Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
Holky, snažili jste tomu otěhotnění pomocí IVF nějak pomoct? Nějaké bylinky, kapky? Nebo naopak radši nic nebrat, a nechat to na těch hormonech a doktorech?
Holky, prosím vás, jaká předoperační vyšetření vám dělali kvůli potvrzení, že můžete pod narkózu na punkci? Co všechno budu muset oběhnout? Díky 😉
Holky brala jste nektera pred ivf Medrol? Jsou to kortykosteroidy. Asi jsem preslechla k cemu to slouzi. Pokud by se zadarila, brala bych do 15 tydne tehotenstvi. Jedine co si pamatuju, co o tom dr rikal, ze si budu muset hlidat vahu, ze se po tom pribira. Coz me desi. Uz tak jsem tlustosek a jeste to tak. Za info diky.
Ahoj holky. Ja ted taky stimuluji na ivf. Je to uz druhy pokus. Mam dlouhy protokol tak ted cekam na ms a pak zacnu pichat injekce.
@tcz ahojky, Puregon jsem musela koupit přímo v CAR, 2x 900 jednotek mě stálo nějakých 1400 - 1500 Kč. Píchání injekce nebolí, myslela jsem, že je to vystřelovací pero, ale ne, je to jehlička, ale nebolí to a zvládla jsem to v baru na záchodě 😉 měli jsme pracovní večeři, nedalo se jinak...
@tcz ahojky, tak dnes kontrolní UTZ, zatím 8 rostoucích folikulů, prý krásně reaguji. V pondělí další kontrola. Dnes jsem dostala další léky, dneska večer začínám píchat kromě Puregonu i Cetrotide a od neděle ještě přidám Luveris. Doplatek byl už minimální, dohromady asi 350 Kč 😉 Už jsou to teda normální injekce, které se dokonce musí i připravovat (smíchat roztok a prášek), tak jsem na sebe zvědavá... 😳
@tcz děkuji, doufám, doufám, že bude vše OK 🙏
Všechno je to do břicha, vůbec nevím, kde se ve mně vzala ta kuráž, nesnáším totiž odběry, nemůžu tu jehlu v žíle ani vidět... A teď si to všechno připravuju a píchám sama a ani se z toho nehroutím... Asi holt silná motivace dělá divy 😅
Ahoj holky, všechny vás tu sleduju a už se moc těším - od 6.9. začínám stimulovat a jdu do toho s vámi!!!

@tea1909 Ahojky, já docházím do Eurofertilu v Ostravě. Na prvním setkání nás doktor seznámil s postupem IUI a IVF a domluvili jsme se na krevní testy 2-3 DC. Krevní testy dělali mi i manželovi na hormonální rozbor a pohlavně přenosné nemoci + manželovi dělali spermio. Pak jsem 5.-9.DC brala clostilbegyt na stimulaci folikulů a 12DC jsem šla na ultrazvuk, kde bylo zjištěno, že clostík mi nestačí a dostala jsem injekce Menopur. Pak asi 19DC když už měli folíci dostatečnou velikost jsem šla na první IUI. Hned druhý den jsem však dostala z té hyperovulace menstruaci a jeli jsme vše nanovo - clostilebegyt + menopur. Doktor mě vždy 12DC zkontroloval a rozhodli jsme co dál. Teď máme za sebou poslední pokus IUI (je jich 6 za rok hrazených pojišťovnou - ale pozor, léky jako clostilbegyt, menopur a pregnyl/ovitrelle se doplácí). Teď budeme čekat a čistit tělo a od cca půlky srpna/začátku září začínáme stimulovat na naše první IVF 🙂