Ordinační hodiny u lékaře pro nemocné. Jak to má ten váš?

9. lis 2023

Zdravim, zajima me jak ma vas pediatr rozlozene hodiny kdy ockuje, poradnu pro miminka, nemocne, preventivky? u nas je jedna cekarna a v ni cekaji miminka, nemocni, preventivky, ockovani - tzn. nijak oddeleno casove... jak je to u vas? nekdy me to totiz stve, napr. na ockovani nas sestra objednala na pondeli 8:30... plna cekarna deti s horeckama, kaslem, spala, spojivky atd.

ninive211
9. lis 2023

Tak tohle je hodně špatně, už i můj pediatr, ke které jsem chodila před 30 lety, měl odděleně hodiny pro nemocné, pro kontroly (po nemoci) a prevence (ty byly většinou odpoledne). Měl by to být za mě standard u pediatra. Navíc od covidu i nemocné sestra objednává na konkrétní hodinu-ráno si tak v 7 zavoláš a řekne ti čas, kdy máš dojít. Vždy se tam maximálně minimem s jedním dalším dítětem

autor
9. lis 2023

@ninive211 kdyz mam nemocne dite a zavolam tam, tak mi rekne at prijdem, treba hned rano, dopoledne... a treba tam sedime vedle maminky, ktera ceka s miminkem na ockovani...

alice180
9. lis 2023

Naše to má rozdělené. Brzo ráno nemocní dvě hodiny. Následuje poradna a po obědě má pro zvané. Dřív jsem chodila k praktické, která dělala dospělý i děti, stále ordinuje a žádný rozdělený hodiny nemá. Jen když přijde děti tak mají přednost, ale patrně do určitého věku. Několikrát jsem tam seděla čekala, plno dospělých a přišlo mimco. jo sice šlo na řadu hned. Ale nějaký čas v čekárně mezi nemocnými bylo. Hrůza

klokanka31
9. lis 2023

Náš pediatr si vždycky zve na určitý čas, ať jde o preventivky, očkování...když je malá nemocná nebo potřebujeme aby ji okouknul tak si zavoláme, do nějakýho času nás nacpe, a potkáme max.1 dítě, většinou ani to ne.

autor
9. lis 2023

@klokanka31 tak to bych vam prala videt cekarnu u nas... jinak mudra uzasna, ale toto mi vadi.

leymea
9. lis 2023

Taky by mi vadilo.

lachipie
9. lis 2023

U nás ordinace pro nemocné/zdravé rozdělené nejsou, ale jsou rozdělené čekárny i vchod. I nemocní mají ráno volat, aby jim sestra dala čas, aby se nesetkalo x různě nemocných dětí spolu. Společná je jenom chodba, cca 2 metry dlouhá, kudy jsou pak z čekárny pacienti do ordinace. Jak to není rozdělené, by mi tedy vadilo. Syn má farmakorezistentní epilepsii a při infektu mívá nejtěžší záchvaty, kdy končí v nemocnici zaintubovaný, chytá kde co, takže jak to není rozdělené, vadilo by mi to.

gruyerre
9. lis 2023

U nás chodí zdraví do takové malé samostatné místnosti. Musí teda projít přes čekárnu, kde jsou nemocní, ale to je pár vteřin. To by mi dost vadilo, sedět se zdravým dítětem vedle někoho infekčního.
A když mám nemocné dítě a je plná čekárna dalších nemocných dětí, nechci, abychom moje dítě nebo já chytli ještě něco dalšího a řeším to tak, že sestřičce řeknu, že budem čekat venku a poprosím ji, ať na nás houkne z okna, až budeme na řadě.
Nemůžete taky čekat někde venku?

autor
9. lis 2023

@gruyerre ano cekame casto venku a pred ostatnima vypadame jak idioti 🤷

veru181
9. lis 2023

U nás má oddělené nemocné a zvané.

galatea_a
9. lis 2023

Máme oddělené, nemocní nemůžou mezi preventivky/očkování/miminka.

aselluska
9. lis 2023

Máme to odděleně. V jiný čas preventivky, očkování a nemocný. Ale je běžný, že do poradny přijde někdo nemocný, sestra mu vynadá co tam dělá ale stejně je vezme. Tak proč by příště nepřišli znovu, když to jde. Člověk chápe leccos. Může se stav zhoršil ale s kašlem snad může počkat. Není problém přijít každý den ve 12 hodin, právě po poradně. Tohle by mi taky vadilo a taky bych čekala venku. Už se nám stalo, že vedle nás prskal chlapeček, který šel na očkování a my 3 dny po tom ulehli taky všichni.

fifinka2020
9. lis 2023

A jsi si jistá, že to nemá rozdělené? Respektive že třeba v čekárně nebyli jen ti, kdo přišli prostě akutně? Přijde mi to naprosto běžné, že je to všude oddělené (mimochodem ty víš diagnózu všech v čekárně?)

martinka_33
9. lis 2023

Oddělené a infekční tam smí jen do urcité hodiny, pak jsou neinfekční a kontroly a pak preventivky a očkování

drep
9. lis 2023

Naše pediatrička má zamčenou čekárnu, všichni se objednávají na čas, včetně akutních, sestřička do čekárny pustí jen toho jednoho, co je právě objednaný. Naprosto mi to vyhovuje.

