icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

horvi02
25. črc 2017

@tea1909 Ahojky, já docházím do Eurofertilu v Ostravě. Na prvním setkání nás doktor seznámil s postupem IUI a IVF a domluvili jsme se na krevní testy 2-3 DC. Krevní testy dělali mi i manželovi na hormonální rozbor a pohlavně přenosné nemoci + manželovi dělali spermio. Pak jsem 5.-9.DC brala clostilbegyt na stimulaci folikulů a 12DC jsem šla na ultrazvuk, kde bylo zjištěno, že clostík mi nestačí a dostala jsem injekce Menopur. Pak asi 19DC když už měli folíci dostatečnou velikost jsem šla na první IUI. Hned druhý den jsem však dostala z té hyperovulace menstruaci a jeli jsme vše nanovo - clostilebegyt + menopur. Doktor mě vždy 12DC zkontroloval a rozhodli jsme co dál. Teď máme za sebou poslední pokus IUI (je jich 6 za rok hrazených pojišťovnou - ale pozor, léky jako clostilbegyt, menopur a pregnyl/ovitrelle se doplácí). Teď budeme čekat a čistit tělo a od cca půlky srpna/začátku září začínáme stimulovat na naše první IVF 🙂

tipry
25. črc 2017

@volfici tak to chodime do stejneho centra a jdeme take v srpnu na ivf😉 tal treba se tam potkame. Ja si jdu pro hormony 31.7.... mam delsi cyklus, takze stimulovat zacnu cca 10.8.

volfici
25. črc 2017

@tipry mě to taky vychází kolem toho desátého.... Tak si budeme držet palce 🙏

volfici
25. črc 2017

@tipry a ke které doktorce chodíš? My k Holcové

tipry
25. črc 2017

@volfici My k Mokrý...Teda zatim jsem u ní byla jednou. Ale předpokládám, že nás asi bude mít...No tak kéž by nám to vyšlo hned na poprvé...

tipry
25. črc 2017

Holky, snažili jste tomu otěhotnění pomocí IVF nějak pomoct? Nějaké bylinky, kapky? Nebo naopak radši nic nebrat, a nechat to na těch hormonech a doktorech?

maagda
25. črc 2017

@tipry nic kromě Femibionu 1 jsem nebrala.

volfici
25. črc 2017

@tipry já piju kontryhel a zobu vitamíny Be Parents, tam je listovka a všechno to ostatní potřebné. Jinak nic, samozřejmě trošku zdravější strava, ale zase to nepřeháním. A prokrvení podporuju dobrým červeným 😂

volfici
26. črc 2017

Holky, prosím vás, jaká předoperační vyšetření vám dělali kvůli potvrzení, že můžete pod narkózu na punkci? Co všechno budu muset oběhnout? Díky 😉

tipry
27. črc 2017

@volfici ja byla jen u obvodacky, kde ti vezme krev a natoci ekg... a druhej den si jdes pro vysledky. Jinak nikam nemusis...

tcz
27. črc 2017

Holky brala jste nektera pred ivf Medrol? Jsou to kortykosteroidy. Asi jsem preslechla k cemu to slouzi. Pokud by se zadarila, brala bych do 15 tydne tehotenstvi. Jedine co si pamatuju, co o tom dr rikal, ze si budu muset hlidat vahu, ze se po tom pribira. Coz me desi. Uz tak jsem tlustosek a jeste to tak. Za info diky.

volfici
1. srp 2017

@tcz já si jdu pro léky ve čtvrtek, tak kdybych tam něco takového měla, tak ti dám vědět. A ty už stimuluješ?

tcz
2. srp 2017

@volfici jeste ne. Jeste ani nevim jake leky budu mit. Zacnu az v pulce zari. Tak pak dej vedet, cos tam mela 🙂

volfici
3. srp 2017

@tcz ahojky, tak jsem dostala zatím jen Puregon. Medrol v papírech nemám. Začínám stimulovat někdy příští týden.

