icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

horvi02
14. srp 2017

@volfici Jé ty se máš, tak určitě pisni jak jim to jde 🙂 Dělali ti úplně první UTZ těsně před MS? Já měla za to, že folíci začínají růst až po MS a vůbec nechápu, proč mi před MS chtějí dělat UTZ 😕 A čím stimuluješ? Menopurem?

volfici
14. srp 2017

@horvi02 jojo, byla jsem 21DC, kontrolovala, jestli tam nejsou cysty, a počítala folikuly, kolik jich tam mám, aby věděla jakou dávku nasadit. Dostala jsem Puregon, teď od pátku mám ještě Cetrotide a od neděle přibyl navíc Luveris. Začala jsem 2DC.

horvi02
14. srp 2017

@volfici Wow a to se všechno píchá? Vím, že Puregon určitě, ale ten zbytek vůbec neznám. No odpo napiš jak ti kluci rostou a na kdy jste si stanovily s Dr. termín punkce. Jsi takový můj průkopník a objevitel ve světě IVF 😇

be_ruska
14. srp 2017

@horvi02 super tak ti budeme drzet palce 😉

be_ruska
14. srp 2017

@volfici tak nam dej vedet kdy jdes na to 🙂 ja jdu na utz rano. Jsem moc zvedava kolik foliku uvidi. Picham do sebe celkem konsky davky 😅

volfici
14. srp 2017

@be_ruska kolik jednotek máš? Já 250 jednotek Puregonu
@horvi02 jo, všechno se to píchá, v neděli jsem během čtvrt hodiny do sebe bodla tři injekce 😳

be_ruska
14. srp 2017

@volfici picham 450 jednotek Gonalu a 75 Luverisu. Uvidim co mi pridaji zitra. Myslim ze bud cetrotid nebo menopur.

volfici
14. srp 2017

@be_ruska hustě! Já mám Cetrotide už od 5DC a Luveris stejně jako ty, od 7DC

horvi02
14. srp 2017

@volfici To mám fakt radost :( Injekce totálně úplně nejvíc nesnáším :( Pevně věřím, že tohle utrpení povede alespoň ke zdárnému cíli :D

volfici
14. srp 2017

@horvi02 já taky nechápu jak, ale zatím to dávám. A to jsem vždycky říkala, že bych nikdy nemohla brát drogy, protože bych se v životě jehly ani nedotkla a při odběrech si pokaždé málem vyvrátím hlavu, jak koukám úplně jinam. 😂

horvi02
14. srp 2017

@volfici Tak to máme úplně stejně 😅 už se vážně moc "těším" na svoji stimulaci 😵

volfici
14. srp 2017

@horvi02 to dáš! Ta motivace je silná 😉

be_ruska
14. srp 2017

Holky ja se taky strasne bala tech injekcí. Z odberu krve jsem mela panickou hruzu. Minule sem rikala ze si to budu chodit nechat pichat do ordinace, ale lenost byla vetsi a hned druhy den sem si to zacala pichat sama.😀 hlavne to jsou uplne tenoucky jehlicky a neboli to. Co bysme prece pro mininko nevydrželi 😉

tipry
14. srp 2017

@volfici Ahojky. Tak ja to dostala teprve dneska, takze zitra zacinam pichat🙂 V patek jdu na prvni kontrolni utz. Ty si jich tam teda mela 8 jo? No ja jsem na sebe zvedava s tema injekcema. Zitra poprve budu pichat v aute na ceste z Chorvatska...
Jo Mokra je prijemna.... jen nekdy na me moc rychla🙂

be_ruska
14. srp 2017

Jinak tolik odberu krve co mi delali v CAR me nedelali snad za cely život 😂 😂

volfici
14. srp 2017

@tipry ahoj, ano, i dnes jich tam bylo 8, zítra večer Ovitrelle a ve čtvrtek ráno punkce. Zítra píchám naposledy tu hromadu injekcí, dneska dokonce čtyři, protože Puregon mám zbytky ve dvou náplních..... A zítra už jen jedna, juchuuu 😂

volfici
14. srp 2017

@tipry tak to jsi přesně o týden posunutá 😉 já se jí dnes ještě ptala na to embryoglue a říkala že jí to nepřipadá tak zásadní, že neuškodí ale moc nevěří, že by nějak extra pomohlo. Tak jsem ho nedala. Naopak řekla, že metodu oplodnění (ISCI vs PISCI) by nechala na rozhodnutí embryologa, podle aktuálního spermiogramu, tak jestli chci, ať ty 3000 na embryoglue dám radši na tohle, ať má embryolog volnou ruku....

