icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

horvi02
19. říj 2017

@be_ruska Jej já myslela, že jdeš poprvé a trapně tu dělám chytrou :D Tak držím pěsti, ať je to stejně v pohodě jako minule a ať se bobek drží!!!
@volfici No tak dneska taky nic, takže si příští týden zavolám s prosbou o dřívější krevní testy (měla jsem jít až 30.10., ale s ohledem na to, že to na 99,9 % nevyšlo se mi nechce "kazit" ten poslední víkend abstinencí :D ), tak mě snad vezmou už toho 27.10.

be_ruska
19. říj 2017

@horvi02 tak uz to mam zasebou. Embryjko se uz vylupovalo z obalu coz minule vubec nebylo, takze snad je to na dobre ceste 🙂 kontrolu krve mam az 2.11. Ale testovat budu urco dříve 🙂

horvi02
19. říj 2017

@be_ruska tak to je úplně super zpráva, že už se vylupovalo! teď hezky hodit nožky na stůl a čekat 🙂 Nechala sis dát tedy jen 1? Neuvažovala jsi o vložení dvou mrazáčků najednou?

be_ruska
19. říj 2017

@horvi02 me po téhle stimulaci zustalo jen jedno embryjko stejne jako pri prvnim ivf. Takze hold to musi byt to prave 😉

volfici
19. říj 2017

@horvi02 přinejhorším si test můžeš zaplatit sama v kterékoliv laboratoři. Já ti ale pořád věřím. Doma testovat nezkusíš?

horvi02
19. říj 2017

@be_ruska A můžu se zeptat - 1. IVF nevyšlo, nebo vyšlo a měli jste mimčo a teď po nějakých letech do toho jdete znovu? Omlouvám se, ale vlastně o tvém "životním příběhu" nic nevím :( Budu věřit, že bude určitě to pravé 🙂

@volfici Vyzkouším určitě i sama, ale až někdy v polovině příštího týdne. Pořádně ani nevím od kdy se počítají dny, ale logicky "po transferu" je budu počítat od druhého dne po transferu (takže u mne budu počítat od úterka) a četla jsem, že dřív jak 8. den po se nic moc neobjeví na testu, takže počkám asi do úterka/středy a jak nebude ani duch, tak zavolám na kliniku, že je to marné a že chci v pátek na krev a bude jasno 🙂 Já jsem totiž fakt pakoš a u mě jednoznačně platí, že titul Ing neznačí vysokou inteligenci, protože v tomhle všem tápu a netuším kolik by mělo na hcg být v kterých dnech aby to značilo těhotenství :(

hannyy
19. říj 2017

@horvi02 neves hlavu,sice se to lehko rika ale vim o tom sve... Uplne te chapu, samotne se ze me stava chodici uzlicek nervu...odhodlanost me uz davno opustila, vubec po dnesku, na po 4 se podarilo nabrat krev,druhe utz dobre, zvysili mi menopur na 1roztok a 3 prasky, v po jedu na 7h do Car , aby na me koukli,nabrat opet krev,utz,pred op vysetreni a s embryologem , jedem s manzelem tak to me uklidnuje, jinak mam bricho same modrinky,ruce rozpichany bolavy, uz to nedavam. Odber to opu vypada na pristi ST . Ja doufam,ze nam to vyjde pokud ne ted tak hned dalsi mesic ale vim,ze pokud to nevyjde ani jedno tak uz do dalsich pokusu nepujdu.

