Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@marryline děkuju, ale nakonec to dobře nedopadlo, sice máme ve středu ještě sezení s genetičkou, ale dneska jsme měli sezení s doktorkou a ta transfer nedoporučila, že mají případy, kdy transferovali embryo s komplexní mozaikou, ale nikdy to nedopadlo dobře. Takže koncem září začínám opět stimulovat, tentokrát podle dlouhýho protokolu, snad už to dopadne dobře 🙏
@marryline Co to tady čtu??? Dušík?!? Tak to je pecka! Moc moc moc gratuluji! Vidíš, že nakonec IVF byla super volba a nebyl důvod to odkládat 🙂 Já už beru IUI jen jako "hraní si" pro ty, co nemají vůbec žádný problém (dokonalé folikuly, ovulaci, sliznici, spermie... :D ). Ale pro nás ostatní je IVF jasná volba 🙂 Kdy jdeš na krev?
@volfici
@marryline Jinak holky moc moc děkuji za podporu - dnes jsem šla a celou cestu jsem se klepala - ráno cestou na kliniku jsem s tím dokonce chtěla seknout jak jsem byla hrůzou bez sebe. Nakonec to byla úplná pohodička a i po probuzení vůbec žádná bolest ani nic - teď trošičku cítím tlak, ale žádná bolest - až se bojím, že to teprve přijde :D A z mých 4-5 folikulů o kterých mi říkal Dr mám 7 vajíček - netuším jak je to možné, ale snad alespoň jedno do středy vydrží!!!
@pokaja měla jsem 7 folikulu a v nich 3 vajíčka, zbytek prázdný. Všechny tři vajíčka přežily 5 denní kultivaci a dvě byly v jedničkove něj kvalitě a jedno ve dvojkove kvalitě. Jedno mi zavedli 🙂 u minimálky je méně vajíček ale zase kvalitnější. Tak mi to bylo řečeno, ale asi je to individuální 🙂
@pokaja u nás je problém právě taky jen ve spermiích. Všechny výsledky ok až na pohyblivost. Tu má přítel sníženou na 8 až 21%,ale většinou to bylo těch 14% progresivních spermií. Ono pokud je problém u muže tak je to vždy lepší varianta a právě mě říkali že záleží na kvalitě vajíčka, protože spermii vyberou tu něj pomocí PISCI a pak už jen záleží jak se bude vajíčko vyvíjet. Já první nechtěla jít do ivf. Měla jsem v plánu 3 IUI ale po malé stimulaci mi narosto 7 folikulu a v nich byly 3 vajíčka a dr. Mi říkala, že by byla škoda takhle měsíc promarnit. Takže jsem měla jen 10min.na rozmyšlenou zda do ivf půjdu a za 2 dny na to už jsem šla na odsati. Když jsem do toho šla tak jsem neměla ani páru o ivf co vše to obnáší. Nakonec to byla něj volba. Doufám tedy, že nic se nepodaří a miminko se udrží a bude vše ok🙏 ty jdeš na zavedení v pátek že? 🙂)
@marryline aha, my měli PISCI a MACS a stejně nám to bylo houby platný. Věřím, že tím dlouhým protokolem ta vajíčka pěkně dozrají. To, v jaké jsi byla situaci, je asi nejlepší, žádný stres, jen risk a vyšlo to 🍀. Na zavedení nejdu, máme zítra teda ještě sezení s genetičkou ohledně toho mozaicisního embrya, ale kvůli velkým rizikům do toho nepůjdeme
Takze dnes vecer pichnu ovitrelle a ve ctvrtek jdem na odber. Mam 10 foliku, ale sliznice porad nizka. Tak snad to do et dozenu. Jeste nejake tipy, co vse krome icsi, prodlouzene kultivace priplatit? Dekuji.
Jo jinak holky, máme asistovaný hatching, ISCI a prodlouženou kultivaci 🙂 Vůbec netuším k čemu je ten asistovaný hatching dobrý, ale snažím se plně věřit doktorovi :D
@marryline dlouhy protokol znamena ze zacinas se stimulaci uz kolem 22 dne cyklu. To znamena mnohem delsi stimulace a melo by uzrat vice vajicek. Me jich nastimulovali 10 ale stejne mi zustalo jen jedno dobre stejne jako v kratkem protokolu. Takze jsme akorat dali o 10 tisic navic a stejne nic z toho 👍 ale verim ze to je individualni 😉
Jo holky, hloupy dotaz, ale pred odberem ma byt clovek nalacno. Chapu, najim se naposledy v 5 a konec. Hlady nepomru. Ale to nesmim ani pit? Ja jak si nedam rano pulitra vody tak mam migrenu jak sfina 😨 Takze nesmim ani pit?

@marryline
Nedal mi nic, zitra zas utz tak uvidime. Za radu s grepem dekuji, valim pro nej hned do obchodu.😉