icon

První IVF a nízká šance. Zkušenosti s darcovskými vajíčky?

puglina
6. led 2025

Zdravim vsechny, chci se zeptat, zda me nekdo podobnou zkusenost. S manzelem jsme se rozhodli (bohuzel trochu pozde) pro miminko. Me bude za chvili 37, manzel ma 41let.
Pred nejakymi planymi pokusy jsme sli rovnou na geneticke testy. Bohuzel nam vychazi oboum, ze jsme prenaseci hluchoty, coz znamena, ze je 25% sance na narozeni zcela hlucheho ditete. Navic moje ovarialni rezerva je na uplnem konci skaly, kdy v rijnu 24 to bylo 0,42. Manzel spermie v poradku, co se tyce hustoty a rychlosti, ale vetsi pocet ma spatnou hlavicku. Dnes jsem 3. den po odberu folikulu, kdy jsem po stimulaci mela pouze 3, z toho byl jen jeden oocyt, ktery byl zraly, ale bohuzel k oplodneni nedoslo.
Jsem z toho zkalamana, do dalsi stimulace rozhodne pujdeme, ale co kdyz to bude to stejne? Je nejaka sance na lepsi vysledek? Mate nekdo zkusenost? Zacinam dokonce uvazovat o darcovskem vajicku, ikdyz to pro me nebyla ze zacatku varianta, ktera by sla do uvahy.
Dekuji za vase odpovedi a omlouvam se pokud nepisu presne odborne nazvy, ale vyjadruji se tak jak jsem to pochopila.
Jezdime do Repromedy v Brne.

Strana
z2
puglina
autor
10. led 2025

@pajusz jako ja si porad rikam, ze u manzela neni zas az takovy problem, ze ty dobre spermie z tech vsech vyberou a bude to ok. Musim se na to jeste zeptat lekarky. A u me no… co se da delat 🤷🏼‍♀️ Nejak to zkusime a uvidime, co nam vyjde 😊 Dekuji za nazor

puglina
autor
10. led 2025

@linusha no tak to je zajimave… a to jsi nemela zadne priznaky? Vim ze u celiakie byva prujem a nevolnosti, kdyz clovek nedodrzuje tu dietu. Hlavne ze se vam to nakonec podarilo rozlousknout 😊

kikina9
10. led 2025

@puglina ahoj, my jsme se s manželem začali snažit o druhé miminko, když mi bylo 32 roků. Jelikož s první dcerou jsem otěhotněla úplně bez problémů, nečekala jsem u druhého problém s otěhotněním. Jelikož se ale delší dobu nedařilo, zašli jsme taky do IVF centra a tam zajistili, že mám velmi nízkou hladinu AMH, a to 0.18. Doktor nám téměř nedával šanci na vlastní dítě, začal nás směrovat na použití dárcovských vajíček. S tím jsem se nemohla smířit, tak jsem zkusila klasický cyklus IVF. Byly pouze 2 vajíčka, nakonec se přestala vyvíjet a ani k embryotransferu nedošlo. Při druhém cyklu klasického IVF jsem otěhotněla, ale embryo se přestalo v 8.tt vyvíjet a bylo z toho zamlklé těhotenství. Změnila jsem lékaře v CARu, a nová doktorka mi doporučila minimální stimulaci (ta se do klasického cyklu hrazeného pojišťovnou nepočítá, musíš si to zaplatit sama, ale stálo mě to cca stejně jako doplatky při klasickém cyklu). Prý při nízkém AMH má někdy překvapivě minimální stimulace lepší výsledky než klasické IVF. Vznikly 2 vajíčka, z toho 1 pěkné embryo, a povedlo se a těhotenství se udrželo 🙂No a syn už má 12 let. Takže držím palce, ať Vám to vyjde stejně jako nám a ať máte zdravé miminko 🍀

puglina
autor
10. led 2025

@kikina9 dekuji tak tohle je zajimave, moc za sdileni tve zkusenosti! 😊

linusha
10. led 2025

@puglina ne, jediný co tak jsem byla nafoukla a bolely mě od malička klouby na nohách a záda což ty bolesti každý přisuzoval k mojí vrozené ortopedické vadě. No a po půl roce od dodržování bzl diety najednou toto začlo postupně mizet a po roce a půl jsem byla zcela bez bolestí a nafouknutí.

