Kolikátá IUI byla úspěšná?
Ahoj holky, kdo jste si nechali pomoct k miminku a podstoupily jste IUI, na pokolikate se to u vas povedlo? My zatim jedeme druhe kolo... 🙂
ahoj, holky, tak jsem opět zde, na chvilku jsem se odmlčela...můj první pokus tedy nevyšel, asi jste pochopily, ms sice hned nedošla, ale ani těhu test, ani krev nenasvědčovala zdárnému pokusu. Takže vysazení utrogestanu, který to zbrzdil, ještě na další tři dny a pak ms dorazila. No myslela jsem si že další pokus až příští měsíc, jak v mém případě říkali doktoři a světe div se, šla jsem na rychlou kontrolu ve čtvrtek a nestačila jsem se divit. Folikul 22 mm, pár hodin na to injekce a další den, včera, v pátek dopoledne druhé IUI v pořadí. Takže chytré knihy se pletou, ovulovala jsem opět na té stejné, správné straně jako minulý měsíc a mohla jsem se tedy do toho pustit znovu. Jsem ráda, že jsem nemusela čekat až na červen. Jééé, kdyby se podařilo. Mám takový zvláštní pocit, že třeba když je to všechno jinak, že by to mohlo vyjít. První pokus jsem s tím počítala, připravovala jsem se, baštila různé doplňky, těšila se, byla jsem zvědavá....a přesto nic. A teď zcela nepřipravená, zaskočená, všechno tak strašně bylo rychlý, neplánovaný. A je to i celkově jiný. Poprvé 12 DC - 15mm folikul, teď 12 DC - 22mm folikul, minule jsem měla po celou dobu takový nepříjemný bolesti - jako extrémně silná ovulace, nebo menses. Bolelo mě děsně břicho, křeče, nafouklá, bolavá, unavená, záda, no prostě absolutně bez chuti a energie. A teď nic... no nic, jako trochu břicho bolí, asi dozvuky ovulace, ale jinak nic. Dokonce jsme včera večer byli schopni to s manželem ještě posichrovat, ale minule jsem neměla ani na to pomyšlení. Já vím, že je to moje toužebné přání a možná se na to zbytečně fixuji, ale třeba? co myslíte? no prostě první a teď druhý pokus, sto a jedno. Úplně jiný. Jen to čekání bude stejný. Stejně hrozný. Takže dnes jsem 1 den IUI (včerejšek - zavedení nepočítám) a začínám odstřihávat metr. Kdo je na tom stejně jako já?
A jak jste na tom vy, jak jste vy daleko, kolikátý den, a nějaké novinky?
@roxynka co ty? Minule jsme dopadly stejně.... Jak seš na tom teď? Co ty a tento měsíc? šli jste do toho, nebo zatím ne? Že bychom na výsledek čekaly zase spolu, cyklus máme podobně....
@gransgirl ahoj, četla jsem správně? Včera jsi byla na IUI? A druhý pokus? Já taky!!! Něco málo po 11 hodině....jak se cítíš? A kolikátý den cyklu a velikost folikulu? Budu ráda, když si vzájemně dáme vědět, jak na tom která jsme, jaké máš pocity, problémy.....
@antoaneta ahojky, ja byla na prvním IUI 2.5. mame horsi spermiogram, jaky je problem u vas? Jinak po IUI me porad boli podbrisek, jsem unavena, nafoukla a naladova.. ale myslim si, ze to bude tim utrogenem... jak ses citila ty po prvnim iui? drzim palce at ti druhe iui vyjde 🙂 jinak mela jsi iui se stimulaci nebo bez?
@lory303 u nás oboustranný problém, já jeden vejcovod, manžel horší spermiogram, i když teď rapidně lepší, možná dokonce výborný, baštil vše možné. Ale taky vyšší věk a vše dohromady dělá hold svý....Jinak IUI první, i ted to druhé jsem měla bez stimulace, vajíčko dozrává normálně, ovuluji, takže asi není nutné, ale zase jsem odkázaná jen na přírodu a její fungování, folikul jsem měla vždy jen jeden. Možná se na stimulaci příště zeptám, pokud to zas nevyjde, zkusím si to nechat vysvětlit, výhody a tak. Po prvním IUI jsem byla na tom jako ty, břicho mě bolelo teda extrémně, křeče, nafouklý, píchalo, bolelo, až v zádech. Taky jsem byla unavená, ospalá. Nevím jak dalece to souviselo z průběhem ovulace, zákroku, Utrogestanu, nebo psychikou. Víš jak, něco poprvé, upínáš se na výsledek, víc si uvědomuješ jakoukoliv změnu, víc se sleduješ. Teď po tom druhým IUI, úplně jiný, břicho trochu sice bolí, ale nedá se to vůbec srovnat. Myslím že to jsou dozvuky ještě ovulace. Fakt nic dramatickýho, trochu jako menses, dá se vydržet. Únava atd, zatím nic, uvidím, jak začnu brát Utrogestan, mám začít nejdřív v úterý, řekli mi že ho mám nasadit 4, 5 den po IUI, opět třikrát denně. Tak pak posoudím změnu a budu srovnávat s tím prvním. No vzhledem k tomu že jsem měla takový podobný stavy jak popisuješ a neotěhotněla jsem, tak bych ty stavy a "příznaky" spíš přisuzovala tomu průběhu a Utrogestanu. Ale hlavu vzhůru, všechno může být jinak, a třeba se zadaří, koukám teda že si dneska 12 den, už se ti to blíží....plánuješ dělat si test?
