icon

Klinika Reprogenesis v Brně, máte zkušenost?

petunie28
21. bře 2015

Ahoj mate nekdo zkusenost s klinikou reprogenesis?

sisul_ka
7. bře 2016
sisul_ka
7. bře 2016

@misha83 dakujem, az teraz mi ukazalo, ze si mi uz pisala na predoslu otazku, net je pozadu 😀 pred tym nez si uspesne otehotnela, naordinovali ti Intralipid infuzie. Ako som citala, tiez si dva x potratila :( aj ja. Z toho dovodu mi drStelcl navrhol intralipid aby sme ho skusil pred transferom, no moja lekarka mi to tu vo francuzsku odmietla predpisat, tak na bucuce Poprosim kliniku, aby mi tu infuziu poslali z Brna. Teraz som brala provames, kyselinu listovu beriem aj mimo 🙂, solupred, progestan a injekcie Lovenox. Tebe co predpisali? Ty si si uz tiez presla a prezila svoje!

misha83
7. bře 2016

Nn, nemela jsem ty infuze. Ja potratila 1x a to proto, ze jsem cekala dvojcata a to jedno vycestovalo az na vajecnik a ten mi praskl, mela jsem silne vbitrni krvaceni, jenze ja to nejdriv netusila, az jsem doma zacala upadat do soku, tak me manzel dovezl do nemocnice a me zachanili a hlavne veskere organy, ale i o druhe mimi jsme v nasledujicich dne prisli. Bylo to ale na zacatku v 8tt. Jsem presvedcena, ze v te prvni klinice provedli spatne transfer. Mela jsem tam vzdy strasne bolestivw transfery a bez ultrazvuku!!!

sisul_ka
7. bře 2016

ach jo velmi smutne ☹ ! Hlavne je, ze si sa z toho dostala 🙂 ako mozu robit transfer bez ultrazvuku???!!!
To musel/a byt masiar/ka 😠 DrStelcl je sikula, nic ma nikdy po transfere nebolelo. Takze maleho si mala z druheho Ivf s darovanymi a tiez ti davali dve a on sa uchytil? Na kolkaty krat ti to vyslo pri tom druhom Ivf? Som zvadava 😀

misha83
7. bře 2016

Vyslo to hned. Druhe IVF s DV a nechali jsme zavest dve a syn se udržel 🙂.

sisul_ka
7. bře 2016

jeeeeej, tak to som rada. Ved si sa aj poriadne natrapila a nacakala, no stalo to za to, vsak?! 🙂 Mne zostal uz len jeden pokladik v mrazaciku a dufam, ze ten uz bude uspesnyyyyy 😎 🙂 Ak bude treba, tak si zaplatim este jednu darkynu. Uz teraz setrim 😀 Moja poistovna mi prve Ivf v zahranoci s polovycky uhradi aj cestu, no potom uz nic. Manzel sa pojde informovat, ako by sme este mohli osklbat poistovnu 😎 😀 a skusim aj daku zlavu v Reprogenesise ;)

sisul_ka
7. bře 2016

zabudla som spomenut, ze sme mali 9 oocytov, 7 sa oplodnilo a na 5 kult. den sme mali uz len 3. Jednu morulku a dve hach.blastocysty, takze nie vela, no co uz 😒 vam sa podarilo kolko, a davali ti aj teraz dve?

misha83
7. bře 2016

@sisul_ka tu slevu v RG zkuste, nam byla v RF take nabidnuta, ale my pak stejne presli do RG. Jinak my meli v prvni klinice s DV jen 2 na zavedeni, v RF 2 na zavedeni a 1 na mrazeni a nyni jsme zavedli 1 a 4!!!!! mame v mrazacku. Manzelovi se hodne zlepsil spermiogram, druv jsme meli i ten spatny, tak je to zrejme tim. Meli jsme ted tedy 9 oocytu, 7 se jich oplodnilo a 5. den jich bylo 6, jedno se zavedlo, 3 hned mrazili a 2 cekali do sesteho dne a pak se z nich jeste 1 mrazilo.

