Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@volfici :D :D Jako to je to pravé souznění s přírodou! Doufám, že máte domeček někde na samotě u lesa, aby to bylo echt romantické bez jakéhokoliv elektronického zařízení :D
@cambra Tak zítra! budeme na tebe myslet 🙂
@be_ruska Ty se chystáš zkusit test ještě jednou, nebo chceš vydržet až na krev? Jak se cítíš?
@linusha jako repromeda neni podle me spatna jen proste kdyz ti to tam dvakrat nevyjde a dvakrat mas po jednom embryu tak zacinas premyslet co je spatne a jestli by to jinde nebylo lepsi. Sama ale nevim do ktereho caru bych sla tady v Brne protoze na vsechny jsem slysela něco. Tak si pak vyber 😀 jinak vsichni doktoři mi prijdou v pohode. Dr. T nam to tak nejak lip vysvětlila mi prijde. A jinak dr. K nam sedl ze vsech nejmin.
@joyjka ahojky to me mrzi ze to nevyslo. A pujdes do dalsiho ivf v repromede? Muzu se zeptat to iUi ma vyznam kdy je horsi spermiogram?
@volfici porad nic? To je mazec. Ja uz se prave vcera taky bala o lednici a mrazak. No vidis to s tim car me ani nenapadlo, ale ja nemam uz nic zamrazeno.
@horvi02 myslim na tebe pak hned pis. Ja dalsi test nedelala. Budto udelam ve stredu a nebo uz to necham na te krvy.
@be_ruska to je hrozná částka a prý si člověk štěstí za peníze nekoupí že 🙄
@linusha a co jsi na dr. T slyšela? Mě dr. K dělal opu a byla jsem spokojená, vůbec žádná krev a potom a následující dny jsem nepotřebovala žádný léky na bolest, ale když jsem ležela před opu na pokoji s nějakou paní, tak říkala, že na něj slyšela špatné recenze, tak nevím, teď jsem u něj byla ještě jen na ultrazvuku
@joyjka já tam jsem s přístupem spokojená, ale pokud to nevede k úspěchu, tak člověk začne přemýšlet a změně, ale zatím nemůžu nic říkat, teď jedu druhý pokus, tak uvidíme 🙏
holky, mám strach, jestli mi to tam všechno nepopraskalo, včera jsem psala, jak jsem už strašně nafouklá a dnes to není tak hrozný, trochu jsem splaskla a necítím v břichu moc otřesy při chůzi, je to divný 😢
@volfici
@cambra
@be_ruska
@pokaja
Tak krevní test pozitivní. Prý několik set jednotek (neřekl mi přesně kolik) a za týden na kontrolu. ❤ Teď se bojím, aby na kontrole vše dopadlo dobře... Co když nebude tlouct srdíčko, půjde o mimoděložní (jde u IVF mít mimoděložní těhu?), nebo biochemické (to moc nevím co je, ale někde jsem četla, že to není dobré...)...přejde někdy ten strach? 😀 🤐
@horvi02 boží boží! Mimoděložní se může stát i u IVF, ale pravděpodobnost je mnohem nižší. Přeci jen transfer jde přímo do dělohy, to by muselo putovat zpátky do vejcovodů. Neboj.
Biochemické je, že není plod, asi jen váček, že máš sice HCG jako těhu, ale nic tam není. To si myslím u IVF je nepravděpodobné.
Všechno bude v pohodě, hlavně se nestresuj, kolik budeš až půjdeš na kontrolu? Jestli méně než 6tt, tak srdíčko ještě nemusí být, ale neznamená to žádnou tragédii. Já byla na prvním UTZ až v osmém týdnu, docela jsem si od krve počkala.
A strach bude pořád, věř mi. Nesmíme se tomu poddávat. 😘😍
Kocandy jsem po opu, 16 vajicek odebranych, 14 zralych z toho 8 embryjek 😍 v patek ET !
@volfici dekuji moc ... Vcera mi bylo teda zle po opu ale dneska funguji, sice behat bych nemohla ale nic co by se nedalo vydrzet, tlak se vytratil a jen obcas pichne,dostala jsem solu medrol ale jinak se citim dobre.. Na opu jsem se vyspala a vubec se nebala az me to prekvapovalo..fakt se clovek musi naucit nezmatkovat a brat to jak to je 😉
@horvi02 já tě nechtěla děsit 🙂 já byla po pozitivním testu v CAR myslím jen jednou - v 7.tt. Potom už jsem byla předána do péče gynekologa.
Všechny ty etapy, které jsem psala jsou sice trošku stresové a zároveň úžasné. Na prvním vidíš flíček, na screeningu už je to pidi člověk atd 🙂
@horvi02 už chodím do poradny ke své doktorce, teda byla jsem zatím jednou a jdu za dva týdny. Ale na screening jdu do CAR, zítra. Taky jsem přemýšlela, že bych něco přinesla, ale já jsem na tohle pověrčivá, přece jen pořád není jisté, že je všechno ok. Abych to tím poděkováním nezakřikla. Já jsem na tohle magor. Dokud jsem neodpromovala, nevyhodila jsem jediný papír za všechny ty roky studia.... Ti říkám, Sheldon hadr 😂
@pxtulka Díky, určitě jsi mě nevyděsila - mě děsí celý ten proces, protože už jsem si prodělala jednu špatnou zkušenost a pořád nevěřím, že to klaplo... tak strach je a asi bude až do porodu :(
@volfici S tím taky váhám. Ani nevím jak ten první UTZ dopadne a už bych jim nosila děkovací dárky... Asi možná po porodu pošlu manžela s flaškou whiskey a dortem :D
@joyjka děkuju, já ti taky přeji hodně štěstí 🍀. Doufám, že to tentokrát všechno dobře dopadne, ale snažím se na to tak neupínat, taky jedu podle dlouhýho protokolu a PGS nám budou dělat taky, takže když to všechno dobře dopadne, bude transfer až někdy koncem prosince
@horvi02 gratulujuuuuuuu, krásná zpráva ❤

@cambra ahooj, kdy budeš testovat? Kolikátý jsi dnes den po et? 🙂)