Snažení - co ještě udělat lépe?

lucielev
12. zář 2018

HOJKY holky už rok a devět měsíců se snažíme o miminko, každý měsíc jsem jak na trní a stále nic. Můžete poradit co jeste mohu udělat pro početí přirozenou cestou bez zásahu lékaře. U lékaře jsem byla na roční prohlídce v lednu, kde mi sdělil že problém s otěhotněním budeme řešit až po dvou letech snažení a že jsem uplne v pořádku. Jedno dítko už mám (8let),ale s jinym partnerem. Již u prvního ditka jsem čekala 7 měsíců než se zadarilo ale to bylo po hormonální antikoncepci. Po něm jsem měla tělísko které po čtyřech letech bylo vyjmutí bez potíží. Menstruaci mám pravidelnou max zpozdeni 2 dny. Uzivam pravidelně vítamin e, kyselinu listovou a užívám hermankovy čaj. Jsem kuřácká a tato situace mi nějak nepomáhá přestat. Můžete poradit co jeté udělat?? V říjnu se chystám k lékaři už s t

tomikjoejoe
12. zář 2018

@lucielev nejlepším řešením bývá nechat to být a nesoustředit se na to, vím že se to jednoduše říká a špatně dělá. Ale mě to plánované otěhotnění vždy zadařilo až když jsem se na to úplně vykašlala a nenervovala sebe a manžela.

Plánované je druhé a třetí dítě, Nejvíc nervů jsem měla s druhým, protože jsme chtěli rok od sebe a já honila rodičák. Nakonec jsou rok a půl, myslím, že hlavně kvůli těm nervům, protože první bylo neplánované, tak jsme nepočítali, s tím, že podruhé (ikdyž jsou brzy po sobě) by to mohlo chvíli trvat.

michalelka
12. zář 2018

Nevím, no. Já když něco chci, tak na to myslím pořád. Navíc u miminka, které se nám roky nedařilo. Základem je vyšetření, jestli je u tebe i tvého muže vše v pořádku. Výsledky spermií se mění mnoha vlivy a ty můžeš mít nějakou nerovnáhu hormonů. Anebo nepřišel ten správný čas, pod správným úhlem pro ty správné buňky 🙂 Ovulaci si hlídáš? Zkoušela jsi Gynex?

kaja2016
12. zář 2018

@lucielev No po dvou letech nevim, to je docela pozde. A kolik ti je a partnerovi? My se snazime dva a pul roku od narozeni prvni dcery, v mezicase jeden SP (muj druhy), vsechny vysledky vyborny a 1.rijna jdeme do genetu. Tam se muzes objednat i bez vedomi sveho gynekologa. Po roce neuspesneho tehotneni mas narok na nejakou tu vypomoc. My zkouseli i tu folikulometrii, tak ti reknou presne, kdy mas ovulaci, a budeme v tom pokracovat. Nechat to byt bych nedoporucovala, fakt🙂

lucielev
autor
12. zář 2018

@michalelka ovulaci si hlídám a probíhá pravidelně.

lucielev
autor
12. zář 2018

@kaja2016 jsem rozhodnuta že počkám do října a pak začínám vše řešit. Mě je 29 a partnerovi 31.

lucielev
autor
12. zář 2018

@tomikjoejoe myslím že už mám všechny fáze za sebou, bylo už i to že jsem nechtěla a měla strach, že to přijde, ani tehdy se nestalo.

katule1990
12. zář 2018

@lucielev Být na vašem místě, zajdu si co nejdříve na vyšetření. Mluvím z vlastní zkušenosti. Taky jsme se snažili přes rok, já podle doktorky ok, ovulace pravidelná. Pak se ale zjistilo, že ačkoli je manžel sportovec, nekouří, nepije, tak má spermiogram celkem tragický a přirozeně se asi nikdy nezadaří. Žádné dítě zatím ani jeden nemáme. Známá se takhle snažila 2 roky, pak zjistili, že její manžel nemá žádné spermie, museli na operaci (manžel), IVF a teď mají zdravou holčičku na 1. pokus. Jinak by díte 100% nikdy nepočali. Určitě nechci strašit a moc vám přeju, aby to byla doteď prostě jen smůla a brzy vám to dopadlo, ale myslím, že je lepší si zajít na vyšetření, než třeba promarnit další rok.

priefi
12. zář 2018

@lucielev nektere snazilky si pochvaluji gynex, ale pokud je problem na strane partnera, muzes se treba stavet na hlavu a bez pomoci nic nezmuzete. Ale to nezjistite driv nez s vysledky vysetreni

katule1990
12. zář 2018

@lucielev Ještě mě napadá, že můžete zkusit partnerovi koupit Selzink a k tomu např. kotvičník (čaj nebo tablety), kořen Maca + můžu doporučit studenou sprchu mužských partií. Tím určitě nic nezkazíte, může to jenom pomoct.
Jinak moc nevěřím na takové to "přestaňte na to myslet". Známá, co zjistili jejímu muži, že nemá žádné spermie, by na to mohla přestat myslet třeba na 100 let a dítě by nikdy nepřišlo, kdyby nešli na vyšetření.

jednaholkaa
12. zář 2018

Az po dvou letech snazeni to budou resit? Normalne to byva po roce.. Ja poslala chlapa na spermio po 4 mesicich, at se nesnazime zbytecne 🙂)

petrak15
12. zář 2018

Nech si vysetrit hormony stitne zlazy. Kdyby me s ni nedali dokupy, neotehotnim, s vekem se to meni. Chlap urcite na spermio a ja tomu svym kupovala vitaminy v dm na podporu spermii. 😁

kaja2016
14. zář 2018

@lucielev Drzim palecky!!!! Jen dej pozor na to, ze treba v Praze v genetu je objednaci lhuta cca pul rok. My jdeme ted v rijnu a potom pry to trva zase tak pul roku, nez se dostanes treba na inseminaci, IVF predepisi pry rok po podpurne hormonalni lecbe. Do 39let je to hrazene pojistovnou.

matymati
30. říj 2018

Doktorka mi předepsala Inofolic pro mně a Folandrol pro muže. Mně aby se mi upravil cyklus (občas se mi dělaly cysty a cyklus jsem pak měla totálně rozházený) a abych měla kvalitní vajíčka a mužovi aby měl lepší spermie. Prý tomu máme dát 3-6 měsíců domácího snažení, aby se vše srovnalo (už půl roku se nechráníme a nic, tak jsem to teď začala víc řešit) a prý uvidíme, že by to mohlo zabrat. Máte někdo dobrou zkušenost s Inofolikem a Folandrolem?

marketa1218
27. pro 2018

@matymati Ahoj, na diskusi jsem narazila až teď, takže už jsi možná těhulka. K těhotenství nám to nepomohlo, ale manželovi se alespoň zlepšil spermiogram.