Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
Ahoj těhulky, všem moc gratuluji. Jsme po 1IVF, ET bohužel nevyšel :( nyní jsem po KET 4tý den a opět ten samý pocit...nic se tam neděje. Všude se píše jak každou bolel po transferu podbříšek jako na MS a já opět nic..takže je to asi jasné. Pamatujete si jak jste to měly vy?
@jasmine2258
Ahoj kočko 🙂
Tak to jsou fakt rychlíci
Budu na tebe myslet a držet palečky 🙂
Stejně si neumim představit to posouvání
Já to teď 13týho dostala se 14ti denním zpožděním (asi dozvuk stimulky). Doufám, že v lednu už to dorazí normálně
Jen už to tak neprožívám to těšení jako u prvního a nevím, jak se nabudit :(
@ejbinka ja do 9tt necitila absolutne nic, ani unavu, ani bolesti, ani tlaky, ani nechutenstvi nebo nevolnost, ani prsa.... myslela jsem si ze to nevyslo, pila jsem vino, chodila po horach, sprchovala teplou vodou a tak. A 5ty den na testu byly // 🙂 to jsem zjistila jen diky tomu ze jsem mela doma posledni ovu test... rekla jsem si ze to zkusim, ze do ledna ty testy nechci videt ani slyset... byly tam // tak jsem sla koupit dalsi den digital a papirovej... bylo to tam 🙂) nevzdavala bych to. Nekdy to neni tak jak to vypada
Holky děkuji, je to poslední pokus tak na dva roky, bereme hypotéku a budeme rekonstruovat a kupovat v lednu domek. 30tis už se jen tak lehce nenašetří. Tak kéž by i nepříznaky byly příznak. Já jsem dnes 5tý den po KET, ale včera jsme píchala pregnyl, tak to ještě k testování nebude.
Ahoj holky. Dnes jsem se dozvěděla manželovi výsledky ze spermiogramu. Spermiek hodně ale špatná pohyblivost. Moje doktorka mi dala zadanku do CAR. Můžete mi prosím některá napsat co mě teď bude čekat? Jsem z toho na nervy 😔
@pajule88 gratuluji, nam se taky podarilo napoprve po KET i kdyz do nejakeho 13.tt to bylo riziko bud anebo.
@absintka19 Děkuji a taky gratuluji. Hlavní je, že už jste v pořádku. Ale jsou to nervy...
@pajule88 to teda jsou, ale za vytouzene miminko udelam vsechno na svete.
Holky a byla by některá z vás tak hodná a vysvětlila mi ty jednotlivé zkratky? Jaký je rozdíl mezi IUI a ICSI? A co znamená ta zkratka KET? Děkuji ☺
Ket=kryoembryotransfer, odeberou se vajicka, oplodni se spermii a zamrazi ( casto ze zdrav.duvodu nejde hned embryo zavest), ICSI je odber spermii, 'properou se' a primo zavedou do vajicka, a pokud se nepletu IUI se spermie nedavaji primo fo vajicka ale do misky, kde je nechaji se spojit samovolne 🙂
@absintka19 aha děkuji za vysvětlení 😉
@be_ruska tak IUI je vstriknuti do delohy 🙂 « zpět / IVF a neplodnost / IUI, AIUI
IUI, AIUI
INTRAUTERINNÍ INSEMINACE (IUI)
Intrauterinní inseminace (IUI) je metoda asistované reprodukce.
Promyté a koncentrované spermie jsou poté tenkým katetrem aplikovány do dutiny děložní, tím překonají překážky pro přirozený postup spermie. I v případě, že je inseminace dobře indikovaná, se úspěšnost pohybuje pod 10 % v jednom cyklu. Inseminaci má také smysl provádět pouze v případě, že je pozitivní výsledek PCT testu. V opačném případě nemá IUI větší šanci na úspěch než přirozené snažení doma. Vzhledem k nízké úspěšnosti doporučujeme inseminaci provádět max. 3x, a pokud se ženě nepodaří otěhotnět, volí se jina forma
@be_ruska PCT je postkoitualni test, po soulozi s ejakulatem do delohy se dalsi den dostavis na vysetreni, kde vlastne se podivaji zda je vse pruchodne a pod....vzdy rikam udelat vsechny test, zaplatit si i detailnejsi testy at se zvoli hned spravna metoda
My meli ICSI po KET a vsechny testy v Heliosu co se dali a povedlo se napoprve ❤ navic mame jeste zrazenych 6 miminek takze dalsi uz jen zavedou, bez leku a stimulaci 🙂
@absintka19 aha takže jistejsi je asi to ICSI... No uvidím co nám tam řeknou. Já jsem objednana do Repromedy. Docela se děsím těch cen tam....
@be_ruska nas to vyslo kolem 45 - 50 tis, funkcni testy, leky, prodlouzena kultivace, ICSI a KET( mrazili jsme 7 vajicek, kdyby mene je to levnejsi, jen mrazwni bylo 3000+6000) protoze jsem dostala OHSS-ovarialni hyperstimulacni syndrom (z leku po OPU- po odberu vajicek v celkove narkoze). Ale ver ze to stoji za to, nam nic jineho nezbyvalo. Ja bez ovulace, tu nemam a navic nepropustne hrdlo( deloha "zabiji" spermie).

@jasmine2258 Ahojky super zpráva👍 tak to je fičák 😀 ale je to moc dobře,čim dříve tím lépe. Samozřejmě na tebe budu myslet,a držet palce i na nohou 😝 odstraní nebo upravý vady na kráse a můžete se pustit přiblížení k mimískovi 🙂 já mám dnes 4. DPO a už jsem nervozní jako blázen, chvíli jsem v poho a pak zase depka a bojím se že to nedopadne 😒 děsné stavy