icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

maagda
11. črc 2017

Ahoj holky tak jak se mate? Ja vcera vecer ostrou bolest v brichu a od te doby jak kdyby bolest na ms. V papirech sem cetla ze to tak byva, jen me vylekala ta ostra bolest. No tak snad to bude vsechno v poradku.

tcz
11. črc 2017

Ahoj holky, moc prosim, najde se nektera, ktera by mi polopate vysvetlila co se bude dit u IVF. Co probiraji pri pocatecnim pohovoru a jak to pokracuje dale? Zatim jeste nejsem ani objednana, teprve za 14 dni dostanu zadanku. Iui vycerpane, manzel spermio jako plemenny byk, ja krom endometriozy a myomu na deloze v poradku. Genetika i imunita u obou v maximalnim poradku. Dekuji ochotne pomocnici, ktera se nabidne a sepise co a jak.

adusku
autor
11. črc 2017

@tcz
Sepíšou vstupní kartu. Pokud jim předložíš lékařské zprávy, proberou s tebou jaké máš možnosti, vezmou vám oboum krev, předloží ceník a domluvíte se kdy přijdeš na utz a kdy vezmou krev na hormonální profil... víc se na té první schůzce většinou neřeší ☺
Je to spíš o administrativě....

Pokud si ale v tom samém centru podstupovala iui, tohle vše už bys měla mít za sebou a měli byste plánovat protokol a začátek stimulky ☺

kattmatt
11. črc 2017

@maagda Ahoj...neboj to bude vporadku. Je to zahul na telo a zmena, tak nejak muze reagovat. Treba se tam prdolik zrovna zavrtava😊❤️. Drzim palecky.

adusku
autor
11. črc 2017

@maagda
Mě břicho bolelo od opu až tak do konce 7tt 🙂
Je to normální 🙂

raduzemlejna
11. črc 2017

@maagda čaukyyyy.. jaký máte pracovní název?? To bude určitě něco vtipného 🙂 Jinak včera jsem to dostala, během dne se mi to pěkně rozjelo, takže dneska už mám za sebou první injekci.. zvládla jsem to v pohodě.. Blbý byl jen ten pocit píchnout sama sebe, ale jinak je to brnkačka, vůbec to není cítit.. V pátek jdu na první utz, tak jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet.

maagda
12. črc 2017

@kattmatt
@adusku no snad jo. Uvidíme, moc se na to neupínám ale i tak přemlouvám tečku aby to zvládla 🙂

maagda
12. črc 2017

@raduzemlejna jůů no to ráda slyším 🙂 určitě to bude všechno v pohodě, hlavně musíš referovat. Ne náš pracovní název není nic srandovního. Říkáme mu tečka. Dostali jsme totiž ultrazvuk po zavedení a paní doktorka říká " Tady ta tečka by mělo být ono " A tak už to zůstala naše tečka. Já se jinak cítím dobře, občas to bříško cítím ale už lepší ale jinak jsem strašně unavená.

raduzemlejna
12. črc 2017

@maagda dobre ranko!!! Ty jsi dnes teda hooodne casna.. dnes druha injekce a uz uplne v pohode. Tesim se na patek, na utz, jak ro bude vypadat. Verim ze uz ted mi v brisku roste jedno z vajicek, ze kteteho vznikne nas malej bobanek 😉 a tak mam dobrou naladu... 😃😃😃
Ze jsi unavena, to ti verim, hodne to tu ctu, jak to vsechny holky strasne zmaha.. Za chvili uz budes vedet jak vase tecka dopadla. Verim ze to prezije a bude to ok. Jen cekat vid?? Jsi po et doma nebo chodis do prace?? Dodrzujes nejaky klid?? Me dr rekl ze lo et by mi doporucil aspon tri dny doma v klidku a nic nedelat, aby se prdola pekne zavrtal..
Napada me jedte jedna otazka.. taky ti rychle ms skoncila kdyz jsi zacala stimulovat?? Ja mam pocit ze mi to pomalu konci a to jsem dnes teprv 3dc.. jestli to ma na to nejaky vliv??? Samozrejme jsem rada ze az pujdu v patek na utz, tak ze uz bude po..

