icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

zetta01
11. říj 2017

@pxtulka já vím, spíš mě štve to krvácení ☹ je to jak na houpačce. Chvilinku skoro nic pak najednou je to silnější ☹ achjoooo .... jsou to šílené nervy

pxtulka
11. říj 2017

@zetta01 hlavně se snaž odpočívat a ležet. Můžeš zavolat do CAR, jestli ti něco neporadí 🙂 Já když jsem špinila tak jsem taky volala do CAR.

zetta01
11. říj 2017

@pxtulka To jsem volala, už v PO a doporučili mi vysadit vasopirin na ředění krve, bohužel ještě v PO jsem ho jedla ☹ až včera a dnes jsem si ho nevzala, tak nevím jestli to na to může ještě mít nějaký vliv? Vím, že před operací babička musela prášky na ředění krve vysadit min.týden předem. No stejně mi nezbývá teď nic než jen čekat, jak to dopadne. Dnes musím do města do banky na schůzku, tak mě napadlo si ještě koupit ten digitální test ten je prý spolehlivý, tak aby to on rozsekl

pxtulka
11. říj 2017

@zetta01 digi test můžeš zkusit. Prášky na ředění krve můžou mít dojezd. Já si od KET píchám na ředění krve clexan, takže to chápu. Mě třeba ten clexan ani při špinění nevysadili. Vasopirin ale neznám, takže přesně nevím jak funguje.

zetta01
11. říj 2017

@pxtulka děkuji ti moc 🙂 aspoň trochu jsme se uklidnila 🙂 koupím ho zkusím, ale až zítra dnes, už toho testování mám dost a přeci jen si myslím, že zítra z ranní moči to bude jistější 🙂 jak říká moje mamka co se má stát se stane a vše se děje z nějakého důvodu, tak uvidíme 🙂

be_ruska
11. říj 2017

@horvi02 tak cooo tak cooo😀 kdy jdes na to?

horvi02
11. říj 2017

@be_ruska no furt nic moc :/ Folík 19mm, dostala jsem injekci Ovitrelle (už se za něj nedoplácí, super!) a v pátek jdu zase na kontrolu! Takže SNAD už v pondělí transfer! Tebe čeká kontrola zítra, že? Tak tfuj tfuj, ať už to naplánujete s Dr ;) Pak napiš!

be_ruska
11. říj 2017

@horvi02 faaakt? A ja myslela ze ovitrelle se picha tesne pred tim transferem. Takze jeste jeden utz te ceka 😕 no tak to jsem zvedava jak dopadnu zitra ja. Dam vedet

volfici
12. říj 2017

@be_ruska Ovitrelle je na ovulaci. A aby se KET nasimuloval do přirozeného prostředí, tak transfer bych tipla, že bude tak pátý den po ovulaci (plus mínus podle sliznice), v tu dobu by totiž embryo normálně do dělohy doputovalo. To máš jak při ET - píchneš Ovitrelle, ovulace, jdeš na odběr a za pět dní na transfer 😉

horvi02
12. říj 2017

@volfici moc díky za vysvětlení, zrovna jsem sedla k PC, že si vygooglím, jestli to právě až v pondělí není pozdě 🙂 Nějak se ještě nevyznám v těch vztazích mezi prasklým folikulem, ovulací, vznikem žlutého tělíska a vlivem na KET :D
@be_ruska Určitě dopadneš dobře, buď v klidu 🙂 Už to máme za pár a brzy už budeme moct změnit stav ze "snaží se" na "čeká miminko, temín..." ;)

be_ruska
12. říj 2017

@horvi02 tak u me dobry. Dnes picham taky ovitrelle a pristi ctvrtek transfer 🙂 vypada to ze budes trosku napřed 😉

horvi02
12. říj 2017

@be_ruska Ty brďo až ve čtvrtek transfer? no Tak to já ho budu mít tak ve středu - jsem naivně počítala s pondělkem 😂

be_ruska
12. říj 2017

@horvi02 to ja predtim taky 😀 v ten ctvrtek budu 20 dc. Tak uvidime.

volfici
12. říj 2017

@be_ruska @horvi02 těším se na ten příští týden s vámi 😉😍

be_ruska
12. říj 2017

@volfici super budes nam dodavat pozitivni energii ❤ to bude pak dlouhych 14 dni....

horvi02
13. říj 2017

@volfici Alespoň někdo - budu nervozní jak sáňky v létě, asi se mnou nebude moc k vydržení :D

cambra
13. říj 2017

Ahoj...holky..prosím..jakým způsobem volite oplodnění vajíčka?Doktorka se ke mě stačí tak že ji naproti věřím...ale vykolejila mě teta s tím proč jdu rovnou do ICSI...že je lepší první nechat oplodnit přirozeně....a když se nepodaří tak pak to samé vajíčko přímo spermií.Mam darované spermie .A na OPU jdu zítra.
Jinak doktorka za mě zaskrtala co chci já si pak zkontrolovala co to jo a považovala to za nejlepší...ted jsem na vážkách...

volfici
13. říj 2017

@cambra ahoj, mě teda v CAR doktorka řekla, že ISCI je už naprostý standard a oplodnění v misce se už téměř nedělá. My šli nakonec do PICSI, ten rozdíl v ceně už nebyl takový, vybrali ty nejlepší spermie a povedlo se 😉. Šla bych do ISCI minimálně, ať máte co nejvyšší šance na úspěch.

