icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

horvi02
29. říj 2017

@tetr já jsem si připlácela za asistovaný hatching (tedy doktor se mě ani neptal a zrovna mi ho tam dal) a vypadá to, že to ničemu neuškodilo 🙂

horvi02
29. říj 2017

@be_ruska Budu na tebe myslet! A s burčákem se netrap - já jak byla jistá, že to neklaplo, tak jsem si dala s manžou celou flašku vína :/ Ale mělo by to být ještě brzy na nějaký extra negativní vliv na prďouska (samozřejmě to už vědomě nebudeme opakovat :D )

crazy_girl3
29. říj 2017

@horvi02 moc gratuluju!!!

@tetr máme AH, doporučili nám ho kvůli endometrióze, že obal vajíčka je většinou velmi pevný

volfici
29. říj 2017

@tetr my měli asistovaný hatching a nakonec ani nebyl potřeba, blastocysta se zvládla hatchnout sama 🙂

volfici
29. říj 2017

@be_ruska burčák jsou vitamíny 😉 a neboj, v tomhle stádiu není ještě embryo napojené na tvůj krevní oběh, takže jsi nemohla nijak uškodit.

horvi02
29. říj 2017

@volfici Už dlouho jsem se chtěla zeptat odkud toho tolik víš o vývoji, stádiích a podobně o všem týkajícím se těhotenství a otěhotnění? Já si myslím, že hledám dost informací, ale ty jsi úplně jako doktor. 💃 Pracuješ ve zdravotnictví, nebo to je samostudium? Jako vážně smekám 😍

volfici
29. říj 2017

@horvi02 😂😂😂😂, ježíš, neblázni, tolik toho zas nevím, hodně čtu tady na wiki, a hodně se i člověk dozví z jiných diskuzí. Já mám totiž úchylku, že potřebuji ke všemu, čím se zabývám, co nejvíce informací, ať je to, co je to. Jsem zvyklá z práce, školy, všech profesních zkoušek, že se kdykoliv můžou zeptat na cokoliv a já to musím z fleku vysypat, takže potřebuji být prostě připravená 😊 a bohužel si tohle nesu i v soukromí, že musím mít co nejvíce informací ke všemu, co zrovna řeším. Trošku Sheldon 😂😂😂

horvi02
29. říj 2017

@volfici Náhodou, to je úplně perfektní "zlozvyk" :D Bych tě chtěla mít vždy po ruce :D Sheldon je přece super 😍

be_ruska
29. říj 2017

@horvi02 @volfici ahojte devcata moje tak jak je dnes u vas? My se vzbudíme a nejede elektrina takze ani topeni tak jsem zvedava kdy to zase naskoci 😀 jinak asi zmrznu 😂

horvi02
29. říj 2017

@be_ruska Tak my díky tomu, že jsme čerstvě přestěhovaní, tak pořád přicházíme na nové a nové jobovky. Třeba, že termostat se zbláznil a kotel si topí jak chce (a to tak, že topí přes noc, že se nedá spát a přes den je tu kosa...). Jinak tu byl ještě obkladač, protože špatně udělal jednu obkladačku v koupelně a musel ji vyměnit, takže mám o zábavu postaráno (nechal tu krásnou prachovou vrstvu - nemáme totiž žádné interiérové dveře - ty budou až za 2-3 týdny... proto nás ale neotavují návštěvy, protože by musely zajít na náš bezdveřový záchod :D ). Odpoledne přijde na návštěvu brácha se ženou (jsou ve 2. měsíci), tak ještě peču čokoládové cookies. Beruš pořádně se zachumlej a užívej si neděli na gauči u knížky 😘

pokaja
29. říj 2017

@horvi02 to je úžasná zpráva, mám z toho obrovskou radost, to mi vždycky dodá sílu 😍

horvi02
29. říj 2017

@pokaja Děkuji, taky jsem ráda četla o holkách, které nakonec uspěly - znamená to, že ty jejich metody fungují a jde jen a jen o správné načasování a šanci máme každá ;)

volfici
29. říj 2017

@be_ruska u nás taky nejde proud už od rána, naštěstí topíme dřevem, ale vařit nemůžu a bojler je na elektřinu, tak teplá voda taky za chvíli nebude.... Fouká to jako blázen, naštěstí stromy na zahradě drží, ale strach mám.

