icon

Nepovedené IVF, jaké máte zkušenosti?

petunie28
23. bře 2015

ahoj holky vy co jste natom jako ja bohuzel ☹ jake mate zkusenosti nebo co vam rekl doktor za argument ze se ivf nepovedlo.

Strana
z7
kytka12
23. kvě 2015

@misutka30 Jinak já se testovala den před nebo ráno v den odběru krve, tak jsem připravená na výsledek už dopředu. Já jednou těhotná byla, ale bylo to nevyvíjející se těhotenství, a jaký jsem měla příznaky? Brněl mě jazyk a bolely prsa plus občas i brněly bradavky. Břicho občas pobolívalo, ale to jsem se snažila neřešit. Měla jsem trvale kolem HCG 350 a narůstalo to jen velmi pomalu, nakonec to zaniklo samo. Takže pro mě pozitivní těhotenský test super, ale ještě to není jistota. Bohužel. Tak uvidíme 🙂

misutka30
25. kvě 2015

@kytka12 Nevím, co to do mě dnes vjelo, ale udělala jsem si test a dle očekávání opět negativní ☹ už je to šesté zklamání během roku, nevím, co vše člověk ještě snese ☹ cítím se strašně...
Tobě budu držet palce! Vím, že pozitivní test ještě není výhra, ale je to aspoň krůček k tomu, že se to jednou podaří!

kytka12
25. kvě 2015

@misutka30 Ou, tak to mě vážně moc mrzí. ☹ Nevím, co na to mám napsat. Když to prožívám já sama, tak negativní test je jak rána palicí přes hlavu. Srazí mě to na chvíli a ty měsíčky probulím.

misutka30
25. kvě 2015

@kytka12 Děkuju. Je to hrozné, cítím se na nic, jak píšeš, znáš to sama... Naštěstí já se z toho vždy celkem rychle oklepu a myslím na budoucnost, i když podvědomě se ta zklamání někde v duši kumulují.
Teď chceme dát 3 měsíce pauzu přes léto, zatím nevím, jak to zvládnu, ale nic jiného nezbývá ☹
Nicméně budu ráda, když brzy ty napíšeš pozitivní zprávu! Moc to přeju všem holkám tady, vč. sebe...
A už máš termín KET?

kytka12
25. kvě 2015

@misutka30 Nevím, jestli budou zprávy pozitivní. Je prima, že máš pozitivní myšlení ohledně budoucnosti a těhotenství, to je moc důležité. No mě, jestli nevyjde KET nyní, tak zkusím další měsíc a spíš si chci dát případnou pauzu až na zimu, málo světla na mě blbě působí.

misutka30
25. kvě 2015

@kytka12 To znám, taky mám nálady dost ovlivněné slunečním svitem 😉 no, ale i kdybych chtěla sebevíc, stejně si musím už dát pauzu, sice se špatně fyzicky necítím, naštěstí ani po tom Prednisonu (když odhlédnu od skutečnosti, že jsem za ten rok přibrala 10 kilo☹(, ale protože v hormonech jedu už 4. měsíc prakticky v kuse, je potřeba dát tělu oddech.
A kolik máte mražáčků? Na tvém místě bych se pokusila být pozitivní, mražáčci jsou určitě výhoda a myslím, že i psychicky to trochu podrží. My až na jednu výjimku nikdy žádné nemáme☹

kytka12
26. kvě 2015

@misutka30 Včera a dnes mě dost bolí hlava, nevím jestli to je počasím nebo Utrogestanem, co beru. Na KET jdu ve čtvrtek, ale ještě uvidíme zítra volám do laborky jestli se povedly rozmrazit embrya. Jinak máme 6 v mrazáku různé kvality, tak nevím jak to rozmrazování dopadne. Teď bych ale nejradši spala 🙂

misutka30
26. kvě 2015

@kytka12 Jéé, tak to budu držet palce, aby rozmrazování dopadlo dobře!! A to jsou asi zamražení a rozmražovaní společně, viď? My měli jen jednou zamražená dvě, tak u vyššího počtu ani nevím, jak to chodí... snad ti bude brzy dobře a ve čtvrtek vše proběhne v pořádku. Pak dej vědět, jak jsi na tom 😉

kytka12
26. kvě 2015

@misutka30 Embyra se mrazí po 2 až po 3. No, uvidíme... díky

kytka12
27. kvě 2015

@misutka30 Hele po ET jsi chodila do práce nebo jsi měla dovču ev. neschopenku? Jak dlouho jsi vydržela polehávat?

