icon

První IVF - čím jsme stimulovaly, jak to snášely

lloupacek
24. bře 2015

čauves,

tak mně čeká první stimulka za pár týdnů a předepsáno mám : Gonal, Luveris a Cetrotide ... Už se těším, a doufám, že to budu snášet dobře!

IVF čekatelka

annna79
7. dub 2015

@apolla
Díky 😉
Co to je dilatace a na co je puregon?

apolla
7. dub 2015

mám příliš sevřený děložní čípek a zahnutou dělohu do pravého úhlu, takže mi museli čípek a děložní hrdlo roztáhnout=dilatovat, aby se tam pak dostali se sondou s embryem. A puregon jsou stimulační hormony na podporu růstu vajíček 😉

annna79
8. dub 2015

@apolla
Tak to jsem nikdy neslyšela.Já má pravý vaječník vysoko tak ho při punkci sestřičky dostávají dolů prý tím, že mačkají břicho aby vaječník klesl a mohli z něho odsát( snad se jim to podaří)

apolla
8. dub 2015

@annna79 já taky ne, než mi na to přišli 😉 má to asi 1/4 ženských v ČR

hanka60
8. dub 2015

Ahoj holky, tak už je mám u sebe, 2 blastocysty - 120 hodin od oplození.

Teď jen čekat ☹ zkusím fakt týden ležet 😉

Držím všem palce 😉

annna79
8. dub 2015

@hanka60
Super 🙂

apolla
8. dub 2015

@hanka60 já jsem slyšela, že není dobré jen ležet. Mají se dělat krátké, nenáročné procházky kvůli dobrému prokrvení dělohy, to pomáhá přijetí embrya

lloupacek
autor
9. dub 2015

tak holčičky, dneska jsem to konečně dostala a zítra letím do CAR a už dostanu gonal a další medikaci. no jupíí. ale jsem trochu zmatená - nevím zda brát dnešní den jako 1 DC, když břicho bolí hodně už od rána, ale až odpoledne asi ve 14h jsem zjistila malý špinění na gatích a při utření krev. co myslíte? je 1 den cyklu dnes nebo až zítra - až se to pořádně rozjede?

apolla
9. dub 2015

@lloupacek já si myslím, že dnes je to bráno jako špinění a 1.DC od zítra, někde jsem to tuším dokonce i četla. Já už píchám druhý den a jsem na sebe celkem pyšná, myslela jsem, že to bude větší hrůza, spíš jde fakt o ten psychologický blok, že to do sebe musíš zapíchnout. Horší ale budou asi ty klasické injekce do zadku od manžela.

lloupacek
autor
9. dub 2015

@apolla děkuju, takže myslíš že dneska špinění jo? no jako červeno na vložce už je, ale ne jako u klasické ms - tak já se zítra optám a kdyžtak si holt jenom vyzvednu léky a píchat začnu v sobotu. to je asi jedno, když už jsem objednaná tak tam půjdu.
jinak já z píchání injekcí strach nemám vůbec - a jaká je ta do zadku? jak se to jmenuje? doufám, že ne luveris, ten budu mít já společně s gonalem a cetrotidem

annna79
9. dub 2015

Tak super, holky.Já se gonalu taky bála ten první vpich a dobrý.Centrotide musel manžel to už jsem nedala.
Zítra opu.Snad budou nějaká plná .ZAčínám se nervovat.Mám jen asi 8vajuch.

annna79
10. dub 2015

Hotovo?10 odebrali a 8 oplodňují.V pondělí si máme volat.

hanka60
10. dub 2015

@annna79 Super 🙂 gratuluji, říkala jsem ti, že určitě nějaký vyšťourají 😉 a rovnou 8!!

hanka60
10. dub 2015

Holky jsem fakt magor, nervy jako blázen ☹ začala jsem volat na ty kartářky po telefonu, a nikdo mi neřekl, že to vyjde, těhotenství nikdo neviděl ☹ udělala jsem chybu velikou, teď jsem hotová, úplně a na nic jiného nemyslím.

apolla
10. dub 2015

@annna79 to centrotide mě asi taky čeká - to už jsou klasické jehly nebo stejné jako u gonalu? 8 vajíček je skvělé - aspoň budeš mít co zamrazit. Myslím, že zůstane z 8 víc než jedno 😉
@hanka60 no mně řekla kartářka tuším vloni, že dítě budu mít až v roce 2017. Ale já tomu nevěřím. Neřekla to teda přímo mně, byla u ní moje sestra a ptala se jí na to, takže je to nějak z druhé ruky. Ale pak byla u jiné a ta jí zase řekla, že vidí u sestry (mě) dvojčata. To jsou takové kraviny!!! Vůbec to neřeš, jsou to jen tahačky peněz!

