Vysoký hormon AMH. Má někdo podobnou zkušenost?
Ahoj děvčata, jsem znovu zpět. Po loňském nevydařeném ET ( únor), se zítra s manželem vydáváme do Prahy do Gennetu. Předtím jsem chodila do Pronatalu a nebyla jsem spokojená. Nemám žádné testy-imuno, genetika, hematologie...Tak proto teď Praha. A chci se vás zeptat na hormon AMH. Já sama ho mám dost vysoký-15,63. Co jsem si včera četla, tak vysoké AMH značí PCOS - polycystické vaječníky. Mám i jiné příznaky-obezita, akné, nadměrný růst chlupů.... Ale nikdo mi o PCOS neřekl. Máte to také někdo tak? Popřípadě jaká byla léčba, jak dlouho trvala atd. Budu moc ráda. Mám ze zítřka docela strach. Přeci jen jsem vyšla ze cviku 😃 Miulý rok jsem pak přerušila IVF, protože mi nebyla prodloužena smlouva v práci a já hledala novou. A teď jsem v práci spokojená. Jenže kolem každý rodí, nebo je těhotný a já už zase zatoužila to jít zkusit....🙂 tak budu moc ráda, když mi poradíte,.Nemohu na webu nikde nic moc o vysokém AMH najít, většinou jen o nízkém....)
Díky moc!
@petramarkova Tak to je krasný!! Metformin pomáhá k hubnutí? A to když si řeknu, tak mi normálně napíše? Já zatm po včerejšku čekám na výsledky krve, co se zjistí. Jestli PCOS mám nebo ne. Dostala jsem Utroš, abych dostala MS. Pak opět krev na hormonální profil, a 12DC na UTZ, jestli ovulace bude. Ale podle včerejšího UTZ nevypadá že by vaječníky chystaly nějakou ovulaci..☹
Ahojky, mám taky vyšší AMH. Moc toho jsem nevyčetla. Značí to velkou ovariální rezervu. Je sice pravda, že vyšší AMH je hlavně u případů PCO, ale společně s tím, že chybí ovulace a MS. To je téměř 100% znak PCO. Já PCO nemám. Ale za to jiné věci, kvůli kterým podstupujeme IVF. Snad se zadaří... hodně štěstí!!
AMH se pouziva nejčastěji ke zjisteni ovarialni rezervy-s vekem hodnota klesa. Prilis vysoke AMH vsak svedci pro polycysticka ovaria a hodnota nad 15 je hodne vysoka, i kdyz neznam vek a ref.meze prislusne laboratore.Dale u polycyst.ovarii byva zvyseny pomer LH k FSH a zvyseny testosteron.
@lilavatty Hubnutí je vedlejší účinek k metforminu. Hlavně pomáhá na inzulinovou rezistenci, která je často spojená s PCO. Metformin berou cukrovkáři. Nevím, jestli ti ho dá na zeptání, mně ho v CARu napsala hned potom, co na ultrazvuku nebyla žádá ovulace a Clostybel byl na jaře bez reakce. Předtím jsem o tom neslyšela. Zkus si o tom něco načíst, je tu několik diskuzí na téma metformin... Dost jsem četla i o inzulinové rezistenci /např. Margit Slimáková/ a vyzkoušela i přerušovaný půst, který je na to vhodný / opět Margit/.
Tak jsem vyhrabala staré papíry z minulého CARu, abych zjistila hodnoty výsledků krve ohledně PCO...
TSH: 1,901mIU/I
fT4:15,2 pmol/l
antiTPO: 33 kIU/I
Luteinizační hormon: 6 IU/I
Folikulostim.hormon:7IU/I
Prolaktin: 9,4
Estradiol:0,16 nmol/I
Progesteron:3,3nmol/I
AMH: 15,36ng/ml
HBsAg: <0,10 negativní
anti HBc total:0,22 negativní
anti HCV: <0,02 negativní
aHIV/ +Ag HIV-1 p24: negativní
Syfilis ( anti-T): 0,11 negativní
Syfilis (RPR): negativní
Vyzná se v tom prosím někdo? Děkuji
@lilavatty a nemáš za tím takové to znázornění jestli je to málo,akorát, moc?
To většinou v těch výsledcích je.
Pokud ne, musíš si pogooglit referenční hodnoty
@uzivatelkapetra nemám... je zvýrazněný pouze AMH..
nebyla jsem v caru ale resila me gynekoloska ohledne zvyseneho prolaktinj , ktery blokuje ovulku.. po navsteve endikronolosky a prasku se po mesici zadarilo byt to nedopadlo v 9tt ZT ale ten prolaktin mi blokoval tu ovulku, uz si nevzpominam na presnou hodnotu ale myslim ze mas zvyseny ten prolaktin..
