icon

Kolikátá IUI byla úspěšná?

cabalkova
29. črc 2009

Ahoj holky, kdo jste si nechali pomoct k miminku a podstoupily jste IUI, na pokolikate se to u vas povedlo? My zatim jedeme druhe kolo... 🙂

antoaneta
22. kvě 2017

@uzivatelkapetra asi hodně záleží, jak moc máš náročnou práci, fyzicky. Záleží na tobě, ty své tělo znáš nejlíp. Já osobně, bych to zvážila, vzhledem k svému věku, vzhledem jak dlouho to už trvá naše pokusy, vzhledem k tomu čím jsme si prošli, jakou máme diagnózu, penězům, vzdálenosti po IUI domů atd., tak bych si asi vzala volno. Ale takhle bych se rozhodla já. Jasně IUI není nic dramatického a svým neinvazivním způsobem je srovnatelná s pohlavním stykem, po kterém by si asi normálně do práce šla, ale máš po něm nárok i na využití pracovní neschopnosti, takže nějaký důvod být v klidu asi k tomu je, i to může pomoct v tvém rozhodování. Ale samozřejmě po IUI tě tam nechají půl hodiny v klidu, s podloženým zadkem, takže asi ten nejdůležitější čas ti nijak neuteče a pak tě to taky nijak neomezuje. Některé holky fungují úplně normálně, paří, běhají, atd., já ale teda spíš odpočívala. Ale to taky proto, že mě držely dlouho velké bolesti břicha. Držím palce, pro správné rozhodnutí a hlavně úspěch!

uzivatelkapetra
22. kvě 2017

@antoaneta děkuji za reakci, já právě na vedlejší účinky netrpím, o clostylu ani duphastonu jsem během užívání ani nevěděla. Ale tam dostanu jakési injekce a vůbec nevím co po nich bude, ovulaci zažiju asi taky poprvé tak nevím co čekat. Jinak práci mám spíše kancelářskou, takže nic hrozného. Asi si preventivně nahlásím volno a pak se rozhodnu.

antoaneta
22. kvě 2017

@lory303 to odpočítávání dnů a stříhání metrů znám. Hlavně se zkus nestresovat, vím, že je to těžké, ale vůbec si nic takového nepřipouštěj, žádné negativní zprávy, dokud to nemáš na papíře, tak vše máš průchodné a fungující. Za dosavadním nezdarem může být cokoliv, třeba jen psychika, nebo špatné načasování.

antoaneta
22. kvě 2017

@uzivatelkapetra injekce? Nevím o žádných po IUI. A ve středu už jdeš určitě na IUI? Nejdeš teprve na ultrazvuk jak je na tom folikul? Pokud mluvíš teprve o ovulaci, tak bych spíš řekla, že jak tam přijdeš, vyfasuješ injekci na spuštění ovulace a pak na základě výsledku teprve půjdeš na IUI. Já teda také nereaguji nějak významně na léky, jen mimořádně, běžné popsané vedlejší účinky. Ale injekce na vyvolání ovulace je trochu jiný kafe. Někdo nereaguje, někdo jo. A já jo. Prostě jsou to hormony, které tu ovulaci u tebe uměle urychlí, rozjedou, vyvolají, a já ji často mívám velmi bouřlivou a bolavou i tak, takže o to ještě víc. U někoho může vzniknout i hyperstimulační syndrom. Pokud máš pohodovou práci, nechceš si dělat problémy, a můžeš se tam domluvit, že když to např. stihneš (když ti bude dobře) takže přijdeš, tak se můžeš rozhodnout až pak.