be_ruska
19. říj 2017

@horvi02 prvni ivf jsem mela cca pred pul rokem a zustalo nam jedno zdrave embryo ktere se nechytlo. Ted jsem mela delsi stimulaci a opet zustalo jedno jedine zdrave embryo. Takze asi tak. A kolik ty mas jeste v mrazacku? Jeste ale opravdu neztracej nadeji. Jeste je brzy 😉

horvi02
20. říj 2017

@be_ruska Tak zase můžeš to brát tak, že je to skutečně kvalitka - nejedeme na kvantitu, ale kvalitu ;) Já mám 3 schopná embrya - tedy už jen dvě - a ty dvě budeme zavádět v dalším cyklu. Pokud se nepodaří, tak si dám přes Vánoce pauzu a od ledna s novou silou do toho :D
@hannyy proč ti pořád berou krev? Mi vzali jen na začátku na hormonální profil a na pohlavně přenosné nemoci a od té doby na moji krev prdí 🙂 Musím chodit na kontroly na endokrinologii (nízká fce štítné žlázy) a tam mi krev berou, ale v mém CAR ne. Kolik máš za sebou pokusů? Já na menopur reagovala skvěle, ale to bylo při IUI, kdy jsem na IUI měla třeba 15 folíků! Ale když jsem začala stimulovat na IVF, tak mi dali pero GONAL a na to jsem nereagovala skoro vůbec - dokonce to doktor v půlce chtěl přerušit, že nemám skoro žádné folikuly (měla jsem 3). Mě nejvíc asi deptá okolí - všichni kolem to vědí a pořád se ptají a starají se a poučují co můžu a nemůžu... a pak to jejich utěšování, když jim řeknu, že nic... fakt už to nechci poslouchat - není to nijak povzbudivé, jen otravné :(

tammm
20. říj 2017

Tak mam doporučení na Car Reprogenesis...ach jo,snad zvolím dobře ☹

horvi02
20. říj 2017

@tammm neboj se, podle mne v každém CAR to IUI i IVF probíhá úplně stejně - všichni studovali medicínu a žádný z CARů nemá patent na oplodnění. Hlavní je vydržet a zkoušet a zkoušet a zkoušet... jednou se to podaří 🙂

crazy_girl3
20. říj 2017

@tammm jsme v Unice, zatím mi to tam přijde fajn 🙂

hannyy
20. říj 2017

@tammm nechci ti do toho kecat ale nech si udelat cenik sluzeb , nam ho poslali, kdyz jsem to konzultovala se
svym gyn.tak malem spadlz ze zidle...je to indivudualni a tezke,kdyz nevis na co vse ti prijdou nebo ne ...postupy jak rika @horvi02 budou stejne jen ceny se budou lisit...

horvi02
20. říj 2017

@hannyy Jo to s těma cenama je pravda - někdy vážně nechápu, jak některé CAR chtějí peníze i za IUI, které je komplet hrazeno z pojištění (tedy 6 ročně samozřejmě 🙂 ). Možná ještě rozdíl je ve vyšetřeních, která dělají před IVF - u nás třeba před 1. IVF odmítli udělat vyšetření na průchodnost, genetiku a imunologii s tím, že na tohle budu mít nárok až po 1. neúspěšném IVF... ale dobře vím, že v jiných CAR to jde a nedoplácí za to sta tisíce jako mi říkali u nás, když bych trvala na těch testech už před 1. IVF...

hannyy
20. říj 2017

@horvi02 mame za sebou 2× uiu v Sanusu a ted 1 ivf v Heliosu. Predtim to vedeli vsichni teda rodina a par znamych a jak rikas, bylo to opravdu na Chocholouska....
Ted to vi nasi, ja jsem sice hodne dobry ridic ale nervak a mame brno 2h tak jezdi semnou tata,ted manzel, museli jsme mu vymyslet strevni vyrozu jinak by ani nebyl doma, je ridic kamionu v rakousku a jeho sef je magor... Krev a utz mi berou dle protokolu 1dc, 7 dc, 11dc ted v po v Brne. To ti zavidim, ja se jehel silene bojim, do toho nervy a strach tak netece a morduji me vsude kde vidi zilku, pripadam si jak fetak..do toho zmena zamestnani coz mi teda vyslo perfektne a nezajimalo je jestli dite chci nechci, v cz se na to kazdy diva a vsude jasne ne. Praci jsem mela tezkou rozvazela jsem autodily s dodavkou po rakousku , to bych delat nemohla... Ted budu delat provozni v relax.centru hned za hranicemi,mam to pul hodky z baraku.
Udelejte si nejaky vylet jeste ma byt hezky at prijdes na jiny myslenky..kdyz ne ted tak dalsi vyjde .. 😉

