icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

tcz
18. zář 2017

@marryline
Nedal mi nic, zitra zas utz tak uvidime. Za radu s grepem dekuji, valim pro nej hned do obchodu.😉

pokaja
18. zář 2017

@marryline děkuju, ale nakonec to dobře nedopadlo, sice máme ve středu ještě sezení s genetičkou, ale dneska jsme měli sezení s doktorkou a ta transfer nedoporučila, že mají případy, kdy transferovali embryo s komplexní mozaikou, ale nikdy to nedopadlo dobře. Takže koncem září začínám opět stimulovat, tentokrát podle dlouhýho protokolu, snad už to dopadne dobře 🙏

be_ruska
18. zář 2017

@pokaja achjo to je mi lito 😢 snad bude u tebe dlouhy protokol uspesnejsi. Pokud me to nevyjde tak budu uvazovat nad zmenou centra.

pokaja
18. zář 2017

@be_ruska snad ano, věřím, že tobě to dopadne dobře a dočkáš se 🍀

marryline
18. zář 2017

@pokaja ty jsi měla minimální nebo klasickou stimulaci? 🙂 koncem září to určo vyjde 😍

pokaja
18. zář 2017

@marryline měla jsem klasickou, bylo 15 vajíček, k oplodnění 8, tak doktorka řekla, že teď dáme dlouhý protokol, aby dozrála všechna. Snad se to tentokrát povede 🙏. Ty jsi na tom jak?

marryline
18. zář 2017

@pokaja já měla jen minimální stimulaci a v neděli jsem testovala a mám dusíka 🙂, dnes jsem testovala znovu a je o něco silnější 🙂 snad bude už jen sílit 🙏

pokaja
18. zář 2017

@marryline tak to je krásný, držím pěsti ať je všechno v pořádku 🙂. A kolik jsi měla vajíček s minimálkou?

horvi02
18. zář 2017

@marryline Co to tady čtu??? Dušík?!? Tak to je pecka! Moc moc moc gratuluji! Vidíš, že nakonec IVF byla super volba a nebyl důvod to odkládat 🙂 Já už beru IUI jen jako "hraní si" pro ty, co nemají vůbec žádný problém (dokonalé folikuly, ovulaci, sliznici, spermie... :D ). Ale pro nás ostatní je IVF jasná volba 🙂 Kdy jdeš na krev?
@volfici
@marryline Jinak holky moc moc děkuji za podporu - dnes jsem šla a celou cestu jsem se klepala - ráno cestou na kliniku jsem s tím dokonce chtěla seknout jak jsem byla hrůzou bez sebe. Nakonec to byla úplná pohodička a i po probuzení vůbec žádná bolest ani nic - teď trošičku cítím tlak, ale žádná bolest - až se bojím, že to teprve přijde :D A z mých 4-5 folikulů o kterých mi říkal Dr mám 7 vajíček - netuším jak je to možné, ale snad alespoň jedno do středy vydrží!!!

volfici
18. zář 2017

@horvi02 super, vidíš nic to nebylo a krásný výsledek! Tak teď ať se hezky oplodní a kultivují a za nějakých dvanáct dní ode dneška už bude určitě na testu dušík 😘😉🍀

horvi02
18. zář 2017

@volfici Oplodnit se oplodní, ale pak se všichni přeživší zamrazí a transfer bude až další cyklus :( Praskl mi v pátek dominantní folikul a tak už není vhodné provést transfer v tomto cyklu :( Ale příští měsíc to musí vyjít! :D

marryline
18. zář 2017

@pokaja měla jsem 7 folikulu a v nich 3 vajíčka, zbytek prázdný. Všechny tři vajíčka přežily 5 denní kultivaci a dvě byly v jedničkove něj kvalitě a jedno ve dvojkove kvalitě. Jedno mi zavedli 🙂 u minimálky je méně vajíček ale zase kvalitnější. Tak mi to bylo řečeno, ale asi je to individuální 🙂

marryline
18. zář 2017

@horvi02 ano, ano ivf byla něj volba😍 ty vogo co to tady čtu teď jaaa? 7 vajíček? 👏 to budou bojovnici 😍 za chvilku budeš mezi námi🤰 já se ještě nechci úplně radovat, protože zatím je to jen dusík ale jsem šťastná 😍 na zavedení jdeš v pátek? Dáš si jedno nebo dvě vajíčka?