lory303
22. kvě 2017

@uzivatelkapetra ahojky, ja delam v kancelari a hned po iui jsem jela do prace... nechtela jsme totiz sedet doma a nad vsim premyslet a hlavne uz mam moc dovolene vybrane... navic mi nic nebylo, citila jsme se dobre a vecer jsme to pojistili jeste sexikem 🙂

lory303
22. kvě 2017

@antoaneta moc dekuji za uklidnení.. mas pravdu 🙂 to same i ty, bud v klidku a jen odpocivej.. ja ted nez pujdu na druhe iui,tak se snazim skoro kazdy den sportovat,vzdy se odreaguju, po iui budu muset zase nic nedelat 🙄

gransgirl
22. kvě 2017

Ja teda nikdy po IUI půl hodky nelezela jednou mi rekli 4 minutky a jednou minutu a uz jsem mela lézt dolů

antoaneta
22. kvě 2017

@gransgirl aha to je zvláštní, to se tam s tebou teda nezdržovali, to bych se o to příště teda zajímala a i si snad řekla, v carech co vím, tak minimálně 20 minut, já to mám uvedený i v příručce. Minule jsem tam u toho stihla zkouknout celý nějaký pořad o vaření, přesně půl hodiny😅

aptacek
22. kvě 2017

Ahoj holky. Mám prosím dotaz, jak dlouho v CAR trvá, než začnou rovnou řešit IUI či IVF? První návštěvu jsem měla během MS, zítra jdeme pro výsledky a na první UTZ před ovulací. Je možnost, že se začne umělé snažení ještě tento měsíc, nebo spíš až někdy příště? díky moc 😘

uzivatelkapetra
22. kvě 2017

@antoaneta no já si myslím, že mi dají injekce na vyvolání ovulace a zároveň zavedou spermie, protože mi říkali, že uvidí co a jak a že se inseminace může případně v pátek zopakovat.

antoaneta
22. kvě 2017

@uzivatelkapetra aha, tak v tvém caru dělají ty zdvojené IUI v jednom cyklu, tak to potom jo, nevím, jak to probíhá. Ptala jsem se potom u nás, ale běžně to nedělají a popravdě mi to ani nedoporučili. Prý zbytečně vyčerpané jedno IUI a když mi to doktorka, a následně nezávisle při dalším IUI jiný doktor vysvětloval, tak mi to znělo celkem logicky. Pokud spustí injekcí ovulací, přesně ji načasují a následně na to i IUI, tak i nějaký den trvá než doputuje vajíčko tam kam má a stejně tak několik dnů spermie v tobě přežívají, tak prý nerozumí proč bych si zbytečně vyčerpala další možnost, posichrovat si to můžeme pak i několikrát doma. Tak nevím. Co člověk to názor, ale je zvláštní, že se takhle míjí i názor lékařů, kteří snad studovali ze stejných knih...Odrazovat tě každopádně od toho nechci, sama jsem o tom uvažovala, i když to druhé IUI v jednom cyklu bych si již musela plně hradit. Pojišťovna hradí prý jen jedno IUI v měsíci. Možná bych se jich zkusila zeptat na to, proč hned IUI v den co ti budou dělat ultrazvuk kvůli folikulu a ten den co si budeš píchat injekci. Vlastně ti je tam chtějí šoupnout ještě dřív, než budeš mít ovulaci. Sice ano, spermie nějaký ten den přežívají, takže si tam na to můžou počkat, ale bála bych se mimoděložního těhu. Nebo tohle mi teda i ta doktorka, jako riziko, při vysvětlování tohoto postupu zmínila.

antoaneta
22. kvě 2017

@aptacek podle toho jak to popisuješ, tak z první návštěvy v průběhu MS už máš první, hlavní odběry, hormonální, hotovy, možná i další vyšetření. A když tam máš jít teď před ovulací, tak ultrazvukem mrknou, kdy ovulka bude, a jestli je tam nějaký folikul a jak je velký. Tohle už je klasický postup před možným IUI. Takže záleží, jak na tom budeš s výsledky a jak se rozhodnete. Pokud budete chtít, určitě můžete IUI podstoupit již tento měsíc. Po ultrazvuku ti řeknou co a jak, možná dají už rovnou injekci na vyvolání ovulace a termín pro IUI. V případě IVF by sis ale určitě musela počkat nejdřív až na další měsíc. Pokud by si ho chtěla podstoupit, tak by ses musela v caru ohlásit začátkem cyklu a oni by ti dle tvého hormonálního profilu nastavili buď krátký, nebo dlouhý protokol stimulace. Po ní by teprve následoval odběr vajíček, pak další dny kultivace (délka záleží na Vás) a pak zavedení. Tohle vše se ale nedá stihnout v jeden měsíc, zvlášť když jdeš do caru až před ovulací... Držím palce pro správný výběr a úspěšný pokus!