kytka12
28. kvě 2015

Tak už vím,proč Sanus Pardubice má méně pacientek, podražili.

valerie111
29. kvě 2015

@januleh84 Ahoj...ja byla v červenci 2014 na neúspěšném ivf,v listopadu na ket. A po neúspěchu následovalo imunologicke vyšetření. Doktorovi v centru se nezdálo, že z 23 vajíček jsme meli jen 3 embryjka:( Tak chtěl vedet názor imunologie. U nás je problém v manželovi spermiogramu-vse špatne. Vzhledem k tomu ze nic nezjistili a po léčbě je spermiogram jen o malinko lepší jdeme ted v červnu na 2 ivf ale už na pul s dárcem..Je nám 28 a o miminko se snažíme přes 2 roky,z toho 1 rok v centru (Art cb). Já si myslím, že není na co čekat, ja ted doufám, že budou embryjka lepší a v případe neúspěchu budu moct ob cyklus chodit na ket. Pac pro me je nejhorší to čekání.

valerie111
29. kvě 2015

@misutka30 AHOJ,máme obdobný problém, špatný spermiogram,z 21 embryjwk, jen 3 k transferu.Po imunologicke vyšetření a léčbě, jen menší zlepšení, ted nám v centru nabídli při dalším ivf pulku vajíček oplodnit dárcem a zjistit jaky bude rozdil ..Jsem z toho cela rozhozena...tak jsem se chtěla zeptat jestli tuhle možnost nabídli i vam?

kytka12
29. kvě 2015

@valerie111
tak ono asi záleží na tom, kolik bylo vajíček zralých po odběru IVF (mně třeba odebrali 20 vajíček a z toho bylo 10 zralých) no a fakt kvalitních jich ale bylo asi 6 (některé se po 5 dnech hůř dělily, jiná byla poničená jinak.) Tak ono 3 fakt kvalitní je taky dobré, ne? No já mám v mrazáku ještě 4 embrya a pokud to nevyjde, chceme zkusit dárce. Já jsem zdravá, ale manžel má špatnou morfologii.

misutka30
30. kvě 2015

@kytka12 Tak jak to s tebou vypadá? Snad vše dopadlo dobře a máš u sebe aspoň dva bojovníky!!
Já jsem si teď dávala pár dní relax mimo domov, abych se trochu odreagovala. Jinak po každém ET/KET jsem byla na neschopence, v Hradci mi to doporučovali, takže v Pce jsem to brala automaticky. I když už mě napadlo zkusit chodit do práce, ale protože mi to vždycky nedá, radši zůstávám doma. No a polehávat vydržím většinou těch až 5 dní, jak to doporučují. Nicméně vždy to bylo k ničemu...
A od kdy v Pce podražili?? Jsem si nějak nevšimla.... vždy jim cenu mechanicky odkývnu, zadám PIN kreditky a nazdar...