@gransgirl no vidíš, u mě naopak příjemnější. Minule to bolelo, při a pak celou dobu po tom, než jsem dostala menses, ještě druhý den jsem zašpinila a teď nic. Jen trochu břicho. Třeba je to fakt znamení u tebe, i u mě, když je to jinak...A kolikátý den cyklu si byla a jak velký folikul? A kdy před IUI sis píchala injekci, nebo si i stimulovala předtím? Jako jasně jsme každá jiná, ale chtěla bych porovnat, zvlášť pokud by se to některé z nás tentokrát podařilo. A prosím tě, oni ti nasadili Utrogestan hned? Mě dali recept a řekli, že mám začít ve středu, nejdřív v úterý. Prostě že se má brát, 4, 5tý den po IUI. A takhle jsem to měla i minule. Tak to teda nechápu, že je to takhle jinak.
@antoaneta ja byla 16DC a folikul 20mm takze jeste večer jsem pichala uvitrill a v patek sla a ultrogestan 0-0-2 ještě ten den. Minule jsem měla 18DC a inseminace 20DC po injekci ovitrillu a utrous jsem nemela. Ja mam ty cyklu delsi a nepravidelny takze tam musim třeba nekolikrat nez mi reknout ze uz muzu na UIU a zatim pokazdy na pravy strane kdysi jsem zkousela i jen clostik a taky mi reagovala jen prava strana tak nevim jestli mam blbej levej vajecnik nebo to byla jen náhoda.
@gransgirl tak ty si měla vždycky tak velký folikul....já poprvé měla jen 15 mm, píchala jsem následující den večer a pak až další den jsem šla, teď teda byl 22 mm, což jsem byla moc ráda, ale záruka to taky není, že? I já ovulovala na stejné straně a neboj, nemusí to prý znamenat nějaký problém. Podle učebnic by se ty strany měly střídat, proto mi taky řekli, že to můžu absolvovat, jen jednou za dva měsíce, na pravé straně totiž nemám vejcovod. No a světe div se, mohla jsem jít znovu, hned tento měsíc, protože jsem ovulovala na té správné straně, znovu nalevo. Doktoři mi říkali, že ovulace by se měla střídat, ale že se může stát, že je to několikrát po sobě na stejné straně, nebo že také některý měsíc nemusím ovulovat vůbec, prostě prý jako s menses, někdy je dostaneš za tolik dnů, jindy zas za tolik. Nejsme stroje. Záleží na všem okolo, jídlo, stres, fyzická zátěž atd....Jak dlouhý máš cyklus? Za kolik dnů máš teda dostat menses? Já to mám taky rozházený, většinou kolem 30 až 33 ale teď jsem to třeba dostala i po 26, 28 dnech, to normálně nemívám. Jinak pokud ovuluješ a folikul dozrává sám, tak clostík nepotřebuješ.
@lory303 jojo, na průchodnosti jsem byla, pokud ty ne, určitě ti ji doporučí, nebo kdyby náhodou se teď nepodařilo, tak se zeptej na další možnosti, vyšetření, na to co můžeš před dalším pokusem udělat, aby šance na úspěch byly vyšší. Na ten utrogestan se zkusím ještě někoho zeptat, jsem z toho trochu nahlodaná, mně řekli 4, 5tej den po, takhle mi to vychází až na úterý, nebo středu, i minule jsem to tak měla a nepovedlo se...třeba to mohlo taky mít nějaký vliv??? nevím, ale nejsi první kdo tady psal, že si ho zaváděl už první den po, nebo již ten den IUI. Je fakt zvláštní, že je to tak všude rozdílné.
