icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

marryline
30. říj 2017

@cambra ahooj, kdy budeš testovat? Kolikátý jsi dnes den po et? 🙂)

horvi02
30. říj 2017

@volfici :D :D Jako to je to pravé souznění s přírodou! Doufám, že máte domeček někde na samotě u lesa, aby to bylo echt romantické bez jakéhokoliv elektronického zařízení :D

@cambra Tak zítra! budeme na tebe myslet 🙂

@be_ruska Ty se chystáš zkusit test ještě jednou, nebo chceš vydržet až na krev? Jak se cítíš?

horvi02
30. říj 2017

@marryline Dobré ranko, jak ty se cítíš jako těhule? Už tě přepadají žaludeční obtíže? Od bráchy žena (taky termín v červnu) poslední dva týdny jen a jen zvrací :(

be_ruska
30. říj 2017

@linusha jako repromeda neni podle me spatna jen proste kdyz ti to tam dvakrat nevyjde a dvakrat mas po jednom embryu tak zacinas premyslet co je spatne a jestli by to jinde nebylo lepsi. Sama ale nevim do ktereho caru bych sla tady v Brne protoze na vsechny jsem slysela něco. Tak si pak vyber 😀 jinak vsichni doktoři mi prijdou v pohode. Dr. T nam to tak nejak lip vysvětlila mi prijde. A jinak dr. K nam sedl ze vsech nejmin.

@joyjka ahojky to me mrzi ze to nevyslo. A pujdes do dalsiho ivf v repromede? Muzu se zeptat to iUi ma vyznam kdy je horsi spermiogram?

@volfici porad nic? To je mazec. Ja uz se prave vcera taky bala o lednici a mrazak. No vidis to s tim car me ani nenapadlo, ale ja nemam uz nic zamrazeno.

@horvi02 myslim na tebe pak hned pis. Ja dalsi test nedelala. Budto udelam ve stredu a nebo uz to necham na te krvy.

joyjka
30. říj 2017

@be_ruska popravdě nevím kam jinam, nejspíš to u nich na jaře zkusíme znovu. Ohledně iui manžel má spermiogram v pořádku tak nejspíše proto nám to nabídli, ale slyšela jsem že když je spermiogram horší tak se dotoho moc pouštět nechtějí.

cambra
30. říj 2017

@marryline no ci vydržet do MS...ale nevím nevím 🤣

pokaja
30. říj 2017

@be_ruska to je hrozná částka a prý si člověk štěstí za peníze nekoupí že 🙄

@linusha a co jsi na dr. T slyšela? Mě dr. K dělal opu a byla jsem spokojená, vůbec žádná krev a potom a následující dny jsem nepotřebovala žádný léky na bolest, ale když jsem ležela před opu na pokoji s nějakou paní, tak říkala, že na něj slyšela špatné recenze, tak nevím, teď jsem u něj byla ještě jen na ultrazvuku

@joyjka já tam jsem s přístupem spokojená, ale pokud to nevede k úspěchu, tak člověk začne přemýšlet a změně, ale zatím nemůžu nic říkat, teď jedu druhý pokus, tak uvidíme 🙏

pokaja
30. říj 2017

@horvi02 držím všechno, co mám 😍🍀

pokaja
30. říj 2017

holky, mám strach, jestli mi to tam všechno nepopraskalo, včera jsem psala, jak jsem už strašně nafouklá a dnes to není tak hrozný, trochu jsem splaskla a necítím v břichu moc otřesy při chůzi, je to divný 😢

horvi02
30. říj 2017

@pokaja Děkuji! Jsem docela na trní :(

horvi02
30. říj 2017

@volfici
@cambra
@be_ruska
@pokaja
Tak krevní test pozitivní. Prý několik set jednotek (neřekl mi přesně kolik) a za týden na kontrolu. ❤ Teď se bojím, aby na kontrole vše dopadlo dobře... Co když nebude tlouct srdíčko, půjde o mimoděložní (jde u IVF mít mimoděložní těhu?), nebo biochemické (to moc nevím co je, ale někde jsem četla, že to není dobré...)...přejde někdy ten strach? 😀 🤐

volfici
30. říj 2017

@horvi02 boží boží! Mimoděložní se může stát i u IVF, ale pravděpodobnost je mnohem nižší. Přeci jen transfer jde přímo do dělohy, to by muselo putovat zpátky do vejcovodů. Neboj.
Biochemické je, že není plod, asi jen váček, že máš sice HCG jako těhu, ale nic tam není. To si myslím u IVF je nepravděpodobné.
Všechno bude v pohodě, hlavně se nestresuj, kolik budeš až půjdeš na kontrolu? Jestli méně než 6tt, tak srdíčko ještě nemusí být, ale neznamená to žádnou tragédii. Já byla na prvním UTZ až v osmém týdnu, docela jsem si od krve počkala.
A strach bude pořád, věř mi. Nesmíme se tomu poddávat. 😘😍

hannyy
30. říj 2017

Kocandy jsem po opu, 16 vajicek odebranych, 14 zralych z toho 8 embryjek 😍 v patek ET !