be_ruska
15. srp 2017

Ahojky tak na dnesni kontrole bylo videt 8 folikulu. Ale zatim jsou pry maly. Dostala jsem Menopur a ve ctvrtek bude dalsi kontrola 🙂

tipry
15. srp 2017

@volfici Tak to na tebe budu ve ctvrtek myslet. My se na to embryoglue asi taky vyprdneme. A tak ty metody platite v den punkce? Nebo az pri ET? A uz vam to nejak spocitali?

volfici
15. srp 2017

@tipry až v den transferu, ptala jsem se. Protože oni v den punkce asi ještě nevědí jakou metodu oplodnění použijí a kolik půjde do mrazáku

volfici
15. srp 2017

@tipry zatím nic nepočítali, můj odhad je 25k

volfici
15. srp 2017

@be_ruska ještě vyrostou, pokud ti nezvedli dávku, tak rostou jak mají 😉

hannyy
15. srp 2017

Ahojte holky potrebuji poradit..chystame se s manzelem na ivf ... 4.9.jdu na vstupni prohlodku do reprogenesis.. mate s nemi nekteta zkusenost??? Trochu me prekvapilo, ze nemaji moji pojistovnu ,mam kvuli tomu menit pojistovnu ??? Jsem z tech cen dost prekvapena ale o penize nejde jen jestli se to proste vyplati nebo mam zkusit resit problematiku na sve pojistovne a doufat v nejaky prizpevek???

volfici
15. srp 2017

@hannyy ahoj, v tomhle bohužel neporadím, nikdy se mi nestalo, že by nějaký lékař neměl smlouvu s mojí pojišťovnou, jakou máš ty? A oni ti v CAR řekli, že si to musíš zaplatit sama? Určitě bych se teda zeptala i na pojišťovně... Držím palce, ty ceny bez příspěvku pojišťovny jsou nehorázné...😓

hannyy
15. srp 2017

@volfici dekuji moc, prave mi volal muj gyn kteremu jsem posilala cenik a byl zdesen,sam v tom delal a ma svoji ordinaci na tohle ne primo teda car ale spolupracuje s Helios v Brne a ti maji i 211 tak zavolam tam 🙂 jak rikas to jsou silene paky a nikdo penize netiskne 😉

tcz
16. srp 2017

Holky. Kdyz jsme u tech pojistoven...v 1/2016 jsem menila pojistovnu. Z vzp na rbp. Koncem srpna mam zacit stimulovat, ale vcera mi prisel dopis z rbp, ze aby mohli schvalit ivf potrebuji vypis gynekologickych vykonu do 12/2015 z puvodni pojistovny. Na vzp jsem hned psala, ale na vyrizeni zadosti maji mesic. Znamena to, ze nemuzem zacit s ivf dokud neni schvaleno pojistovnou? Nebo da se zacit a schvaleni prijde dodatecne?

volfici
16. srp 2017

@tcz to netuším. Asi záleží na CAR, třeba jim bude stačit nějaké prohlášení od tebe, že jim to kdyžtak zaplatíš 😟, jinak bych zkusila prosit na VZP...

linusha
17. srp 2017

@tcz budes muset počkat na schválení pokud chceš ivf na pojišťovnu, obávám se že žádný CAR nebude spolehat na pripadne doplaceni, pred samotnou stimulaci musí mit ivf schváleno😉

lorakv
17. srp 2017

Holky, jak to v car probiha? Kdy se zacne neco dit odbprvni navstevy? Brzy nas ceka.

gabcat
17. srp 2017

@lorakv To je hrozně individuální. Záleží, jaká vyšetření už máte hotová, jaký je problém, jestli se s ním dá ještě dělat něco mimo ivf. My třeba měli problém jen ve spermiogramu. Manžel bral nějaké hormony a vitamíny, po 3 měsících se to o něco zlepšilo. A pak až jsme šli na to, aby spermie byly co nejkvalitnější.

Strana