icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

ubrus
10. pro 2016

@lussinka88 Naopak, moc Ti děkuji, jsem ráda za každou radu....
já mám právě od toho předlonského mimoděložního těhu anovulační c. Po dvou letech jsem se s manžílkem rozhodla pro ivf a zdálo se mi až neskutečné, že to vyšlo hned poprvé, na imunologii jsem snad nikdy nebyla, léčím se se štítnou mám sníženou funkčnost a beru euthyrox 50, ale před et se mi nikdo na to neptal, tak to muže být třeba i tím,že mi ty hormony klesly a měla jsem si nechat zvednout dávku, asi, snažila jsem se dovolat dr. , ale má tam záznamník a musíš ji nechat vskaz a ona se Ti pak ozve, jenže ona se mi ozvala až ve čtvrtek tenhle týden, když už jsem podle ms byla v 5 tt, ale čert ví co se stalo a už s tím nic neudělám, uvidím co mi řekne zítra v motole a podle toho se pak budeme řídit, každopádně ve čtvrtek příští týden mám jít na utz k prim. Hulvertovi, tak pak napíšu jak jsem dopadla, ale byla bych ráda, aby to šlo už v lednu na ten KET. já ted krvácím nějakej 12 den od ET a teda už mi to se.., intimku nosím už skoro měsíc, né a né sse jí zbavit

ubrus
10. pro 2016

@lussinka88 jo a beru femibion 1 a normálně mám ms max 5 dní a poslední dva dny ms skoro nic, tak jsem z toho všeho na nervy😒

lussinka88
10. pro 2016

@ubrus tak to by chtelo zkontrolovat tu stitku! Vyzadat si imuno a genetiku... 🙂 abys to mela hotovy jeste pred kETem - mela jsem po tech zamlklych a mimodeloznim zvysene protilatky proti trofoblastu tzn. Ze telo se chce plodu v casnem tehu zbavit a v podstate ho zabije- proto ty zamlkly tehu... nechala bych si to pro jistotu vysetrit abys mela jistotu zes udelala 100%. Jedna se o jeden odber krve 😉. Jooo a kdyby ti to nechteli vysetrit nebo jsi mela jakkykoliv pochybnosti, tak se objednej k Dr. jarzembovsky, ta je za me TOP doktorka v Iscare 🙂) da se s ni bavit o vsem a je strasne pecliva, empaticka a dobiji baterky! Kdo zkusil tak od ni neodchazi. Zatim ty co u ni byly a co znam otehotnely 🙂

ubrus
10. pro 2016

lussinka88 jj, tak já se na to poptám nebo spíš to budu vyžadovat, já jsem na každé inseminaci byla u někoho jiného, ale u paní Dr. Jaržembovské jsem taky jednou byla, tuším, že zrovna na kontrole folikulu před ET a opravdu jsem od ní odcházela dost dobře naladěná a to jen řeknu, že chci vyšetřit imuno a genetiku a stačí na to jeden odběr? To je prkotina oproti všem procedurám co už jsme si prošli, hned ve čtvrtek se na to zeptám prim. Hulverta, jen tak se nevzdám! A prosím Tě, jen taková otázka mimo... kolik cca stojí ten KET? Mockrát Ti děkuju, uplně jsi mne poštouchla a mám chut se do toho zase vrhnout po hlavě, jsi skvělá, díky moc!!!!!❤

lussinka88
10. pro 2016

@ubrus zkus je poprosit zda by ti nevysetrili jeste imunu a genetiku. Ze bys chtela jit do KETu s cistym svedomim, ze neni chyba jeste nikde jinde! Myslim, ze je to bude stat jen vypsat doporuceni a trosku snahy ;). KAmaradce to Dr Jarzembovska vypsala behemprvni inseminace. Ta genetika trva tri mesice, alebez vysledku bych sla do KETu (zrejme stejne nic nenajdou), ale ta imuna je dulezita! Ono kdyz ti na te imune neco vyjde, tak jediny reseni je prednison. Takze mozna proto tam neposilaj automaticky, ale je potreba ho brat minimalne 6tydnu pred transferem, takze cim driv tim lip. ;) jinakna te imune byla hned dalsi tyden co ji dali doporuceni, takze to nebyla zadna zadna moc cekacka ;). Jeste bych se byt tebou objednala na tu endokrinologii at ti to zkontrolujou a na gyndu at ti udelaj ster. Pak uz nebude mit duvod to nevyjit!! Jedine ze by bylo neco mooooooc spatne... ale to se opakovane nestava! 🙂 mas toho dost pred sebou, ale ver, ze az budes mit vsechno vystreny a podchyceny, tak ti bude lip! 🙂

Jinak Dr Jarzembovskou mi doporucil muj gynekolog, kterej mi nakonec rekl, ze je lepsi nez primar 🙂. Mel pravdu hlavne v tom, ze ona se ti venuje na 100% a muzes chodit jen k ni, takze si te neprehazuji jak hory brambor... ale je to na tobe 🙂

KET stoji 7200 (6000 je za sledovani cyklu a naplanovani atd... a 1200 je za echokatetr- to cim to zavadi). Mrazili jste vitrifikaci?

