icon

Natalart, Plzeň. Jaké máte zkušenosti?

bubulienka
28. lis 2008

Ahoj holky chtela jsem se zeptat jestli ma nejaka z vás skušenosti z natalartu ja tam budu postupovat ET a chtěla bych vědet jake mate skušenosti a kolika z vás se to podařilo po prvným IVF!

sabcav
13. zář 2010

@adenka84 ať ti to v práci uteče 🙂

sabcav
13. zář 2010

@ilca1 Já jsem tam měla doktorky (jedna Landsmannová, druhá nevím, ale tak y ok 🙂 ), pak Korečka, mladej super doktor 😵 a pak takovej starej dědula nepříjemnej Turek 😝 . V kolik tam máš být?

pantomima
13. zář 2010

@sabcav babi je mi líto, bylo by fajn, kdyby měla kvalitní rehabilitaci, ale nevím, jak je na tom celkově, no, snad dobrý, ale už má věk,tak držím palce!!!

já musela u malý vždycky na začátku kjojení kalíšek odstříkat, aby to neteklo moc proudem a malá se nenalokala moc u toho vzduchu a měla na to klid, pak, když už prsa nebyly tak natlakovaný, tak pila vě větším klidu a neblinkala

sabcav
13. zář 2010

@pantomima no moc dobře asi ne ☹ , jídlu a pití moc nedá a kouřit přestala před 2 lety po 65 letech kouření 😀. Loni jí praskly střeva a skoro se otrávila ☹ 😒 😖 😢 😔, ale dobrý, nakonec k dr. šla a přežila to 😀 😵 🙂

sabcav
13. zář 2010

@pantomima hezký fotky z ML 🙂 😵 . My v Miniatur parku nebyli ještě, Andrej by to tam chtěla rozebírat 😀 😝

sabcav
13. zář 2010

Zvíře vzhůru, tak na ní jdu 😉 a přeju krásný den všem 🙂

pantomima
13. zář 2010

@sabcav prvně tam byla malá někdy v loni, ještě většinu absolvovala v kočáru, tak to šlo 😉

michamicha
13. zář 2010

@sabcav už jsem ten nutriton koupila 😉

michamicha
13. zář 2010

@sabcav a Landsmannová mě rodila 😉

sabcav
13. zář 2010

@michamicha po poradě s dr. nebo se po mé radě? 😕 😉 . A jak na tebe působila Lands...? Na mě dobře 😎 .

sabcav
13. zář 2010

@pantomima no když krokouš v kočárku bejt právě už moc nechce ☹ 😉 , ale dneska jsme si vysvětlovaly, že až se mimi narodí, Ája dá kočárek miminku, tak říkala, Ája dá... 🙂 tak jsem zvědavá, jak to bude v praxi 😀

sabcav
13. zář 2010

Jinak hezký večer všem 🙂 , jelikož jsem střevo, 😀 😝, takk jsme si dali neplánovaný výjezd na gyndu, slítla jsem ze schodů, když jsem po nich šla nahoru 😕 , i s Andrej , ☹ Andrejka má rozbitou bradu a 😢 já měla šok, ale mimčo ok, hýbá se, čípek drží, hematom žádný, placenta se neodlučuje a nešpiním, nekrvácím, takže dobrý 😔 . 🙂 U 😵 ff, ještě že tak.. 😉 . ani nechci domejšlet...

sabcav
13. zář 2010

Hezký den všem 🙂 , jdu zkusit spát 😉 , i když po tom šoku nevím nevím ☹ 😒

pantomima
14. zář 2010

Pěkné ráno!!!

@sabcav tedy doufám, že je vše OK....... 😕

l.u.c.i.e
14. zář 2010

Ahoj holky,

@sabcav, @michamicha mě taky Landsmannová rodila... Moc příjemná paní doktorka... Druhý den po porodu se na mě byla podívat a popřála mi, abych se za 2 roky vrátila 🙂

@sabcav, to jsou z tebou šoky. Hlavně, že jste¨všichni v pořádku...

ilca1
14. zář 2010

Sabcav tak to jsi stejný střevo jako já 😀 já slítla ze schodů někdy v 16 týdnu ale ze zhora dolů ☹ taky jsem si pěkně dala a hned jela na kntrolu do nemocnice naštěstí bylo vše OK ani hematom se neobjevil,tak snad to budeš mít taky v pohodě. 🙂 Já mam být na ultrazvuku ve čtvrtek v 10 hodin a pak ještě ambulance, vůbec nevim jak to tam chodí , viděla jsem že tam dávala sestra číslo a pak podle toho volala 😕 ale nevim
Sabcav když chodíš na dia tak musíš pokaždé sbírat tu moč?Já tam jdu v pátek a ve čtvrtek ta gynda tak bych jí nemohla střádat to bych musela čurat do flašky i v Plzni a to tedy nebudu 😎
Holky mě se dneska zdálo že jsem měla rodit, ležela jsem 2 dny na porodním sále a nic.......nu snad to ve skutečnosti pujde rychleji 😎

douda
14. zář 2010

Ahoj tak nás pustili domů až dnes , na konec mu je zmenšovali normálně , protože kdyby jsme použilišetrnou metodu tak by semohl udusit a přinejlepším by skončil na ventilátoru , hlavní je že to máme za sebou 🙂

ilca1
14. zář 2010

douda tak to je dobře že už to máte za sebou a jste doma 🙂 ted už bude dobře.Kdy ty jdeš do tý rizikovky?A máš mít na dia zase moč za 24 hodin?

sabcav
14. zář 2010

@ilca1 né, tu moč za 24 hodin to je jen poprvý na dia 😉 . na dia pak už moč ne, na rizikovku ano (ranní 😉 ), sestřičky do té skleničky namočí tu čůrací papírky (takové ty testíky). A kdyby jí náhodou nechtěli, tka jí tam někde vyleješ 😉 . Jj, sestře na recepci dáš průkazku a papíry, co máš (dia, hema apod.) a ona ti dá číslo a pak to musíš sledovat, hlásí to rozhlasem 🙂 . Nejdřív ti udělají utz a pak jdeš do čekárny a za chvíli tě zavolají na ambulanci 😉 .

