icon

Proplacení pojištovny IVF. Má někdo zkušenost v 39 let?

akrim81
30. kvě 2020

Ahoj holky, mám za sebou jeden neúspěšný embriotransfer. Bohužel mi bude příští týden 39 let a pojišťovna mi tedy další pokus neproplati. Přesto bych ráda zkusila napsat na pojišťovnu, zda by náhodou neproplatili. Nemá s tím náhodou někdo zkušenosti?
Moc děkuji za odpověď.

squezy
30. kvě 2020

Ja myslím, že dokud ti nebude přesně 40 let, tak proplaci, nebo ne?

akrim81
autor
30. kvě 2020

@squezy právě že jen do narozenin 39. Tak nevím kam se obrátit. Nikdy jsem o pojišťovny nic nechtěla, tak snad by to mohlo jít. Takové případy jsou.

jjasmina
30. kvě 2020

Třeba u VZP je to jasné dané :Doplnit můžeme, že podle zákona o specifických zdravotních službách lze (z odborného hlediska) umělé oplodnění provést ženě v jejím plodném věku, pokud její věk nepřekročil 49 let. Úhrada IVF z veřejného zdravotního pojištění je však možná jen do dne dosažení 39. roku.

akrim81
autor
30. kvě 2020

@jjasmina Doktorka mi právě říkala, že to mám zkusit. Ze měla případ, kdy to proplatili její pacientce, které bylo 42 let. Takže bych to ráda aspoň zkusila.

squezy
30. kvě 2020

@akrim81 Tak zkusit to můžeš, ale buď připravena i na variantu, že budeš jako samoplatce.

marketanova
30. kvě 2020

Dobrý den, to by mě také zajímalo, jak to je s proplacením u darování vajíček

sachmet1982
30. kvě 2020

@akrim81 Ahojky mě bylo řečeno pokavad důvod neplodnosti je hodně závažni problémový tak dokonce proplacej i tři - čtyři krát.. A je to jedno kolik ti je let

akrim81
autor
30. kvě 2020

@sachmet1982 a u jaké si prosím pojišťovny? A nebo mám směřovat žádost?

sachmet1982
30. kvě 2020

@akrim81 mám VZP můj problém ale není tak vážný nevím jak tvůj.. Zkus to

paja1987
4. čer 2020

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli je tu nějaká maminka které zaplatila pojišťovna mimotělní oplodneni i kdyz má sterilizaci