Sanatorium Pronatal. Jaké máte zkušenosti?
Ahojky,
nenavštěvujete náhodou někdo Sanatorium Pronatal v Praze ohledně IVF?
Ráda bych se dozvěděla nějaké zkušenosti ( přístup, ceny atd. ). Čeká mě stimulace před IVF a vybíráme centrum
🙂 díky
Ahoj holky, příští úterý jsme objednaný na první konzultaci v Pronatalu u MUDr. Vobořila. Máte s ním některá zkušenosti? Zatím jsem se na ostatních diskuzích nedočetla moc pozitivní názory. A za jak dlouho od první návštěvy s vámi začali něco dělat? Popř. za jak dlouho se zadařilo?
@zuzanka26 díky, to celkově to je fakt pálka...
@ivussska na doktora Vobořila nedám dopustit! Já k němu moc ráda chodím, byla jsem u něj i úplně poprvé, teď se s ním tak často nevídám, což mě mrzí. Začnou tě řešit hned. Nejdříve si tě proklepnou vč. odběrů a pak záleží na konrétní situaci a potřebných testech. Např. pokud vám budou dělat genetiku, čeká se na výsledky i 6 týdnů, nám to kdysi stihli za 3 týdny, asi máme štěstí 🙂 U každého to bude trochu jiné, každopádně jakmile jsi v Pronatalu, tak už se něco děje a mimčo začítá být v dohlednu!!!
@ivussska jinak já byla na konzultaci ohledně ivf minulý týden právě u Vobořila (pač jsem se k němu přímo objednala), no a byl super! Mám ráda i dr. Středu. Celkově spíš preferuji lékaře, nevím proč, ale nějak mi sedí víc než doktorky. I když Slámová a Zelenková jsou také skvělé! Člověk si to stejně pak moc určit nemůže, protože pokaždé má službu někdo jiný 🙂
@marmina já jsem za to šťastná, že mne objednali tak rychle. Snažíme se s manželem dva roky, loni v létě byl muž na operaci s hydrokélou (jeho dr. mu říkal, že na plodnost to nemá vliv - ale to víš, hlodá to ve mě a říkám si co když se tím něco pokazilo) a já mám děsně nepravidelný cyklus, že bez hormonů se MS téměř nikdy nedočkám a když ano tak je to cca nějakých 70 dní 😒 A ty máš chlapečka taky s pomocí pronatalu nebo přirozeně? Promiň, že jsem zvědavá, pokud samozřejmě nechceš odpovědět úplně to chápu
holky, jak to tak poslouchám, je tam nějak hodně doktorů. mluvíte o Pronatalu Praha? já byla u Košťákové.
@ivussska já měla hodně podobný problém, prakticky jsem neměla přirozeně MS vůbec. Chlapečka mám z Pronatalu!! 🙂 Otěhotněla jsem hned po inseminaci 🙂 Teď už mám 4 IUI za sebou a nic, tak nás čeká mimotělní, taky je teď pro mě vše nové a jsem trochu nervózní, ale už to neberu tak vážně, jako jsem to prožívala poprvé, to jsem netušila, zda vůbec miminko jsem schopná mít! uvidíš, brzy se zadaří i vám!
@ivussska Ahoj. Nechci strasit, ale nedivim se, ze v Pronatalu Praha maji nejkratsi cekaci terminy. podstoupila jsem tam dve IVF a nechapu jak v tak citlive zalezitosti nemuze nekomu vadit chodit pokazde k jinemu lekari .Ja chodila pouze k jednomu , ale celkove chovani sester a pristup veskereho personalu, silene, neprofesionalni ☹
@ivussska to je opravdu hodně individuální, záleží v čem u vás shledají problém, na jaká vyšetření budete muset jít a na jaké výsledky čekat. Ale rychle to utíká, protože se prostě už začíná řešit to mimčo a nikdo ti už neříká, dejte tomu čas a nebo snažte se ještě rok sami atd atd. Ani se nenadějete a budete vybírat kočárek, třeba i dvojkočárek 🙂
@ivussska zpravidla tě mírně hormonálně nastimulují (menší dávky léků než na mimotělní oplodnění) a v den ovulace tě oplodní manželovými spermiemi. Je to rychlé, bezbolestné - zavedou se takovou stříkačkou přímo do dělohy. Hned jdeš domů, dostaneš léky na podporu uhnízdění, aby se šance zvýšila.
@marmina ted mam cerstve dve carky na testu. Byla jsem na OPU 31.1.. Teprve ve ctvrtek me ceka prvni UTZ. Uvidime snad se zadari 🙂 . Pokud ne, do Pronatalu uz bych nesla. Delam trochu v oboru , kde se jeden cas i mapovala CAR, tak nejsem z tech, ktere potrebuji extra peci a kavicku k vysetreni, ale pece nepece v Pronatalu je moc. Nechtela jsem to psat, ja tam chodila ze znamosti primo k doc. , coz je i majitel, tak jsem nakonec peci jak ma byt mela. I tak ocima pozorovatele....nemam jediny kladny postreh.Je me lito, bohuzel☹
holky, budu při IUI něco platit? za co a kolik?
@maximka33 pokud budeš stimulovat, tak se doplácí za léky (my se vešli do 2 tis. s Puregonem - injekce). Za samotné IUI se platí jen poplatek 30 Kč a pak léky na podporu uhnízdění do 100 Kč. Dva cykly jsem stimulovala Clostilbegytem (tabletky na polykání) tam je jen poplatek za recept, ale šance na úspěch nejsou valné, peřinka v děloze po nich totiž moc nenaroste. Měla jsem to spíš jako náhradní pokus mezi dvěma IUI, které jsem stimulovala Puregonem. Jednou jsem stimulovala i Gonalem + dopichy Menopurem - z tohoto IUI mám právě chlapečka - to bylo o něco málo levnější než Puregon. Shrnutí: IUI asi kolem 2 tisíc 🙂
@segra_bruni musíme tam dvakrát, teď v pátek na konzultaci a pak 21.3. na screening.
@marmina ahoj, vítej. Tak to si nedokážu představit, kdyby něco na tom gen. utz našli. Jak jsi to přežila? Snažili jste se před tím dlouho?

Prosím o radu zkušených, ivf se platí až po transferu?