icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

anettak
8. pro 2016

@prmarket ano to je, embriotransfer je planovan na pondeli tak ze cekani bude opravdu dlouhe😒 ale myslim ze to bude dobre😉

linusha
8. pro 2016

@anettak ahoj, já jsem teď volala a řekli mi že dál jich z 11 pokračuje 6, jedno nebylo vůbec zralé. Takže mám obrovský strach jestli vůbec ve finále něco z toho bude. Když jich během jednoho dne odpadlo 5.

anettak
8. pro 2016

@linusha to tak to jsme na tom skoro stejne, odebrali mi jich 12 a zbylo 7, tak uvidime jak to pujde nadale, maji pred sebou jeste dlouhou cestu🙂

prmarket
8. pro 2016

Holky buďte v klidu. Mně odebrali 5 a po odběru bylo jasné, že jsou z toho pouze 3 oocyty. A nakonec 5denní kultivaci přežily všechny. Ze začátku je to rychlejší ale teď už máte bojovníky a to dvojnásobné množství jak JÁ. A když mi to i UZ potvrdí(14.12)tak nakonec stačil jen jeden❤

pajule88
8. pro 2016

@prmarket Nakonec jsem včera večer skončila na pohotovosti, začala jsem krvácet i s kouskem tkáně. Doktor mi potvrdil těhotenství, gestační váček 9,3mm v děloze, zatím v něm nebylo nic vidět. Prý to je tak 50/50, v pondělí mě čeká kontrola a poslal mě domů odpočívat. Včera jsem byla podle MS 5+0, prý by na ultrazvuku mělo už být něco vidět, tak nevím :(

prmarket
8. pro 2016

@pajule88 Držím Ti palečky, hlavně být v klidu. V pondělí se dozvíš dobré zprávy! A já snad ve středu taky.. 🍀

adusku
autor
8. pro 2016

@pajule88
Odpočívej. Držím palečky 🙂

jasmine2258
8. pro 2016

@anettak tak to je super! 👏 Vypadá to nadějně! 😉👍 Jsem rada, žes to zvladla hladce 😊 Budu na Tebe myslet a posílat pozitivní energii ☺️😉✊

anettak
8. pro 2016

@jasmine2258 už tu energii citím 😀 děkuji ti, teď budu každý den jako na trní, budou mi každý den volat jak na tom jsou ty naši bojovníčci, ale uvnitř doufám pozitivně, že to vypadá moc dobře 😉

ubrus
8. pro 2016

Ahoj holky, jsem tu nová a hned to na vás nahrnu.... začnu tím, že 19.11 et 1 embryjko...od 8dne začínají duchové na testech, jásám jako blázen, 6.12 hcg z krve 226.8 iu/i, ale od cca 10 dne od ET slabé krvácení, sestry z ISCARU říkají, že je to normální, že prý je tělo naučené menstruovat, jenže já po šesti letech snažení, předlonském mimoděložním těhu a 3 neuspěšných iui začínám šílet, dnes jsem si kolem páté udělala tt a druhá čárka skoro není vidět, toho 6.12 jsem si dokonce i udělala tt clear blue digi a ukázal 1-2 týden, tak opravdu nevím co mám dělat....prosím poradte co mám dělat utz mám až 15.12 a nevím zda mi ho prim. udělá, když stále krvácím slabě ale krvácím☹

ubrus
8. pro 2016

pajule88 Ted koukám, že máme skoro podobný problém asi jsem si měla nejdříve přečíst vaše příspěvky, ale jsem tak zoufalá, že už nevím co dělám, no budu nám všem moc a moc držet palečky, at všechno dobře dopadne a máme ta svá miminka v náručí a zdravá

adusku
autor
8. pro 2016

@ubrus
A co si nechat vzít krev, ať máš jistotu? :(

Držím vám holky palce, ať je vše v naprostém pořádku

ubrus
8. pro 2016

@adusku na tu jdu 13.12 a ta hodnota226,8 ze šestého se mi zdá nizká, nebo myslíš že je v pořádku?