Zitra drzim palce at to dopadne co nejlip a mas to rychle zasebou... budu na tebe myslet..

ubrus
10. pro 2016

@lussinka88 jo, tak já hned ve čtvrtek začnu chtít náběr na ta vyšetření a na endokrinologii jsem objednaná 2.1 a rovnou jí řeknu, že se budu snažit znovu, at mi to pohlídá....a v lednu, nejdýl v unoru jdu pro mrazáčky, vitrifikaci máme 🙂

ubrus
12. pro 2016

Ahoj holky, tak já už těhotná nejsem, včera HCG už jen 15 z 226, naštěstí se tělo vyčistilo samo a tak nemusím na kyretáž, alespon jedna dobrá zpráva, ve čtvrtek jdu na ultrazvuk a budu chtít vyšetření na imunologii a snad mi dovolí v unoru jít na KET. Všem držím palečky.

lussinka88
12. pro 2016

@ubrus super!!! Dej vedet jak jsi ve ctvrtek pochodila!!! Moc drzim palecky

adusku
autor
12. pro 2016

@ubrus
Mrzí mě to :(

Určitě dovolí, budu na tebe myslet, ať je vše v pořádku 🙂

linusha
12. pro 2016

@anettak jak to u tebe vypadá? U mě bídně.

anettak
12. pro 2016

@linusha ahojky jak pak to?nam zbyly 2 bojovnicci, tak ze mame 2 mrazacky😉 a dnesni embryotransfer byl neskutecne v poho, doktor rikal ze uvnitr jsem pekne pripravena a embryjko tak slo skvele zavest🙂,pote jsem jeste 2 hodky lezela na luzku, dostala jsem snidani, mam celkem dobry pocit, ale nechci nic zakriknout, cesta je jeste hodne dloha☹ a co tedy ty?odpocivas?

linusha
12. pro 2016

@anettak tak to gratuluji 🙂 Já nemám proč odpočívat, my čekáme do zítra jestli bude vůbec něco k trasferu ale moc nadějně to nevypadá ☹ ☹

anettak
12. pro 2016

@linusha tak oni kultivuji sesty den?neboj to dobre dopadne uvidis a zitra si pojedes pro prdolu🙂drzim palce🍀

linusha
12. pro 2016

@anettak jj to je v rámci té prodloužené kultivace 🙂 uvidíme kéž by

jasmine2258
12. pro 2016

@anettak to rada slyším, Anet, že to vypadá dobre. Držím palce! ✊

jasmine2258
12. pro 2016

@linusha držím moc palce, aby to zitra klaplo! 😉✊🍀

linusha
12. pro 2016

@jasmine2258 moc děkuji 🙂

anettak
12. pro 2016

@linusha tak zitra tfuj tfuj🙂

anettak
12. pro 2016

@jasmine2258 dekuji😉 snad to vse dobre pujde, dneska vse probehlo hladce, I pani embryolozka rikala ze to vypada moc slibne, ze embryjko bylo zavedeno moc pekne, domu jsem jela s dobrou naladou, ted uz jen cekat a cekat😒snad se z toho nezblaznim😝

jasmine2258
12. pro 2016

@anettak jo no, to čekání je nekonečné...Tak ať Ti to rychle utíká! 😉👍

anettak
12. pro 2016

@jasmine2258 dekuji, budu pripravovat na vanoce a v tv budou pohadky tak to snad utece😇 ale uz aby to bylo🙏

pajule88
12. pro 2016

@ubrus Mrzí mě, jak to dopadlo. Na druhou stranu je ale dobře, že si tvé tělo poradilo samo. Teď odpočívej a užij si v klidu Vánoce. Další pokus určitě dopadne dobře 🙏

prmarket
12. pro 2016

@anettak Tak za týden dej vědět výsledek...Držím palečky !
🙏

prmarket
12. pro 2016

@pajule88 Jak jsi dneska dopadla Paji?

