Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@suzzikk To je divné - mi je po punkci všechny oplodnili a čekalo se 5 dní na to, které vydrží a budou se dobře vyvíjet - díky tomu ze 7mi vajíček zamrazili jenom 3, protože zbylé 4 nebyly kvalitní. A při zavedení rozmrazí jen jedno a tomu ještě udělají asistovaný hatching a pak až zavedou...
Ahoj holky, dneska jsem v poradně dostala průkazku 😊
Co vy, jak pokračujete?
@volfici no uteklo - MS přišla o týden dřív, takže super! Snad nebudou žádné komplikace. Jsem docela ráda, že jsme s transferem počkali jeden cyklus, protože mě tak brzy po punkci MS překvapila. Taakhle bych prďouska určitě neudržela :( Snad moje přiblblé tělo nebude reagovat agresivně i po transferu (úplně po prvním IUI jsem taky hned druhý den dostala MS a doktor netuší proč - prostě moje děloha nemá ráda zákroky :D ). A jak pokračuješ ty? Kdy budeš vědět pohlaví (jestli to tedy chceš vědět?)
@horvi02 určitě vyfasuješ Utrogestan, ten by měl MS zdržovat a klapne to 😉
Vůbec netuším zatím, kdy je to poprvé vidět, jestli už na tom screeningu ve 12. týdnu. Ani nevím, jestli to chci s určitostí vědět. Ale tak nějak momentálně tuším, že to bude holka. Uvidíme, jestli ještě v průběhu těch měsíců změním názor 😊
@be_ruska Super, to bychom mohly jít na transfer spolu 🙂 A bereš něco na podporu? Já jsem tento cyklus bez jakéhokoliv stimulantu či podpory (tedy krom klasické listovky a vitamínu B).
@volfici Jejej tak to tě obdivuju, že uvažuješ nad tím, že si nenecháš říct co to bude - já jsem neuvěřitelně zvědavá a hlavně jsem posedlá představou růžového nebo modrého pokoje (když jsem před dávnými lety dělala AuPair v Londýně, tak měli miminko a celý pokojíček měli ve světlounce modré a se spoustou heboučkých polštářků a medvídků a já se do toho zamilovala :D ). Určitě napiš jak postupuješ a jak je to s vyšetřeními atd? A jsi na nemocenské? Mi řekli, že kdyby se náhodou zadařilo na IVF, tak jdu automaticky na rizikové (já tedy k tomu ještě beru léky na sníženou funkci štítné žlázy, tak o to větší riziko mi hrozí).
Ahojte holky,v pa jsem byla na konzultaci vysledku...vse super,jsme zdravi,manzel luxusni vsechny hodnoty...akorat ja mam v sobe neco, alergii na manzela 😂😂😂😂 takze vyfasovane leky,odedneska Provera, 4.10.pichat Diphereline, pak se prida Menopur to vse behem rijna!!!! transfer vypada na 30-31.10 odborne nas ceka ISCI,kultivace,Geri,transfer,zamrazeni..
Je to uplny masakr a rychlost tak doufam,ze v listopadu uz budu tehu... At mam krasny darek na vanoce... Holky ten strach je sileny, tolik jehel doufam,ze vse dopadne jak ma...po transferu pujdu autom.na neschopenku a budu jen odpocivat.
@be_ruska A kolikátý je toto tedy tvůj transfer? Měla jsi prodlouženou kultivaci a asistovaný hatching?
@hannyy Budeme držet pěsti! Je super, že to jde takto rychle ;) A úplně nejlepší je, že hned na začátku zjistili, že máš alergii na partnerovo sperma - tím sis ušetřila spoustu neúspěšných a zbytečných pokusů. U nás se toto vyšetření dělá až po prvním neúspěšném IVF, takže pokud se nám nezadaří, tak mě to ještě čeká.
Ahoj holky, nechali jste si před ivf dělat genetiku? Mě ji dr. Ani nenabídla. Četla jsem že se dělá když je žena v pozdějším věku jinak ne, jak to máte vy?
@zetta01
@horvi02 byla jsem na prvním ivf na minimální stimulaci a teď jsem 5+3 tt 🙂 ptám se spíš jen pro zajímavost. Ale měla jsem 3 embrya a všechny 3 vydržely 5 denní kultivaci v jedničkove kvalitě,spis mě zajímalo, že u někoho to dělají u někoho ne. Je mi 26 let, tak možná proto nebyla potřeba 🙂
@zetta01 držím palce ať se taky Zadari 🙂
@horvi02 ty se máš jak? Co nového? 🙂
@marryline tys mě teda vyděsila - napiš tam vždycky, že se ptáš jen pro zajímavost, jo? :D A jak se cítíš? Odpočíváš doma pořád? Kdy máš další kontrolu?