misutka30
30. kvě 2015

@valerie111 Ahoj Valerie! U nás je také problém u manžela a zdá se, že má pokaždé spermio o něco horší a horší, má asi 1% kvalitních, takže bída☹ nám teď ještě doktorka doporučuje vyšetření spermií, nevím přesný název, ale zkoumá se jejich DNA.... prý to může také ukázat na to, proč se stále nedaří... dle toho výsledku prý bude nasnadě se rozmyslet, zda nezkusit dárce. No, když to na mne doktorka vybalila, zůstala jsem paf, pro mě je dárce stále zatím tabu, nemůžu se s tím srovnat. Doma jsem to manželovi zatím proto ani neříkala... no, tebe s manželem obdivuji, že do toho jdete a zcela tvé pocity chápu... zvlášť když doktorka prakticky začala tím, abychom o dárci případně nikomu v okolí neříkali, protože to se pak každý dívá do kočárku a zkoumá, komu a jak je dítě podobné... no úplně mě z toho polilo.... myslím, že člověk k takovému rozhodnutí musí dospět...
A vy také chodíte do Sanus Pce?

1lenuska1
30. kvě 2015

@misutka30 Můžu se zeptat - Tobě přímo doporučovali zůstat po ET/KET doma? Mně to nikdy nikdo nedoporučil... teď o tom přemýšlím, čeká nás 6.transfer... děkuju!

kytka12
30. kvě 2015

@1lenuska1
@misutka30 Mně doktorka říkala 3 dny klidnější režim, já si dám do středy klid a pak asi půjdu do práce. Jinak jsem po KETu a nic mě nebolí jen jsem hrozně ospalá, ale to bude možná z Utrogestanu.

1lenuska1
30. kvě 2015

Děkuju... myslíš, že bude blbý se zeptat doktora na to, proč neberu Utrogestan? Koukám tady, že je to skoro pravidlo... já mám vždycky jen estrofem a agolutin... vím, že je to asi podle diagnózy... ale člověk už přemýšlí o všem☹

kytka12
30. kvě 2015

@1lenuska1 Utrogestan je na tvorbu sliznice, je to progesteron. Pokud si pamatuju, tak Agolutin je taky progesteron. Embryo by se mělo lépe uchytit podle lékařů, ale fakt těžko říct, jestli to má nějaký vliv. Já třeba mám sliznici běžně ukázkovou, ale stejně mi napsala doktorka Utrogestan. Asi je to dle pracoviště.

valerie111
30. kvě 2015

@misutka30 Ahojky...je to hrozna situace...a těžko z ni ven nebo se nějak a správne rozhodnout...čekáni je strašný trápení a tahle vyrianta mi přijde už jen o malinko lepší než adopce. Manžel to vzal zvlastně. .vyslechl si doktorku a me pak řekl, že doufá,že budeme Mít co nejvíc našich embryjek a povede se to🙂 Jinak u nás o našich problémech ví jen pár znamich..spis nikdo...a to je další peklo...všechno to dusit v sobe. A to už nemluvím, že jsou ted všichni okolo nás těhotný. ..:/

valerie111
30. kvě 2015

@misutka30 chodíme do sanotorium art v českých budejovicich

valerie111
30. kvě 2015

@kytka12 Tak zase az tak detailnější mi to nikdo nevysvětlil. .bylo mi řečeno že mi odebrali 23 vajíček a po oplození jich bylo 21 a pak postupně ubyvalo . Zůstali 3,dali mi 1 a 2 zamrazili,a po rozmrazeni jedno odpadlo.Ja jsem taky úplne zdrava a manžel má Prej všechno špatne, málo, liny, špatnou patologii a hlavicky. Léčili ho na imunologii v Plzni, ale po 2 měsíce jen mírne zlepšení. Tak doporučili zkusit pul na pul....Jak jste se s nim srovnali?

m_o
31. kvě 2015

@valerie111 ahoj a nepremyslela jsi o zmene car? My jsme taky presli po nekolika neuspesnych pokusech a v novem car se zadarilo hned na 1 pokus 😃

valerie111
31. kvě 2015

@m_o Ahoj,Přemysla jsem nad Tim, ale pak když ctu kolikrát kdo byl,tak mi přijde, že 1 ivf a 1 ket je teprve zacatek. Samozřejme jsem hledala i recenze .někdo chvali;někdo ne...zatím jsem to uzavřela s Tim, že ten kdo otěhotněl chváli a naopak...Já sama mám 1 kamarádku,ktere se v Artu chytl hned 1.et a další, ktera na ze 4.et dvojčata 🙂 Po kolika pokusech jste zmenili?Do jakého si chodila a kam přešla?