puglina
autor
11. led 2025

@linusha tak to je vazne zvlastni … 🤔 my teda v rodine mame bezlepkace

viktorie586
20. bře 2025

@kikina9 a na jaké klinice jste byli?

kikina9
20. bře 2025

@viktorie586 ve Zlíně 🙂

viktorie586
16. dub 2025

@kikina9 o té jsem slyšela jen samou chválu skrz personál, prostředí a celkově přístup. Mají i vysoký procento úspěšnosti. Jak se to vyvíjí dál?

kytulenka
16. dub 2025

Ahoj, moc dobře chápu, jak se cítíš. My sjme měli taky nízkou ovariální rezervu (AMH kolem 0,5) a první stimulace skončila jen dvěma kolikuly, z toho žádné oplodnění. Je to hrozně náročné psychicky, ale zkuste se nevzdávat. Někdy tělo zareaguje lépe na jiný protokol nebo upravenou dávku hormonů. Držím palce, ať to příště dopadne líp.

puglina
autor
17. dub 2025

@kytulenka dekuji, uz mame za sebou druhe ivf, kde jsme dali mene hormonu a meli jsme 6 folikul, z toho 4 oocyty a cekame na genetiku.

felis
Autor odpověď smazal
bigmak
19. dub 2025

Máš můj velký obdiv, že do toho jdete. Taky jsme dlouho váhali kvůli věku a různým genetickým rizikům. Nakonec jsme šli do darovaného vajíčka, protože jsem měla AMH po 0,3. Neříkám, že je to pro každého, ale mně to nakonec dalo klid a naději.

puglina
autor
19. dub 2025

@bigmak pokud to bylo na me, tak dekuju. My jsme s darovanymi taky smireni, kdyby to s nasimi nedopadlo… takze uvidime

epidermiss
19. dub 2025

My máme taky v rodině genetickou zátěž, takže jsme to taky hodně řešili. Darované vajíčko považuju v tomto případě za dobrou volbu. Zdraví miminka je důležité. Dnes je ta nabídka dárkyň opravdu pestrá a kontrolovaná.

ponytka
23. dub 2025

Ahoj, můžu ti jen říct naši zkušenost - byli jsme nejdřív taky v Brně, ale pak jsme po doporučení známých zkusili IVF Zlín. Tam nám nabídli jiný stimulační protokol a vyšlo to hned napodruhé, i když jsem měla AMH 0,4 a skoro žádné folikuly. Navíc mému muži nasadili reproman, což mu kvalitu spermií dostatečně zlepšilo. Každé centrum pracuje trochu jinak a možná by stálo za to zkusit konzultaci i jinde, abys měla srovnání. Přeju hodně síly!

puglina
autor
24. dub 2025
@ponytka

Ahoj, můžu ti jen říct naši zkušenost - byli jsme nejdřív taky v Brně, ale pak jsme po doporučení známých zkusili IVF Zlín. Tam nám nabídli jiný stimulační protokol a vyšlo to hned napodruhé, i když jsem měla AMH 0,4 a skoro žádné folikuly. Navíc mému muži nasadili reproman, což mu kvalitu spermií dostatečně zlepšilo. Každé centrum pracuje trochu jinak a možná by stálo za to zkusit konzultaci i jinde, abys měla srovnání. Přeju hodně síly!

@ponytka dekuji, uz mame za sebou druhe ivf, kde jsme dali mene hormonu a meli jsme 6 folikul, z toho 4 oocyty a cekame na genetiku.

puglina
autor
Autor odpověď smazal
Strana
z2