adusku
autor
8. pro 2016

Já myslím, že je je v pořádku, ale určitě by mělo růst....
určitě máte ve městě laborku, tak bych těch pár kaček obětovala a skočila si tam, ať máš klid, že roste 🙂

ubrus
8. pro 2016

@adusku zítra to nestihnu mám toho docela dost, ale mám ještě jeden test tak ho ráno udělám a na krev poletím už v pondělí, jen doufám, že se do té doby nestane nic nečekaného☹, mám hroznou zimnici a nafouklej pupek, tak snad bude všechno v pohodě, stále se uklidnuji větou od sestřiček a mužík podporuje a uklidnuje jak nejlíp muže, ach jo, to jsou věci na tom světě😢

pajule88
8. pro 2016

@ubrus To mě moc mrzí, opravdu jsme na tom podobně. Zkus tu krev, jak radí adusku. Nejhorší je to čekání a nevědomost. Osobně jsem strachy bez sebe, aby se mimi nepřestalo vyvíjet, ale snažím se být silná a myslet pozitivně, už kvůli manželovi, který mě úžasně podporuje. Zkus si skočit na tu krev a odpočívej, hlavně nic nevzdávej 😉

@adusku Moc děkuju za podporu a doufám, že tady budeme brzy společně řešit maminkovské problémy 🙂

lussinka88
8. pro 2016

@ubrus jestli chodis do ISCARE, tak jim zavolej, ze ti slabne tehu test, jestli nemuzes dojit na kontrolni krev, kdyby to byl problem obrat se na gynekologa. Ta krev stoji 200 a myslim, ze ti to odebere kde kdo... jinak tim digi testem bych si nedelala starosti. Mohlo se zahnizdit pozdejc a tim hodnota hcg i digitest souhlasi... 🙂 ty hodnoty jsou opravdu orientacni... koukalas na to rozpeti?? Pro 5tt coz ty jsi byla na zacatku 5tt v dobe odberu je rozmezi cca 18-7000...a ano spineni muze byt normalni - taky jsem ho mela jeste s krecma v brise. Nakonec jsem zasla na gyndu a vse v poradku. V obdobi ms mam porad krece, ale ted uz jsem klidnejsi.... Kolikadenni embryo ti dali? Kdyby jsi byla porad nejista a v ISCARE si nepochodila a na gyndu bys musela cekat, tak se seber a zajdi na pohotovost. Oni ti hcg vysetri do hodiny na statim a budes vedet na cem jsi. Ja mam za sebou podobnou minulost a pri poslednim tehu se mi neco nezdalo, ale chtela jsem byt za hrdinku a pak mi to nedalo a sla na pohotovost a po 3dnrch co jsem tam chodila na odbery zaver mimodelozni... kazdopadne verim, ze to nic neni a jen mas stresy diky zkusenostem... ja zazivala ze zacatku uzkostne stavy (1 mimodelozni a 2zamlkly tehu v 8tt), clovek to musi proste nejak prekonat a prijmout, ze se to muze posrat, nenadelame nic.. ja si vzdycky rikam, ze co se ma stat to se stane! Ono to docela pomaha... dej vedet jak jsi dopadla

ubrus
9. pro 2016

@lussinka88 moc děkuji za podporu, zaváděli mi 5 denní embryjko a prý ukázkové, aasi zajedu někam na pohotovost, v ISCARU mi sestra řekla, že Hladina HCG je v naprostém pořádku, slabé zakrvácení v době očekávané menstruace bývá častý příznak. Tělo je naučené v tuto dobu menstruovat a mohlo dojít k výkyvu hladiny hormonu Je to častý a normální jev.. Včera jsem byla u svého gyndaře a prý je na utz brzo a krvácení nevadí, to samé mi řekla i sestra u prim. Hulverta, že až utz příští týden řekne víc, že prý je brzo dělat jakékoliv závěry, a mám přijít až ten čtvrtek 15 tého. ráno jsem si dělala tt a je tam slabá čárka... No připadám si jako cvok, ale třeba to jen přeháním a hormony si se mnou dělaj kotrmelce, no kdybych se do pondělka nikam nedokopala, ze strachu, tak v pondělí mám krev u obvodáka a holt budto to poroste nebo neporoste a jak říkáš stan se co stát se má....určitě sse vám děvčata ozvu, at už to dopadne jakkoliv..