m_o
31. kvě 2015

@valerie111 my jsme zacinali nejdriv inseminacema, to jsem podstoupila dvakrat, nasledovalo ivf. ET nic, ket nic. Uz jsem nemela silu ani duveru tam cokoli zkouset znovu. Ja chodila vzdy v Brne. Neuspechy byly ve statnim car - na obilnim trhu a na konec se zadarilo v Heliosu 😉 kazde centrum pracuje jinak, druhy pokus byl o necem jinym, mela jsem i jiny leky na stymulaci nez pri prvnim ivf.

misutka30
31. kvě 2015

@1lenuska1 Ahojky, když jsem před víc jak rokem šla na první transfer, doktor mi nemocenskou doporučoval, že je lepší být doma, v klidu a snížit tak riziko různých infekcí, bacilů atd. atd. Po prvním ET jsem proležela celých 14 dní, to bylo něco! U dalších pokusů už jsem takhle nebláznila, ale pravdou je, že se nezadařilo nikdy... já mám za sebou právě 6. neúspěšný transfer. Jsme na tom tedy koukám podobně.... už jsem teď uvažovala, zda nejít po transferu do práce, ale nedalo mi to, člověk se snaží udělat maximum...

misutka30
31. kvě 2015

@kytka12 Vidíš, já se na to Dr. Novotné nikdy neptala, zda nastoupit na neschopenku nebo ne. Mě se vždy jen zeptala sestřička a já jí neschopenku odkývla. Tenkrát mi neschopenku doporučoval MUDr. Štěpán ml. v Hradci.
A jak jinak se cítíš? Venku je hezky, to má aspoň na mě vždy pozitivní vliv 🙂

misutka30
31. kvě 2015

@valerie111 Víš, pokud bychom my měli jít do dárce, asi to bude chtít čas, aby to v nás uzrálo a člověk k tomu nějak dospěl. Já mám k tomu zatím takový smíšený pocity, neumím si to představit. A říkám si na kolik to třeba jednou může ovlivnit i partnerský vztah, když oba vědí, že jeden z rodičů není biologický... sice jsem už tady pár příspěvků četla, holky si tuto možnost pochvalovaly, partneři jsou teď prý výbornými tatínky, mají děti rádi. Chápu, že pro někoho je to jediná možnost, jak mít vlastní dítě, ale já asi budu stále ještě bojovat za to, aby bylo i biologicky nás obou... jak jsem psala, partner zatím o této možnosti neví, zatím ho tím nechci stresovat, ale jak ho znám, minimálně navenek to asi přijme snadněji než já...
Jinak asi tuším, co tím myslíš, když píšeš, že manžel to vzal zvláštně. U mého chlapa to vnímám podobně. Poslední naše neúspěchy bere navenek s klidem, nemá potřebu se o tom bavit, ani nevím, jak to ve skutečnosti prožívá... mně hodně pomáhají dodat odvahu a naději diskuze jako je tato... jinak u nás rodina a parta nejlepších přátel vědí, čím procházíme. Manžel to říkat původně nechtěl, já zase ano. Neumím si představit, že bychom to ututlali... ta možnost si o tom s někým popovídat a nemuset si před přáteli vymýšlet, že na dítě vlastně nespěcháme atd. atd. Chápu, že je to tedy pro tebe asi hodně těžké!

misutka30
31. kvě 2015

Teď ještě čtu tvůj další příspěvek - takže vám po prvním neúspěšném IVF hned nabízejí dárce? Na mě to doktorka vybalila až o dost později a celkem mě to dostalo. Také je u nás problém ve spermiu manžela, ale ještě půjdeme na něj. vyšetření DNA spermií, prý to dělají v Brně.

Strana
z7