icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

horvi02
16. říj 2017

Tak holky moje, dnes ve 12:00 mě to čeká. Docela se bojím, jestli to nebude bolet (přeci jen IUI není můj nejpříjemnější zážitek a když si představím, že emrbyo je ještě větší, než pár spermií, tak mě to trochu děsí :( ).

volfici
16. říj 2017

@horvi02 držím ti všechny palce, teď už mám aspoň o dva víc, prsty na nohou se prý vyvíjí o trošku déle 😂, bude to asi trošku nepříjemné, ale není to tragédie. Počkej až budeš za devět měsíců rodit 😉🍀😍

horvi02
16. říj 2017

@volfici Tak to gratuluji k k dalším prstíkům :D Jojo, manžel mi dnes říkal to samé :D

be_ruska
16. říj 2017

@horvi02 drzim palce. A neboj neboli to 😉

horvi02
16. říj 2017

@be_ruska
@volfici Tak mám to za sebou - dost nepříjemné byly ty "svěráky" a pak zavádění zrcadel, ale samotné zavedení embrya jsem ani necítila. 30.10. jdu na krev, ale určitě to tak dlouho nevydržím bez testu :D
@be_ruska Teď už jen čekáme jak dopadneš ;) Pak napiš!!!

be_ruska
16. říj 2017

@horvi02 supeer tak at se mimi pěkně zavrtava. Pis nam sve pocity 🙂 ja uz sem jak na trni 😀 taky budu urcite testovat driv.

hannyy
16. říj 2017

Holky muzu se zeptat jestli se plati cpu?

horvi02
17. říj 2017

@be_ruska No pocity zatím vůbec žádné :( Až jsem z toho trochu smutná :( Včera jsem tam byla se dvěma maminkama a ta jedna byla před 3mi lety a 1. transfer jí nevyšel, až pak druhý KET s dvěma embryema a té druhé taky nevyšel 1. transfer a včera šla právě na ty zamražené dvojičk.y Tak si tak nějak říkám, že to poprvé asi prostě nevychází :( U doktora jsem si nechala změnit injekce za utrogestan, protože ty injekce jsou příšerně bolestivé :(

horvi02
17. říj 2017

@volfici Mám asi úplně pitomou otázku, ale... cítila jsi něco po transferu? Třeba bolest prsou, píchání v podbřišku atd? A popřípadě kdy? Dnes je to 1. den a tak nějak jsem si asi naivně myslela, že hned budu cítit změnu :(

horvi02
17. říj 2017

@hannyy Mohla bych se zeptat čeho je to zkratka? Já znám jen OPU :(

volfici
17. říj 2017

@horvi02 prsa mě bolí už od června, co jsem po zkušební IUI začala brát Utrogestan 😀, takže tam nejsem schopná říct, co byly příznaky a co utroš. Ale asi třetí nebo čtvrtý den jsem cítila takové tahání pod pupíkem a sem tam tlak jako před MS, ale slabší.
Klid, ještě je brzy.

be_ruska
17. říj 2017

@horvi02 jeste je brzy. Pockej tak ten 4. Den po. Myslim ze to je individualni jak to komu vyjde. Vidis ze Volfici to vyslo hned napoprve 😉
Na jakou kliniku vlastne chodis?

hannyy
17. říj 2017

@horvi02 mam v protokolu napsane cpu a melo by to byt odber vajicek?

volfici
18. říj 2017

@hannyy odběr vajíček, punkce, má zkratku OPU. Možná překlep ve zprávě?

horvi02
18. říj 2017

@hannyy moje první IVF:
ICSI: 8000
AH: 3000
Transferový katetr: 1000
PK: 7000
KK: 5000
doplatek za léky: 1000

horvi02
18. říj 2017

@hannyy řekla bych tedy, že samotné OPU je za 1000,- (dle faktury je psáno transferová souprava). Zbytek jsou doplňkové věci jako kryokonzervace, asistovaný hatching, oplodnění injekcí, prodloužená kultivace... 🙂

horvi02
18. říj 2017

@be_ruska
@volfici Tak ženy moje, stále ani stopa po nějakém těhotenství - dokonce se začínám "poďobávat", takže jednoznačná známka příchodu MS :( Dnes jsem poslední den doma (vzala jsem si dva dny dovču, abych mohla odpočívat) a zítra už fičím do práce a budu to pokládat za nevydařený pokus :( Ale - uklidňuje mě, že mě další měsíc čekají dvě embrya a bude vyšší šance, že se jedno chytne!!
@be_ruska na tebe budu zítra myslet! Jdeš ráno nebo odpoledne?? A už bereš utrogestan?

