Úspěšnost IVF. Na kolikátý pokus Vám vyšlo?
Dobry den,
chtela bych se zeptat, na kolikaty pokus Vám vyšlo IVF? Vím, ze je to individuální, ale nejspis mě čeká první pokus a zajímají mě Vaše zkušenosti. Jsem z toho dost nervózní. Dekuji 🙂
@ivybee U mě to byl 3.pokus. 1 a 2 byl z čerstvého, a vyšel až 3 pokus - Ket. A to jsem už 2 děti měla přirozeně. Říkali mi, že je tak 30% šance u každého pokusu, že se zadaří.
@misicka1988
@katule1990
Díky 😊
Hlavně kvůli financím bych si přála, aby nám vyšel hned první pokus 🙄
A můžu se zeptat, jaký byl problém nebo proč jste přistoupily k IVF? 🙂
Moc vám dekuji za odpovědi 🌷
Sestra 1 ivf - 4 transfery neúspěšné ☹
Cca 80tis v mínusu.
@ivybee U nás byl nejspíš důvod špatný spermiogram manžela. Na nic jiného se nepřišlo. Snažili jsme se 3 roky, zkusili neúspěšně 5x IUI.
@katule1990 U nás to vypadá, ze mam anovulacni cykly. Jinak vše v pořádku (partner, genetika). V CAR mi rovnou rekli, ze bude nejlepší přistoupit k IVF. Tak doufám, ze když stimulací dorostou folikuly, tak všechno tak nějak vyjde 🙄 Jsem asi dost naivní..
@ivybee Můj druhý manžel byl po chemoterapiích neplodný, a žádné dítko neměl. Naštěstí měl "materiál" zamražený, tak jsem ale musela podstoupit Ivf. Bylo mi ho líto že neměl jinou šanci na vlastního potomka, tak jsem do toho šla ( i když jsem tedy třetího potomka již původně neplanovala) 😊. Tyto naše 3 pokusy nás před 4,5 lety vyšly dohromady na 30.000,- což bylo fakt levné.
Nám vyšlo z prvního IVF první embryo transfer 😊
@misicka1988 Ale aspoň měl možnost toho vlastního potomka mít, to je nejdůležitější 😍. Ten můj sice nic neříkal, ale asi mu to taky líto trochu je. Nicméně jsme šťastní, že snad budeme mít naše mimčo, ačkoli se tomu muselo trochu pomoct.
@ivybee Aha, tak s tím vůbec zkušenost nemám, já mám ovulaci i cyklus pravidelný. Ale naivní určitě nejsi, že by to dopadlo hned nebo brzy. Důležité je, jak budeš na léčbu reagovat, jestli budete mít dobrého doktora atd. U té kolegyně, co jí vyšel hned první pokus, byl taky problém u manžela. Neměl spermie žádné a podařilo se je získat operací. Teď se jim narodilo druhé mimčo. Co se týče těch anovulačních cyklů, fakt by ti nemohli doktoři pomoct nějak jinak? Jak dlouho se snažíte?
@misicka1988 No, my už ho čekáme, jsem 19tt, ale nechtěla jsem to zakřiknout, dokud není na světě, tak proto jsem psala, že se dočkáme snad 🙂. Ale děkuju 🙂. Já jsem ročník 90, takže to ještě není až tak moc. Věk ženy prý hraje při IVF roli celkem dost. Tak super, že se vám to taky povedlo 🍀.
@katule1990 Já už vím, já se překoukla 😄 Tak držím palce, ať je vše v pořádku 🍀
@katule1990 Zkousime to už asi 2 roky, už jsem párkrát otěhotněla, ale v podstatě to hned na začátku odešlo. Zkoušela jsem s doktorem Clostyl a nepomohl. V CAR mi říkali, ze ho muzeme zkusit taky nebo muzeme každý měsíc kontrolovat, jestli nemam ovulaci a nebo muzeme přistoupit rovnou k IVF a to mi prý doporučuje. 🤷♀️ Vůbec netuším, co bude nejlepší.
Moc vám držím palce, ať je vše v pořádku! 🍀
@ivybee Tak jestli vás ještě netlačí čas, tak bych zkusila párkrát sledovat ovulaci a pak časovaný sex nebo IUI (inseminace). Když jsi už párkrát otěhotněla, tak ovulace nějak probíhat musí. Ale samozřejmě je to na vás, držím pěsti, ať máte brzy mimčo 🍀.
