Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@volfici moc děkuji, ale já jsem s tímhle promarněným cyklem smířená. Tento měsíc je bráchův :D Zkusím si ho zítra ráno (test). Včera jsme poprvé spali v našem novém bytě a dnešní ráno bylo dost zmatené (všude se nám válí hromady nezařazeného "bince" pro který stále nemáme místo a to máme 4 násobně větší byt než ze kterého jsme se stěhovali :D), takže zítra (to už bude 8. den po transferu), tak snad by to kdyžtak bylo alespoň trošku vidět.
Holky tak dneska jsem 11dc podle ms, 10 dc podle CAR, rani kolotoc krev - utz-embryolog-otazka na 3hod, kdyz pominu nevyspalost,svoji protivnost na kazdyho zamestnance car kterymi rekl neco s cim jsem nesouhlasila tak dobry...rikam si,doma se vypis a bude dobre...Ne dalsi kontrola az ve Ct ! A odber v So ! Jasne jsem jim rekla,ze to musi byt vse tento mesic, tak kdyz to neni podle jejich prectav tak zvysim davku ne? Stejme mi to nevyjde diphereline mam jen na dnesek a zitrek ale to ocividne nevadi.
Samozrejme pak transfer az 2. Nebo 3.11 ! Od 1.11 mam jit do nove prace a urcite je nebude zajimat,ze nemuzu a proc. Mam ze vseho akorat nervy, kazda jehla mi dela zle, pred kazdou kontrolou nespim, zacinam byt z nich nervove labilni .... Jesteze me manzel dava... Vubec nevim jak to dam...zacinam se bat,ze to nedam😔
@hannyy tak oni do tebe zase nemůžou rvát hormony hlava nehlava, asi vědí co dělají. Jako blbý, že nastupuješ v nové práci, ale na druhou stranu, asi sis měla rozmyslet jestli IVF nebo nová práce.... A to za měsíc řekneš novému zaměstnavateli, že jsi těhotná? Nevím tedy co děláš a jaké náklady bude mít na tvé zaškolení, ale určitě bude rád.....
No, držím palce, nemáš to jednoduché, ale v CAR za to asi úplně nemůžou....
@volfici novou praci jsem vzala krz pripadnemu tehu,tak abych mohla i tehotna chodit do prace, to co jsem delala bych delat nemohla, pracujeme s manzelem v rakousku tam nikdo tehu neresi,to resi jen cesi. Zila jsem tam 8let a ted jsem 2roky zpet v cz ale pracovat jsem zustala za hranicemi...muzu zacit az od prosince,penez mame dost ale nechci, tak snad to vyjde kazdopadne by meli delat vse pro to aby bylo dodrzene to,co se naplanovalo. Ja je zivim,ja jsem ten kdo plati. Nemuzu sedet doma na tele a cekat kdy se jim to bude hodit,mam kontroly kazde dva az 3 dny a to by netrpel zadny zamestnavatel.
@hannyy já jsem tu četla, že chodíš docela často na kontroly, víc než jsem byla třeba já, ale asi i ostatní holky. Ptala ses proč? Třeba máš nějaký rizikový faktor, proto tě víc hlídají. Každopádně jde o tvé zdraví a o to, abys měla dostatek kvalitních vajíček a proto máš asi protokol takový jaký máš a asi je potřeba ho průběžně modifikovat. Ono to není lusknutím prstu a myslím, že jsi vůči CAR trochu nespravedlivá. Ano, sice jim platíš, ale pořád je vaším společným cílem to, abys prošla celým cyklem v pořádku a hlavně úspěšně, aby bylo co transferovat a ty abys neměla zbytečné komplikace. Ono to fakt není taková sranda jak to vypadá. Sama píšeš jak celou stimulaci trpíš, takže to asi u tebe nebude úplně bez problémů a sama to vidíš. Měla by ses hodit trochu do klidu, a to myslím opravdu v dobrém, psychika dělá hodně a zbytečně si ubližuješ. Dupáním nic neovlivníš a jen tě to stresuje.
