KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
@jeanne_g dekuju 😘 je mi uplne na nic. Premyslime, ze zkusíme zkontaktovat i MUDr. Kociho v Praze. Nechápu proč to proste nemůže vyjít, kde je chyba, jestli jsou špatná emryjka nebo co.
@koudelka82 Kolikátý to byl transfer? Někdy je prostě potřeba víc pokusů...
@koudelka82 Taky nevime, proc nam to nevychazi. Jediny, co me napada, je prave spatna kvalita embryi, ze se po transferu prestanou vyvijet a tim padem se ani neimplantuji. Premyslime nad darcovstvim, at uz spermie, vajicka nebo embrya...
Ahoj holky, od včera je poslední mrazáček u mě. Snad se mu tam bude líbit téměř 9.měsíců.
@jeanne_g byl to celkem 4.transfer.
@evawest taky nad tím pořad premyslim. My jsme ty embrya neměli ani vyšetřene a všechny byly béčkové kvality, tak kdoví.. Nad dárcovstvím ještě nepremyslim a zatím o tom nechci ani slyšet, máme ještě zamrazene spermie, tak budeme asi bojovat dal. Nic jiného nám asi nezbyde 😞
@koudelka82 to mě mrzí 😢
@dreana Ne. Ja adoptovat nechci.
@koudelka82 My taky stale mame zamrazene sperma a samozrejme bychom radsi chteli dite, ktere by bylo nase i biologicky, ale uvidime, co nam rekne doktor na konzultaci.
@luciebx Tady geneticke vysetreni embryi nedoporucuji. Kultivaci do stadia blastocysty jsme mrli myslim dvakrat a pokazde byla embrya zpozdena.
@evawest ach jo, to je fakt situace. A kolik jste měli už ivf?
@koudelka82 5 cyklu, vzdycky doslo k transferu, ale nikdy nezbylo nic k zamrazeni, takze to bylo 5 cerstvych transferu.
@evawest ty jo, to je taky hrozné. Kdyby zbylo aspoň něco na mrazeni, ze? U nás při 1.ivf taky nezbylo nic a u druhého jsme zavedli jedno a dve zamrazili. Uplne se děsím, co bude teď. Zatím zjišťuji, jestli není nějaký odborník přes Azoospermie, který být třeba dokázal nějak pomoct. Docetla jsem se o tom Kočím, ten to léčí i nějakou hormonální léčbou, která muže, ale i nemusí pomoct. Ale je hodně drahy a docela z ruky, takže hledám někoho blíž.
@evawest to není pravda u nás v CARu mluví sestry, koordinátorky i lékaři plynule anglicky, mají vyhrazené sestry a koordinátorky, tak aby se domluvili s jakýmikoliv Evropany, takže vždy je tam někdo z personálu co mluví nejen anglicky, ale i francouzsky, německy, italsky, španělsky. Jezdí tam i páry kde ani jeden není Čech.
@evawest pockej vsak muz je taky anglan a vsem rozumel. na klinkach v cr mlivi jak nemecky tak anglicky uplne plynule. takze jazyku bych e nebala. a hlavne zdravotnictvi je v cr na jine urovni. v uk mi use pripadne strasne odflaknute. na reprofit brno je vjezd pro vozickare/ kocarky vytahy vsude. nikde se nemusi po schodech. sal sem mela taky na patre. dle me nemas zjistene uplne vsechna infa. mozna za zkousku by to stalo. a kor kdyz to v cr stoji 3x mene nez v uk. zkus klinikam napsat vysvetlit vasi situaci a uvidis jestli je vam nekdo ochoten pomoci. verim ze urcite ano. preci nejsi jedina kdo ma muze na vozicku a sli do ivf
@evawest jeste jeden tip co sem dostala od soukrome kliniky na hlidani ovulace v birminghamu ze ty balicky co maj kliniky na ivf sou predrazene uz tim ze ti daji i leky. ja treba chtela cenu bez leku ze si je zajistim sama a ejhle. cena rozdil ale kopali ze ne ne ze musim balicek. asda lekarna ma nejnizsi ceny. treba gonal stal 300 liber jedna injekce a boots chteli prez 550 za jednu. masakr rozdil.. mozna nemate problem s penezi nevim v jake ste situaci ale kazda koruna dobra. mozna tole vse uz vis. a jen tak placam
Ahoj holky, v Reprofitu jsem spokojena, ale nějak cítím, ze po 2 nevydarenych IVF potrebuju změnu. Zatím o tom jen premyslim a nechala jsem si poslat ceník, tak cekam, co mi kdo pošle. Zvažuji Unicu nebo Reprogenesis, nabízí tam i čínskou medicínu a akupunkturu. Akorát teda nevím jak to je, když máme v RF zamrazene spermie.
@dendinka
@handulkak
@rosalline Dobre, jazyk by teda problem nebyl.
@luciebx Ono nejde jen o rampy/zadny schody. On je rozdil mezi paraplegikem a quadruplegikem a vyhlaska nevyhlaska, hotely nejen v CR jsou pro Ricka nepouzitelny. Treba tezko pujde tyden bez sprchy, ze. My nikdy nemeli leky v balicku, platili jsme jen ty, co jsme dostali v prubehu. Za Gonal jsme platili nejvic £282 za 900 IU. A nemuzeme litat sem a tam. Fakt je to v UK "pohodlnejsi".
@kikika87 já můžu na doktorku Višňovou pět jenom samou chválu. Když so ji vygoogluješ, najdeš s ní hafu rozhovorů v ČR i zahraničí. Mně je přes 40, dostala ze mě 17 vajíček, všechna zralá, 14 oplozeno, 7 vydrželo nad 5 dní a byla vyšetrena ngs. Chromozonálně bylo v pořádku pouze 1. Poprvé transfer odpískala, že se jí nepozdává sliznice. Pak vedla řízený cyklus a jsem v 17 tt. Za mě je génius.

@koudelka82 Je mi to moc líto 😢 Posílám virtuální objetí 😘. Drž se a neztrácej naději! Jednou se dočkáme...🌹