2018

@evawest pockej vsak muz je taky anglan a vsem rozumel. na klinkach v cr mlivi jak nemecky tak anglicky uplne plynule. takze jazyku bych e nebala. a hlavne zdravotnictvi je v cr na jine urovni. v uk mi use pripadne strasne odflaknute. na reprofit brno je vjezd pro vozickare/ kocarky vytahy vsude. nikde se nemusi po schodech. sal sem mela taky na patre. dle me nemas zjistene uplne vsechna infa. mozna za zkousku by to stalo. a kor kdyz to v cr stoji 3x mene nez v uk. zkus klinikam napsat vysvetlit vasi situaci a uvidis jestli je vam nekdo ochoten pomoci. verim ze urcite ano. preci nejsi jedina kdo ma muze na vozicku a sli do ivf

luciebx
18. dub 2018

@evawest a kor kdyz byste sli do prahy. tam uz je snad wheelchair friendly upland vse. nerikam ze ty stare hostpody a td. ale hotel a tak uz musi byt. to je snad vyhlaska eu nebo tak najak.

luciebx
18. dub 2018

@evawest jeste jeden tip co sem dostala od soukrome kliniky na hlidani ovulace v birminghamu ze ty balicky co maj kliniky na ivf sou predrazene uz tim ze ti daji i leky. ja treba chtela cenu bez leku ze si je zajistim sama a ejhle. cena rozdil ale kopali ze ne ne ze musim balicek. asda lekarna ma nejnizsi ceny. treba gonal stal 300 liber jedna injekce a boots chteli prez 550 za jednu. masakr rozdil.. mozna nemate problem s penezi nevim v jake ste situaci ale kazda koruna dobra. mozna tole vse uz vis. a jen tak placam

kikika87
18. dub 2018

@rosalline Chodite do cube Praha? Dostala jsem na tohle centrum doporučení od kamaráda. Tedy spíše na doktorku Visnovskou...přemýšlím jestli nepřejít nebo ještě zkusit druhý pokus tam kde jsme teď.

koudelka82
autor
18. dub 2018

Ahoj holky, v Reprofitu jsem spokojena, ale nějak cítím, ze po 2 nevydarenych IVF potrebuju změnu. Zatím o tom jen premyslim a nechala jsem si poslat ceník, tak cekam, co mi kdo pošle. Zvažuji Unicu nebo Reprogenesis, nabízí tam i čínskou medicínu a akupunkturu. Akorát teda nevím jak to je, když máme v RF zamrazene spermie.

evawest
18. dub 2018

@dendinka
@handulkak
@rosalline Dobre, jazyk by teda problem nebyl.
@luciebx Ono nejde jen o rampy/zadny schody. On je rozdil mezi paraplegikem a quadruplegikem a vyhlaska nevyhlaska, hotely nejen v CR jsou pro Ricka nepouzitelny. Treba tezko pujde tyden bez sprchy, ze. My nikdy nemeli leky v balicku, platili jsme jen ty, co jsme dostali v prubehu. Za Gonal jsme platili nejvic £282 za 900 IU. A nemuzeme litat sem a tam. Fakt je to v UK "pohodlnejsi".

rosalline
18. dub 2018

@kikika87 já můžu na doktorku Višňovou pět jenom samou chválu. Když so ji vygoogluješ, najdeš s ní hafu rozhovorů v ČR i zahraničí. Mně je přes 40, dostala ze mě 17 vajíček, všechna zralá, 14 oplozeno, 7 vydrželo nad 5 dní a byla vyšetrena ngs. Chromozonálně bylo v pořádku pouze 1. Poprvé transfer odpískala, že se jí nepozdává sliznice. Pak vedla řízený cyklus a jsem v 17 tt. Za mě je génius.

kikika87
18. dub 2018

@rosalline Slyšela jsem na ni chválu právě. Jak je to tam cenově prosím? Jinak tedy super výsledek. Chtěla bych k ní...

rosalline
18. dub 2018

@kikika87 mně tam zahučelo 100 tis. Kč. Byla jsem ale samoplátce.

kikika87
20. dub 2018

@rosalline A byla jsi i někde jinde předtím?

Strana