Zítra držím palce! Pokud by se nic ještě neobjevilo, mysly na to, že je ještě brzy a může to vyskočit až další dny...
@antoaneta moc dekuji za podporu :-* ale test je negativni ☹ ☹ není tam ani maly dušík, takže už vím, že to nevyšlo ☹ takze premyslim uz nad druhym IUI, ale ted nevím zda se stimulací nebo zase bez... na pruchodnosti vejcovodu jsem nebyla a prave me stve, ze kdybych sla tento mesic, tak nemuzu se snazit o mimi, ale stejne se tomu asi nevyhnu.. a byla jsi laparoskopicky nebo formou HyCoSy - roztokem? jinak jak jsi popisovala svoji situaci, tak podle me ti to ted vyjde, jen musis verit.. ja uz od zacatku tomu moc neverila, protoze pred zakrokem IUI mi rekli vysledek spermiogramu a byl o 8% horsi nez kdyz byl na kontolním spermio a hned uz jsem si rikala, to urcite nevyjde... jinak ten utros je podle me dobre nasadit co nejdrive ,protoze jakmile se nejaka zavrtá, tak utroš tomu jen pomůže... me rekla dr. hned po zakroku... a beru 1-1-1. Strasne moc ti drzim palce... ja jsem ted zase psychicky v haji, ale vim, ze to chce 2-3 dny nez se vzpamatuju a zase naberu sílu do dalšího měsíce 🙂
@lory303 hele pokud ti to nepotvrdili doktoři, nebo nepřišla menses, tak ještě nevěš hlavu, některým holkám se druhá čárka objevila taky později. Hlavně to nevzdávej, vím jak to člověka umí položit, ale dny prvním neúspěchem nekončí. Byl to zatím jen první pokus a máš další, a když ani ty nevyjdou, tak je tu ještě IVF, ISCI atd. , a další podpůrné možnosti. Nesmíš se tomu poddávat, jsou mezi námi takové, které si prošly horším peklem a mají třeba i vše už vyčerpané a pořád bojují. Tím to samozřejmě nechci zlehčovat, tvé pocity, ale ani ti nahánět hrůzu. Jinak na průchodnosti jsem byla rentgenem a pak roztokem pod ultrazvukem. A pokud na toto vyšetření půjdeš, neznamená to, že tě to na nějakou dobu vyřadí, snažit o mimi se můžeš dál, (pokud tě nebudou po tom omezovat třeba nějaké zdravotní potíže), a to hned, naopak je to vhodnější, cesty budou volné a o to spíš se může zadařit. Teď naposledy jsem byla na tom před prvním IUI, v tom měsíci. Rovnou mi změřili i folikul. A jestli na další IUI se stimulací, nebo bez, to nech na doktorech. Pokud ovuluješ a folikul se ti tvoří sám, tak stimulace není nutná, ba naopak bych řekla zbytečná, víc folikulů nezaručuje větší úspěch, jasně může se povést a z toho být vícečetný těhotenství, ale většinou jsou prý folíky prázdný, nebo málo životaschopný.... Moc děkuji za palce a podporu, uvidím jak to dopadne u mě, jsem nastavená pozitivně, i pro případný neúspěch, ale ten si zatím nepřipouštím. Doufám, věřím, toužím..... posílám i tobě energii a víru, ještě vydrž!
@antoaneta asi mas pravdu, ja ovulaci mam pravidelnou, ale mam vzdy jeden folikul, tak jsme si rikala, zda nebude lepsi se stimulaci, ze bych mela vice folikulu, ale vse co pises dava smysl a asi zbytecne cpat do sebe hormony nechci... premyslim, ze tento mesic vyzkousim druhe IUI a pote bych sla do toho Hycosy, jeste uvidim co mi rekne ve stredu... jen me stve, ze na te moji klinice to nedelají tim plynem, ze by ty vejcovody i profoukly... doufam, ze ta latka neni moc nebezpecna... ach jo, vzdy jsem chtela velkou rodinu a zatim nemam ani jedno mimco... pritel mel pred IUI 13% pohyblivych spermii a norma je 32%,takze fakt bída ☹
@sies ježišmarjáááá to je super!!!!! Mám z toho opravdovou radost! Budu na tebe myslet, ať vše probíhá v pořádku a jste s miminkem zdraví, budu moc ráda, když občas zajdeš na nás nakouknout a budeš informovat jak se Vám daří. Rovněž se přimlouvám za přání trochu štěstíčka i pro nás, dnes jsem 3 den po druhém IUI, tak třeba i já přijdu s takovou zprávou....snad
@sies prosím, můžeš mi připomenout, jak to u tebe a teď u toho druhého povedeného IUI bylo? Vím že každá jsme jiná, ale aspoň trošku pro srovnání, zajímá mě, jak to bylo u těch, u kterých se IUI povedlo. Takže 😀 kolikátý den cyklu si šla na měření folikulu, kolik měl mm, kdy sis píchala injekci, kdy si šla na IUI, od kdy sis začala zavádět utrogestan, jak často a v jakém množství, jak se cítila po, nějaké příznaky, nepříznaky? kdy sis zkoušela test a kdy na tebe vykoukly //? Připravovala ses, baštila si něco, nebo dělala si něco navíc, něco jinak oproti předchozímu pokusu? atd. před a po ........ a srovnání s prvním nevydařeným IUI? Moc děkuji za odpověď, věřím, že udělá radost i jiným holkám.....