volfici
29. říj 2017

@horvi02 my žili předloni půl roku na stavbě, záchod uprostřed chodby, koupelna na zahradě, v kuchyni funkční pouze rychlovarná konvice a mikrovlnka 😂, bydleli jsme v obýváku, dveře pouze jedny vchodové, z gauče jsem koukala na strop ložnice nad námi... Když si na to teď vzpomenu, tak nechápu, že jsme to dali.

pokaja
29. říj 2017

Holky, tak prý mi ještě musí folíky dorůst, největší ma 15 mm, opu nejspíš ve čtvrtek, už si připadám jako balón, břicho mám nafouklý víc než minule, ale to jsem stimulovala jen 8 dní, dnes jsem 10 den a minimálně 2 mě ještě čekají. Doma to nevadí, ale chci chodit do práce, tak to musím nějak schovat 🙄

be_ruska
29. říj 2017

@horvi02 @volfici tak u nas nejel proud hodne dlouho tak jsme vypadli na navstevu k mym rodičům na obed 😀 nastesti uz vse funguje jak ma.

@pokaja muzu se zeptat cim stimulujes dlouhy protokol? Me v repromede dali nosni sprej Sinarel od 22 dc. A pak od 2 dc klasika gonal a menopur.

volfici
29. říj 2017

@be_ruska to se máte, my pořád bez proudu. Už déle jak dvanáct hodin.....

pokaja
29. říj 2017

@be_ruska je vidět, že je to individuální, mně píchli 22 dc dipherelin na utlumení a pak jsem začala stimulovat až za 3 týdny, nezávisle na cyklu, ms mezitím normálně proběhla. Píchám gonal, nic jinýho a když jsem se ptala, proč nemám zase něco proti prasknutí folikulů, tak mi bylo řečeno, že na to působí ještě ten dipherelin. Ke komu tam chodíš? Já byla u 1. IVF a dr. H... a po neúspěchu jsem šla na konzultaci a najednou byla u dr. T.

be_ruska
29. říj 2017

@volfici ty brdo a volali jste nekam? To uz je mazec teda.

@pokaja hm zajimave to teda delaj. Fakt uz o te klinice zacinam pochybovat. Ja byla na konzultacich u obou ivf u dr H. Jinak me u ni stve ze ji vidim jen na konzultaci a pak na utz a na puknce i transfery jsem mela nekoho jineho. Jinak dr T. Se mi zda mnohem milejsi tak bych k ni chtela prejit pripadne. A muzu se zeptat na kolik te ma vyjit ted to ivf s dlouhym protokolem? Me totiz aji z tech cen prechazi zrak.

pokaja
29. říj 2017

@be_ruska dr. T mi taky přijde milejší, ale teď na kontrolním ultrazvuku jsem byla zas u dr. H a dalo se to. Teď nás to vychází na nějakých 33 tis., ale je už od toho odečtených 5 tis. za kryo, který jsme minule nevyužili a ještě něco. Nepamatuju si, jestli je u vás problém u tebe nebo u muže, u nás je problém ve spermiogramu, tak možná proto mám jen ten gonal teď.

be_ruska
29. říj 2017

@pokaja no u nas je problem v moji nizke ovarialni zasobe a manzel ma horsi spermio. Takze do me cpali fakt vysoky davky tech hormonu tak proto tak vysoky doplatky za ty leky ☹ nas ted to druhy ivf vyslo cca na 50.

