Placené IUI u Čaplygina nebo raději Reprofit v Ostravě znovu celé kolo?

kejsina27
16. říj 2017

Ahoj holky, prosím poraďte: Už se nějakou dobu snažíme a nic...zjistila jsem, že u Dr. Čaplygina ve F-M se za IUI platí 3000,- Trochu mě to odrazuje, protože ani předchozí vyš. nebyla levná. Na druhou stranu přejít třeba do Ovy Reprofit a absolvovat celé vyš. znova se mi taky nechce. Navíc daleko to mám do obou měst. Co myslíte? Má někdo podobnou zkušenost?Byl někdo u výše zmiňovaných Děkuji ;)

danaet
20. říj 2017

IUI se plati ale vsude ne? I ta vysetreni potrebna co dela Dr. Caplygin se plati a hodne z nich je u nej zadarmo a navic posila na ne zodpovedne predem narozdil od jinych center. U nej se plati 3000 za iui proto ze je dela 2x v cyklu. Vzdy tesne pred ovulaci a tesne po ovulaci. Kdyz je folikul dostatecne velky dostanes pregnyl a den na to jdete na iui a jeste i nasledujici den se to zopakuje. Vzdy pred samotnou inseminaci je ultrazvuk takze je to hezky podchycene ta ovulace. Ale pokud se ti to nezda tak to samozrejme muzes zkusit v jinem centru, v dnesni dobe je velky vyber.

kejsina27
autor
23. říj 2017

@danaet Nic proti Dr., je skvělý, ale všechno jsem zatím u něj platila. Jinde je IUI zdarma nebo mnohem levnější, než u něj. No právě kdybych šla jinam, musím určitě všechna vyš. absolvovat od začátku.

danaet
23. říj 2017

Ja prave myslim ze iui je jinde levnejsi protoze se dela 1x v cyklu a ne 2x. Asi to bude mozna ten rozdil. I kdyz zalezi co resite za potize. Ja mela u nej iui ve 3 cyklech a uz i 2 IVF a stale nic. Ale mam pco a hypothyreozu tak jsem asi slozitejsi pripad.

volfici
23. říj 2017

IUI hradí pojišťovna 6x do roka. Pokud za ni i před vyčerpáním limitu platíte, jsou to jen poplatky přímo CAR, asi za nějaký "nadstandard", nebo související vyšetření, pokud řešíte nějaké další komplikace a pojišťovna tato vyšetření při IUI nehradí. V mém CAR dělají IUI úplně zdarma.

pxtulka
23. říj 2017

@kejsina27 u výše zmiňovaných jsem nebyla, takže konkrétně neporadím. Na IUI jsem byla a neplatila jsem vůbec nic. Ne v každém CAR se za IUI , které hradí pojišťovna, ještě platí něco navíc.

mujet
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
kejsina27
autor
24. říj 2017

@pxtulka Ano, ale asi bude třeba u "nového" CARu absolvovat vyšetření, což je zase zdržení...

kejsina27
autor
24. říj 2017

@mujet u něj se prý platí za ...... nemůžu si ani za nic vzpomenout na to slovo, které mi říkala sestra (asi nějaký nástroj, kterým to provádí )???