Vsechny hodnoty jsou v poradku,jen to AMH je vyssi,ale nepises vek!!!Hodnoty jsou zavisle naveku
@lucye0 u mě driling neměl úspěch a nakonec bylo nutné ivf, jelikož na clostylbegyt moje tělo nereagovalo
Ahojky, tak nové info : manžel má spermio na 1!! Což nechápu. Minulý rok měl 18 % dobrých spermií, teď více než 80%?? Začínám si myslet, že v minulém CARu to buď udělali patně, nebo byly výsledky špatné schválně...😕 Nevím. U měbohužel stále žádná ovulace, doktorka potvrdila, že mám nejspíše PCOS. Vysoké AMH, což ale říkala že není takový problém, horší by bylo mít moc nízké AMH-. Akorát je nějaká špatná hodnota v imuno, neřekla mi co je špatné a jak hodně, ale v srpnu se udělají kontrolní náběry. Takže sem vyfasovala znovu utrogestan, poté hned clostík na ovulaci. Manžel půjde také ještě na jeden odběr a když bude v pořádku, a mě nahodí ovulaci, zkusíme nejspíše jen inseminaci 🙂 Z čehož mám radost. POkud by se můj cyklus nastartoval úplně, bylo by třeba možné otěhotnět přirozeně 🙂 Pokud nebude manželův druhý odběr dobrý ( měl jen malé množství, ale to my víme že byla krátká abstinence, takže příště už bude ok🙂) tak půjde na urologii na vyšetření. Myslím si že mi hodně pomohl ten pátek 13. a nebo to, že jsem den před Prahou našla 2 tyřlístky 🍀🍀 🙂
Ahoj devcata pridavam se k Vam do diskuze,je sice dva roky stara tak doufam ze se jeste nekdo ozve...Semnou je to tak.Byla sem na preventivni prohlidce zrovna v plodnem tydnu tudoz na ultrazvuku bylo videt vsechno krasne.Na levem vajecniku mi doktor ukazal krasnej dominantni folikul kterej dle mereni mel prasknout za 5 dni.Udelali jsme tez hormonalni profil.Na tom mi vysel vysoky AMH max norma 9.5 a ja mam 9,11.takze?rekl mi ze vajicek mam dost az priliz a ten hormon je nabada vsechny k tomu aby se dostali do te folikuli.Vysledek je takovy ze se do folikuli nedostane zadne takze je z toho jen prazdny vacek.Ja sem z toho jelen.Probiha teda ovulace ale takova ta bwz vajicka?nevim jak se tomu rika.Napsal mi ten closto...???az prijde MS mam zacit brat.Ja sem z toho naka vedle a smutna muzete me dat naky povzbudivy rady nebo pribehy?O mimco se snazime ted 7 mesic...🙁🙁
@nagojka jak dlouho se snažíte o dítě? Nemám pocit, že by při vysokém AMH měly být prázdné folikuly
@uzivatelkapetra ted je to 7mesic...ja tomu moc nerozumim nevim co a jak je tohle mi rekl gynekolog...ze z toho je nakonec jen prazdny vacek...proto se ptam na zkusenosti a rady...

Ahoj, přidám svoji zkušenost. Po dvou letech ne úplně intenzivního snažení jsme podstoupili hormonální profil a spermio - profil byl na hraně PCO a spermio nic moc. Clostyl nezabral a nechali jsme si cca 3 měsíce pauzu. Oba dva jsme za tu dobu /cca půl roku od návštěvy gynekologie/ totálně změnili životosprávu, více se hýbeme, nasadili jsme vitamíny, já hormonální jogu, shodili jsme každý pár kil, více spíme, nejíme sladké a o dost méně sacharidů.. V květnu jsme byli poprvé v CARU - Cube na Evropské. znovu spermio - manžel nadprůměrné, mě vyšel hormonální profil lépe. Nasazení glucophage /metformin/ a po 5 dnech užívání najednou ovulace/i když na utz nebyla, ale test byl takový, jaký jsem nikdy neměla🙂/ a ihned se povedlo 🙂) Metformin má zabrat až po 3 měsících, tak nevím, co vlastně zabralo, ale asi kombinace všeho 🙂 Teď jsme 6. týden a snad to půjde dál... Před 5 lety jsem otěhotněla bez problémů okamžitě. Myslím, že životospráva dělá asi nejvíc...
Pokud se chystáte do Prahy, doporučím Cube všemi deseti 🙂 Chtěli jsme na to jít pomalu, žádné zbytečné hormony a nebyl to u nich problém... Prostředí je docela "rodinné", což pro mě bylo důležité. Určitě bych nejdříve začala se změnou ve stravě a životě a až potom nasazovala hormony. Mimo to, metformin pomáhá i k hubnutí... Držím palce 🙂