hannyy
20. říj 2017

@horvi02 vidis a nam to udelali automaticky,bylo to prvni co je zajimalo aby vedeli co dal a neplatili jsme za to nic i tak jsou ceny kosmicke...je fajn si nechat udelat cenovou nabidku od 2 car , precist recenze, zhodnotit fin.stranku protoze jak te maj tak se neptaj a jen platis... Ja jsem mela Reprogenesis a Helios a dala jsem na sveho gyn.ten sam ma odtad synka a je s tim primarem kamos, tak mi to tam domluvil k nikomu jinemu bych nesla a ten pristup, kazdy se na tebe usmiva,je milej a racionalni

tammm
20. říj 2017

@hannyy to je taky pravda.
Chodim na fyzio a ona me prave řekla,že na te Reprogenesis netlačí a ceny nej.Naučila mě cviky Mojžíšove,připravuje ženy na ivf.

crazy_girl3
20. říj 2017

@hannyy vidíš, já bych zase do Heliosu nešla, protože jsem tam byla před dvěma lety objednat se na gyn. zákrok. Na recepci mě nepozdravili, sestra od doktora....no hrůza a doktor...holky to jsem ještě nezažila, tak arogantní hovado. Byla jsem chvíli po porodu a zůstalo mi vytahaný břicho, ale neřekla bych, že žádná katastrofa...no a on mě za ty "špeky" chytil, úplně mi je vytahoval, až jsem zakřičela au a on úplně posměšně: "to si jako myslíte, že s tímhle Vás někdo zoperuje, vždyť se tam ani nedostanu" a "to je jasný, že neotěhotníte, při té váze" (175cm, 90kg), sestra se smála a dělala takový ty znechucený obličeje směrem ke mě (Nutno říct, že ona měla proti mě takových 30kg navíc)..Brečela jsem celou cestu domů a zařekla jsem se, že už nikdy.
Nakonec jsem šla do Bohunic k dr. Huserovi, ten můj dotaz, jestli půjdu zoperovat absolutně nechápal...operace se podařila naprosto bez problémů...když jsem se letos rozhodovala o CARu, tak Helios bylo rezolutní NE...ale spousta lidí je spokojených. Mě přístup těchto dvou lidí naprosto odradil bohužel

linusha
20. říj 2017

@hannyy přeji Ti v Heliosu hodně štěstí. Já v Heliosu podstoupila 3x IUI a 2.IVF, vše neúspěšně, jelikož se vždy přestanou vyvíjet embryjka. A můžu Ti říct že relativně všichni byli usměvaví a v pohodě až do konzultace po 2.IVF, kdy jsem se ptala co je důvodem že se opět přestaly vyvíjet . Nikdo z nich mi na mou otázku nedokázal odpovědět. Když jsem primáře požádala zda by bylo možné udělat kompletní imuno jestli tam není třeba nějaký skrytý problém, tak mi řekl že to je zbytečné, stejně tak když jsem se optala na lázně. Jediné co bylo výsledkem celé konzultace bylo to že nám doporučil dárcovský program což jsem teda chtěla mít nějak lékařsky podložené že je k tomu opravdu důvod to mi bylo řečeno že to nejde podložit. Ono totiž jsme s mužem dle testů zdraví. Takže po téhle konzultaci jsme si s mužem řekli a dost a že zkusíme štěstí jinde. Na kompletní imuno a do lázní mi vypsala papíry až moje paní doktorka, za což jsem moc ráda. A také jsem moc ráda že jsme přešli jinam, udělali nám další testy, stejně teda na nic nepřišli, ale ten přístup je prostě jiný. A hlavně dle nové centra u nás není důvod k dárcovskému programu a jsou ochotni uvažovat nad různými variantami což je pro nás moc fajn. 🙂

