icon

První IVF - čím jsme stimulovaly, jak to snášely

lloupacek
24. bře 2015

čauves,

tak mně čeká první stimulka za pár týdnů a předepsáno mám : Gonal, Luveris a Cetrotide ... Už se těším, a doufám, že to budu snášet dobře!

IVF čekatelka

annna79
2. dub 2015

@hanka60
Kolikátý den ti to zaváděli.

hanka60
2. dub 2015

@apolla Mám málo vajíček, kvůli té endometrioze, tenkrát mi na Homolce primář řekl, ať si seženu dárce, že nebudu mít žádné. Teď mi to budou zavádět tak 20 den cyklu. Ale dřív co jsem podstoupila, tak to bylo většinou 14 - 15 den cyklu.

hanka60
2. dub 2015

Jo a ještě holky, řeknete si o prednison - ten se užívá od začátku stimulace a anopirin - ten se užívá od opu. Je to lepší na uchycení emrya, v Gennetu mi to vždy dali samy od sebe a tady v Gestu jsem si o to musela říct.

lijurena
2. dub 2015

@hanka60 Malo vajicek???Nepomihli Ti hormony?A nepremyslela jsi o darcovskych?

annna79
2. dub 2015

Já endometriozu nemám.Žádný problém nenašli u nás.Ale vajíček mám taky málo.Při IUI jedno.

lloupacek
autor
2. dub 2015

@hanka60 díky za tip s tim prednisonem. prijde mi ale divny, ze by to sami nenavrhli, kdyby si mysleli, ze ho ma zenska brat ne? jako optat se urcite muzu, ale podle me by mi ho predepsala, kdyby mi ho chtela dat.

apolla
2. dub 2015

taky si říkám, že je to divné, že ti to nepředepsali, když by věděli, že to zvýší šanci...zvláštní. Já teda vůbec ještě nevím, jak to chodí v Unice, jsem na úplném začátku, ale toto by mě fakt zajímalo

lijurena
2. dub 2015

@hanka60 Tak na to se musim optat,priste😉 Ale dobry tip😉Jestli by to podporilo tvorbu,tak by to bylo super!!!Holt,letosni Velikonoce mi vyfoukly vajicka😀

hanka60
2. dub 2015

Taky mě to překvapilo ☹ dřív když jsem chodila do Genetu tak mi to dali a teď v Gestu nic, tak jak jsem tam tuhle byla, to už jsem stimulovala, tak říkám doktorovi : pane doktore, v Genetu mi vždy dávali prednison a anopirin ale nepamatuji si na co to bylo ??? A on říká jo to se dává , že se lip prokrví děl. sliznice a je větší šance na uchycení a já říkám, tak mi to tedy napíšete ? A on čumel jak když se mu moc nechce, nechápu jestli je to v tom, že musí vypsat recept a nikam to dokládat ?? Ty doktoři mě fakt štvou, o co si neřeknete tak nedostanete ☹(
Ale co jsem četla diskuze od jiných holek tak to brala skoro každá.

hanka60
2. dub 2015

@lijurena no vždy mám taky na ultrazvuku třeba 4 a jsou nakonec třeba 2 zralá a oplodní se metodou icsi jen jedno. O dárcovství jsem nepřemýšlela, když ze mě vždycky nějaký vydolujou 🙂

lijurena
2. dub 2015

@hanka60 Ja uvidim,jestli na druhy pokus to bude lepsi...Kdyz ne,zkusim to s darcovskyma...

annna79
3. dub 2015

Ahoj tak jsem doplácela dnes 9800kc vajíček 7den stimulace je málo mluvil o 4 napsal do zprávy 8 tak nevím max do 15mm sliznice 7,9mm ta jediná je pěkná,prý.v úterý ult. Ve čtvrtek odběr.no,nemám s toho dobrý pocit.Když teď vím,že mohou být prázdné ☹ ☹

hanka60
3. dub 2015

Ahoj holky, tak už jsem doma 😉 odebrány 3 folikuly a z toho jsou 2 vajíčka. Jedno bylo prázdné, tak doufám, že se oplodní a bude co vkládat. V neděli tam mám volat a asi v úterý nebo ve st ET.

hanka60
3. dub 2015

@annna79 to bude dobrý uvidíš, velikost folikulů máš dobrou, když si dnes 7 den stimulace.