tcz
7. srp 2017

@volfici
Dekuji za info. Ja dnes zacinam Medrol, 18.8. si jdu pro stimulaky a koncem srpna jdu stimulovat. Uz se tuuuuze tesim. Boli to pichani?

tcz
7. srp 2017

@volfici jo a jeste prozradis mi, prosim, kolik vysel Puregon a jestli jsi ho vzala v prvni lekarne a nebo jestli sis zjistovala kde kolik stoji? Dekuji.

be_ruska
7. srp 2017

Ahoj holky. Ja ted taky stimuluji na ivf. Je to uz druhy pokus. Mam dlouhy protokol tak ted cekam na ms a pak zacnu pichat injekce.

horvi02
8. srp 2017

@be_ruska Držím palečky, ať je ten druhý už poslední!

be_ruska
8. srp 2017

@horvi02 dekuji. Taky doufam ze bude poslední 🙏

volfici
9. srp 2017

@tcz ahojky, Puregon jsem musela koupit přímo v CAR, 2x 900 jednotek mě stálo nějakých 1400 - 1500 Kč. Píchání injekce nebolí, myslela jsem, že je to vystřelovací pero, ale ne, je to jehlička, ale nebolí to a zvládla jsem to v baru na záchodě 😉 měli jsme pracovní večeři, nedalo se jinak...

tcz
10. srp 2017

@volfici jeva, kez by to stalo par kacek i me. Uplne me desi ty sumy za stimulaky co holky pisou kolem dokola. No, uz se nemuzu dockat az taky zacnu stimulovat. Tobe budu drzet palce a informuj pravidelne jak ti je, hlavne po odberu. Doufam, ze se ti vyhnou potize s hyperstimulakem.

volfici
11. srp 2017

@tcz ahojky, tak dnes kontrolní UTZ, zatím 8 rostoucích folikulů, prý krásně reaguji. V pondělí další kontrola. Dnes jsem dostala další léky, dneska večer začínám píchat kromě Puregonu i Cetrotide a od neděle ještě přidám Luveris. Doplatek byl už minimální, dohromady asi 350 Kč 😉 Už jsou to teda normální injekce, které se dokonce musí i připravovat (smíchat roztok a prášek), tak jsem na sebe zvědavá... 😳

volfici
11. srp 2017

@tipry dnes jsem byla na UTZ u Mokré, ta moje má dovolenou. Musím říct, že je ohromně sympatická, fakt mi děsně sedla 😉

tcz
12. srp 2017

@volfici
Ahoj, tak to je parada, kez by to takhle krasne klapalo az do vytouzenych dvou carek. Drzim palce! Ty dalsi injekce to si budes taky pichat do bricha? Jezis to me desi 😀 Ja jdu pro stimulacni leky v patek, tak jsem zvedava.

volfici
12. srp 2017

@tcz děkuji, doufám, doufám, že bude vše OK 🙏
Všechno je to do břicha, vůbec nevím, kde se ve mně vzala ta kuráž, nesnáším totiž odběry, nemůžu tu jehlu v žíle ani vidět... A teď si to všechno připravuju a píchám sama a ani se z toho nehroutím... Asi holt silná motivace dělá divy 😅

volfici
12. srp 2017

@be_ruska ahoj, tak co, už stimuluješ?

be_ruska
13. srp 2017

@volfici ahoj. Ano uz picham. V utery jdu na prvni utz. Ty uz vis termin punkce?

volfici
13. srp 2017

@be_ruska ještě nevím, ale zítra na kontrole mi už asi termín dají

horvi02
14. srp 2017

Ahoj holky, všechny vás tu sleduju a už se moc těším - od 6.9. začínám stimulovat a jdu do toho s vámi!!!

volfici
14. srp 2017

@horvi02 tak hurá 😉, já dneska odpoledne ultrazvuk, tak jsem zvědavá jak rostou 🙂

Strana