@gransgirl ahoj, jak se máš? jak se cítíš? Něco nového, něco co stojí za zmínku? Dnes jsme 4 den po....a já ti teda nevím, jak jsem si fandila, že mě břicho teď nebolí, tak nějak začalo, jako při menses, i si přijdu taková nějaká nafouklá. Možná to může být ale jen nějakým jídlem... Dnes jsem začala zavádět Utrogestan, ty si začala s ním kdy? Dala jsem na doktory, ale řada holek ho bere už hned od IUI, nebo od dalšího dne, tak nevím, snad jsem si tím něco nepokazila.
@lory303 já šla opět 12 DC a teď jsem měla folikul 22 mm, hned na to v poledne jsem si píchala Ovitrelle a další den dopoledne jsem šla na IUI. Myslím že kolikátý den cyklu seš, nehraje roli, prostě každá máme cyklus jinak dlouhý a menses podle toho přichází dřív, nebo později. Záleží na velikosti folikulu v danou chvíli a následně pak načasování IUI. Minule jsem to měla úplně stejně jako ty. Sice jsem šla ráno až 12 DC, v úterý, ale měla jsem folikul stejně velký jako taky 15 mm, mně teda řekli že si mám píchnout Ovitrell již ten den, ale až po 9 večer a na IUI jsem šla taky až za dva dny na to jako ty, ve středu zhruba v poledne. Takže bych řekla že jsme to měly načasované stejně, teda až na tu injekci. Je otázka, co bylo lepší, dřív, nebo později....a jak které z nás rychle folikul dozraje, jak moc komu tak injekce rychle zabere a spustí ovulaci.....u mě se teda něco nepovedlo
@lory303 já taky měla ještě 14 den test negativní, přesto jsem měla přijít na krev, že prý není ještě vše ztraceno, u mě ale bylo😒, i test z krve taky negativní, po vysazení utrogestanu jsem dostala menstruaci až 3 den. Chtěla bych ti napsat, že u tebe to tak nebude, ale nechci tě zbytečně chlácholit😔, vidím v tom velkou podobnost a stejně jako ty, jsem taky řešila že pozitivní testy měly holky již dříve. Přesto ....může to být ještě jinak....
@antoaneta ráda popíšu jak to bylo u mě, taky jsem se totiž asi rok sledovala..folik jsem měla jen jeden 18mm a den na to jsem šla na IUI. Ovitrelle jsem si pichla večer den před IUI. Utrogestan jsem začala zavádět dva dny po IUI jen 2 tobolky na noc,ale před blížící se MS jsem ho vysadila z nervů,že to stejně nemá cenu! Teď ho zas závidim. Příznaky jako bolestiva prsa vůbec nic (doteď nemám),už jsem se smiřovala,že to nevyšlo,ostatni příznaky: odpolední únava, nafouklé břicho a bolest zad. Test jsem si dělala 16.den po IUI, pořád jsem čekala na ms, která nepřišla a druhá čárka celkem dost výrazná hned na testu, tak mi proběhl mráz po zádech,ale radostí(první mimi). Okamžitě jsem nasadila opět utrogestan dvě na noc. Jinak příprava na těhu brala jsem inofolic combi a předtim mimistar. Držim všem palce 🙂
Holky, tak naše první 2 IUI taky neúspěšné, nakonec jsem to 34.DC dostala, ale testy hovořily jasně už od 28.DC, že je to negativní. Tak jsem jenom počkala na MS a jedem zase odznova 🙂

@lory303 To asi Pregnyl nebo Ovitrelle ne? To je jen jedna uprostred za cyklus, to se da. Pichla jsem si ji doma vecer pred vykonem. Hlavni je to dobre merit ty folikly a spravne nacasovat...mela jsem jen jeden pekny a stacilo to🙂