sisul_ka
7. bře 2016

@misha83 tak ty mas pekny arzenal 😉 ja som sa bala si dat zaviest dve, koli moznym zdravotnym komplikaciam neskor. Ano, s dvomi embryjkami je vacsia sanca otehotniet, no v mojom veku 42, aj ked sa na to necitim 😎, neodporucaju dve koli moznym komplikaciam atd. Vo francuzsku som mala narok na dve darkyne, no je to neplatene, a tak sa mlade baby nehlasia. Darovanie je dobrovolne. Takze, mne dali prvu darkynu 32r. a ani jedno embryjko nebolo. V den transferu nam volali, uz sme boli na pol ceste do Nice, ze aj posledne to vzdalo. Potom mi dali 33r, tam sa zadarilo 6 embryjok, no kult. doba bola kratka, len dva dni, prvy ET nevysiel, potom ket, tam sa z dvoch uchytilo jedno. Bohuzial v 8tt som mala zamlkly potrat. Kratko na to som isla na posledny ket a tiez nic. Na dalsiu darkynu som uz narok nemala, tak sme sa rozhodli skusit stastie v Cechach. V Brne mam sesternicu, tak ked pricestujem, som vlastne s rodinou 🙂 aj ked len na par dni. Zato to cestovanie je trosku unavne 😖 , co uz!

sissy28
7. bře 2016

@sisul_ka dekuji trochu jsi me povzbudila. Je me to lito, ale hlavne, ze je vzdy nejaka nadej. Doufam, ze se brzy zadari a budes tehotna. Me doporucovala Unicu kamaradka, ze je prave pro starsi pary, tak jsem prave myslela, ze se objednam tam. Na druhe kliniky jsem take slysela kritiky, ale nekde ctes kritiky pak zase je chvali a tak clovek nevi. Mohu se zeptat na kolik te vyslo IVF s darovanym vajickem?

sisul_ka
7. bře 2016

@sissy28 IVF cyklus s darovanymi oocytmi 93000kc pre slovenske pacientky, ty by si to mala mat malinko lacnejsie 🙂 ja som info na kliniku reprogenesis dostala od znameho, ktory pracuje ako programator. Viacero klinik si ho vala na preprogramovanie pocitacov, a vdaka tomu vidi ako kde sa spravaju k pacientom a ich celkovy pristup k praci. Takze, pre mna Reprogenesis, a pan doktor Stelcl je spicka! Pracoval v Reprofite, no presiel do Reprogenesisu 🙂

misha83
7. bře 2016

@sisul_ka @sissy28 my take platili 93 tis. za cyklus, plus leky pro me a mrazeni cca 108 tis.

misha83
7. bře 2016

@sissy28 ja Unicu opravdu doporuci nemuzu. Take mam kamaradku co tam otehotnela, ale i pres to.

sisul_ka
7. bře 2016

@misha83 ja nastastie, za svoje lieky zatial neplatim. tie mi predpise moja lekarka a poistovna mi hradi 100% ale len za vykony vztahujuce sa na IVF a mam na to narok este do 03/12/2016.

sisul_ka
7. bře 2016

@sisul_ka chcela som napisat, ze hradia 100% za lieky na IVF, inac by som urcite nieco doplacala 😵

sissy28
7. bře 2016

@misha83 ahoj tak to je dost platit okolo 100 tisic, ja myslela, ze je to o trochu mene, nerozumim pojmu DS? Jsi sesty den po transferu treba to jeste vyjde, sesty den po oplodneneni vetsinou neukazuje pozitivni. Sice nevim jak to je u IVF. Drzim palecky.

sissy28
7. bře 2016

@misha83 Dobre do Helios teda nepujdu, take tam byla kamaradka nebo jeste je a nevi zda-li tam zustat, moc nadsena z Helios asi neni.

sissy28
7. bře 2016

@misha83 aha uz jsem pochopila, ze DV jsou darovana vajicka

sissy28
7. bře 2016

@sisul_ka nejspis si me presvedcila na ten reprogenesis a na doktora Stelcla. Jaky je rozdil mezi minimalnim a normalnim IVF? Je to v lecich?

sisul_ka
7. bře 2016

@sissy28 to ja neviem, ja mam normalne IVF, a minimalne IVF nepoznam 😕

misha83
7. bře 2016

@sissy28 minimalni IVF lze pouze s vlastnimi vajicky. Jde o minimalni stimulaci, tzn. pouzivaji se pouze urcite leky k mirne stimulaci vajecniku. Neocekava se pote velka uroda vajicek.