volfici
18. zář 2017

@horvi02 no jo vlastně... tak za měsíc a dvanáct dní 😉 vyjde to

horvi02
19. zář 2017

@marryline na zavedení jdu až za měsíc, ale určo dáme jen jedno embryjko (pokud aspoň jedno vydrží do zmražení). Doktor říkal, že 2 jsou na první pokus zbytečné. Už se ale mooooc těším 🙂

pokaja
19. zář 2017

@marryline a jaký je u vás problém? My máme problém se spermiogramem, takže doktorka doporučila mít víc vajíček. Protože nevydržely prý nejspíš kvůli tomu. To je úžasný, že ty tvoje to všechny zvládli, určitě to zvládnou až do konce 👏

marryline
19. zář 2017

@horvi02 to uteče jak voda a máš se na co tesit. Na Vánoce už budeš určitě tehulky 🤰❤

marryline
19. zář 2017

@pokaja u nás je problém právě taky jen ve spermiích. Všechny výsledky ok až na pohyblivost. Tu má přítel sníženou na 8 až 21%,ale většinou to bylo těch 14% progresivních spermií. Ono pokud je problém u muže tak je to vždy lepší varianta a právě mě říkali že záleží na kvalitě vajíčka, protože spermii vyberou tu něj pomocí PISCI a pak už jen záleží jak se bude vajíčko vyvíjet. Já první nechtěla jít do ivf. Měla jsem v plánu 3 IUI ale po malé stimulaci mi narosto 7 folikulu a v nich byly 3 vajíčka a dr. Mi říkala, že by byla škoda takhle měsíc promarnit. Takže jsem měla jen 10min.na rozmyšlenou zda do ivf půjdu a za 2 dny na to už jsem šla na odsati. Když jsem do toho šla tak jsem neměla ani páru o ivf co vše to obnáší. Nakonec to byla něj volba. Doufám tedy, že nic se nepodaří a miminko se udrží a bude vše ok🙏 ty jdeš na zavedení v pátek že? 🙂)

pokaja
19. zář 2017

@marryline aha, my měli PISCI a MACS a stejně nám to bylo houby platný. Věřím, že tím dlouhým protokolem ta vajíčka pěkně dozrají. To, v jaké jsi byla situaci, je asi nejlepší, žádný stres, jen risk a vyšlo to 🍀. Na zavedení nejdu, máme zítra teda ještě sezení s genetičkou ohledně toho mozaicisního embrya, ale kvůli velkým rizikům do toho nepůjdeme

marryline
19. zář 2017

@pokaja a co je prosím ten dlouhý protokol? Moc se v tom nevyznám 🙂

tcz
19. zář 2017

Takze dnes vecer pichnu ovitrelle a ve ctvrtek jdem na odber. Mam 10 foliku, ale sliznice porad nizka. Tak snad to do et dozenu. Jeste nejake tipy, co vse krome icsi, prodlouzene kultivace priplatit? Dekuji.

pokaja
19. zář 2017

@marryline já se v tom taky moc nevyznám, ale dostanu už v tomto cyklu nějakou injekci do zadku a potom se pokračuje v dalším cyklu, takže to trvá mnohem dýl a vajíčka by měla být kvalitnější

horvi02
19. zář 2017

Jo jinak holky, máme asistovaný hatching, ISCI a prodlouženou kultivaci 🙂 Vůbec netuším k čemu je ten asistovaný hatching dobrý, ale snažím se plně věřit doktorovi :D

horvi02
19. zář 2017

@tcz \baštíš ten drmek jak tu holky psaly? ten je fakt na sliznici super!

marryline
19. zář 2017

@tcz kup si fakt ten drmek forte a grep, mě pomohl. Měla jsem po něm 11mm vysokou děl. Sliznici. Připlatila bych si i za embryo glue.

tcz
19. zář 2017

@horvi02
Nee, v lekarne nebyl skladem, musim cekat. Takze zatim bastim grepy.

tcz
19. zář 2017

@marryline
Drmek nebyl, mam se stavit v patek. Bude to jeste k necemu dobre kdyz zacnu jen den dva pred et? Jinak grepy bastim.

be_ruska
19. zář 2017

@marryline dlouhy protokol znamena ze zacinas se stimulaci uz kolem 22 dne cyklu. To znamena mnohem delsi stimulace a melo by uzrat vice vajicek. Me jich nastimulovali 10 ale stejne mi zustalo jen jedno dobre stejne jako v kratkem protokolu. Takze jsme akorat dali o 10 tisic navic a stejne nic z toho 👍 ale verim ze to je individualni 😉

tcz
20. zář 2017

Jo holky, hloupy dotaz, ale pred odberem ma byt clovek nalacno. Chapu, najim se naposledy v 5 a konec. Hlady nepomru. Ale to nesmim ani pit? Ja jak si nedam rano pulitra vody tak mam migrenu jak sfina 😨 Takze nesmim ani pit?

adusku
autor
20. zář 2017

@tcz
Nemůžeš.... ale já nevydržela a loka si dala a nikdo nic neřekl 🙂

Strana