Já jdu v pondělí 9.10. na UTZ (budu 12DC) a domluvíme transfer. Nějak z toho nemám dobrý pocit (asi mi přijde divné, že do sebe necpu žádné clostilbegyty a menopury atd... :D ). Takže já si zatím užívám víno a všechno jídlo (trocha provokace ;) :D ) a těším se na pondělí.
Holky, prosim, dnes je to tyden od et 3 denniho embya. Dneska je mi pekelne. Bricho boli jak na ms, obcas na me jdou mdloby a je mi spatne. Nezvracim, ale takovy ten stav podobny kocovine. Muze to byt po takove dobe hyperstimulacni syndrom? Piju dost, na malou chodim taky pravidelne. Jsem z toho hyn, bo hyperstimulak je moje nocni mura 🙂
@tcz ahojky, to co popisuješ jsem měla taky, ale nevím zda to byl hyperstimulak nebo tehu. O hyperstimulaku jsem se dozvěděla po 14 dnech od ET. Teď jsem už týden doma piju bílkoviny a hodně vody. Zítra jdu na kontrolu. Ty příznaky jsem měla tak týden po et a to podle mě ještě hyperstimulak nebyl. Dr. Říkala že se mi rozjel později, naštěstí jen malý. Spíš to budou tehu příznaky.
@marryline strašně moc gratuluji 🙂 také jsem teď po prvním IVF s minimální stimulací, mám totiž polycys.vaječníky, takže u mě musí pomalu. Odebrali mi 15 vajiček z toho zralých 13 a 13 oplodněno. Měly jsme prodlouženou kultivaci, takže zavedení, až 6 den a v ten den jsme měli 7 krásných vajíček. 1 nejhezčí vybrali a zavedli. Chtěli jsme 2, jenže to mě nebylo doporučeno díky těm vaječníkům, že by to pro ně byla zátěž a do budoucna by mě to mohlo ohrozit na zdraví. Ale embryol.říkala, že při takové kvalitě vajíček se úspěšnost nesnižuje, ikdyž se zavede jen 1. Tak uvidíme, kéž by to vyšlo 🙂
@zetta01 a kolik jsi měla jednotek na stimulaci? Já 75 🙂 moc gratuluji ke krásným emryjkam. Určitě to vyšlo 🙂 taky mi zaváděli 6 den po odsati. Jak se teď cítíš? 🙂 já právě neměla ani na ivf jít, měla jsem v plánu 3 iui, ale jak už jsem tu psala narosto 7 folikulu a to mi iui udělat nemohli. Jen nechci vědět co by se stalo kdybych měla klasickou stimulaci, když po té minimální mám mírný hyperstimulak, to by byl asi mazec :/. Budu moc držet palce ať máš // 🙂
@marryline
Nejdříve jsem měla 100 a pak mi to zvedli na 125. Je fakt, že jsem stimulovala celem14 dní, dr. to pořád natahoval, jelikož mi rostly folik. pomaleji než čekali. Jinak mám nafouklé břicho a pobolíváme mě, jinak je mi dobře. Nejdřív to vypadalo, že mi ani v tu neděli transfer neudělají, jelikož když jsem dr. řekla, že mě obden pobolívá břicho, mám ho nafouklé a stříl to až do žaludku, tak říkal, že bohužel se u mě projevil ten syndrom čehož se báli ☹ takže ještě před zákrokem dělal ultrazvuk, vaječníky jsem měla zvětšené a zbytečně pořád aktivní, ale ž to není žádná hrůza, tak transfer nakonec udělali.
@zetta01 to jsi dobrá že vydržíš. Já byla na zavedení embrya v pondělí a ještě ten týden v patek(4den po transferu) jsem si dělala tt ale byl tam úplně pidi skoro neviditelný duch. Pak další test 6 den a to už šel dusík pěkně vidět 🙂 pěkně odpočívají at se hezky zavrta 🙂 já stimulovat a jen 9 dní a to byly už úplně velké folikuly. Az moc reaguji na stimulaci, proto mám ten mirny hyperstimulak :/

@suzzikk Myslím že se to tady v nějaké diskuzi řešilo, že to taky někdo takto měl. Jestli je to dle doktora OK, tak buď jim budeš bezvýhradně věřit, nebo to zkonzultuješ v jiném CAR. My chodíme do pražského Gennetu. A jelikož mám za sebou jenom 1 IVF tak nemám tolik zkušeností.