Oplodnění s darovanými vajíčky. Máte zkušenost?
Zdravím všechny ! Prosím Vás má tady někdo zkušenost s oplodněním s darovanými vajíčky ? S manželem nás nejspíše čeká tato jediná varianta a chtěla by jsem se o tom něco dozvědět . Budu vděčná za jakoukoli informaci, docela se toho obávám a taky máme obavy po finanční stránce. Nevíte zda na to pojišťovna taky něco přispívá? Moc děkuji
@bassetlady GRATULACE !!!! Ať všechno dopadne skvěle až do konce 😙😊
@nuffrikterka a kdy des na transfer?vis uz neco?
@loridagy zatím nevím , sliznice nízká , do Brna jedu ve středu po noční ☹ to zas bude zážitek. 😂 , Ale prý to do Vánoc stihneme
Kolik cm ji mas?na podporu sliznice je dobre pit grepovy dzus a kazdy den lzyci lnenych seminek do jogurtu
@loridagy 12 DC byla pouze 3mm,tak to vyzkouším , třeba to zabere 😉. Zítra jsem zvědavá jak to bude vypadat.
Včera proběhl můj prví ET v životě a vše OK,mám u sebe 1 blastičku 1 kvality,další 4 blasty mají kvalitu 1-2,3 kompaktní moruly kvality 2 a jednu blastu 3 kvality-nechají je ještě kultivovat a pak mi pošlou e-mail,kolik jich nakonc bude.
Embryjko jsme s manželem viděli na obrazovce a Machač povídal,že je to jasnej kluk a že ted už je to hlavně o štěstí,dárkyni vybrali tu starší-29 let,prý modroočka.
@nuffikterka tak 3mm je fakt moc malo to ja 12 den mam vzdy tak 10-13mm,a berese estromax na rust sliznice?
Dnes zjištění že sliznice vůbec nereaguje. Jsem specifický případ a budu teď chodit k jinému lékaři. A mám z doktorky velice příjemný pocit a to že se mému případů opravdu věnuje. Do Car jedu za 2 měsíce se ukázat a uvidíme zda začnu reagovat
@nuffikterka to mne moc mrzi ja doufam ze ti pomuzou,jinak hodne pit musis tak 3litre.to taky pomaha tady ve svycarsku odporucuji lneny seminka 2 lzice do jogurtu musej bejt pomlety nebo rozdrceny a jist to prvych 15 dni cyklu
@loridagy no pít se teď učím , já vždy pila málo , ale zaměřím se na to. Lněné semínko koupim a ještě grepovy džus denně pít 😉. To by bylo aby nám to v únoru nenarostlo 😊
Ja du taky v unoru...tak to budem spolu prozivat
@loridagy no tak to si budem dávat vědět 😁.
Ahoj holky, držím palce všem, co čekají na dárkyni nebo už na //. S dovolením se přidám. Je mi 38, mám za sebou dvě ZT po přirozeném otěhotnění a teď dvě neúspěšná IVF s vlastními vajíčky v Podolí. Takže se asi blížíme k rozhodnutí zkusit darovaná vajíčka. Kam v Praze jít? Kde je nejlepší poměr rychlost/kvalita (ráda bych to stihla před létem, kdy mi bude 39 a pojišťovna již nepřispěje, i když peníze u nás nejsou na prvním místě)? Předběžně jsem již objednaná do Gennetu, ale jestli máte někdo dobré zkušenosti jinde, ráda si nechám poradit. Ještě platí systém "přiveď dárkyni a posuneš se" nebo mají soukromé kliniky dárkyň dost, jak píše loridagy?
ahoj, každé centrum má své čekací doby, nikoho není třeba vodit, spíš se ptej na garanci embryí.
Ja muzu doporucit fertility v Praze na Sokolovske maji hodne darkyn super pristup garantuji 2 embrijka chodi tam hodne ze zahranici
Holky máte někdo zkušenost ze Zlína?
@jezz1e Doporučuju IVF Cube na Praze 6, paní doktorka Višňová, mají hodně dárkyň, máme od nich super mimino🙂 Garance 8 vajíček a 2 kvalitních embryí - stádium blastocysta..embryo 3. den vývoje není záruka, já měla 12 krásných 3. denních embryí a 5. den kultivace jedna spatna blasta...
