Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
Holky ja se taky strasne bala tech injekcí. Z odberu krve jsem mela panickou hruzu. Minule sem rikala ze si to budu chodit nechat pichat do ordinace, ale lenost byla vetsi a hned druhy den sem si to zacala pichat sama.😀 hlavne to jsou uplne tenoucky jehlicky a neboli to. Co bysme prece pro mininko nevydrželi 😉
@volfici Ahojky. Tak ja to dostala teprve dneska, takze zitra zacinam pichat🙂 V patek jdu na prvni kontrolni utz. Ty si jich tam teda mela 8 jo? No ja jsem na sebe zvedava s tema injekcema. Zitra poprve budu pichat v aute na ceste z Chorvatska...
Jo Mokra je prijemna.... jen nekdy na me moc rychla🙂
Jinak tolik odberu krve co mi delali v CAR me nedelali snad za cely život 😂 😂
@tipry tak to jsi přesně o týden posunutá 😉 já se jí dnes ještě ptala na to embryoglue a říkala že jí to nepřipadá tak zásadní, že neuškodí ale moc nevěří, že by nějak extra pomohlo. Tak jsem ho nedala. Naopak řekla, že metodu oplodnění (ISCI vs PISCI) by nechala na rozhodnutí embryologa, podle aktuálního spermiogramu, tak jestli chci, ať ty 3000 na embryoglue dám radši na tohle, ať má embryolog volnou ruku....
Ahojky tak na dnesni kontrole bylo videt 8 folikulu. Ale zatim jsou pry maly. Dostala jsem Menopur a ve ctvrtek bude dalsi kontrola 🙂
Ahojte holky potrebuji poradit..chystame se s manzelem na ivf ... 4.9.jdu na vstupni prohlodku do reprogenesis.. mate s nemi nekteta zkusenost??? Trochu me prekvapilo, ze nemaji moji pojistovnu ,mam kvuli tomu menit pojistovnu ??? Jsem z tech cen dost prekvapena ale o penize nejde jen jestli se to proste vyplati nebo mam zkusit resit problematiku na sve pojistovne a doufat v nejaky prizpevek???
@hannyy ahoj, v tomhle bohužel neporadím, nikdy se mi nestalo, že by nějaký lékař neměl smlouvu s mojí pojišťovnou, jakou máš ty? A oni ti v CAR řekli, že si to musíš zaplatit sama? Určitě bych se teda zeptala i na pojišťovně... Držím palce, ty ceny bez příspěvku pojišťovny jsou nehorázné...😓
Holky. Kdyz jsme u tech pojistoven...v 1/2016 jsem menila pojistovnu. Z vzp na rbp. Koncem srpna mam zacit stimulovat, ale vcera mi prisel dopis z rbp, ze aby mohli schvalit ivf potrebuji vypis gynekologickych vykonu do 12/2015 z puvodni pojistovny. Na vzp jsem hned psala, ale na vyrizeni zadosti maji mesic. Znamena to, ze nemuzem zacit s ivf dokud neni schvaleno pojistovnou? Nebo da se zacit a schvaleni prijde dodatecne?
Holky, jak to v car probiha? Kdy se zacne neco dit odbprvni navstevy? Brzy nas ceka.
@lorakv To je hrozně individuální. Záleží, jaká vyšetření už máte hotová, jaký je problém, jestli se s ním dá ještě dělat něco mimo ivf. My třeba měli problém jen ve spermiogramu. Manžel bral nějaké hormony a vitamíny, po 3 měsících se to o něco zlepšilo. A pak až jsme šli na to, aby spermie byly co nejkvalitnější.

@volfici Jé ty se máš, tak určitě pisni jak jim to jde 🙂 Dělali ti úplně první UTZ těsně před MS? Já měla za to, že folíci začínají růst až po MS a vůbec nechápu, proč mi před MS chtějí dělat UTZ 😕 A čím stimuluješ? Menopurem?