pajule88
9. pro 2016

@ubrus Držím palečky, aby hcg rostlo a mimi už bylo vidět ;)

lussinka88
9. pro 2016

@ubrus jestli mas pochybnosti, tak bych fakt zasla na tu pohotovost. Za to urcite nic nedas. Myslim, ze spousta lidi tam chodi s kravinama, a tohle je docela vazny - sice ne moc, ale je to stresujici. Kdyz jim vysvetlis ze jsi po IVF tak to urcite pochopi... A zvedla sis utrogestan na 2-2-2? Jinak na kvalitu embryjka moc nekoukej, ja treba mela jedno prej moc hezky (2. Kvalitu), ale to se nechytlo a dalsi nechteli mrazit.... presto se nad nima embryolozka slitovala a z tech co byly horsi se hned jedno chytlo a ted jsem v 10tt... ono nezalezi jen na kvalite, ale na vsem celkove... proste nekdy to vyjde a nekdy ne. :-/ priroda se nepta na znamky ebryjek... clovek to neovlivni. Tim chci rict, ze pokud by to nahodou tedka nevyslo a mela jsi dalsi ale horsi embryjka, tak ta kvalita nic nevypovida, proste to muze byt talhle dobre nebo naopak... nic bych si z toho nedelala...

ubrus
9. pro 2016

@lussinka88 holky tak mastím s manžílkem na pohotovost, tlaky na levo straně podbřišku a vypadl ze mně nějaký cucek bílého asi 1 cm velkého hlenu či co? takže nic jedu snad to nic neznamená strašně se bojíme oba😢

lussinka88
9. pro 2016

@ubrus neboj, alespon se to rozsekne.... at uz to dopadne jakkoliv, tak to dopadne dobre! Mysli na to! Jestli bylo miminko spatny, tak je lepsi kdyz odejde ted:.. uz je to jen jeho boj... nikdo uz vic delat nemuze... :-/ dej vedet. Myslim na tebe

pajule88
9. pro 2016

@ubrus Jak říká @lussinka88, aspoň budete vědět, na čem jste. Doufám, že to byl jen planý poplach. Držte se a dej pak vědět, jak jsi dopadla.

lussinka88
9. pro 2016

@ubrus tak jak?

ubrus
9. pro 2016

@lussinka88 Ahoj holky, tak je to v háji, na 90 procent potrat, neděle ještě kontrola v motole , ale mudr říkal, že se mám připravit na špatné zprávy, navíc mám sliznici 3 mm, takže prostě v pr....! No aspon, že to prý tělo vylučuje samo a nebudu muset na čistění, tak si prožijem nějak Vánoce a po novém roce zajedeme pro dva sněhuláčky a budeme doufat, že to dopadne lépe, Vám ostatním přeji krásné dvě čáry na testech, těm které nemají a těm co mají, přeji zdárný pruběh těhotenství a žádné komplikace, třikrát tfuj ...Já se jdu odreagovat uklidem, který jsem zanedbávala a dám si do pořádku myšlenky a seberu sílu na další snažení a budu doufat, že se na nás taky štestíčko usměje☹

pajule88
9. pro 2016

@ubrus To mě moc mrzí :( Užij si vánoční pohodu a klídek s rodinou, přijdeš aspoň na jiné myšlenky. A příští měsíc se určitě zadaří ;) Budu na tebe myslet a držet palečky.

ubrus
9. pro 2016

@pajule88 Děkuju, já Ti taky přeji, aby bylo všechno v pořádku a v pondělí na Tě budu myslet aby už bylo vidět miminko, příští měsíc jsem tu jako na KONI!!!

