Nízka hodnota AMH. Je šance otěhotnět?

zuzzi18
28. kvě 2020

Ahojte, namerali mi v CAR veľmi nízku hodnotu AMH - 0,12 a FSH - 14. Mala som endometriózu. Som prvý krát v stimulácii (Diphereline plus Meriofert) a po 6 dňoch sa mi vytvoril len jeden folikul, ktorý zatiaľ nie je ani dostatočne veľký. Zajtra idem znova na sono, či dorástol a bude možný odber. Prosím máte podobné skúsenosti? Podarilo sa niekomu s takými hodnotami otehotnieť cez IVF? Alebo už len darované vajíčka?

pellullinka
28. kvě 2020

@zuzzi18 Ahoj Zuzi, je mi 31 a namerili mi v CARu AMH 0,1. Nemam zkusenosti s endometriozou, ani jinymi problemy. Rikali, ze pokud chci miminko, nemam to odkladat a spis prijit k nim. Za 5 mesicu od teto informace jsem tehotna, jeste na uplnem zacatku, ale i tak. Ono AMH neurcuje kvalitu vajicek, jen jejich zasobu. Takze ja s touto hodnotou otehotnela prirozene. Drzim ti palce!

danulka04
1. čer 2020

@zuzzi18 Ahoj, mám také nízké AMH ale dle dr. to neznamená že nemůžu otěhotnět, uváděla mi i příklady pacientek, které mají s podobnými hodnotami už několik dětí. Jde o zásobu vajíček, které dokud nedojdou, tak se otěhotnět dá. Takže asi neotálet zbytečně dlouho, ale zase ani neplašit 🙂

alzbetka35
14. čer 2020

@pellullinka Ahoj holky, moje AHM je 0,02. Rekli mi,ze uz nemam zadnou zásobu vajíček. Jak se ti podařilo otěhotnět s tak nízkou AHM? Dekuji.

pellullinka
14. čer 2020

@alzbetka35 nevim, prirozene. merila jsem bazalni teplotu, udelala jsem 2 cykly za sebou ovulacni testy, abych si potvrdila ovulaci a vyslo to...

beruna84
15. čer 2020

Já sem otěhotněla s nízkým amh, konkrétně 0,3 což je o něco vyšší tedy, ale i tak.. V caru nás hned hnali na ivf, ze s takovou hodnotou to bohužel nepůjde přirozeně. Šli jsme do toho, ale ani po stimulaci ze mě nevydolovali jediný vajíčko.. Dali jsme si pauzu, s tím ze za pár měsíců zkusíme druhý pokus.. A ja mezitím otěhotněla přirozeně.. Držím pěsti at se podaří, at s pomocí nebo bez..

alzbetka35
15. čer 2020

@beruna84 Dekuju. Moc bych si to prala. Bohuzel u me doslo již k předčasnému přechodu a MS nemam uz 4.mesic. Na klinice mi doporučili neotalet a nechat si darovat vajíčko. Mate nejake “babské”rady,ktere Vam pomohly?

beruna84
15. čer 2020

@alzbetka35 to je mi moc líto :( náhodou nelecis/te se se štítnou zlazou? Řekla bych, ze to jde ruku v ruce.. A uz jste zkoušeli ivf? Babske rady, no, nevím jestli to pomohlo, po zjištění nízkého amh jsem zacala užívat inofolic, ten obsahuje mj. inositol.. A takové věci jako kontryhel, gynex atd.. Pak uz to dost lezlo do peněz, paradoxně jsem otěhotněla v době kdy jsem nic nebrala, kdy sem prostě byla presvedcena, že otěhotnět nejde a že jen ivf.. Chjo, uplně chápu, čím si prochazite..

alzbetka35
18. čer 2020

@beruna84 Ahoj, muzeme si tykat? ☺️ Nelecim se vubec s nicim. Dle lékařského hlediska jsem zcela zdrava a můj lekar si tento stav vubec nedokáže vysvetlit. Pry se s tim jeste nesetkal, tedy ze by to nastalo u nekoho, kdo jeste nema dite. Zacala jsem cvicit hormonální jogu, ale pani mi sdělila, ze u toho nesmím uzivat zadnou hormonální terapii. Bohuzel jsem si ji po navsteve kliniky již nasadila, protoze mi i druha lékařka potvrdila,ze v mem veku hrozí obrovska osteoporoza napr.za 20 let a ze se s tim uz pak nic neudela. Docela me to vyděsilo. Beru uz tyden Trisequence. Nemas s nim zkusenosti? Dnes jsem zacala jeste uzivat Gynex. Uz pred mesicem jsem ho zkoušela brat, ale po 2 tydnech jsem to vzdala, protoze jsem nevidela zadny účinek.