horvi02
13. říj 2017

@cambra Taky jsme byli poprvé hned na ISCI - výsledek ještě nevím, protože na transfer jdu příští týden, ale jinak jak píše volfici, tak ISCI je už standart ;) Držím palce, ať OPU dopadne dobře a máš krásná embryjka 🙂

cambra
13. říj 2017

@volfici
@horvi02
Moc díky...doufám že to dobře dopadne...popravdě se chci potom vrátit do práce...zůstanu doma cca 4..až 5 dní....makám v kanceláři...docela v klidu jen se odpoutat od stresu a tlaku co tu je...na práci....ale to zvládnu...zase jen už zůstat doma se mi nechce i kvůli penezum....

cambra
13. říj 2017

@horvi02 též jdu příští týden na transfer... tak snad nám to vyjde oběma 😊 budu držet palečky..

gabcat
13. říj 2017

@cambra Taky jsme byli hned napoprvé na ICSI. Spolu s prodlouženou kultivací ti bylo to jediné, co nám bylo doporučeno, ať určitě dáme. A jsem ráda 😊 přeju hodně štěstí

volfici
13. říj 2017

@cambra já taky byla necelý týden doma, zkombinovaný homeoffice s dovolenou, a pak jsem už jezdila do práce. Zvládla jsem i dva týdny služebku ve Švýcarsku v šestém a sedmém týdnu a týden v Amsterdamu v devátém.

horvi02
13. říj 2017

@volfici
@be_ruska Tak Holky! V pondělí ve 12:00 trasnfer jednoho mražáčka! Dostala jsem místo utrogestanu Prolutex injekce (na píchání už jsme doma celkem zvyklí a manžel to zvládá, ale dneska po první aplikaci to docela štípe :( a ta představa, že budu píchat až do krevního testu se mi líbí čím dál méně). Ale hlavní je, že sliznice je dobrá, k ovulaci došlo a jdem na to, poprvé!!!! Držte prosím pěsti!

@cambra A už víš který den? Jestli taky v pondělí? Já právě kvůli tomu stresu moc do práce nechci, protože sice sedím jen v kanceláři, ale s neuvěřitelně všetečnou ženskou, která je ke všemu manželka ředitele... takže co se týče psychiky, je to docela boj :( Týden doma zůstanu určitě a pak uvidím jak se budu cítit. 🙂

@volfici Ještě otázečka - kolikátý den po transferu sis dělala TT prosím? A měla jsi prodlouženou kultivaci? Pokud ano, tak kolik dní prosím? Já mám 5 dní, takže embryo by mělo být v podobně blastocysty a netuším, jestli to třeba nějak neurychluje uchycení a tím i viditelnost na TT?

cambra
13. říj 2017

@horvi02 já zvolila taktiku...mám vás všechny na háku a hlavně se necypracejte..mají mě za zlou ale mám o trochu vice klidu...myslím si že půjdu streda/čtvrtek...budu informovat až budu vědět....😊

cambra
13. říj 2017

Jsem ráda že se nemusím zakonzervovat doma..dám na sebe pozor i na psychiku...i když to je těžké.. v jiné diskusi jsem už psala že řeším i nějaké věci u soudu..jako svědek...a poškozená a předchozí soudní líčení zrušili den před a teď mě to čeká 1.11...zjištěno včera....obrnim se a nejak to zmaknu....ale co..ivf...práce.. soud.. však pohoda 😂😂😂 co já budu dělat až budu mít vše vyřešené 😂

volfici
13. říj 2017

@horvi02 já testovala osmý den po ET. Zaváděli mi pětidenní hatchující blastocystu. Prodlouženou kultivaci jsme měli.

be_ruska
13. říj 2017

@horvi02 jee super to mas za chviličku. A to budes kolikaty den cyklu? Ja dostala jen utros. A jinak mam taky 5 denni embryo. Ty taky?
Ja uz se tesim az budu na PN konecne si odpocinu. Delam nocni smeny a celkem stresovy prostredi. Akorat to zase nebude utikat ty dny do testu 😀

horvi02
14. říj 2017

@be_ruska Já budu 19DC, tak snad to zvládneme 🙂 Kdyby ne, tak mám ještě zamražená "dvojčátka" 🙂 Já dostala ty injekce místo Utrogestanu, protože doktor říkal, že takhle bych musela zavádět 3 x denně a s těmi injekcemi je to jen 1 x denně. Jinak by to snad rozdílné účinky mít nemělo 🙂 Já už se taky moc těším - rekonstruujeme a už se fakt těším na oddech a klid na lůžku :D Včera jsem si dala ještě červené vínko a ode dneška už relax a džusíčky a příprava na miláčka 🙂 Jinak taky máme 5ti denní blastocystu + máme ještě připlacený asistovaný hatching, tak snad to k něčemu bude 🙂
@volfici Už 8. den? Tak to je super, to to taky vyzkouším. Zatím si nechci připouštět špatný výsledek, ale po transferu to určitě začne šrotovat :D

volfici
14. říj 2017

@horvi02 já byla těsně po transferu přesvědčená, že to nevyšlo. Doktorka měla totiž docela problém najít na UTZ dělohu, aby embryo správně umístila, tak jsem si říkala, ty jo, to je ztracený.. Už na tom operačním stole jsem s tím přestala počítat a odcházela jsem s tím, že nic. Pak mě to přešlo, hodila jsem se do klidu, no a zatím dobrý 😉

Strana