Ad porod, nástup v pá, do úterý jsme se jen připravovali na vyvolání, a po tom, co mi neúčinkovali v úterý 2 tablety, Andrejce vypustili bazén 😀 a za hodinu jsem byla ze 2 cm na 10 a šli jsme tlačit 😀 . No prostě je to éro od narození 😀 😎 🙂 .

sabcav
14. zář 2010

@douda hlavně že to máte za sebou a jste v pořádku doma 😵

sabcav
14. zář 2010

@l.u.c.i.e to hezký od tý dr. 🙂 , mě to tak na ty necelé 2 roky vyjde 😉

sabcav
14. zář 2010

Jinak jsme ok 🙂 , A. lezou zase zuby 😢 ☹ 😒 , 3 😠 trojky najednou 😕 , takže hukot 😀 😝 . Navíc tu leje, ach jo ☹ . krásný denv šem 🙂

ilca1
14. zář 2010

sabcav diky,nu vidíš na rizikovku bych si jí určitě nevzala 😅 jsem zvědavá jak na ty tablety budu reagovat já spousta holek říká že ty tablety jim nezabraly.Mě u Fildy tak píchli vodu v 8 hodin a v půl 1 byl venku tak bych to brala i teď 🙂 nu uvidíme 🙂

sabcav
14. zář 2010

@ilca1 n přinejhorším by ti ten papírek s kecama 😀 😝 daly sestry do ruky a poslaly tě vyčůrat (taky se mi to stalo 😉 , nchala jsem jí doma a jet pro ní 90km fakt nee 😀 ). Vyvolávaný porod je prý bolestivější, ale zase rychlejší 😉 . Záleží, jak je tělo připravneý - to je moje nebylo vůbec, cs 3 (čípek na 1cm a zkrácenej a nenaléhal). Tablety se smí dávát u prvorodiček při cs 6 a druho a víc při cs 5 😉 . Takže my jsme od pátku do úterý pracovali na tom, aby se z 3 stala 6 😀 . Pak to byl mazec 😀 , ale za mě radši takhle, než se tam 2 dny trápit s odteklou vodou a žádnými kontrakcemi ☹ 😒 😉 .

douda
14. zář 2010

Ahoj
@ilca1 na diabetologii jsem byla dness taky jsem si myslela že mám střádat moč a ne prý nemusím , zůstala jsem na dietě a na rizikovku jdu zítra jen nevím , všimla jsem si že mají čísla avyvolávají ale jak se do stanu do tý ordinace když to svítí zeleně tak jdou ty dveře nějak otevřít 🙂

haaninaa
14. zář 2010

Ahoky holky,
Pant - hezký fotky, koukala jsem na něj až dneska, nějak nestíhám.
Adenka - já mám toho svýho chlapa taky dost trpělivýho, ale zase vybírat oblečený třeba 3 hodiny to už by nevydržel.. 🙂 🙂
Nad vánočníma dárkama jsem ještě nepřemýšlela, došly mi nějak inspirace, ale na pečení cukroví, už se moc těším. Začínám perníčkama a mám co dělat, abych do Vánoc nepekla ještě jedny... 🙂 🙂 🙂
Dneska jsme zase nebyli v práci, už pátý týden za sebou chodíme do práce 4 dny. Dovolená mi už došla, takže na Vánoce si musím nahrabat přesčasy. OD rána tu mrholí, tak je to takový smutný.... jako dušičkový

ilca1
14. zář 2010

Douda tak to nevim 🙂 vyzkoušej to a zítra napiš jak jsi dopadla 🙂 tak se z cukrovkou držíš dobře vid když jsi zůstala na dietě, to mě asi zvednou inzulín,mam to vždycky jeden den dobrý a druhej mě to vylítne po jídle kolem 7,6 tak mě to asi o nějakou jednotku zvednou.

m.evzenie
14. zář 2010

Krásný večer holky,
Douda, to je dobře, že Maty už to má za sebou.
Sab., hlavně, že jste všichni v pořádku.Co Andrejčina brada, to jste byli na šití?
Hani, to je blbý, když musíte vybírat dovču.Kde vůbec děláš?
Já nějak nestíhám, dnes dopoledne jsme byli za maminou v Plzni, už je to na lepší cestě, už jí začali rozcvičovat
tu nohu a učit o berlích a jen se čeká na výsledky z toho prsu a aby měla dobře naředěnou krev, tak snad bude vše
ok.
Těhulky Vám to tak pěkně utíká, snad se taky všechny brzy dočkáme.
Ještě dvě hodky a jdu domů z práce, už aby to bylo.
Krásný večer.

sabcav
14. zář 2010

@douda hlídej si číslo, co hlásí 🙂 a většinou jsou dveře otevřený, teda pootevřený, někdy vstup do kabinky, jindy vstup do ordinace 😉

sabcav
14. zář 2010

@m.evzenie nee, nebyli, tak drsné to nebylo, má to jen povrchové, mázla jsem jí to naším oblíbeným všelékem 😵 a hojí se jí to dobře 🙂...navíc mariánskolázeńská+chebská chíra, ee 😝 🙄 🤐 . Kamarádky klukovi to šití tak zkonili, že tam má místo jizvičky - čárky, křížek 😠 . No experti 😝

Strana