beruna84
19. čer 2020

@alzbetka35 můžeme si tykat 🙂 mně taky doktorka v caru říkala, ze mam vaječníky jak padesatileta :( to mi bylo 33 roků, pripadala sem si hrozně. Kazdej další cyklus sem si rikala kolik este zbývá, byla sem hotová. Říkala sem si, ze kdyz to není úplná nula, tak že ze me snad jeste aspoň jedno vydolovat musí! A uz jste s partnerem zkoušeli ivf s vlastními? Jestli náhodou by se neco nenastimulovalo? S tím trisequence zkušenost nemám, ani to neznám..

alzbetka35
20. čer 2020

@beruna84 Na klinice nam pani doktorka nedoporučila IVF, rikala,ze pri mych hodnotách,by to bylo zbytecne trapeni a ze jedinou možnosti je darovane vajíčko. Nechali jsme si udelat genetické testy,ted cekame 6tydnu na vysledky. Do te doby, nez prisla tato hrozná zprava, jsme se nepokoušeli o miminko, chteli jsme zacit za mesic, jakmile bude po svatbe. Ted se snažíme a říkáme si, ze příroda je mocná a nikdy nevis, co prijde.

janinne7
9. dub 2021

@alzbetka35 dobry den, tento prispevek je tu uz dlouho a rada bych se zeptala jak to dopadlo prosim?? Potykam se se stejnym probleme, tak bych rada vedela, zda je nejaka sance. Dekuji moc

lavie
24. kvě 2021

Ahoj vsem, pisu sem, protoze jsem tu sama pred nejakou dobou hledala pribehy s dobrym koncem na povzbuzeni a ted se o jeden muzu podelit 🙂. Mam syna, ktereho jsem mela ve 31 letech. Po par letech neuspesneho snazeni mi ve 38 letech mi bylo namereno AMH 0.4 a receno, ze prirozene jiz neotehotnim, nebot nemam vajicka, nebo nejsou kvalitni. Ovulacni testy jsem nikdy nevidela pozitivni... Byli jsme na IVF a sotva ze me vydolovali 2 vajicka, jedno emryo, nechytilo se. Pak mi rekli, ze dalsi pokus by doporucili darovane vajicko, ze me sance na uspesne IVF s mym vajickem jsou 4%. Sli jsme od toho, zacala jsem resit vselijake alternativy, dochazela jsem na seance k TCM lekari, zkousela ruzne doplnky, uprava stravy, cviceni, zdravy zivotni styl atd ... rekli jsme si, ze bud se nam postesti prirozene nebo nic, do IVF jsme uz nechteli. No a postestilo 🙂. Za par dni je mi 41 let a jsem ve 13tt. Sice jsem jeste na zacatku, ale ocividne se otehotnet da i s nizkym AMH, ne ze ne ;)... to ani nevim kde ho mam ted, 2 roky pote... Tak preji vsem snazilkam pevnou viru ve sve telo, pokud se o nej budete dobre starat a duverovat mu, pujde vam naproti 🙂!

pellullinka
24. kvě 2021

Hezky vecer, psala jsem prispevek do diskuze pred rokem. S AMH 0,1 a informaci, ze zrejme uz prirozene neotehotnim, vedle me lezi 4 mesicni slecinka 🙂 a 3 mesice po porodu jsem mela ovulaci (mela jsem zrovna kontrolu s ultrazvukem a pan doktor si byl 100% jisty, ze ovulace probehla). Takze pokud neni jiny problem, AMH neurcuje tak jiste sanci na poceti. Vsem drzim palce, at maji sva vytouzena miminka ❤️

janinne7
25. kvě 2021

@lavie ahoj! To je bajecny ♥️💋preji jen stesti 🍀🍀 at ti vse dopadne dobre🌹

janinne7
25. kvě 2021

@pellullinka mam radost ze se vam to podarilo 🌹

rootham
23. říj 2021

@alzbetka35 podarilo sa ti otehu s takým amh? Mám presne také 😢

janinne7
Autor odpověď smazal
Zobraz
rootham
23. říj 2021
janinne7
23. říj 2021

@rootham myslela jsem ze otazka byla na me…

rootham
23. říj 2021

@janinne7 neviem už aká 🙂, ale môžeš kľudne odpovedať 😉