icon

Mám si vzít PN? Čeká mě IVF a jsem zdravotní sestra

leni09
27. led 2016

Ahoj, zajímá mě, jestli je tu někdo, kdo pracuje také jako já v nemocnici na JIP a měl jít na IVF. Řeším, jestli se ten celý cyklus dá zvládnout se směnným provozem a na takovém intenzivním oddělení nebo je lepší jít na neschopenku? Mám průměrně 40 hodin přesčas a v podstatě jsem pořád v práci... Pořád nevím, jestli o tom mám v práci vůbec říkat a jak to zvládnu...Děkuji za odpovědi.

no_title
27. led 2016

Pokud máš tu možnost neschopenku mít, tak bych do toho šla... psychika udělá s početím dítěte hodně. 😉

martinkka
27. led 2016

Já teda nejsem zdravotní sestra, pracovala jsem na poště. Na IVF jsem byla třikrát, vždycky jsem na neschopenku nastoupila pár dní před odběrem vajíček. Od začátku stimulace se mi zdá zbytečný být doma, aspoň mi to rychleji uteklo, ale pár dní před punkcí jsem už byla nafouklá a necítila jsem se moc dobře, tak jsem chtěla být radši v klidu a po ET bych do práce určitě nechodila. V práci jsem to říct nechtěla, vždycky jsem to nahrála, že mě chytly záda. Ani neschopenku jsem neměla mít z CARu ( kvůli razítku), tak jsem byla domluvená s mojí obvodní doktorkou a ona mi tu neschopenku vystavila. Každopádně ti držím palce 🙂

zuzapra
27. led 2016

Mam za sebou 2 IVF a jeden KET. Kvuli hormonalni lecbe (priprave), ktera se sklada z injekci bych si neschopenku nebrala. Vzala bych si ji az po odberu vajicek. Hodne stesti!

lenusaak
27. led 2016

ahojky já pracuji jako zdravotni sestra na JIP🙂 momentálne mám dokončenou stimulaci a zítra hura na odber 🙂 neschopenku jsem mela z operace, která proběhla v září a lekaři už me neuschopnili vzhledem k náročnosti práce a náročnosti te stimualce. Záleži jak to budeš zvládat, ale ja osobně jsem ráda, že jsem doma🙂 chodit do služeb bych rozhodně nezváldla a litat a zvedat se s lidma🙂 sama víš, že když se něco semele, tak se musí makat a ohledy se na nikoho neberou. Behem stimulace, hlavne ke konci bude to břicho dost cítit, já byla hlavně dost unavena, prospala jsem cele dny a ted se už kroutila bolestma. Hlavne je to pak i časově náročne , chodíš často na ultrazvuky a na krve a musíš se řídit podle nich,kdy přijdeš, ne jak Tobě se to hodí..za me rozhodně neschopenka, at si hezky v klidečku a odpočíváš na ten náročný proces 🙂))