@volfici podstupujeme isci jen toto, pritom krevni testy mam nadhodnoty,manzel ma nadhodnoty na vse, folikuly rostou .... Ale dneska uz to bylo jak ve fabrice... Hrozne me to zarzilo, jsem sama modrina z jehel ale dobry to vse preziju,nebodaji me cely den... Vis,kdyby rekli zkusime delsi stimulaci at vidime jak telo bude reagovat, 2mesice treba podle potreby tak nereknu pul slova ale oni nam rekli,ze to zvladneme podle vysledku at jsem v klidu a dneska ? Asi fakt spatny den...mam fantastickou podporu rodiny,manzela...nejsem zadna chudinka,mam za sebou infarkt,vykrvaceni z cysty a klinickou smrt, ja se bojim jen jehel ... Zklamani k zivotu patri, k tomu memu urcite, nemyslim na to jestli to vyjde nebo ne, nechavam to bezet jak to je. Proste asi den blbec ..
@volfici
@be_ruska Dobré ráno 🙂 Tak jsem to nevydržela a TT jsem si udělala už včera večer - až po použití testu jsem zjistila, že je to Ovultest (jedu v MAMA testech a mají ty obaly dost podobné :D ). Tak jsem další dělala až dnes ráno a .... chvíle napětí - je tam nádherná výrazná jedna čárka. Člověk by nevěřil, že ho to tak vezme (i když jsem věděla, že to nevyšlo, byla jsem si tím jistá...). Nejraději bych vysadila hned utroš ať se mi rozjede co nejdřív MS. Cítím se za sebe špatně, že tak fňukám a to jsem teprve po prvním neúspěšném transferu - co mají říkat snažilky, které v tomhle šíleném procesu jedou několik let, ale... prostě to člověka asi vždycky trošku kopne do zad. Tak dneska jedu utrácet do Ikey a Kiky a udělám si radost a snad se trošku odreaguju, od zítřka začnu cvičit 30 day shred s Jillian a budu myslet na to, že na rozdíl od některých z vás " těhotných chudinek" si budu moct dát na Vánoce svařáku a vaječného koňaku kolik budu chtít 😅😉
@volfici no sportovně... slzička ukápla, to né že ne... do dalšího KETu se chci pustit hned další cyklus, ale tak nějak se ladím spíš už na negativní vlnu, ono je to pak takové snazší ;) Na dalším budeme vkládat dva zbylé mrazáčky a vezmu si nemocenskou a budu jen a jen a jen ležet - potřebuji sehnat informace co jíst/pít před transferem a co po něm (to s těmi grepy, ananasem, červeným vínem,...). Beru denně fertility Blend, ale asi je to málo :(
@horvi02 achjo a my tomu tak věřili. Vubec se nedivim ze ukapla slzicka. Ja minule bulela dva dny.☹
Jinak k tvemu dotazu muzu napsat co jsem vycetla a jak jsem to delala ja 😀 na sliznici pred transferem 2dc cerveneho denne + grepy. No a po transferu ananas 😀
Tak snad dalsi transfer uz vyjde a treba budes mit dvojcatka 😍😀
Holky na příznaky se vyprdněte, nic o tom nevypovídají. Ale vůbec. Tím spíš ty časný. Mě za celý těhotenství jedinkrát nebolela prsa, zvracela jsem až asi od 9 týdne nebo kdy atd. Podle příznaků nepříznaků bych vám teď nemohla psát z porodnice 😊 A takových je hrooomada. Některé jsou v pohodě i později. Tak se zbytečně nepozorujte a jen se těšte. A určitě se taky brzy dočkáte toho svýho štěstíčka 😊
@be_ruska
@volfici Tak včera už bolesti jak před MS - koukala jsem do diáře a čtvrtek/pátek bych to měla normálně dostat... teď otázka, jestli to utrogestan do pátku udrží (to jdu na krev a pak hned vysadím).
be_rusko někteří skutečně nemají příznaky (švagrová to nevěděla do 2. měsíce, že je v tom), ale já je u prvního těhu měla, tak vycházím z toho, že jsem "příznakový typ" 😀
Ahoj holky...moc tu teď nejsem..nějak to na mě padá...chci se soustředit jen na to aby to vyšlo.. do toho musím lhát v práci.. vymlouvat se...a to jen kvůli návštěvám u doktora...do toho soud a tak nějak jsem vypadla že všeho.. běh a přátelé...teda mám jich hodně ale nikdo není něj...takže se v tom stejně utápí sama a odnáší to má přítelkyně.V neděli jsem se sesypala. Už je toho na mě moc.A každý se vyptava...hlavně rodina.