areh
10. lis 2023

Máme ráno pro neobjednané. Očkování a preventivky si objednává většinou na odpolko. Když jsem šla s mimčem jako neobjednaná, vzala mě přednostně, abych nebyla v čekárně s nemocnýma dětma.

j.a.n.i
10. lis 2023

Nase objednava vsechny a bud se v čekárně nepotkame s nikym nebo tak s jedněmi.

autor
10. lis 2023

@fifinka2020 no tak diagnozy nevim, ale kdyz diteti vedle tece z nosu, prska, tak tezko pujde na ockovani.. nebo kdyz dite nemuze rozlepit oci, tak asi ma nejaky zanet... a doktorka je spadova i pro vesnice kolem, takze casto se s matkama zname a bavime se s cim tam jsme...

sarihy
10. lis 2023

Naše pediatra sídlí ve středisku, kde jsou další ordinace, takže společná čekárna, ale mají sesynchronizované poradny pro mimina - v tu dobu se tam nemocné dítě nevyskytne (2x týdně dopoledne). Pak má naše Dr. poradnu 1 den pro starší zdravé děti na preventivky a očkování, no a zbytek je pro marodící. S tím, že ale lze domluvit nějaké očkování mimo, a to pak dotyčného vezme do druhé ordinace, kde čeká, ať není v kontaktu s nemocnými.

shirilka
10. lis 2023

Má vyhrazené hodiny kdy je poradna pro miminka, pak hodiny které jsou pro nemocné, hodinu která je vyhrazena jen pro očkování zdravých dětí. Na poradnu objednává na čas, pokud je nemocné dítě kojenec, tak objedná i to na čas nebo vezme ihned i kdyby byla čekárna plná.

veruuu_kubesovic
10. lis 2023

Já chodím vždycky na domluvený čas k pediatre, ale vím, že má ordinační dobu rozdělenou - pro nemocné, pro zvané (různé preventivky atd) a poradnu...

martt
10. lis 2023

Pondělí-středa a patek dopoledne nemocné děti, ale předem si musíme volat. Ve čtvrtek má vyhrazene jen pro miminka. Pondeli- středa odpoledne objednání na očkování. Kdyz je potřeba něco řešit dopoledne a je dítko zdravé mají ještě jednu místnost na konci chodby kde nechávají sedět popřípadě řekne ať čekáme na chodbě. Ale vždycky všechno nejdříve resim telefonicky a se sestřičkou se domluvíme co a jak.

autor
10. lis 2023

Kdyz to tak ctu, tak ostatni v tom maji nejaky system... kdyz to u nas nadhodim, ze se mi to nelibi (loni byl jeste maly miminko, sli jsme na preventivku+ocko a tam matka se 3 deckama, vsichni vcetne matky kaslali tak ze se nezastavili...no za 3 dny maly laryngitida jak prase...) prej co resim... no nelibi se mi cekat v jedne cekarne s nemocnyma kdyz jdu se zdravym ditetem na prevenci

jaja01k
10. lis 2023

U nás je čekárna je jedna, ale jsou vyhrazené ordinační hodiny pro nemocné a poradny (preventivky, očkování apod.) pro zdravé, ty jsou ještě rozdělené zvlášť pro kojence, předškoláky, školáky.

merope
10. lis 2023

U nás to máme rozdělené a ještě přízemní ordinace a maličká čekárna, takže víc jak 4 děti se v ní nepotkají, zbytek typicky čeká venku. Pokud mám dítě zdravé (kontroly po nemoci jsou mezi nemocnými), pořádně obleču a nechám ho pobíhat kolem na trávě, blbnout, případně beru i křídy - a do čekárny jdu já dát kartičku a jinak jdeme do čekárny až už jsme skoro na řadě.

miryp
10. lis 2023

Od půl osmé do osmé odběry a ranní očkování, od osmi do deseti nemocní, od deseti do dvanácti poradna, odpoledne objednaní na preventivky a očkování. A čekárnu má ještě rozdělenou na dvě místnosti - jednu pro miminka a druhou pro starší děti. V pondělí a pátek poradny nedělá a od osmi do dvanácti jsou pouze nemocní.

fifinka2020
10. lis 2023

A když bys to při objednávání zmínila? Jestli tě může vzít někdy, když tam nebude moc nemocných (třeba ke konci ordinacích hodin nebo nevim). Jinak povinnost to dělat asi nema, čili pokud jsi nespokojena, změnit doktora

alice180
10. lis 2023

@fifinka2020 tak to bych řekla, že dneska není úplně jednoduchý

barmil
10. lis 2023

Mame časově a ještě volám a jdeme na objednani, takže v cekarne nikdo není, jdeme rovnou k doktorovi. Za mě úplně ideální přístup.

journals
10. lis 2023

To se mi moc nezdá. Vždyť by byla sama proti sobě a riskovala by průšvih. Buď vznikl nějaký kominikativní šum, nebo jsi to nějak špatně pochopila 😶