pajule88
13. pro 2016

@prmarket Já nějak ani nevím. Včera jsem byla na ultrazvuku, podle MS 5+5, podle UTZ 5+2, zatím jen gestační váček 14mm se žloutkovým váčkem bez náznaku embrya. Prý je ale ještě brzy. Od minulé středy (tedy za 5 dní) gest.váček povyrostl o skoro 5mm. Doufám, že v pondělí už budeme vědět/vidět víc 🙂 Doufám, že to je normální vývoj. Co myslíš? Jinak už nekrvácím a je mi dobře 🙂 Ty jdeš zítra, viď? Budu na tebe moc myslet. Určitě se pak ozvi 😉

pajule88
14. pro 2016

@prmarket Markét, tak jak? Slavíte? Já dnes zase byla na gyndě, začala jsem hodně silně krvácet a šlo to i s tkání, navíc jsem měla křeče. Myslela jsem, že je konec. Ale podle doktorky je mimi v pohodě. V pondělí byl vidět jen gestační a žloutkový váček, dnes už byl změřitelný plod, kterému bilo srdíčko ❤ Tak nevím, co to má být. Doktorka sama netuší, proč bych měla krvácet, vše je prý v pohodě. Tak uvidíme v pondělí na kontrole.

prmarket
14. pro 2016

@pajule88 Ahoj Paju, nějak jsem nestíhala, jsem v jednom kole. Ale dneska jsem tedy byla prvně na UZ. ❤ Jsem na tom dost podobně, jen s tím rozdílem, že já vůbec nekrvácím. Ale jsem dneska 5+5 dle poslední MS, ale UZ 5+2. Máme gestační váček 14mm se žloutkovým, plod 2 mm❤. MuDr. se radoval, já ještě více. Mám vysadit Prednison. To jsi měla asi stejně a samo mi napsal další porci Utrogestanu? Příští středa v 9:30 další návštěva a snad třeba budeme mít štěstí a bude srdeční akce. Takže si myslím, že jsme na tom stejně, tak se hlavně nesmíš strachovat ale být v klidu. Já si dneska šla zacvičit asi po měsíci, jen zlehka ale abych myslela na jiné věci. Kdy jdeš na další UZ ty?

pajule88
15. pro 2016

@prmarket Markét, to je super, mám ohromnou radost 🙂 Prednison 1/2 ráno pořád beru, to mi zatím nikdo nevyškrtl, Utrogestan mám zvýšený na 2-2-3 a Ascorutin 1-1-1-. Teď už zase jenom špiním, tak doufám, že se krvácení znovu nerozjede. Náš malý skřítek je bojovník, tak doufáme, že to s námi dotáhne až do konce 🙏 Na další UTZ jdu v pondělí do CARu, pokud bude vše v pohodě, převedou mě zpátky na gynekologii.
Určitě budeš mít příští týden už srdíčko, mimčo dělá velký pokroky den co den. U mě v pondělí ještě nebyl plod, ve středu už i se srdeční akcí. Držím palečky, určitě budete mít ty nejkrásnější Vánoce ❤

jasmine2258
16. pro 2016

@adusku
@anettak ahoj holky, tak jsem byla včera u doktora na konzultaci pred operaci. Tak to zkouknul a říkal, že mam přijít na operaci uz 2.1. Tak to aspoň budu mit brzy za sebou! V nemocnici bych měla byt 3 noci. Tak mi prosim držte palce...v nemocnici jsem naposledy ležela, kdyz mi byly 4 roky. Budou mi posouvat vaječník, který mam momentálně za dělohou a pak jeste udělají hysteroskopii (mrknou kamerou do dělohy) a podívají se, co to je ten tmavý flek na ultrazvuku. Doktor to odhaduje na polyp, tak uvidime. Kdyz to bude potřeba, vyperuji. A pak, kdyz vsechno dobre dopadne, hurá do 2. IVF.

prmarket
16. pro 2016

@pajule88 Jupí, pěkné zprávy, ty jsem při dneška chtěla slyšet. Snad to do středy uteče, zítra odjíždím do lázní a vrátím se v úterý večer, tak by i mohlo. Ty se mi v pondělí ozvi, že je vše v pořádku a o víkendu odpočívej taky, už máš dárky? Myslím že maličký už to musí dát, když má za sebou tolik trápení..Doufám, že se nám ve středu s tím srdíčkem zadaří, musí to být krásný, slyšela jsi, pustili Vám to? Držím palečky ať se obtíže vyhýbají a já se jdu podívat ke kamarádce na týdenního Vincenta 🙂🍼

Strana