lloupacek
autor
3. dub 2015

@hanka60 krásná práce, to bude bojovník .... těším se na samé pozitivní zprávy

annna79
3. dub 2015

@hanka60
No se bojím,že prasknou dřivé .je odběr ve čtvrtek v úterý kontrola a prý rostou 1,5mm to by bylo 24mm ve čtvrtek.minulý měsíc před IUI mi taky nerostly a za dva dny vyrostly o víc jak 2mm.tak jako nevim .kdyby nebyl svátek tak by mě pozval na ponděli.

petralea
3. dub 2015

Ahoj, jsem tu nová 🙂 , ale taky přispěju do diskuze. Mě stimulovali menopurem 10 dní po 375IU a Cetrotidem 4 dni. U nás je IVF z důvodu malé ovariální zásoby a možné předčasné ovariální selhání. Ale i přes to jsme byli 2.4.2015 na OPU kde bylo získaných 2 oocytů a zítra 4.4.15 jdeme na embryotransfér, povedlo se jedno oplodnit pomocí ICSI. Tak jsem zvědavá jestli to vyjde. Pro nás je to také první IVF (jsme v Gennetu v Liberci) :D

annna79
3. dub 2015

@petralea
Ti zavádí dvoudenní ? To je málo, ne?

petralea
3. dub 2015

@annna79 taky mi to přijde, ale doktorka je přesvědčena ze to staci. Tak uvidíme..

lloupacek
autor
3. dub 2015

@petralea mnoho stesti 🙂 velikonocni bejby bude jasny!🙂

hanka60
3. dub 2015

@petralea Ahoj to stačí dvoudenní, malého mi tam taky dávali takhle brzy a povedlo se. Mě teď budou dávat nejspíš pětidenní. Chtějí to zkusit, to jsem ještě nikdy neměla 😉
Holky a jak se to počítá, stáří emrya ? První den opu se počítá ?

annna79
4. dub 2015

@petralea
Mě v nějaké diskuzi holky říkaly, že mám trvat na 5 dní, že většinou jim nevyšlo ani 3denni.5dní- blastocysta.
Tak taky nevím.Určitě to proberu s embriologem.

apolla
4. dub 2015

@annna79 5denní je určitě lepší. Ono totiž i zdravě vypadající spermie můžou nést například nějakou chromozomální chybu a když oplodní vajíčko, tak se většinou do 5 dnů přestane vyvíjet nebo se začne špatně dělit. To samé platí i nekvalitního vajíčka, které na první pohled vypadají dobře. Proto se doporučuje počkat 5 dnů a vyloučit "špatná" embrya, která by se nepřestala vyvíjet v děloze a odešla by z MS

hanka60
5. dub 2015

Ahoj holky, tady se to nějak zastavilo 😉 dnes jsem volala do caru a oplodnily se obě dvě 🙂 mám hroznou radost. Ve středu mi je budou zavádět 😉

lijurena
5. dub 2015

@hanka60 Jé,tak to je krásná zpráva:-* Mám z Teba velikou radost!!!

annna79
5. dub 2015

@hanka60
Tak to je super 🙂

lloupacek
autor
5. dub 2015

@hanka60 uzasna zprava parada!!!!!

annna79
5. dub 2015

@hanka60
Určitě písní jak to s tebou vypadá. 🙂

annna79
7. dub 2015

Tak dnes ultr.prý jich tam je asi 8.pravý vaječník tm jsou o trochu větší ( pravý vejcovod nemám)vysoko, ale prý v narkóze ho sestřičky zmačknou ,aby se k němu dostali. Budou se snažit to z něj dostat, ale stává se, že to nepůjde. Jsou asi do 18,5mm a poposunuli mi opu na pátek v 6:15.Tak to bude 15Dc.
Tak nevím co si myslet.

apolla
7. dub 2015

@annna79 určitě to zvládnou, musíš jim věřit...nebo změnit CAR, já pořád říkám, že věřit jim je to nejdůležitější. My jsme vyli nejdřív v Heliosu, ale pak jsme odešli do Unicy, protože v nás MUDr. Fischer z Heliosu fakt nevzbudil důvěru.
Jinak holky, já jsem po dilataci čípku a zítra začínám píchat Puregon

Strana