tammm
20. říj 2017

!!!!!!! Tak jsu objednaná na konzultaci do Reprogenesis k Daniela Vitoušková a to už 1.11. 🙂
Helios mě doporučen nebyl,bylo mě řečeno,že z lidí tahaj peníze a že mají špatneho embryologa a to je špatně,když vám zavedou nekvalitni embrio.

tcz
20. říj 2017

Takze devcata ja se tady s vami zase loucim. Dnes utz a myomy po stimulaci narostly do obrich rozmeru, co kus to 10-20cm. 3 mesice budu brat leky a bud se zmensi natolik, ze budu moci do dalsiho ivf a nebo bohuzel hysterektomie. Tak budu doufat, ze se zmensi aspon o 10 cm a ze se po 15 letech snazeni ditete jednou dockam. Vam vsem drzim palce, hodne stesti a spoustu pozitivnich testu 🙏

hannyy
20. říj 2017

@crazy_girl3
@linusha to me mrzi,ze mate takove zkusenosti, ja nerikam,ze je Helios buh vi co, ja jsem zatim spokojena a to ze to nevyjde? To ti neda zaruku zadne car kdyby jim cl. Milion dal....
Ja jsem rekla 2 pokusy a hotovo,bud to vyjde nebo ne.. Urcite uz to nikdy nezkusim znova nikde. Moje nervova soustava na to nema.
Uz jsem to tady psala, kamaradka 5× potratila, u ni bylo spatne uplne vse a po dlouhe stimulaci v Heliosu 1 ivf a maji 3 leteho kluka a meli jeste zamrazene a min.tyden porodila 2 kluka . Coz mne dava ten impuls ale je to individualni.. 🙂

hannyy
20. říj 2017

@tammm hodne stesti ! Jen je usmevne jak nekdo rekne tad ne, tam z lidi tahaj penize, to tahaj vsude...jinak ja u te zenske mela taky termin behem 3 dnu 😀 termin ti da kazdy na konzultaci, potencionalni kasicka je dobra kazda.

hannyy
20. říj 2017

@tcz hodne sil a hodne energie, urcite se zmensi , jakmile vyhlasis valku tak dostanou strach ... ❤

crazy_girl3
20. říj 2017

@tcz moc mě to mrzí, snad to za 3 měsíce bude všechno dobré a dočkáte se miminka

horvi02
20. říj 2017

@tcz Moc mě to mrzí, vím jak člověka srazí každý neúspěch či den čekání navíc, ale hlavní je, že se začalo s léčbou a po úspěšném vyléčení a zmenšení myomů už bude zase vše pozitivnější! Stejně se blíží Vánoce a člověk by měl začít myslet trošku "vánočně" jako jaké dárky komu pořídí, jaké druhy cukroví napeče, jakou výzdobu letos zvolí... ;)

volfici
20. říj 2017

@tcz to mě mrzí 😔, drž se a ať jsi brzy v pořádku a nemusíš pod kudlu 🙏

horvi02
20. říj 2017

Tak se s vámi musím podělit o ty radosti kolem mne - můj bratranec čerstvě miminko (po asi měsíci snažení), švagrová, která ani nemá stálého partnera - v 8. měsíci (a tedy matka samoživitelka) a dnes přišel brácha, který se letos v létě ženil a jsou ve 2. měsíci... ach jo...

tammm
20. říj 2017

@horvi02 no kolem mě taky same mimi nebo těhule ☹

volfici
20. říj 2017

@horvi02 nesmutni 😘 pořád je šance plus máš mrazáčky na další pokus

Strana