volfici
30. říj 2017

@hannyy no vidíš, ty stresáku 😉👍, taková nadílka, tak ať se hezky v miskách dělí 🙏

hannyy
30. říj 2017

@horvi02 No vidis a to bylo strachu !! Proste kazde telo reaguje jinak .. Chce to klid,co se ma stat stane se, zadne pozorovani,zadne testovani...psychyka skodi, chce to uplne vypnout a jen se max.setrit... Mam obrovskou radost !!!! Hodne stesticka ❤

pxtulka
30. říj 2017

@horvi02 strach nepřejde...napřed se člověk bojí testu, potom testu z krve, potom aby bylo srdíčko, potom aby byl v pořádku 1. screening, potom 2. screening. Potom čekáš na pohyby, když nepřichází tak máš taky strach....dál zatím nejsem 😀

horvi02
30. říj 2017

@volfici Budu teprve 6TT (podle internetové kalkulačky), takže asi ještě nic moc vidět nebude :( Ty ještě docházíš do CAR, nebo už ke svému gynekologovi? Chtěla bych jim tam donést alespoň pořádný dort nebo něco, ale nevím jak dlouho ještě budu docházet.

horvi02
30. říj 2017

@hannyy Děkuji, budu na tebe v pátek myslet :* Máš krásný počet embryjek!!!!
@pxtulka No to mám radost... :D A já čekala, že už si s tím stresem oddechnu :D

hannyy
30. říj 2017

@volfici dekuji moc ... Vcera mi bylo teda zle po opu ale dneska funguji, sice behat bych nemohla ale nic co by se nedalo vydrzet, tlak se vytratil a jen obcas pichne,dostala jsem solu medrol ale jinak se citim dobre.. Na opu jsem se vyspala a vubec se nebala az me to prekvapovalo..fakt se clovek musi naucit nezmatkovat a brat to jak to je 😉

pxtulka
30. říj 2017

@horvi02 já tě nechtěla děsit 🙂 já byla po pozitivním testu v CAR myslím jen jednou - v 7.tt. Potom už jsem byla předána do péče gynekologa.
Všechny ty etapy, které jsem psala jsou sice trošku stresové a zároveň úžasné. Na prvním vidíš flíček, na screeningu už je to pidi člověk atd 🙂

volfici
30. říj 2017

@horvi02 už chodím do poradny ke své doktorce, teda byla jsem zatím jednou a jdu za dva týdny. Ale na screening jdu do CAR, zítra. Taky jsem přemýšlela, že bych něco přinesla, ale já jsem na tohle pověrčivá, přece jen pořád není jisté, že je všechno ok. Abych to tím poděkováním nezakřikla. Já jsem na tohle magor. Dokud jsem neodpromovala, nevyhodila jsem jediný papír za všechny ty roky studia.... Ti říkám, Sheldon hadr 😂

volfici
30. říj 2017

@pxtulka taky postupuju po milníkách, postupně se zaradovat, ale nejásám, zatím pořád ne....

horvi02
30. říj 2017

@pxtulka Díky, určitě jsi mě nevyděsila - mě děsí celý ten proces, protože už jsem si prodělala jednu špatnou zkušenost a pořád nevěřím, že to klaplo... tak strach je a asi bude až do porodu :(

@volfici S tím taky váhám. Ani nevím jak ten první UTZ dopadne a už bych jim nosila děkovací dárky... Asi možná po porodu pošlu manžela s flaškou whiskey a dortem :D

pxtulka
30. říj 2017

@horvi02 já do CAR žádné dárky nenosila. Mě to tak zaskočilo že se to podařilo, že jsem nad tím ani nepřemýšlela 😀
@volfici já se snažím taky po částech, taky jsem pověrčivá. Možná i proto nemáme do teď doma nic z výbavy pro miminko 🙂 A taky jsem zjistila že čím míň to řeším tím je mi líp 🙂

be_ruska
30. říj 2017

@horvi02 krasa! Moc moc ti gratuluji ❤ urcite bude vse dobré

joyjka
30. říj 2017

@pokaja držím pěsti ať je vše v pořádku, myslím si že by to byla moc velká náhoda kdyby popraskaly. Zkusíme to v Repromedě ještě jednou a dle dr. T budu mít dlouhý protokol a genetiku embryek tak snad změna bude lepší a na jaře se zadaří. Tobě přeji velkou úrodu😉.

horvi02
30. říj 2017

@be_ruska Děkuji😘 o to víc teď budu myslet na tebe, ať je nás červencových více!!!! 😍 Kdy jdeš na tu krev? V pátek/čtvrtek?

pokaja
30. říj 2017

@joyjka děkuju, já ti taky přeji hodně štěstí 🍀. Doufám, že to tentokrát všechno dobře dopadne, ale snažím se na to tak neupínat, taky jedu podle dlouhýho protokolu a PGS nám budou dělat taky, takže když to všechno dobře dopadne, bude transfer až někdy koncem prosince

@horvi02 gratulujuuuuuuu, krásná zpráva ❤

cambra
30. říj 2017

@horvi02 teď už nepřijde 😍😙😍 moc gratuluji..jsi o krok blíže...😚

cambra
30. říj 2017

@horvi02 nepřejde...ach to mě psaní.....no hlavně ať vše běží skvěle dál....že bych zítra testla? 😊 to bude 12 den

Strana