Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@fandysek_1
Jsme dvě :(
Každej: nemysli na to, nech to volně, ale copak to jde? Nejde.
Proto jsem ráda tady za vás děvčata 🙂
@adusku jsem i trochu skeptická vůči diskuzním fórům, ale potřebuji se někde podělit o své starosti. Ve svém okolí o tom moc nechci mluvit, protože u nás na vesnici je hrozná drbárna :-/. Manžel je světovej, ale on to bere po chlapsku a když mu brečím je spíš ještě víc smutný taky. Jak dlouho se snažíš ty? A první zkušenosti s IVF?
@adusku je to boj, který jednou vyhrajeme!!! Akorát musi přijít ten správný čas!!! Mně řekli v CARu, že v prosinci IVF nedělají, takže další pokus je možný až v lednu...hrůza, další 2 měsíce čekání, pak stimulace, nervy, nervy, nervy....ale i tak, už aby to bylo!!! Ach jo...🙁
@fandysek_1 neboj, většina je tady na tím podobně jako ty. Některé jsme tu i už po nevydařeném IVF. Taky mi tu holky moc psychicky pomáhají. Konečně někdo, kdo přesně ví, jak se cítím. Je to často těžké, ale nesmíme to vzdát! 😊
@fandysek_1
Manžel taky, snaží se dělá srandičky, ale vnitřně mě to trápí :(
Jj, prvni, ale nedostali jsme se dál, stala se někde chyba a neměla jsem ani jedno vajíčko :(
@jasmine2258
To mi ani neříkej, to maj jako prázdniny? :(
Já si nechala dát před punkcí neschopenku, tak si jí hold protáhnu no :(
@adusku asi jo no. Štve mě to...na konzultaci k doktorce mám přijít až za měsíc. Já už chodím do práce od minulého týdne (ale uznávám, že se mi na neschopence moc líbilo ☺️)...a jak to mas ty? Asi budeš teprve volat do CARu, že?
@jasmine2258
To věřim, aspoň se nestresuju tím, že nestíhám vařit, uklízej, prát, že si s chlapem podáváme dveře 🙂
Zítra budu volat do Caru co a jak, tak jsem zvědavá 🙂
Taky mi brali krev, zajímalo by mě kde byla chyba.
A můžu vědět jakou máš práci? 🙂
@adusku dělám asistentku ředitele, takže nic extra náročného. Jen je blbý, že musim dojíždět do Prahy a to mi zabere 3 hod. denně
@jasmine2258
Cestování je na prd, mě to zabere hodinku a když mám pak přesčas a směnu třeba od 10 tak vyjíždím tak v 9:20 a domu dorazím v 8 večer :(
Navíc dělam na infolince jednoho operátora a někdy je to fakt peklo, takže abych byla v klidu, nechala jsem si napsat marodní.
@adusku to mě mrzí, že nevydařené IVF. Věřím tomu, že teď, už se to povede. Viděla jsem na stránkách Pronatalu hezké video o IVF, jal se zvyšují šance při více pokusech.
@jasmine2258 vidím, že je to náročné všude, ale alespoň máme fajn muže, kteří nás podpoří
Také jezdím do práce hodinu, ale ne každý den a ještě mám zkrácený úvazek, takže na neschopenku nepůjdu, ale budu víc pracovat z domova, až se něco bude dít.
@jasmine2258
Tak jsem volala do CARu a mám přijít 8.11. tak jsem zvědavá, co tam na mě vybalí 🙂
@adusku to se máš, že jdeš relativně brzo...asi mi z toho čekání brzy hrábne...já jdu až 25.11. 🙁
a já se chystám zítra, třeba stihneme alespoň inseminaci tento cyklus 🙂
@jasmine2258 -
Uteče to, uvidíš 🙂
Já tam volala a sestra mi říká: ale nemáte tu uvedeno, na kolikátý den cyklu se máte objednat... víte co, klasika je 10-12tý den. Tak přijďte ten desátý.
Tak netuším, co budou provádět 🙂
@fandysek_1
Super, držíme palečky 🙂
@adusku 8.11. je také za chvilku, proč musíte na umělé?
ja jdu dnes pro vysledky do iscare a dozvim se dalsi postup 🙂
@8karolina4 držím palce, at jde vše rychle
@fandysek_1 to doufam 🙂 a jak jsi na tom ty?
Tak u nás se v pátek chystá inseminace. Mám krásný folikul,dnes pregnyl a v pátek jdeme na to. Uff ulevilo se mi, že se začne něco dít.
@8karolina4 dnes picham pregnyl a pátek inseminace. IVF proběhne nejspíš,až v lednu, když se teď nezadari. Modlim se, aby to klaplo.
@fandysek_1 tak to je parada 🙂)
@8karolina4 byli jste na vstupních vyšetřenich?
@fandysek_1 jj, ja byla na vysetreni, pak klasicky krev pri 2-3 den MS a dnes jdu na kontrolu, manzelovi brali taky krev a posilal vysledky spermio... tak uvidime co nam reknou
@8karolina4 jak dlouho se snažíte? Tak snad se dozvíte více pozitiv než negativ. Držím palce
@fandysek_1 no my to nikdy nejak extra neresili, ale cca rok.... ja nikdy nevedela plodny a neplodny dny, a tak nic kolem... poslal me tam muj gynekolog 🙂
@fandysek_1
Neprůchodné vejcovody a polycistický vaječníky.
Držím palečky, aby se inseminace povedla 🙂
@adusku a tak to není neřešitelná diagnóza a určitě se povede další pokus 😉

Ahoj holky, můžu se přidat? Několik let se marně snažíme o miminko, ale nejde to. Takže po neúspěšné inseminaci je na řadě IVF. Je mi 33 a začínám být vyřízená, ač se snažím na to stále nemyslet, není nic jiného na co myslím. :-/