annna79
10. dub 2015

@hanka60
Mám kartářku, která si říká za jednu otázku pro cizí asi70kč .A už loni mi říkala, že budu mít holčičku pak potrat a mimoděložní a pot mimodělžním že otěhotním do 5 měsícǔ nejlepší měsíce duben, květen a že to bude uměle.Tak uvidíme.Ale potraty a mimoděložní neviděla.Vždy mám výklad do 30minut už mě zná a ví že koruny pošlu .Ale taky všemu nevěřím .Munulý týden psala, že tam mám nějaké překřižené plány .No začala jsem se bát, že nic neodeberou.Neber to zad tak vážně.

annna79
10. dub 2015

@apolla
Centrotide jsou injekce a ty jsem fasovala s gonalem?

apolla
10. dub 2015

@annna79 aha, no já nemám gonal, ale puregon, ale je to víceméně to samé. A centrotide jsou velké jehly nebo malé jako u pera?

annna79
10. dub 2015

@apolla
Krátké, slabé.

apolla
10. dub 2015

@annna79 uf...

apolla
10. dub 2015

Holky,jak jste se cítily po tech injekcich,respektive cítily jste nějakou změnu? Já teda necítil vůbec nic...

annna79
10. dub 2015

@apolla
Já píchala 300j a byla jsem ospalejši a unavenější.jinak nic.

apolla
10. dub 2015

Já 175 a fakt nic a to spousta holek píše,že měly nafoukla břicha apod...

hanka60
10. dub 2015

@apolla já ze začátku také nic necítila, až po delší době, když mi přidávali dávku, tak jsem měla nafouklé břicho a trochu únava a špatná pleť. Jo a asi 5 kg nahoře ☹

hanka60
10. dub 2015

@apolla nemůžu tomu věřit, já vždy chodila na výklad z logru z kávy a to se mi vždy trefila, byla jsem tam před Vánocemi a říkala, že určitě v brzké době otehotním, ale, že to bude v zimě. I když minulý týden ještě padal sníh 😉

lloupacek
autor
10. dub 2015

No dámy, dneska jsem si vyzvedla léky a můžu vám říct, že po první injekco Gonalu jsem byla jak zhulená trávou. 🙂 nesoustředěná, mimo, hlava se trochu motala, unavená, taková nějaká sjetá 🙂

Jinak mám rozpis léků: plný kufřík injekcí . gonal, cetrotide a luveris. cena: 4800 Kč. To byla počáteční investice. Uvidime zda budu dokupovat. Vkládám foto kufříku 🙂

První injekci píchla sestřička a vše mi pečlivě vysvětlila. Co se týká neustálého tápání v tom, kdy počítat první den MS, tak mi doktorka řekla, že pokud se to rozjede do 18 hod, počítá se to jako první den a basta.

Teď zbývá jen doufat, že tak sjetá nebudu pokaždý!

annna79
10. dub 2015

@lloupacek
Takovou jsem měla taky narvanou léky a vracela jsem ji ještě s plnou igelitkou krabiček, musela jsem dokupovat.Píchala jsem těch 300j a jak jsem psala byla jsem ospalá a unavená.jsem ráda, že už to mám za sebou .Dohromady 20 vpichǔ do pupíčka🙂

lloupacek
autor
10. dub 2015

@annna79 to musím zvládnout taky 🙂 a taky mám 300j Gonalu ted, pak se mi zmenšují na 225 od neděle. 🙂
no jsem zvedavá. hlavně ty čachry machry s tím, když ti v jednom peru zbydou jendotky, jak to pak kombinuješ -.... no vysvětlila mi to, ale budu si to muset znovu poslechnout, jsem si to totiž celý nahrála🙂 na mobil. abych kdyžtak věděla co mi vůbec říkala. znáte to, čumíte, nenapadá vás ani na co se chcete zeptat - pak vylezete, zjistíte že nic nevíte a nezeptaly jste se na co jste chtěly 🙂

annna79
10. dub 2015

@lloupacek
poslední den posledních 300j jsem píchala tři injekce gonalu a jednu centrotide.Tedy 4 injekce najednou. 🙂
A všechny pera prázdné na nule🙂

apolla
10. dub 2015

@lloupacek tak to mas ještě v pohodě.My jsme dostali celkem 1200 jednotek Puregonu (jen puregonu!!!) a stalo nás to 4600kc!

Strana