Holky držte se a krásné Vánoce přeju!!!!❤

lussinka88
10. pro 2016

@ubrus to me mrzi!!! ☹ na druhou stranu je dobre, ze odeslo samo...ted si odpocin, relaxuj, rozmazluj se.... taky jsem tohle zazila, ale pak se povedlo, takze nadeje je!!! 😉 moc ti budu drzet palecky!! mate jeste zamrazeno?

Jestli chces tak se pridej k nam "Iscare Praha". Holky jdou po novem roce taky pro mrazacky nebo na dalsi pokus. 🙂 jsme tam uz jak rodina. S dvema holkama se znam uz osobne... 🙂

ubrus
10. pro 2016

@lussinka88 Ráda se přidám, je to hrozný, když už se konečně zadaří, dopadne to takhle☹ měla jsem 31 vajček a zustala nám tři, jedno bylo transferováno a dva sněhuláčci na nás čekají, prý je dostanu najednou, to jedno je někahé horší..., nejhorší je, že od 10 dne et furt krvácím, už mi to leze krkem, zítra jdu do Motola na kontrolu a konečnou zprávu, že to teda nedopadlo a zeptám se, jestli někdy přestanu krvácet, ach jo!

lussinka88
10. pro 2016

@ubrus ja vim ☹ mela jsem to samy. 30vajicek a zustalo pet. Jedno krasny, nechytlo se a 4 ve dvou davkach horsi (puvodne je ani nechteli mrazit...) a vidis jedno z tech dvou co nakonec zamrazili ma ted 2,5cm smrdla rucickama a nozickama... 🙂 kdyz mi planovali KET nemela jsem ovulaci, doktorka mi porad rikala at pridnu za dva dny, pak zase za dva dny a furt nic. Vypadalo to ze bude v nedohlednu. Priznam se, ze jsem byla rozhodnuta na nej nejit, vzdat to, prislo mi to vycepavajici a strsujici, vedela jsem ze embryja jsou nic moc nakonec me presvedcila ze to jeste jednou zkusime za 5dni. Na posledni kontrole tam byl dominantni folikul..naplanoval se KET a ja byla smirena s tim ze zase nic z toho nebude. Vecer po transferu jsem sla hezky s kamaradama do hospody, zapila tl cervenym vinem, druhy den jsme jeli na hory... uplne jsem se vykaslala na rady z iscaru, byla jsem presvedcena, ze je to na nic... kdyz jsem se vratila z hor tak jsem mela doma jeste dva ovulacni testy (pouzivala jsem je mezi tema kontrololama kdyby nahodou) a nakonec 4den po KET tam byli // a za dva dny byly silnejsi.... atd atd. Promin nejak jsem se rozepsala... jen jsem tim chtela rict, ze tyhle veci jsou urcite nekde dany (mela jsem jit na IVF v cervnu, ale dostala jsem boreliozu- nikdy jsem kliste nemela, kdybych sla tenkrat na IVF tak bych podle me z neho neotehotnela, proste verim ze to melo prijit az ted a proto se to vsechno stalo...), clovek s nima nic nezmuze... verim, ze i ty mas napsany, ze az nastane ten spravnej cas, tak taky otehotnis a donosis miminko do konce...

Jinak ty KETy delaj ze dvou embryi proto, ze je sance 55%, takze je vetsi o 15% oproti ET 😉 to je vic jak pulka 😉 nezda se ti to dost? 🙂 jinak udelali ti v Iscare vysetreni imunity a genetiky? Nemuzes mit nejaky zanet - kontrola steru? A beres kyselinu listovou?

Ja po ETu taky krvacela od 10dne asi pres tyden (normalne jsem to mela tak 3dny) podle me je to ovlivneny taky tou stimulci a tema vsema hormonama, co jsme do sebe cpaly... ald uvidis co ti zitra reknou... mozna tam neco zustalo a dela to neplechu, ale niceho se neboj, v motole jsou dobri a dobre ti poradi co s tim (muj tata je gynekolog a rikal ze kdyztak mam jet hned do motola 😉)

Jestli jsi docetla az sem tak si musis myslet ze jsem silena 🙂)))

Strana