U nás vyšel až 5. pokus. K prvnímu bych se moc neupínala, to se trošku "ladí" dávky hormonů. A hlavně když se k tomu nebudeš upínat, budeš víc v klidu 🙂
A co bude nejlepší - záleží na věku. Po 35 letech věku bych zpětně šla hned do IVF a v mezičase mezi cykly zkoušela IUI a další.
Musim přiznat, ze mě to trosku děsí. Nad IVF jsem sice přemýšlela, ale nečekala jsem, ze nebude nic mezi tím. 🙁
@ivybee Je něco mezi tím. Právě třeba ta inseminace. Sledují, jak roste folikul, podle toho zjistí ovulaci a ten den ti do dělohy katetrem zavedou pročištěné spermie. Jen u toho není taková úspěšnost, u nác v CAR říkali, že cca 10 %. U nás byla šance vzhledem k výsledkům spermiogramu ještě nižší.
Ahojky, me to vyšlo na první pokus. První ivf, a první ET, jsem teď v 17 tt. A vyšlo nás to v tom březnu v Brně na doplatek 39 000,-. Mám však 4 embrya zamrazene, měla jsem prodlouzeny cyklus, monitoring, embryo glue, asostovany hatching. Doplacely jsme za všechno co nám. Doktor doporučil k naší diagnóze a embryolog,na začátku jsem si řekla že doplatíme za různé věci ať pak nelituji že jsem to be zkusila. Teď jsem v 17 tt. Přeji holkám aby to všem kdo do toho jdou vyšlo. Pro nás to bude první dítě. 😳
Nam vysel pokus c.8. Pokus c.7 byl s mymi vajicky a darovanymi spermiemi a zase nic, osmy byl s darovanymi spermiemi i vajicky a ted vedle me spi ctyrtydenni dvojcata.
Taky bych si přála, aby to vyšlo na první 🙏😑 A teda o dvojcatech sním 😁 Vždycky když řeknu, ze bych si přála dvě holčičky, tak na mě kazdej kouká jako na blázna 😄 Samozřejmě bych byla šťastná za cokoli ❤️
Nechte si udělat genetiku a zkuste časovaný styk nebo inseminaci, třeba ti ien pomůžou léky na sliznici, aby se embryjko pořádně udrželo. Brala si při některém tvém těhotenství utrogestan nebo duphaston?
Jinak já s PCOS mám syna po prvním transferu
@uzivatelkapetra Genetiku máme a všechno je v pořádku a sliznice mi prý taky hezky roste. Měla jsem Duphaston i Gynprodyl.
Uvidíme, teď bych chtela nechat tělo i mysl trosku vydechnout a na podzim se k tomu vrátíme a uvidíme, co zkusíme 🤷♀️ Snažím se na to nemyslet, ale asi tu všechny dobře víme, jak to chodí 😁
@ivybee u me 2x KET neuspesny, 3x IUI neuspesne, problem v podstate nemame (manzelovi jednou vysel spermiogram lehce hur - pomalejsi spermie, pak zase na jednicku), ja extremne plodna (nejnizsi davky stimulace a 48 folikulu, z toho 28 vajicek a nasledne 18 embryi - jeste mam 15 v mrazaku), snazili jsme se 4 roky (2 nez jsme sli do CAR). Pak jsme jeli na 2 tydny na dovolenou a privezli jsme si zcela prirozene suvenyr na cely zivot (ted ji budou 2 roky), ted po Novem roce jsem si jeden mesic hlidala ovulaci a je z toho 18tt.... Myslet jsem na to nikdy neprestala, jsem premysleci typ a nic vypustit nedokazu, takze za me mysl neni zase tak mocna carodejka
Drzim palce! 👍🏻👍🏻
@ivybee jinak financne jsme tak 50-60tis minus, kazdy KET stoji 5 000 a nehradi ho pojistovna, zato ale neprijdes o zadny pokus na pojistovnu, ta plati cele stimulacni cykly, takze v mem pripadne zaplatila jeden stimulacni cyklus, a pak jsem mela 18 pokusu, do kterych pojistovne nic neni a mela bych na ni dalsi 3 cykly, kdyby bylo treba dalsi stimulaci

@ivybee Ahoj, mně vyšel druhý pokus. Měli jsme 1. IVF, do 5. dne vydržela 3 embrya. ET nedopadl, KET hned v následujícím cyklu ano, jedno máme zamražené. Kolegyni v práci dopadl hned 1. ET. U nás v CAR říkali, že je úspěšnost asi 45 % při zavedení embrya. Přeju hodně štěstí 🙂 🍀.