První IVF - čím jsme stimulovaly, jak to snášely
čauves,
tak mně čeká první stimulka za pár týdnů a předepsáno mám : Gonal, Luveris a Cetrotide ... Už se těším, a doufám, že to budu snášet dobře!
IVF čekatelka
Jo a ještě holky, řeknete si o prednison - ten se užívá od začátku stimulace a anopirin - ten se užívá od opu. Je to lepší na uchycení emrya, v Gennetu mi to vždy dali samy od sebe a tady v Gestu jsem si o to musela říct.
Já endometriozu nemám.Žádný problém nenašli u nás.Ale vajíček mám taky málo.Při IUI jedno.
taky si říkám, že je to divné, že ti to nepředepsali, když by věděli, že to zvýší šanci...zvláštní. Já teda vůbec ještě nevím, jak to chodí v Unice, jsem na úplném začátku, ale toto by mě fakt zajímalo
Taky mě to překvapilo ☹ dřív když jsem chodila do Genetu tak mi to dali a teď v Gestu nic, tak jak jsem tam tuhle byla, to už jsem stimulovala, tak říkám doktorovi : pane doktore, v Genetu mi vždy dávali prednison a anopirin ale nepamatuji si na co to bylo ??? A on říká jo to se dává , že se lip prokrví děl. sliznice a je větší šance na uchycení a já říkám, tak mi to tedy napíšete ? A on čumel jak když se mu moc nechce, nechápu jestli je to v tom, že musí vypsat recept a nikam to dokládat ?? Ty doktoři mě fakt štvou, o co si neřeknete tak nedostanete ☹(
Ale co jsem četla diskuze od jiných holek tak to brala skoro každá.
Ahoj tak jsem doplácela dnes 9800kc vajíček 7den stimulace je málo mluvil o 4 napsal do zprávy 8 tak nevím max do 15mm sliznice 7,9mm ta jediná je pěkná,prý.v úterý ult. Ve čtvrtek odběr.no,nemám s toho dobrý pocit.Když teď vím,že mohou být prázdné ☹ ☹
Ahoj holky, tak už jsem doma 😉 odebrány 3 folikuly a z toho jsou 2 vajíčka. Jedno bylo prázdné, tak doufám, že se oplodní a bude co vkládat. V neděli tam mám volat a asi v úterý nebo ve st ET.
Ahoj, jsem tu nová 🙂 , ale taky přispěju do diskuze. Mě stimulovali menopurem 10 dní po 375IU a Cetrotidem 4 dni. U nás je IVF z důvodu malé ovariální zásoby a možné předčasné ovariální selhání. Ale i přes to jsme byli 2.4.2015 na OPU kde bylo získaných 2 oocytů a zítra 4.4.15 jdeme na embryotransfér, povedlo se jedno oplodnit pomocí ICSI. Tak jsem zvědavá jestli to vyjde. Pro nás je to také první IVF (jsme v Gennetu v Liberci) :D
@annna79 5denní je určitě lepší. Ono totiž i zdravě vypadající spermie můžou nést například nějakou chromozomální chybu a když oplodní vajíčko, tak se většinou do 5 dnů přestane vyvíjet nebo se začne špatně dělit. To samé platí i nekvalitního vajíčka, které na první pohled vypadají dobře. Proto se doporučuje počkat 5 dnů a vyloučit "špatná" embrya, která by se nepřestala vyvíjet v děloze a odešla by z MS
Ahoj holky, tady se to nějak zastavilo 😉 dnes jsem volala do caru a oplodnily se obě dvě 🙂 mám hroznou radost. Ve středu mi je budou zavádět 😉
Tak dnes ultr.prý jich tam je asi 8.pravý vaječník tm jsou o trochu větší ( pravý vejcovod nemám)vysoko, ale prý v narkóze ho sestřičky zmačknou ,aby se k němu dostali. Budou se snažit to z něj dostat, ale stává se, že to nepůjde. Jsou asi do 18,5mm a poposunuli mi opu na pátek v 6:15.Tak to bude 15Dc.
Tak nevím co si myslet.
@annna79 určitě to zvládnou, musíš jim věřit...nebo změnit CAR, já pořád říkám, že věřit jim je to nejdůležitější. My jsme vyli nejdřív v Heliosu, ale pak jsme odešli do Unicy, protože v nás MUDr. Fischer z Heliosu fakt nevzbudil důvěru.
Jinak holky, já jsem po dilataci čípku a zítra začínám píchat Puregon

@hanka60
Kolikátý den ti to zaváděli.