antoaneta
22. kvě 2017

@gransgirl jak ti je? Pořád na zvracení, ty jo, mně ti je taky špatně, jako tak trochu na zvracení, ale bez zvracení. Tak já už ti nevím, je to sakra ta psychika, nebo co? Ani to nebudu, to toužebné přání radši vyslovovat, abych nám to nezakřikla. Dnes jsem jela kolem dvou lékáren, tak ti mě svrběla noha na brzdě, chtěla jsem tam už vlítnout, koupit test a možná ho i hned rovnou cestou někde počůrat, ale nakonec jsem si to rozmyslela a přejela sem....

antoaneta
22. kvě 2017

@gransgirl tak už mě to fantazírovaní o možném těhotenství zase přešlo. Pocity na zvracení jsou jeden z hlavních příznaků utrogestanu......teď jsem to dočetla.

gransgirl
22. kvě 2017

No pocit na zvraceni odeznel uz odpoledne ale ty krece mam pořád stejny cely den a prsa v jednom ohni

antoaneta
22. kvě 2017

@gransgirl ty jo, já mám z tebe pocit, že se to povedlo, když to takhle popisuješ, ještě navíc ty prsa, já jako bych je ani neměla, nevím o nich. A ještě ta nevolnost jen dopoledne, prostě určitě se to povedlo! Věř tomu, a třeba to fakt nakonec bude pravda! Moc bych ti to přála!!!!❤ sobě ale taky....😢

aptacek
22. kvě 2017

@antoaneta jojo již máme po krevních vyšetření. Ale byla jsem dnes na hysteroskopii a máme prý dodržovat šestinedělí. Takže tento měsíc asi nic ☹ moc děkuji za zprávu!

antoaneta
22. kvě 2017

@aptacek tak to potom jo, snad dopadla dobře a vše je u tebe v pořádku. Měj se hezky a opravdu se šetři!

gransgirl
22. kvě 2017

Ja tomu pořád moc neverim vsechno az na ty krece jsem měla i minulé a nic to cekani je hrozny ale zase si užívám tu nadeji a to jak se muž stará a ptá se jak se cítím

antoaneta
23. kvě 2017

@gransgirl aha, tak vidíš a minule to nevyšlo a třeba teď ty křeče mohou teda něco znamenat, sem z toho taky jak pominutá, pořád v tom něco někde hledám a vidím, fakt to čekání je hrozný. Ale ten tvůj manžílek to je hezký, to si užívej.....ten můj je pryč, vrací se domů vždy až o víkendu, navíc je to u nás už trochu vychladlé, nevím možná tím že moc nevěříme v úspěch v rychlosti a jednoduchosti toho zákroku. Nevím. Jiné to bylo při IVF....
ty jo, včera se mi chtělo zvracet i při čištění zubů a to i večer..., dneska teda zatím klid, tak ti nevím. Každopádně jsem rozhodnutá, že pokud to nevyjde, tak buď příště nebudu řešit nic, žádné příznaky, žádné sledování, nebudu se tím prostě vůbec zabývat a nebo už ten Utrogestan příště prostě brát nebudu! Myslím si, že to všechno mi dělá on a zbytečně mě plaší a dodává marné doufání v úspěch. Akorát po něm víc jím, mám chutě a už mám i nějaké to kilo navíc! hnus, jsem na něj a na sebe naštvaná.

