Nedozrálá vajíčka při ivf. Měla jste to také některá?
Ahoj holky, dnes jsem byla na odběru vajíček, 11dc, bohužel mi bylo řečeno že nejsou zralá a že se zatím neví jestli bude možné je oplodnit. Měla jste to také některa? Dozrála?
@tojsemztohojelen tak bylo opu brzo opu se dělá od 12-do 15dc
@saja13 no 8dc jsem mela folikuly uz 19mm, 16mm, 13mm, 16mm atd., bylo ji vic.takze u me to asi uplne brzo ten 11dc nebylo. 😉
@tojsemztohojelen a vzali ti je všechny i těch 13mm? Četla sem někde že nejmenší berou 16mm no uvidíme tesko teď dělat závěry ale já mám v papírech psaný že opu se dělá od toho 12-14dc no
@saja13 tak predpolaldam, ze mi vzaly vse, a taky, ze od 8DC do 11DC to jeste narostlo. Nechat je tam by nemelo smysl... mohla by se udelat cysta.🤷♀️ ale uprime nevim, na to jsem se fakt neptala. Po OPU se mi desne ulevilo, posledni noc jsem uz ani nespala, jak to tlacilo. Po probuzeni po OPU jsem vyskocila jak kobylka a mohla se zase hejbat.
@tojsemztohojelen no já uvidím v pondělí jak to bude vypadat takže když folik bude mít aspoň 18mm tak není brzo? Mě nic netlačí jen občas cítím píchání ale jinak nic, taky nepředpokládám že jich tam bude víc jak 6 🤔 ikdyz těch 6 bych moc chtěla
@tojsemztohojelen ty jsi byla na opu 11dc? Kolik jsi měla vajíček? A teď tě břicho nebolí?
@jasemin26 my uz jsme si o tom psaly 😉 12 folikulu, 7 oocytu z toho 3 zrala, 4 nezrala. Ze 4 nezralych 1 doslo. Oplodnena vsechna 4, k dalsimu pouziti po PK vhodna jen 3 a to 4. nevhodny bylo jedno z tech zralych. Momentalne jsem ve fazi cekani po ET.
@jasemin26 jo a bricho me ve srovani s noci pred OPU uz pak nebolelo hned po OPU. Jako cejtit to bylo, ale nic etra omezujiciho. Jako asi bych dobrovolne neskakala pres svihadlo nebo tak neco, ale pohoda na bezny provoz.
@tojsemztohojelen jo promiň zapomněla jsem 🙄🤔. Tak to je super,tak držím palce ať je vše v pořádku. No mě to bříško ještě bolí, snad už bude lepe
@jasemin26 neboj, prejde to 🤗 hodne pij a doplnuj bilkoviny, bude lip.
@tojsemztohojelen tak to mi vysvětli že ty jsi měla v pohodě a @jasemin26 neměla zralé ani jedno? My to prostě nemůžem pochopit? Myslíš že opu bylo moc brzy? To jinak nedává smysl.. A logiku přece z 15 foliku je divný že nic nezbylo ne?
@tojsemztohojelen jo snad to brzy přejde a bude ok
@tojsemztohojelen já to prostě nemohu pochopit no, hormonální profil mám ok, a vše v pohodě, 9dc odběr a ani jedno z vajíček zralé 🤔🙄... Nemyslíš že aspoň nějaká by měla být zralá?
@saja13 hele ja nevim. Jako ja jim v CAR moc neverila, i jsem tu predtim psala dotaz do poradny a do nejaky skupiny. Me prisel divnej postup, ze neberou krev a jen jedna kontrola 8DC a ze to nastavi hned skoro cely, kolik ceho pichat. A nakonec jsem vejce mela. 🤷♀️ jako normalne ovuluju uz 10DC max 11DC, tak jsem se bala, ze i pres ty leky to prdne driv a navic jak to bolelo, jsem fakt myslela, ze bude pozde... a ono ne. 🤷♀️ nervni jsem z toho byla a byla jsem presvedcena, ze vyplejtvam jeden pokus, zmorduju telo a mysl a bude to haji. Ale jako ovce jsem teda pichala a doufala, ze neco bude, ze prece vedi co delaj. Vlastne jsem doufala, ale vnitrne jsem vedela, ze to neovlivnim a bude co bude. A ze kdyz nic nebude, ze bud navrhnou dalsi postup jinej nebo pujdu jinam. Jinak 36 mi bylo loni, AMH 2.54 a problem ciste na strane partnera. 🤷♀️
@jasemin26 ted pises odber 9DC, ale v uvodu jsi psala 11DC, tak kdy?
@tojsemztohojelen devatY den stimulace odběr, desátý den cyklu.. ms jsem dostala 8.6 a odběr byl 17.6
@jasemin26 tak to byl odber 10DC. Zalezi, kolik meli mm folikuly na kontrole, podle toho to uz dokazi naplanovat. Dr ve me smejdila vag.utz a diktovala to sestre, proto zhruba vim. A AMH mas v pohode?
@tojsemztohojelen ano AMH mám prý v pořádku, velikost mm nevím, doktor mi nikdy neřekl ani když jsem se ptala🤔 pouze řekl že jsou dostatečné velke
@saja13 me v mym caru bylo receno, ze OPU delaji pri velikosti 18-19mm. Coz kdyz jsem uz 8DC mela i jeden 19mm a par 16mm, me znervoznilo... ze odber "az" 11DC.
@jasemin26 jako jen rekl, ze v poradku? Davaji ti nejaky papiry s vysledkama? Me to prijde desivy ☹ ja chci vzdy vse napsat, vytisknout a mit u sebe. I pro pripad, ze bych pak sla jinam, at mam relevantni podklady. Sice si clovek muze za 500,- nebo kolik v mym caru vyzadat vypis z dokumentace, ale co ja vim, co pak fakt vydaj. A kdybych sla nekde na nezavaznou konzultaci, nemusim si o nic rikat a mam to hned. V mym caru nastesti vetsinou vse davaj a kdyz nekdy nedaj, tak je poprosim, jestli mi to vytisknou, ze stejne zapomenu, co rikali. No nezapomenu, ale co je psano je dano.
@tojsemztohojelen no uvidíme co z toho bude a co dál

@handulkak promiň když ji dr nebyl schopný říct velikost foliklů tak to je jako co za jednání? Jdeme tam s tím aby nám všechno řekli, vysvětlili a tohle je jejich práce říct kolik jich je a kolik mají mm.. Nezlob se na mě ale tohle info by jsme měli znát my všichni a nemyslím si že je vhodná doba to teď takhle řešit, nemyslíš?