Povedl se ET nebo KET s třídenním embryem?
Máme z třídenního embrya skoro 3,5 letého chlapečka, povedlo se hned na první pokus.
@martinkkaa86 dekuju aspon vim, ze u nekoho to funguje
@martinkkaa86 v jakem si byla caru?
@pavlapavlapavlapavla ano to napisou u normalniho ivf, ne u nativu 🙂 a bohate staci expandovana blastocysta, v hatchujici se zmeni behem par hodin tzn zalezi na casovych moznostech caru.
@lussinka88 mam tedy kultivovat do moruly nebo transferovat “hned” pri rozmrazeni, tim hned myslim po par hodinach kdyz by bylo k transferu (je mi jasne, ze se muze i stat, ze zmrazeni nerozchodi a ke ketu nedojde)
@lussinka88 nebudu se tu dohadovat. Podle me pani ma malou sanci na uspech. A napsala jsem v nejlepsim pripade hatchujici. Vim ze transferuji uz prave blastocysty. Slovickarite ...
@lussinka88 Vůbec nevím jaká byla kvalita-faktem je, že jsem o tom mluvila s doktorem v den kdy mi dělali punkci (asi 2 hodiny po ní když mě propouštěli)a ještě jsem ani neměla vajíčka spojená se spermiemi-a rovnou to zavrhl...pak už jsem se teda neptala a věřila CARu... asi jsem se tenkrát neměla nechat tak odbýt-ale to už je teď jedno...
@yvonne2 Není to kojící čaj-je na něm napsáno Ženský čaj-ale základ v něm je kontryhel... a pít do transferu, pak už ne.. Ten sotropestřec vysadit taky před transferem...z vitamínů listovku.
@yvonne2 zkusila bych do moruly jestli to posveti embryolog ;)
@lussinka88 jeste jsem to konzultovala s doktorem z gennetu v UK a ten mi potvrdil, ze kazde pracoviste ma vlastni postup a urcite neni spatne reseni transferovat tridenni embrya, dale pri zisku 3 embryi pry PK nedava smysl a zadny benefit. Take rikal, ze nema smysl kultivovat do moruly. Tak ted se musim asi rozhodnout sama...
@pavlapavlapavlapavla to ze mam malou sanci na uspech s tim tridennim nebo celkove? Zase kdyz budu trvat na dodatecne kultivaci tak z toho nemusi byt vubec nic
@yvonne2 Sanus Pardubice
@yvonne2 s tim tridennim. Ja neznam tvou diagnozu. To bych si samozdrejme tvrdit nedovolila.
@yvonne2 tak je to asi jedno jestli 3denni nebo 4denni, takze super! 🙂 zadny reseni neni spatny. Pokud ti rekl ze neni v tom rozdil, tak bych dala transfer po rozmrazeni. Ono to proste nejak dopadne (vzdy dobre 😊, verim ze vse ma svuj duvod), hlavne to chce se pozitivne naladit a verit. Kdyz uz mas doma holcicku, tak to bude o trosku jednodussi.
Verim, ze deti chodi ve spravny cas, jen clovek musi byt trpelivy. Chci jit na dalsi transfer nekdy srpen/zari, tak jsem na sebe zvedava, jestli to tentokrat bude jiny, ale je fakt, ze ja jeste pred tim poslednim transferem nejak vedela ze to vyjde a za 4 dny jsem mela ducha na testu. 🙂
@lussinka88 ty jsi z Prahy 5? Do jakeho CARu pujdes? J ted jeste jednam s gennetem
@yvonne2 jojo jsem 🙂 chodila jsem do iscare a byla jsem max spokojena. Jeste tam mame 2embrya tak pujdu zas tam. Jen teda doktorka co jsem k ni chodila odesla na materskou, tak snad zas budu mit stesti
@lussinka88 tak to je fajn ja jsem nedaleko (mnisek). Dnes jsem volala kamaradce me kamaradky. Ta je embryolozka. A vtipne je, ze zna embryolozku co ji mam v CARu. Zavolaji si a poradi se jak to udelat s tim poslednim embryem, aby to klaplo. To je urcite dobre znameni
@yvonne2 a ty ted chodíš kam? 🙂 to je určitě dobrý znamení! 🙂
@lussinka88 ja ted chodim do ARTu v CB. Ale jednam o prechodu do Gennetu, dnes mi poslali cenik a je to tam i levnejsi. Tak pokud by CB neklaplo stehuju se snad do Prahy
@yvonne2 gennet a iscare jsou v podstate propojeny - maji stejneho majitele - Babise 🙂). Jediny v cem ma ted neskutecnou vyhodu iscare je ze tam ordinuje dr Malickova co dela reprodukcni imuno. Je to spicka na imunitni zahady - poruchy implantace, autoimunity, zamlkly tehu apod... 🙂 pokud jsi imuno jeste nepodstoupila tak rozhodne jdi k ni. Gennet moc neznam, znam jen holky co chodili do iscare a vsechny ze skupinky iscare krome jedny (presla do gennetu) uz maj deti nebo cekaj na porod.
@lussinka88 no tos me moc nepotesila s tim Babisem! 🙂))
@yvonne2 Heled zas vidis ze to nevlastni zadny doktor ktery by mel zisk z toho ze ti tam naplaca milion nepotrebnych metod. Kdyby sis to rozmyslela a chtela zkusit iscare tak za sebe doporucuju Dr Jarzembovskou, je fakt skvela! Podpori, vsechno vysvetli a da se s ni bavit uplne o cemkoliv. Snazi se vyjit vstric. Jedina nevyhoda je ze jde ted na materskou. Kazdopadne je tam jeste skvela dr nedelkova, ale u ta mi jen planovala KET...
Neco pro baveni 😁🤣
@lussinka88 ten Babis strka prsty vsude to snad neni pravda, inseminator 🙂 haha. Jinak dekuju za reference, snad to ale nebude treba, jsem optimista a jeste davam sanci poslednimu ketu. Pokud bys chtela, muzeme se sejit nekdy na kaficku a probrat ta nase temata.
Ahoj, ja mam z třídenního embrya petiletou holčičku.😉
@yvonne2 jasne muzem 🙂) jezdis nekdy do praglu? A kdy jdes na KET?
@lussinka88 ahoj jojo jezdim nekdy do praglu, dalsi ket vychazi na sobotu 27.1. Ale jeste cekam, co mi rekne doktor
Tak holky nechala jsem si prodlouzit zamrazene tridenni embryo do 4denni moruly a dnes jdu na KET. Drzte mi palce, asi posledni pokus.
@yvonne2 drzim drzim 👍

@yvonne2 pokud to jde, tak urcite. Opravdu jsou to vyhozene penize. Nerikam, ze se nemuze povest, ale spis bych rekla, ze ne. Opravdu v dobrych klinikach kultivuji bez ptani a pokud nedosahne sesty den blastocysty - nejlip hatchujici blastocysty nema transfer cenu. Opravdu tridenni embryo nema v deloze co delat. A proc riskovat a nemit to nejlepsi ?? Je to tak neprobadana oblast, tolik veci muze mit vliv na neuspwch, tak proc nemit ze startu ty nejlepsi podminky ? Kdyz obepises emailem cary ... z 90% ti napisou to same. Tranaferujeme jen blastocysty a vzdy jen jedno embryjko ...