lory303
23. kvě 2017

@antoaneta ty jo, ale to vypada u tebe nadejne jak to tu ctu 👏 ja uz jdu v patek na utz a nemuzu se dočkat 😀 to je stejne zvlastni, jak cloveku to obrati zivot a ma v hlave jen tohle ze? ja si pamatuju jak jeste pred rokem nez jsme se zacali snazit, tak me nic moc netrapilo a mela jsem v hlave uplne jine veci, ale ted? ted se to toci hlavne jen kolem otehotnení a miminka.. nastesti pritel je skvely a ve vsem me podporuje, pomaha a prijde mi, ze nam to upevnilo jeste vic vztah... ale stejne jsem netrpeliva, hlavne ty myslenky, co kdyz to nevyjde ani na po 6? ach jo... uz chci konecne videt na testu //... s tim pribiranim mas pravdu, ja jsem z toho uplne znechucena.. nastesti ted kazdy den beham nez pujdu na druhe iui... ale pak zase budu houby delat :-/

gransgirl
23. kvě 2017

Taky mi neni úplně dobre při cisteni zubů asi mi vadí pasta a zase ranní nevolnost a křeče stale pokračují. Taky jsem dneska odolala testu uvidim jestli vydržím až do pátku

antoaneta
23. kvě 2017

@gransgirl tak u mě dneska zase nic, spíš naopak, jen jako před menses, nevolnost přešla, maximálně když na ni začnu myslet tak je mi šouflo, ale jinak ne. Myslím si, že u mě se úspěch tentokrát konat zase nebude, reaguji jen na ten Utrogestan. Tobě ale přeji, ať se zadaří, myslím, že jak píšeš, tak tobě by to mohlo vyjít. Dneska si asi už test koupím a možná zítra zkusím testovat, nejpozději ale ten pátek s tebou, chtěla bych totiž už ten Utrouš vysadit

aptacek
23. kvě 2017

@antoaneta vůbec nechápu, proč mě doktorka předem neinformovala o tom šestinedělí. Hysteroskopii dělala jen pro jistotu, problém je nejspíš v hormonech. Kdybych to věděla, tak s tím zákrokem počkám ☹ takže zase dva měsíce v tahu. Nějak se to vleče ☹

gransgirl
23. kvě 2017

Tak me manzel ukecal a zkusila jsem testnout a vadnej test takze asi to necham na ten patek kdyz mam znameni zhury ze to jeste nemam zkouset

antoaneta
23. kvě 2017

@gransgirl a jak si poznala že je vadnej? Podle čeho? A jinej už nemáš? Že by si ho počůrala znovu. Já se před chvilkou vrátila s dvěma krabičkama. Šla bych do toho s tebou...

gransgirl
23. kvě 2017

Vubec se nezacal zbarvovat a to jsem to tam mela normalne az po risku dalsi nemam koupim si je az na patek to uz budu mit den po ocekavane MS

kaaacaaatkooo
23. kvě 2017

@simri Ahojky, čtu tvou zprávu až teď 🙂 Já to nakonec 34.DC dostala, takže na jednu stranu úleva, že to netrvalo půl roku jako jindy 😀 , na druhou stranu trošku zklamání. Ale asi to tak má být, co už nadělám 🙂

antoaneta
24. kvě 2017

@gransgirl tak jsem dnes neodolala a test si udělala. A nic. I když jsem teprve 12 den po IUI, tak si myslím, že je vymalováno a výsledek druhého IUI je jasný. Opět mi není přáno. Nevím, jestli má cenu ještě zkoušet testovat i další dny, spíš jsem nahlodaná vysadit Utrogestan, ať si zbytečně neodsouvám i menses.....ach jo.

gransgirl
24. kvě 2017

@antoaneta ja to taky nevydrzela a taky bílo jak snih ja uz taky dneska koncim s utrousem jeste si rikam ze to zkusim za pár dni jestli neprijde mrcha

Strana