Repromeda Brno - Viniční, nebo CAR Brno Veveří?

anicka1211
29. únor 2016

Ahoj holky, tak jsem po revizi dělohy po zamlklém těhotenství a dostala jsem tu žádanku do centra asistované reprodukce na genetické testy s manželem.
Doktorka mi tlačila Centrum asistované reprodukce na Veveří, ale pro mě a manžela je blíž Repromeda na Viniční v Brně, jelikož to máme kousek od baráku.
Jaké máte zkušenosti s těmito centry, kam byste nešly? A které z těchto dvou mi doporučujete pro dobré zkušenosti?
Pokud je tady v Brně ještě nějaké jiné centrum asistované reprodukce, se kterým máte lepší zkušenosti než s těmito dvěma, prosím doporučte. Když už máme s manželem někomu svěřit naše genetické vyšetření a problémy s těhotenstvím a početím, tak chci, aby to bylo centrum, které bude stát za to.

lenusaak
1. bře 2016

Já osobně mám zkušenost se Sanatrium Helios - asi tedy pro vas z ruky 🙂 Zrovna jsem si prošla IVFkem a čekam až jak dopadne těhotensky test 🙂 Ono je težke vybrat kliniku, když člověk v podstate pořádne neví vše o IVF a všechno se dozvída postupně až když to absolvuje. Ja si píšu na diskuzi s holkama po cele ČR co procházely IVFkem a díky tomu jsme dokazaly videt jak ruzne postupy volí kliniky při IVF🙂 tak například- když probíha IVF stimulace, ženská si pícha hormonálni injekce - Helios si pacienty hlidal co tři dny jak ultrazvukove, tak i odberama krve - ostatni kliniky i V Brne pouze ulrazvukově - dela automaticky genetická vyšetření a konzultaci, což nektere kliniky vubec 🙂 Provadí dlouhy stimulačni prtokol, který stimuluje pomalu a postupne a dukladne - trva to cca mesic, jine kliniky to do ženske naperou behem desti dní a potom se diví, že se odebrálo málo vajíček. Transfer embryjka doporučují až v dalším čistém cyklu pro vyšši uspešnost a nenutí Vás do transferu tesně po odberu vajíček, kdy je telo opravdu zblbe a bolavé . Další zajimavost . oplodnené vajíčko čili embryjko v laboratoři kultivují pet dní - díky tomu se vytříbí opravdu ta lepší embryjka, která vydtžela a do delohy jsou transferovany přesne v tu dobu, ve ktere by tam při spontánním otehotnení došly, nektere kliniky do delohy davají třeba pouze 2-3 dny staré embryjka, ktera v tu dobu jsou správne ješte ve vejcovodech a v deloze nemaji co delat- uspešnost se tím snižuje ... je toho spoustu na porovnání , ale tohle človeka nenapadne řešit pokud podstupuje sve prvni IVF- neví co ho má o te klinice přesne zajímat, metody a podobně. Mne to rozhodne nenapadlo.
Za sebe tedy mužu doporučit opradu ten Helios , ale zkušnost s jinou klinikou v Brně nemám 🙂 Vím, že si chvalily holčiny aji Reprofit 🙂