Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
Můj gynekolog mi teď nasadil na dva cykly stimulaci, potom podle ultrazvuku zjistí ovulaci a pokud se to nepovede přirozenou cestou, což si myslím že nepovede, tak pak půjdeme do CAR. 🙂
Tu genetiku máme udělanou před 3 lety, tak snad nám ji nebudou dělat znova, vím, že to trvá několik týdnů. Ale asi žádná změna by tam neměla být. Už se hodně těším do CARU. 😉 Kdyby mi tady někdo poradil, jak ovlivnit podvědomí, protože i když si myslím, že na mimi nemyslím, tak opak je pravdou. Tento měsíc jsem si myslela, že jsem gravidní, ale jen se mi zpozdily Měsíčky a dostala je 😨na 46. den cyklu, tak doufám že se to nebude opakovat a ještě k tomu se mi úplně nerozhodí hormony
Nedělali Mi ji. Chtěla jsem jít na ambulantní hysteroskopii, ale můj doktor mi řekl, že pokud půjdu na IVF, tak k tomu vejcovody nepotřebuji mít průchodné. 😔
Zkusila jsem už také alternativní metodu, užívám stále bylinky a tinktury, nejsou na škodu. Dokonce jsem začala chodit i na Mojžíšovu metodu, která mi hodně pomáhá a je prý dobrá i před umělým oplodněním. Nemyslím na to čtyřiadvacet hodin denně, je to hloupost, ale stejně 3 každé menstruaci si řeknu zase to nevyšlo holka 😅
@adusku
@jezovca
Je to s tou psychikou těžký, nemyslet na to. Ale je prostě pravda, že čím méně na to člověk myslí, tím větší šance je.
Má teta chtěla další dítě s novým partnerem, hrozně dlouho, měřila bazálku, různě to podporovala atd. Pak ji jeden měsíc chytly zuby. Prý bolest jako prase, pořád na práškách, vše přestala hlídat, na sex neměla náladu, spali spolu jednou, a to nijak vypočítaně na ovulaci a... samozřejmě mám teď dvouletou sestřenku 😀
Jedni známí nemohli mít děti, ani ivf nebylo úspěšné. Doktoři už je víceméně odepsali. Adoptovali dvě děti, nyní čekají miminko počaté přirozeně.
Další známí několikrát ivf neúspěšně, nakonec se přece jen na poslední pokus zadařilo. Dvojčata, necelý rok poté počato dítě spontánně. Těch příkladů je celá řada 🙂
Teď jen si nějak navodit ten stav no 😀
@gabcat To jsi mi připomněla mojí švagrovou, která mi říkala, že její kamarádka také nemohla otěhotnět, a že jí také začaly bolet zuby, tak si nechala vytrhnout osmičku a dodneška může rodit a rodit a rodit. Další moje kamarádka měla problém s krční mandle mi, taky nemohla otěhotnět, až si je nechala vytrhnout, tak otěhotněla. Tak nevím, co si mám nechat stihla vyoperovat nebo vytrhnout, abych otěhotněla 😅 protože mě nic nebolí
Chtěla jsem se ještě zeptat, doktor v CAR mi podle různých výsledků z vyšetření doporučí, která metoda bude pro mě nejvýhodnější a nejlepší? Nebo si vybírám sama ? 🙂
Četla jsem, že IVF je do 38 let u ženy úplně hrazeno, nikdo mi zase říká, že se něco doplácí. Taky jsem z toho lehce zmatená. Můžete mi prosím říct, jaké máte zkušenosti?
Aha, díky moc za info. Jak dlouho a navštěvuješ CAR?😉
@jezovca jo, to by byla pěkná pohádka, že nic nedoplacis.Pojistovna ti pouze přispívá na ivf. Zdarma je jen základ, tzn.oplodneni v misce a transfer, bez ničeho dalšího. Vše ostatní, metody pro zvýšení úspěchu jako je Isci, pisci, prodloužena kultivace, atd pojišťovna nehradí vůbec. Přispívá se do 39 let na 3 x ivf, pokud se nechají zavést prvních dvou cyklech ivf po jednom embryu, tak přispívá i na 4 ivf.Takze platíš toho hodně, léky na stimulaci, udržení, každý to má jinak. U mě byla stimulace tak 3300,- a ivf 19000, měli jsme Isci, mrazení i prodlouženou kultivaci.Pocitej min. s 20 000,- , hodně se to lisi, jestli je to státní car v nemocnici nebo soukromé.
Budu muset rozbít prasátko 😀
Je to asi jedno, do kterého centra, vyšetření je všude stejné. A ceny má každé CAR asi jiné, Ale co bychom my holky pro naše vysněné miminko neudělaly😉
Tak není to tak nejhorší.
Pokud je IVF Neúspěšné, po jake době se může opakovat? Musí tam být nějaká pauza? 😉

@marsi69
Hele neříkám že taky nemá nutkání, ale budu statečná a ten týden vydržím....
MS mam dost nepravidelnou a zitra bych to měla dostat, tak uvidíme 🙂