linusha
30. říj 2017

@be_ruska @pokaja holky trošku mě s tou repromedou děsíte, my máme v plánu u nich absolvovat 3.IVF. Jinak co se týče dr. tak na dr.T jsem neslyšela zrovna moc dobré recenze už od několika lidí takže mě překvapujete že píšete že je milejší než dr.H. Já teda zatím s těmito 2 dr. nemám zkušenost. My byli u dr. V a pak u dr. K a oba mi přijdou fajn a zítra jdeme k dr. K tak jsem zvědavá zda bude platit ten postup co byl navrhnut na poslední kontrole a pak hurá do dalšího pokusu 🙂

cambra
30. říj 2017

Tak se stále držím a netestoval jsem... jsem z toho nervózní.. ale jestli to má být pozitivní a hrozne věřím tomu že no...tak MS přeci nepřijde 😂 jinak bych ji očekávala 2.11. Ale vzhledem k hormonum tezko rict...stale citim podbrisek...jako bych to mela dostat..boli prsa..nekdy trochu mene..nekdy tak moc ze nevim co s nimi 😂
Nejhorší je..že se mi suverénně po nich přochází pes(1.8kg) i kočka(3kg).. nejlépe v noci..to je budicek 😂

@horvi02 kdy budes mit nějaké info?Vlastně ani nevím jak rychle to z krve potvrdí...držím pesti 😉

volfici
30. říj 2017

@be_ruska jsme na seznamu, bohužel je těch poruch mraky a u nás je to zjevně mega komplikované, když to trvá tak dlouho. Dneska můžu začít vyhazovat všechno z lednice, pak přijde na řadu mrazák.... Jak píšu mrazák, normálně mě napadlo, že ještě že CAR je ve městě a tam je to ok.... Už magořím 😂

volfici
30. říj 2017

@cambra ty jsi teda držák! Já bych už testovala 😊✊🍀

volfici
30. říj 2017

@horvi02 dobré ránko, těšíme se na dobré zprávy 😊🙏

joyjka
30. říj 2017

Ahojky holky, teď jsem s Repromedou taky na vážkách. Chodíme tam již něco přes rok, měli jsme 3x iui a 1x ivf kdy mě bylo odebráno 9 folikulů oplodněno 8, a do blastocysty zůstala 3 embrya. Genetiku nám ani nenabídli, protože dle všech vyšetření jsme oba v pořádku. Teď jsem po ketu posledního mrazáčka a opět nic. A to v tomto pokusu sem měla intralipid, premison i akupunkturu. Jsem zvědavá co se dozvím na konzultaci, jak to dopadne... Jinak chodíme k dr T a zatím spokojenost byla vždy milá i dr H mohla jsem se nacokoliv zeptat dala prostor, ale moc mě nesedí dr K to byla vždy rychlovka. Omlouvám se za román, ale už jsem to zesebe potřebovala dostat. Všem čakatelkám přeji hodně štěstíčka🍀 a // na testu.

horvi02
30. říj 2017

@cambra Ty jsi neuvěřitelná! Já už bych měla dávno načůráno ve skleničce :D :D Na kdy to tedy plánuješ? Čekáš až vážně do toho 2.11.? Tak to jsi fakt dobrá ;)
Já budu vědět mezi 14:00-15:00 (samozřejmě budu volat hned ve 14:00 :D ).
@volfici Díky, ráno jsem nestihla test, takže se uvidí až krev :(

volfici
30. říj 2017

@horvi02 doufám, že ve dvě mi ještě půjde mobil. Je to poslední přístroj, který nám doma funguje.... 😳

cambra
30. říj 2017

@horvi02 @volfici
no..každý večer váham...a ráno vstanu a jdu na wc s tím.. že když to pustím.. musím se rozmyslet až na druhý den....😂🤣 takže rozmysleci krok je curani 🤣🤣🤣 ale to víte že už mi od rána hloda...že tak třeba zítra...
@horvi02 tak čekáme jen skvěle zprávy...

Strana