Kolikátý den myslíte že jde prubnout test abych nebyla falešné šťastná.
Ani nevíte jak si přeji aby to vyšlo...ale pořád mi v hlavě hlídá něco jako že to nevyjde.
Resite tu příznaky.Ja je nehledám.. ale prsa mě bolí tak že nemůžu nic...budu mě i v noci..když se chci otočit...ale přikládám to hormonum...
@cambra ahojky, já se cítila podobne. Nakonec už do práce nepůjdu, protože se šéf naštval že jsem mu řekla že jsem tehule. Jinak ja byla na ET a už v pátek (4den po ET) jsem měla úplně minimálniho dusíka, který šel vidět jen zřídka. Další test jsem si dělala v nedeli(6 den po ET) a to byl dusík pěkně vidět. Takže si myslím, že 6 nebo 7 den už si ho klidně udělej. Já testovala mama testem. Ty prsa jsou moc dobrý příznak. Taky mě bolely a ještě jsem cítila takové tikani až simrani v podbrisku asi 3 dny po et. Uvidíš, že to vyšlo. Měla jsi 2 emryjka takže větší šance 🙂. Vím, že se bojíš testovat i já se bála, ale to čekání bylo snad ještě horší. Jinak já o ivf do teď nikomu neřekla. Ví to jen přítel. Ani rodina ani něj. Kamarádka to neví. Držím moc palce při testovani. Dnes jsi kolikátý den po et?
@marryline děkuji moc.Driv jsme měly živit hodně mezi přáteli a s nimi...hospůdky...atd.A já to najednou útlá...tedy už půl roku jsem vůbec před nepila a rok nekouří...ale prostě jsem otočila...tak se ro pár lidem řekli a pak to šlo jak lavina.Ale ty umím odpalkovat...ale ta starostlivě rodina...s tetou jsem se o všem radila...
No nic...dnes 6 den...s tím podbriskem mám pořád...cítím ho a občas jakoby tepave pichnuti...nebo jak bych to popsala...
Tu neděli jsme asi prostě potřebovala bouchnout a nervové se vylít...hodně to pomohlo...
@cambra to tahání v podbřišku je dobré. Určitě to klaplo. Já testovala osmý den po ET a už tam byla docela slušně viditelná čárka. Držím ti moc palce a hlavně se snaž být v klidu. Psychická pohoda je důležitá. Mě se taky všichni furt vyptávali, na otázku jak mi je, jsem se naučila odpovídat že normálně. Snažím se to s nikým moc neřešit, pořád jim říkám že to není jistý a že se uvidí. Drž se 😘
@cambra
@marryline holky, my o IVF taky nikomu neřekli. Ví to jenom jedna dobrá kamarádka a manželova nejlepší kamarádka, protože je dr. a píchala by mi případně injekce, když bych něco nedávala. Chtěla jsem se právě ušetřit toho, že mi každej bude denně volat, vyptávat se, litovat...to nechci..6.11. jdu na folikulometrii a pak se to snad rychle rozjede a všechno půjde dobře.
Co se týče těch prsou, tak je to asi dobré znamení. Měla jsem to u prvního syna, přesně jak píšeš, že jsem se v noci při otáčení v posteli budila bolestí, bylo to šílený, snad 3-4 týdny, pak se to zlepšilo

@tammm Ahoj, my z Heliosu přestoupili po 2 neúspěšných ivf prave do Reprogenesis a jsme rádi 🙂 Ceny jsou podobné, přístup i výsledek kultivace lepší. Ted čekáme na výsledek pgs.