sissy28
8. bře 2016

@misha83 ano tak ted tomu rozumim. Ja bych prvni vyzkouselna minimalni IVF, podle meho to neni tak velky zasah do organismu. Nakonec doktor poradi az srovna vsechny vysledky.

misha83
8. bře 2016

@sissy28 určitě doktor doporučí, co je nejlepší 🙂.

sissy28
8. bře 2016

@misha83 dej nam vedet kdy bude test pozitivni, uz se tesime. 😉

sissy28
8. bře 2016

@sisul_ka a chtela jsem se zeptat jak si vybiras darkyni? Nebo muzes si vubec vybrat a z kolika zen? Co ti o ni povi? Myslim vek ano, protoze o nem pises, ale popisou ti vzhled, jake ma vzdelani a co ma treba za hobby..? Muzes ji treba videt na fotce? To je celkem zajimave, protoze treba muze tvoje miminko vypadat a mit povahu jako tva darkyne? Mam kolegyni v praci a ta se nechala oplodnit spermii nekde v Americe a holcicka je nejspis cely tatinek. Ja vim,ze to neni dulezite, hlavne aby miminko bylo a bylo zdrave.. 😉

sissy28
8. bře 2016

@sisul_ka to se nabizeji i nejake slevy nebo akce v klinikach?

sisul_ka
8. bře 2016

@sissy28 moja koordinatorka mi prvy krat poslala strucny popis dvoch darkyn a hned sa nam podarilo vybrat. Keby nam nevyhovovala ani jedna, tak by hladala dalsie dve. Zalezi aj od toho, kolko darkyn maju v databaze podla tvojch kriterii. Samozrejme si mozes urcit farbu oci, vlasov, vysku, vek a krvnu skupinu a pripadne ake hobby by mala mat. Fotku neukazu, to sa nesmie, darkyna sa tym aj chrani 😎 Ano, dieta moze zdedit aj jej vyzor, no povahu mozes ovplivnit aj ty spravanim sa pocas tehotenstva 😉
Ohladom tych zliav zatial neviem. To som len tak supla do prispevku 😵 , no ak by som isla do dalsieho IVF s DV, tak by som urcite skusila poziadat o zlavu, s tym, ze by som ostala. na tej istej klinike 🙂

sisul_ka
8. bře 2016

@sissy28 zabudla som, mozes si vybrat na vlasoch, ci rovne, vlnite 😵

agi
9. bře 2016

uf, člověk si odskočí od plotny do práce 😀 a tady se to tak krásně rozjelo 🙂

@sisul_ka <3, už se začni rozcvičovat na květen 😉

@misha83 ještě nezoufej, držím palečky, aby ta dálnice na Tebe vykoukla 🙂

@sissy28 tak to jsme na tom podobně 🙂, mi bude v létě 41, pokud se rozhodneme pro car, tak bych určitě zkusila RG, z toho co holky píšou, to na mě působí dobře, taky jsem uvažovala, jak moc by tlačili do darovaných vajíček, ale to by se vidělo a hlavně pak záleží na mě/nás 🙂

Silvi, Silva nepsala, jak je to s její mrškou?

sissy28
9. bře 2016

@sisul_ka To je zajimave, porad me to vrta hlavou, jake by to bylo, kdybych musela pouzit darovane vajicka. Ja se starala dlouho o dceru sestry a taky rikali, ze je cela po me, v chovani, vsichni mysleli, ze je ma..Tri roky od 8 mesicu jsem se o ni starala pres den, kdyz sestra chodila do prace a pak byla dosti nemocna. Male deti casto prebiraji chovani dospelych, ja s ni komunikovala jako s dospelou a nemela rok a zacala mluvit..Bylo to pres vice nez 15 lety, nikdy by me nenapadlo, ze v mem veku jeste nebudu mit deti. Vzdy jsem deti milovala. Pro me to byla velice mila prace starat se o deti nez ted nekde v kancelari delat kazdej den skoro to same.. Ja bych si hlavne prala, aby byla darkyne vzdelana, na vlasech rovnych nebo kudrnatych ani nezalezi, ale kdyz tam je ta moznost vyberu tak proc ne..No to jsem zvedava co me reknou k kvalite mych vajicek, trochu se i bojim. ☹

Strana