@jezz1e Je to tak, odhadnout správný vývoj jde opravdu az ten 5. den, takže tim bych se řídila. Já sem tam teď zrovna volala kvůli dalsimu pokusu a rikali mi cenu jako samoplátce, bylo to myslim o něco méně než PFC, ale nechci tu potvrzovat částku, nejsem si tim jista. Zkus si tam možná zavolat a zeptat se. Ano, já taky četla recenze, nicméně sem tam chodila 4 roky a udělali vše možné a nemožné, aby ze mě to dítě dostali🙂) A musim říct, že za tu dobu sem tam měla 4 různé doktory a vždycky fajn. Samozřejmě každému asi sedne něco jiného a taky se líp doporučuje, když se ti vedle sedačky válí 5 měsíční mimino..Tak ať se dobře rozhodneš a vyjde to! Nakonec odkud to mimi budeš mít je naprosto jedno, hlavně když bude🙂
@jezz1e jinak co mi teda ještě přijde fajn, ne všichni toho asi chtějí využít, ale my je poprosili, jestli by znovu kontaktovali naší dárkyni, abychom si mohli udělat embryjka do zásoby. Sice ještě 2 mrazáky vysoké kvality máme, ale pro jistotu bych jich chtěla mít víc - musím momentálně brát léky, které občas způsobí poškození plodu:( Takže i přesto, že další pokus můžu mít až za půl roku (rodila sem bohužel akutním císařem), tak naše dárkyně půjde už v lednu na stimulaci a embryjka se zamrazí v prvojádrech. Až je budeme chtít využít, tak se nechají dojít do 5. dne a budeme mít tak čerstvý embryo s největší šancí se uchytit. Rádi bychom měli biologického sourozence, tak uvidíme🙂 O tomhle sem ještě četla na klinice Reprofit v Brně, že to dělají...
Holky popíšete mi prosím přesně postup při DV, čtu že píšete něco o garancích, atd. Nevím tomu hlavu ani patu. Mám špatnou genetiku a špatný chromozom, selhání vaječníků, takže nám furt nutí DV, ale já chci alespoň jeden cyklus zkusit zda se něco u mě neprojeví a zda nevyjdou moje vajíčka ☹
Tak kontrolní AMH dopadl ještě hůř než posledně a jediná šance je DV. I tak si to furt nechci připustit a chci zkusit aspoň jeden cyklus u mě. Holky co vše potřebuji vědět a na co si dát pozor kdybychom fakt šli do DV?
@janunulinka záleží co chceš vědět , říkali ti už o tom něco ? Ty máš vyšetření za sebou . Pak musí partner. Poté žádost o dárkyní , její parametry a vaše požadavky . Čekací lhůta je různá . My čekali 4 měsíce . Pak jestli bude sladěný cyklus ET nebo ne, A tím pádem by jsi šla pak na KET. Zbyla embrya se zamrazijou . Doporučuji kultivaci do 5 dne . Kdy jsou již blastocysty . ( Větší pravděpodobnost uchycení) . Po transferu 14 dní do testu. To je tak ve zkratce
@nuffikterka mám 2x odběr AMH, hormonální profil, spermiogram, genetiku dokonce tak do podrobna že udělali i rozbor na chromozon který se normálně nedělá. Díky tomu nás tlačí i do DV, jen já furt bojuji s šíleným výsledkem FHS a AMH za jeden cyklus u mě, i když mi stokrát sdělili, že ví že nic nebude a když bude tak se nemusí uchytit a může mít špatný chromozon jako já. Ale já chci prostě zkusit vše a né si potom někdy vyčítat, že jsem tu šanci promarnila ☹ Je mi hrozně, je mi 35, miminko chceme a zatím se mi sere na co šáhnu ☹

@loridagy tak to jo , ale jak jsi psala už před tím . Za toho mrnouse to všechno stojí. Já mám zas navalí vzteku z estrofemu , chudák ten můj chlap. Ten je od prvního nepovedeného pokusu úplně mimo , a furt se jen hadame. No není to lehké pro nikoho, takoz ženská nacpána hormonama 😂😂