maagda
12. črc 2017

@raduzemlejna No jsem časná, protože chodím brzo do práce. Ne zrovna jsem šla v pondělí do práce a když přijedu tak si tak na 20 min natáhnu nohy a pak jdu něco dělat ale pomalu. Paní doktorka mě právě říkala že i ten první den, že nemám jen ležet. Povolila mi i kolo ale to jsem ještě nejezdila na to tu tečku mám už teď ráda 🙂 prý válení nezvyšuje pravděpodobnost uchycení, že pokud se to bude mět uchytit tak se to uchytí. Takže normálka. Jo nemůžu teda vanu ani bazén ale to se dá zvládat když jezdím až v 5 z práce 🙂

raduzemlejna
12. črc 2017

@maagda a co ta ms u tebe, kdy ti skoncila??? Jinak se mi libi tvuj pristup. Nic se nema prehanet. A presne jak pises, tolik to nehrotit a jestli se to ma uchytit, tak se to uchyti.. myslum si to same. A vzhledem k tomu ze pracuju v kanclu tak asi pujdu normalne do prace..

lorakv
19. črc 2017

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak je to s dvojčaty? Vím, že dříve se většinou zaváděly dvě emrya, ale ted se to neděla. Je možnost o to s manželem požádat? Chceme se alespoň pokusit o dvojčata, když už nám to nejde přirozeně Moc děkuji za odpověď.

adusku
autor
19. črc 2017

@lorakv
Pokud budete mít 2 embryjka a doktor neschledá důvod, proč bys dvojčata nezvládla donosit, můžeš si nechat zavést obě 🙂
Jen pokud to bude v klasivkém Et, přijdeš o 4tý placený pokus... při Ket je to jedno 🙂

lorakv
19. črc 2017

@adusku co znamená klasické Et? V tom případě nehradí ani jeden pokus?

adusku
autor
19. črc 2017

@lorakv
ET je embryotransfer... zavádí se čerstvá nemražená embryjka 🙂

Pojištovna do určitého věku pacientkám přispívá na 4 cykly IvF, pokud bylo v prvních dvou zaváděno pouze 1 embryjko.
Pokud si tedy necháte 2, přispěje pak už jen na 2 zbývající cykly 🙂

lorakv
19. črc 2017

@adusku jojo to vím, jen mě překvapila ta zkratka. No jsem zvědavá, jak se tam domluvíme 🙂

adusku
autor
19. črc 2017

@lorakv
Určitě to povolí 🙂

raduzemlejna
20. črc 2017

Ahoj holky, tak jak se mate?? Me se priblizil termin odsati. Jdu zitra. Bohuzel ale nemuzu jit hned na trasfer. Mam vysokou hodnotu estradiolu, takze hrozi hyperstimulak. Uz ted mi neni dobre, bricho boli.. uz aby to bylo za mnou. Vcera misto Pregnylu jsem si musela pichnout Decapeptyl. Nemate nekdo zkusenost?? Je taky k vyvolani ovu a zaroven by mel potlacit dalsi zvetsovani vajecniku... tak snad by se mi ten syndrom nemel rozjet.. Na KET pujdu hned pristi cyklus. Jsem sice zklamana ale porad lepsi nez abych ted trpela jako pes.. Takze uz se smiruju s tim, ze cerstvouska nebudeme mit sanci zkusit. Bude to holt maly mrazacek 😃😃😃

jezovca
20. črc 2017

@raduzemlejna Ahojky,to musí byt hodně stresující. Když hrozí ohss, hodně Pij a jež bílkoviny. Držím pesti ať mas co nejvíc zralych vajíček.
Co se týká KET, tak my taky neměli ET , protože šla embrya na PGS a v příštím cyklu bude KET, pokud PGS dobře dopadne. Jsem ale ráda, že jsi tělo odpočine od těch hormonů a že jdeme na transfer až příští cyklus. Doktor mi řekl, že ať se dám do kupy po Stimulaci, tak jsem si udělala týdenní the Toxxx, a teď se snažím jíst ovoce a zeleninu, vím že to nebude mít až takový vliv na transport were a uchycení, ale mně je aspoň dobře a cítím se nabitá energii💪🏼. Přeji ti hodně štěstí a držím pěstí ✊🏼❤️

jezovca
20. črc 2017

@jezovca ...týdenní detox ...

