Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
Holky muzu se zeptat jestli se plati cpu?
@be_ruska No pocity zatím vůbec žádné :( Až jsem z toho trochu smutná :( Včera jsem tam byla se dvěma maminkama a ta jedna byla před 3mi lety a 1. transfer jí nevyšel, až pak druhý KET s dvěma embryema a té druhé taky nevyšel 1. transfer a včera šla právě na ty zamražené dvojičk.y Tak si tak nějak říkám, že to poprvé asi prostě nevychází :( U doktora jsem si nechala změnit injekce za utrogestan, protože ty injekce jsou příšerně bolestivé :(
@be_ruska
@volfici Tak ženy moje, stále ani stopa po nějakém těhotenství - dokonce se začínám "poďobávat", takže jednoznačná známka příchodu MS :( Dnes jsem poslední den doma (vzala jsem si dva dny dovču, abych mohla odpočívat) a zítra už fičím do práce a budu to pokládat za nevydařený pokus :( Ale - uklidňuje mě, že mě další měsíc čekají dvě embrya a bude vyšší šance, že se jedno chytne!!
@be_ruska na tebe budu zítra myslet! Jdeš ráno nebo odpoledne?? A už bereš utrogestan?
Jeste bych mela takovou hloupou otazku... Jak mam vedet co jde a co ne na pojistovnu, Helios ma v protokolu vse co hradime my, jediny co ne byly testy krevni nas obou ale jinak vse platime a castky to jsou kosmicke...pochopim zakroky ale i tak...fetaci maj vse gratis a tady clovek plati za stesti ... A jeste co delat s prebytecnymi roztoky? Mam Menopur 1 roztok na 2 prasky , takze roztoku mi zbyde hodne.
@hannyy Já kvůli tomu zkoušela volat na pojišťovnu a ženská tam byla dost nepříjemná že jak to sakra má vědět kolik čeho hradí pojišťovna, že není můj doktor :D Ale jinak já počítala s tím, že každé IVF (pro nesamoplátce, dotované pojišťovnou) vyjde kolem 25000,- a taky vyšlo. Samoplátci to mají v neuvěřitelných sumám. Možná byste se mohla zeptat přímo u vašeho doktora co vše a kolik vám hradí pojišťovna a co vše budete hradit sami. Myslím si, že se taky dost liší cen klinik, ale nemělo by to být nějak závratně. Co se týče zbylých léků, tak jsem vždy přebytky vracela - například u toho menopuru je podle mě tak drahá ta sypká látka a ne ten roztok, ale opravdu by bylo možná lepší poradit se s doktorem/sestrama na vaší klinice 🙂
Poraďte holky Car v Brně.
@be_ruska díky za povzbuzení, ale radši se v tom nebudem moc šťárat :D
Pak pisni v kolik jdeš 🙂 A neboj, nebolí to, jen hned na začátku je nepříjemný ten roztahovák, ale to je chvilička, než si tělo zvykne a pak už je to OK - já byla celou dobu v křeči co ještě přijde za bolest, ale nic horšího nepřišlo (sestřička ti pak bude ultrazvukem jezdit po břiše, což je docela sranda, když máš mít naplněný močák a tak máš pocit, že se ti chce čůrat, ale není to nijak bolestivé ani nijak nepříjemné). Takže nebuď jako já a hezky se uvolni, ať má prcek dobrý pocit z příchodu 🙂
@tammm to ti bohužel neporadím, chodím do Ostravy :(

Tak holky moje, dnes ve 12:00 mě to čeká. Docela se bojím, jestli to nebude bolet (přeci jen IUI není můj nejpříjemnější zážitek a když si představím, že emrbyo je ještě větší, než pár spermií, tak mě to trochu děsí :( ).