hannyy
18. říj 2017

@volfici asi jo, manzel to studoval a je to nedotahle O 😂

horvi02
18. říj 2017

@hannyy tak to samotná ta punkce by měla být kolem 1000,- ale doplácí se k tomu ty další blbinky kolem oplodnění a uchování embryjka 🙂 záleží co vše jste si s doktorem domluvili 🙂

hannyy
18. říj 2017

Jeste bych mela takovou hloupou otazku... Jak mam vedet co jde a co ne na pojistovnu, Helios ma v protokolu vse co hradime my, jediny co ne byly testy krevni nas obou ale jinak vse platime a castky to jsou kosmicke...pochopim zakroky ale i tak...fetaci maj vse gratis a tady clovek plati za stesti ... A jeste co delat s prebytecnymi roztoky? Mam Menopur 1 roztok na 2 prasky , takze roztoku mi zbyde hodne.

horvi02
18. říj 2017

@hannyy Já kvůli tomu zkoušela volat na pojišťovnu a ženská tam byla dost nepříjemná že jak to sakra má vědět kolik čeho hradí pojišťovna, že není můj doktor :D Ale jinak já počítala s tím, že každé IVF (pro nesamoplátce, dotované pojišťovnou) vyjde kolem 25000,- a taky vyšlo. Samoplátci to mají v neuvěřitelných sumám. Možná byste se mohla zeptat přímo u vašeho doktora co vše a kolik vám hradí pojišťovna a co vše budete hradit sami. Myslím si, že se taky dost liší cen klinik, ale nemělo by to být nějak závratně. Co se týče zbylých léků, tak jsem vždy přebytky vracela - například u toho menopuru je podle mě tak drahá ta sypká látka a ne ten roztok, ale opravdu by bylo možná lepší poradit se s doktorem/sestrama na vaší klinice 🙂

hannyy
18. říj 2017

@horvi02 Dekuji, my mame platit icsi 9000, doplatek za icsi nad 8 oocytu 1000, PK 7000,KK 4000, a asi Geri to je na nas za 7000, za leky jsem dala uz 6800 a manzel za nejaky komplexni spermio vc. DNA 4000.

be_ruska
18. říj 2017

@horvi02 neblazni to nemuzes takle brzy vzdat!! Jeste se teprve muze zacit zahnizdovat jeste nic nevzdavej 😉 je dobre ze mas jeste dalsi embryjka ale treba je ted nebudes muset ani pouzit 🙂
Jinak beru utros uz od nedele a dneska mi maji volat na kolikatou mam prijit.

tammm
18. říj 2017

Poraďte holky Car v Brně.

hannyy
18. říj 2017

@tammm ja jsem v Helios u dr.Texla 🙂

horvi02
18. říj 2017

@be_ruska díky za povzbuzení, ale radši se v tom nebudem moc šťárat :D
Pak pisni v kolik jdeš 🙂 A neboj, nebolí to, jen hned na začátku je nepříjemný ten roztahovák, ale to je chvilička, než si tělo zvykne a pak už je to OK - já byla celou dobu v křeči co ještě přijde za bolest, ale nic horšího nepřišlo (sestřička ti pak bude ultrazvukem jezdit po břiše, což je docela sranda, když máš mít naplněný močák a tak máš pocit, že se ti chce čůrat, ale není to nijak bolestivé ani nijak nepříjemné). Takže nebuď jako já a hezky se uvolni, ať má prcek dobrý pocit z příchodu 🙂

@tammm to ti bohužel neporadím, chodím do Ostravy :(

tcz
18. říj 2017

@horvi02
Kam do Ovy chodis? Gyncentrum?

horvi02
18. říj 2017

@tcz Svým způsobem asi ano - chodím do Eurofertilu k Jarošovi a Gyncentrum pod Eurofertil spadá. Ale jinak chodím přímo do Eurofertilu vedle ČEZ arény.

be_ruska
18. říj 2017

@horvi02 tak jdu az na 13 hod 🙂 dam zitra vědět. Dekuju tohle je muj druhy transfer takze uz vim do ceho jdu. Minule to bylo v pohode. Přišlo mi to jak normalne na gynde prohlidka 🙂 uz mam nakoupeny ananas tak hned zitra dam.

@tammm ja chodim do Repromedy v Brně

volfici
18. říj 2017

@horvi02 Ještě to nevzdávej. Na příznaky / nepříznaky nedej, já taky myslela že se rozjíždí MS bolesti a nebyly to. Do práce klidně jdi, jestli se to má povést, tak se povede. Jen se zkus trochu šetřit. Pořád ti držím palce 🍀

Strana