raduzemlejna
24. črc 2017

Ahoj holky, tak hlasim novinky 😁 V patek mi odebrali celkem 17 vajicek, z toho 14 nam jich oplodnili a dneska uz jsou ve 3.dnu vyvoje a vsechny se krasne drzi a vyviji. Ve stredu nam je budou zamrazovat.
Je tu nekdo kdo taky pristi mesic pujde na KET??

maagda
24. črc 2017

Ahoj tak 21.7. jsme byli na krev, vydržela jsem netestovat. Takže jsem v 4t4d 🙂 za 2 týdny jdeme na kontrolu tak snad bude všchno v pořádku. Pořád je mi strašně špatně, a podbřišek pořád bolý. Břicho mám mám jak kdybych byla ve 4 měsíci. Když to tak pujde dál tak to dlouho nevydržím ututlat.

horvi02
24. črc 2017

@maagda To je skvělá zpráva! Moc moc moc ti gratuluji a díky za to, že to tu píšeš! Mě čeká IVF v půlce září (musím si dát jeden cyklus pauzu se stimulací), tak jsem hned natěšenější, když to tu píšeš 🙂

maagda
24. črc 2017

@horvi02 Uvidíš že to taky bude všechno dobré 🙂

be_ruska
24. črc 2017

@raduzemlejna ahojky to je ale krasna uroda 😉 ja zacinam pristi patek se stimulkou a ket budu mit asi nekdy v zari. Pokud teda bude nejake vhodne vajíčko 🙏

volfici
25. črc 2017

Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala 🙂 v srpnu mě čeká první cyklus IVF, jsem nervózní a zároveň se těším, že se třeba konečně zadaří. Přirozenou cestou nám to nejde několik let, červnu IUI taky nepomohla. Příčinu nám žádnou nezjistil, všechna vyšetření v pořádku.... Vzhledem k mému věku mám na pojišťovnu jeden pokus, tak do toho samozřejmě dávám všechny naděje....

volfici
25. črc 2017

@raduzemlejna ahoj, tohle se krásně čte 😉, doufám že i já budu mít taky hodně, aby bylo co mrazit....

volfici
25. črc 2017

@maagda ahojky, moc gratuluju 🙏 a držím palečky ať je všechno v pořádku ✊

tea1909
25. črc 2017

Ahoj holky, budeme se pravděpodobně objednávat do asistent. centra. Dochází tu některá do HELIOSu v Brně? ...a nebo i jinde..mohly byste mě alespoň trochu seznámit s tím, jak vše probíhá? Je mi jasné, že je to u každého trochu jinak, ale tak nějak zhruba. Např.kolik je prumerne nějakých setkání (testy, odběry, konzultace,...) Před tím, než se začne něco "dít". Jestli si vás sledují jen tam, nebo doktor ve vašem meste,...jak vám to celé dlouho trvalo.. zkrátka, byla byste prosím některá ochotna mi vaší cestu nějak shrnout? Děkuju moc, holky.

volfici
25. črc 2017

@tea1909 ahoj, u nás to bylo tak, že jsem v únoru volala do CAR o termín (Gennet v Liberci), měli volno v květnu, na první konzultaci vzali krev na genetiku, pak jsme si tam vždy "odskočili" na odběry na spermiogram a hormonální profil, donesli jsme moč na chlamydie a pak jsme čekali přes dva měsíce na výsledky genetiky. Mezitím jsme zkusili IUI, neúspěšně. Po konzultaci nad výsledky genetiky minulý týden si jdu 3. srpna pro léky a 2.DC pak začnu se stimulací. Takže od první návštěvy CAR nám trvalo 3 měsíce dospět k IVF. Musím ale napsat, že do CAR jsme šli už s kompletní immunologií, spermiogramy, vyšetřením průchodnosti atd.... Takže oni si dodělali vlastně jen tu genetiku...

Strana